英语阅读理解专题练习(及答案)及解析

温柔似野鬼°
539次浏览
2021年02月13日 20:59
最佳经验
本文由作者推荐

-

2021年2月13日发(作者:经营餐饮店)


英语阅读理解专题练习


(


及答案


)


及解析




一、高中英语阅读理解



1



阅读理解



To eat only a vegan


(素食的)


diet might sound difficult, especially with many popular dishes


containing meat or other animal products. Yet in 2017, veganism was described as “the fastest


-


growing lifestyle movement” i


n the UK, according to BBC news.




A


study


by


a


UK


market


research


organization,


suggests


that


over


542,000


Brits


went


vegan


during the previous decade, an increase of 360%. And the main force behind this increase was


those aged 15-34 years old



42% of recent vegans fall under that age range.



So why exactly has veganism become so popular among young Brits?



One reason could be that many young people want to protect the environment, as less meat


consumption


is


known


to


be


beneficial


to


the


environment.


Global


meat


manufacturing


is


believed to cause 18% of the world's greenhouse gas emissions


(排放)


, even more than that of


all the world's cars, trains and planes combined. Another reason is that many of today's young


people believe that it's wrong to kill animals to be used as food.



Jess Murray, 22, a student at University College London, said that he chose to become vegan


after realizing that eating animals is a choice that people make, rather than something that we


need to do to survive. “Becoming vegan was an ethica


l (


道德的


) decision,” he told the Guardian.



Social media is also believed to have given rise to the increase in veganism. Platforms such as


Facebook


allow


young


vegans


to


connect


with


each


other


much


easier,


while


others


such


as


Instagram have led to the


creation of “vegan celebrities (


名人


)”, who share lips on vegan lifestyles.



Despite the rising of veganism, Laura Wyness, an expert in diet and nutrition, said that meat is


very important for people's health. “A strict vegan diet makes it difficult to ge


t some minerals and


vitamins that your body needs,” Wyness told BBC news.




However,


the


popularity


of


veganism


doesn't


seem


to


be


fading.


“It


feels


more


like


this


is


something


that


is


sticking


.”


said


an


expert


of


the


Vegan


Society,


a


UK


charity


that


pro


motes


veganism.




1



What can we learn about veganism, “the fastest


-


growing lifestyle movement” in UK?



A. It has created many popular dishes. B. It is backed up mainly by old people.



C. It has led to further market research.


D. It has grown steeply in the past 10 years.




2



The following may account for the increase in veganism EXCEPT .



A. Young people prefer an environment- friendly life.


B. Young people want to become ethical


celebrities.



C. Meal manufacturing contributes a lot to the world's greenhouse gas.


D. Social media allow


the vegan message to spread quickly around.




3



The underlined word “sticking” in the Iasi paragraph is equal to


in meaning.



A. important


B. special


C. lasting


D. impressive




4



Which of the following will serve as the best title of the passage?



A. Young Brits Going Vegan


B. Veganism Comes First



C. How to Start a Vegan Lifestyle D. Veganism and the Environment



【答案】



1



D




2

< br>)


B




3



C




4



A



【解析】


【分析】本文是一篇说明文 ,研究表明,过去的十年里素食主义在英国增长迅


猛。这一增长的主要力量是那些年龄在


15-34


岁之间的年轻人。其原因可能是由于肉类加


工排放的热量大过世界上所有的汽车,火车和飞机的总和,他们认为杀死动物用作食物是


不对,年轻人想要保护环境。另外社会媒体的参与也导致了年轻的素食者的增加。



(1)


考查细节理解。根据第二段中的


“A


study


by


a


UK


market


research


organization,


suggests


that over 542,000 Brits went vegan during the previous decade, an increase of 360%.”


可知,英


国市场研究表 明,在过去的十年里,素食主义者的人数增长了


360%


,增长 迅猛。



故选


D




(2)


考查细节理解。根据第 五段中的


“Becoming


vegan was an ethical (


道德的


) decision,”


他们认


为素食是道德上的决定,及第六段可知,社交媒体也被认为导致了 素食主义的增加的原因


之一,因而出现了一些所谓的素食名人来分享他们的生活方式,可 知素食主义者的增加不


是因为他们想成为道德名人,而是分享素食主义让他们成为



名人



,这不是素 质快速发展


的原因,因此选


B




(3)


考查词义猜测。根据第六段中的


“ the popularity of veganism doesn't seem to be fading. ‘It


feels more


like this is something that is sticking.’”


