高三英语阅读理解(带详解)

玛丽莲梦兔
782次浏览
2021年02月13日 20:56
最佳经验
本文由作者推荐

-

2021年2月13日发(作者:美丽时光)


I


watched


from


a


distance


as


the


homeless


man


quarreled


with


those


who


did


not


leave


money for him



the majority.


I walked up to him and right on queue he asked me for a quarter. ―I’ll give you a quarter if


you tell me your story.‖ He laughed, ―You’ll give me a quarter for my story?‖ I lay the quarter in


front


of


him


and


corrected myself




―Nah,


here’s


the


quarter


but


it


would be


nice to


hear


your


story.‖ I followed his eyes to the quarter and for a brief moment I saw a glimmer of reflection. I


sat down next to him and waited.






―I was in the army,‖ he said. ―


I was a sniper(


狙击手


)and was supposed to shoot down the


enemy from the distance.‖ I listened


carefully to his grizzly voice as he went deeper into the story.


He wore dirty old torn clothes and smelled like a dead rat left in a mouse trap. He told me how he


used to hunt with his family and was really good at it. He had his own way of respecting animals


by not wasting what he killed for food and not killing more than he needed. When the army came


knocking on his door, he felt pride and joined up. All those years of polishing his hunting skills


could now serve a larger purpose



to defend us from the bad guys. He set out to fight in Iraq.






It wasn’t long before he realized his ideals and expectations were


just a shadow of the truth.


He became disillusioned


with the killings, which he felt were of innocent people. ―I was a sniper


but I never really killed anyone,‖ he said. ―One day I had to do it. They asked me to shoot this


lady from the distance. I saw kids near that lady and my hands were on the trigger (


扳机


). Man, I


was


tearing


up ...


I


couldn’t


do


it.


She


wasn’t


doing


anything


to


anyone


and


she


was


with


the


kids


—I couldn’t see through my tears. It just didn’t make any sense to me.‖



The story goes on as he describes eventually being put into prison for 180 days for refusing


to follow orders. He told me how he was black listed so that he couldn’t get a job. All the rights


we


take


for


granted


were


taken


away


from


him.


Why?


Here


was


a


man


who


was


being


punished



and for what? For refusing to kill the lady?



For being a hero?



―I have no regrets,‖


the homeless man said. ―I may be homeless now, but I never killed that lady. I never killed


anyone


in


the


army.


It


didn’t


feel


right.


I


didn’t


go


there


to


do


that.


I


went


there


to


save


people.‖


He


continued,


―I


can


live



with


being


homeless


—that’s


okay.


But


I


wouldn’t


be


able


to


live


with


killing innocent people.‖



On that lonely Friday night, I met a hero. It just never occurred to me that a hero could be a


smelly old man left on streets.


1. It can be learned from the passage that the homeless man_______.












A. never killed animals



B. had a strong respect for life


C. deserved the punishment he received


D. felt guilty about disobeying the order



1


2. The underlined word


―disillusioned‖


(Paragraph 4) is closest in meaning to _______.










A. disappointed



B. frightened





C. delighted





D. admired



3. The most disappointing for the man was probably that _________.













A. he couldn



t get a job to support himself


B. he couldn



t go back to fight for his country


C. he received orders to kill an innocent person


D. he got little money from the people in the street


4. How did the man feel when he was reduced to a beggar?
























A. hopeless










B. regretless





C. greedy











D. sympathetic


5. What does the passage mainly talk about?















A. A beggar who often came into conflict with others


B. A poor man who earned money by telling stories


C. A true hero who begged for a living on streets


D. A homeless man who helped the poor men


答案及剖析:



语篇解读:< /p>


本文介绍了一位曾经在伊拉克服役的狙击手的故事。


狙击手在伊拉 克因为拒绝执


行枪杀一位带着孩子的妇女的命令,


被判处


180


天监禁,


出狱后被列入黑名单,


找不到工作,


被剥夺了一切权利,


沦为街头乞 丐。


但是他却一直不后悔自己的行为。


他是一位真正的英雄。< /p>



1.B


推理判断题。


根据文章内容可知,


狙击手在做猎人时从不滥杀动物,


在伊拉克战场上又


拒绝执行枪杀平民妇女,这些行为都说明他尊重生命。



2.A


词义猜测题。


根据第三段第一句


It wasn’t long before he realized his ideals and expectations


were just a shadow of the truth.


以及



which he felt were of innocent people.


一句可知,

< p>
战场上的


事实与理想相去甚远,是“令人失望的”,故选

< br>A




3.C


推理判断题。根据文章内容可知,他对自己的流落街头行乞毫不后悔,可知


A< /p>



B



D


三项均与这相悖,所以令他感到最失望事情应该是他收到命令枪杀无辜。



4.B


细节理解题。根据第四段


―I have no regrets,‖ the homeless man said.


一句可知,他对 自己


沦为乞丐毫不后悔。故选


B





2

-


-


-


-


-


-


-


-