根据转折连词


however


可知,前后两句意义


是相反的。前面说



素食主义的流行似乎并没有消退



,因此可 推断出后一句是反而会持续


下去。故


sticking


意为



持续



,可知,



lasting“

< br>持久的,持续的



符合题意,故选


C




(4)


考查主旨大意。通读全文可知,本文主要讲述过去的十年里素食主义在英国增长迅猛。


这一增长的主要力量是那些年龄在


15-34


岁之间。素食主义 在英国的年轻人中非常流行的


原因可能是年轻人想要保护环境,社会媒体的参与也导致了 素食者的增加。故选


A



< p>
【点评】本题考点涉及细节理解,词义猜测和主旨大意三个题型的考查,是一篇社会现象

< p>
类阅读,要求考生在捕捉细节信息的基础上,进一步根据上下文的逻辑关系,进行分析,

< p>
推理,概括和归纳,从而选出正确答案。





2



阅读理解





A


new


study


suggests


a


link


between


exposure


to


greenery


and


reduced


desires


for


alcohol


cigarette and junk food.



The study is the first to investigate the possible relationships between exposure to nature and


desires and negative emotions. Researchers at the University of Plymouth's School of Psychology


surveyed 149 respondents (


应答者


) aged 21 o 65 about the proportion(


比例


)of green space in


their neighborhood, the presence of green views from their home, their access to a garden and


how often they use public green space. The study also asked questions about experiences with


depression


and


anxiety,


as


well


as


desires


for


things


like


caffeine,


alcohol


and


nicotine.


Participants rated the intensity(


强度


), imagery, and intrusiveness(


侵扰性


) of their desires on an


11-point scale.




Researchers


found


the


presence


of


visible


green


space


contributed


to


decreased


desires


for


junk food. The effect was particularly noticeable when more than 25 percent of a respondent's


view was greenery.



Previous scholarship(


学术研究


) has dealt mostly with exercise in nature: A 2015 study out of


the


University


of


Michigan


found


90-


minute


group


nature


walks


were


effective


at


combatting


depression and relieving other mood disorders. But for people who struggle with accessibility or


don't have time for a 90-minute walk, this new study suggests just looking out a window at a tree


can help fight off a bad habit.




being,


with desires from simply being able to see green space adds a new dimension to the previous


research.




A


2018


study


from


Denmark's


Aarhus


University


for


example,


found


that.


Having


access


to


green


space


throughout


childhood


decreased


a


person's


risk


of


developing


mental


health


problems as an adult.




1

< br>)


What does the second paragraph mainly talk about?



results of the new study.



purpose of the new study.



significance of the new study.



content of the new study.




2

< br>)


What does the underlined word



ng.



ping.



tanding.



aging




3



According to the passage, the new study _____.



referred to exercise in nature



enriched the previous research to some degree



carried out by the University of Michigan



exposure to greenery helped cure mental problems




4



n which section of a newspaper may this passage appear?



ainment



ss World



&Science



nment



【答案】




1



D



(< /p>


2



A




3



B

< p>



4



C



【解析】


【分析】本文是一篇说明文 ,介绍了一项新的研究成果


---


多看绿色植物和吃垃圾


食品这两者看似风马牛不相及,可研究结构却表明它们之间存在着一种奇妙的关系:多看


绿色植物能帮助人们克制吃垃圾食品的欲望。





1


)考查 段落大意。根据第二段中的



“Researchers …surveyed 149 respondents aged 21 o 65


about the proportion of green space in their neighborhood…”


研究人员调查了年龄在

21~65



之间的


149


名参与者小区内的绿植比例


……


;以及


“Th


e


study


also


asked


questions


about


experiences


with


depression


and


an xiety…”


研究中还问了与抑郁及焦虑有关的问题


……


等可


知,第二段主要介绍了新研究的调查内容,故选


D





2


)考查词义猜测。根据常识可知,在大自然中散步对人 体有各种各样的好处,再结合


句中出现的


“relieving


other


mood


disord ers(


缓解其他情绪紊乱


)”


不难推 断出,



combatting


de pression


应表示



减轻抑郁< /p>



。故选


A


。< /p>





3


)考查细节理解。根据倒数第二段中的


“…adds


a


new


dimension(


方面


)


to


the


previous < /p>


research”


为以前的研究增加了新的方面,可知,新的研 究在某种程度上丰富了之前的研究


成果。故选


B





4


)考查推理判断。纵观全文可知,本文介绍了一项科学研究的研究成果,所以该文 章


最有可能出现在



技术与科学



版块。故选


C


。< /p>




【点评】本题考点涉及细节理解,词 义猜测,推理判断和段落大意四个题型的考查,是一


篇科研类阅读,要求考生在捕捉细节 信息的基础上,进一步根据上下文的逻辑关系,进行


分析,推理,概括和归纳,从而选出 正确答案。




3



阅读理解




Spanish Language & Culture Program



While improving your language skills, you can learn about Spanish culture. With the help, of


courses in art, tourism, cinema and more....taught in Spanish.



Place: Alicante. Spain



Price: $$ 3.495



Dates:



Program: from May 5th. 2019 to June 1st, 2019



Application: by March 1st, 2019Withdrawal: before April 1st.2019



Application:



Complete application



GPA:not less than 2.5.



$$ 95 online application fee



Education completed: high school graduate



Program Details



You'll take 1 language course and 1 culture course. language courses meet for 60class hours/ 4


credits(


学分


).


While


culture


courses


meet


for


20


hours/1


credit.


Language


and


culture


courses


meet daily. Monday- Friday. Active learning of your courses may be scheduled for Fridays.




Before


you


leave


for


Alicante,


you


will


choose


your


preferred


courses


and


take


a


language


placement


exam.


You'll


be admitted


to


courses


based on


their


availability.


So


it


is


in


your


best


interest to have your home university agree with many courses before you set off for Alicante. To


make sure that you receive the credit for the language level that is fit for you, have your home


university


pre-agree


with


courses


at


several


levels


before


you


leave


for


Spain.


Please


ask


your


advisor at your home university about credit guidelines.



Where You'll Study and Stay



Lying on one of Spain's most. attractive campuses, the University of Alicante allows you to take


part in classes and activities: with Spanish and other international can choose CEA


housing or prepare your own independent housing. CEA housing will make every effort to match


your housing requests.




1



Whe n can you take back your application?



June 1st. 2019.



April 1st .2019.



May 5th, 2019.



March 5


th


, 2019.




2



Wha t can we learn about this program?



of the courses costs $$95.



school freshmen can apply for it.



ts can get 5 credits after finishing the program.



learning courses should be booked ahead of time.




3



What should you do before leaving for Alicante?



as many credits as possible.



e many choices of courses.



e your communication skill.



your chosen courses at your home university.



【答案】




1



B



(< /p>


2



C




3



B



【解析】


【分析】本文是一篇应用文 ,介绍了一个学习西班牙语和西班牙文化的项目。





1


)考查细节理解。根据

Dates


部分中的


“Withdrawal:


by


April1st,


2019 ”


可知,在


2019



4



1


日之前可以撤回对这一 项目的申请,故选


B






2


)考查 细节理解。根据


Program


Details


部分中的


“You'll


take


1


language


course


and


1


culture course. language courses meet for 60class hours/ 4 credits(


学分


). While culture courses


meet


for


20


hours/1


credit .”


你将会有一门语言课,一门文化课程。语言课程上


60


个小时,


获得


4


学 分。文化课程上


20


个小时,获得


1< /p>


学分。可知,该项目结课时,学生一共可获


5


个学分。故选


C






3

< br>)考查推理判断。根据


Program Details


部分中的


“So it is in your best interest to have your


home university agree with many courses before you set off for Ali cante.”


最好是在你去


Alicante


之前,让你现在所在的大学同意你可选多种多样的课,可知,该项目不能保证你一定能选


到你想上的课程,所以应该在前往


Alicante


之 前准备好多种课程选择。故选


B





【点评】本题考点涉及细节理解和推理判断两个题型的考查, 是一篇介绍类阅读,考生需


要准确掌握细节信息,并根据上下文进行逻辑推理,从而选出 正确答案。




4



阅读理解




On


a


college


camping


trip,


curiosity


about


waves


and


sand


caused


Rob


Thieler


to


study


shorelines


around


the


world.


Thirty


years


later


and


now


a


U.S.


Geological


Survey


research


geologist, Thieler, is combining science and smartphone technology to help study an endangered


bird, the Atlantic Coast piping plover.




The


piping


plover


is


a


shorebird


that


breeds


(繁殖)


along


the


Atlantic


Coast,


the


Great


Lakesand the Great Plains. Rising sea levels associated with climate change, as well as increased


development


in


their


beach


habitats


(栖息地)


,


threaten


the


species


(物种)


.


To


help


track


changes in piping plover habitats, Thieler developed a free app called iPlover in 2012. This is a


marked change from the typical way scientists collect data, which involves gathering information


using specialized equipment or writing in notebooks and then putting into spreadsheets.




Since


releasing


iPlover,


scientists


have


gathered


data


across


1500


km


of


breeding


range.


Thatequals about a third of the distance across the U.S., which is a large area to cover for only


two thousand breeding pairs of piping plovers on the east coast. Instead of having to travel and


spend days at each site, a number of cooperators in the field use the app to collect and send data,


allowing scientists to gather data more efficiently. It also allows them to collect data at the same


time during each breeding season, providing a better picture of changes that happen over longer


periods


of


time.


And


fast,


centralized


access means


scientists


can


look


at


data


quickly


to


get


a


real-time idea of where and how piping plovers are using their habitats.



While iPlover is used by trained field staff, other apps like the U. S. Geological Survey'sweb-


based


“iCoast—Did


the


Coast


Change?”


invite


citizen


scientists


to


identify


coastal


changes


by


comparing


bird's-eye-view


photographs


taken


before


and


after


storms.


All


the


information


scientists and citizen scientists alike collect helps federal and state agencies create policyplans for


addressing climate change impacts (


影响


) worldwide.




1



What can we know about the piping plover?



A. Its behaviour is changing. B. Its habitat is growing bigger.



C. Its living environment is becoming worse.


D. Its breeding is limited to the Atlantic Coast.




2



Why did Thieler develop iPlover?



A. To study shorelines across America. B. To advance information technology.



C. To find out global climate change.


D. To monitor changes of piping plover habitats.




3

< p>


Which of the following benefits the shorebirds?



A. The camping equipment.


B. Research on smartphones.



C. The changeable coast.


D. Progress in technology.


< /p>



4



What would be the best title of the text?



A. Protecting Endangered Shorebirds B. Rob Thieler, a Creative Scientist



C. IPlover, Tool for Training Field Staff


D. Differences Between IPlover and ICoast



【答案】


< p>
1



C




2



D



3



D




4



A



【解析】


【分析】本文是一篇说明文 。文章主要讲述了随着技术的进步,保护濒危的岸禽


鸟类的措施变得更加的有效。




1


)考查细节理 解题。根据文章第二段


Rising


sea


levels


associated


with


climate


change,


as


well as increased development in their beach habitats


(栖息地)


, threaten the species


(物种)


可知,笛鸻的生存环境变得越来越糟了 。故答案选


C




2


)考查细节理解题。根据文章第二段

< br>To


help


track


changes


in


piping


plover


habitats,


Thieler developed a free app called iPlover in 2012.


可知,发明


app


其目的是为了追踪笛鸻的


栖息地的改变。故答案选


D





3


)考查推理判断题。根据文章第三段


Instead


of


having


to


travel


and


spend


days


at


each


site, a number of cooperators in the field use the app to collect and send data, allowing scientists


to gather data more efficiently.


可以推断出,技术的进步,使得科学家获得更有效的数据。故


答案选


D





4


)考查主旨大意题。根据文章大意 :文章主要讲述了随着技术的进步,保护濒危的岸禽


鸟类的措施变得更加的有效。故答案 选


A




【点评】


1.


要想做好科普英语阅读 理解题,同学们就要注意平时多读科普知识类文章,学


习科普知识,积累常见的科普词汇 ,从根本上提高科普英语的阅读能力。



2.


要熟悉科普类文章的结构特点。科普类文章一般由标题


(Head

< p>
line)


,导语


(Introduction)



背景


(Back


ground)


,主体


(Main < /p>


body)


和结尾


(End)

< p>
五部分构成。标题是文章中心思想高度而


又精辟的概括,但根据历年的高考 情况来看,这类阅读理解材料一般不给标题,而要同学


们选择标题。导语一般位于整篇文 章的首段。背景交待一个事实的起因。主体则对导语概


括的事实进行详细叙述,这一部分 命题往往最多,因此,阅读时,同学们要把这部分作为


重点。结尾往往也是中心思想的概 括,并与导语相呼应,命题者常在此要设计一道推理判


断题。



3.


在进行推理判断时,同学们一定要以阅读材料所提供的科 学事实为依据,同时所得出的


结论还应符合基本的科普常识。




5



阅读理解




Lately


a


popular


eight-floor


bookstore


in


Hefei,Anhui


province,has


risen


to


fame


because


it


becomes the world's first shared bookstore,in a move meant to encourage more reading among


Chinese citizens.



It comes to people's attention as more than 200,000 visitors flooded the store on its first day as


a


shared


bookstore


on


July


16


this


year,a


record


high


since


it


was


reopened


to


the


public


in


4,000 books were brought home on the first day, reported.




Customers


are


allowed


to


borrow


up


to


two


books


valued


under


150


yuan


per


visit


after


registering with an app and paying the 99 yuan deposit fee


(押金)


.



All books on sale in the bookstore are available for ed books that are damaged


are


sold


at


a



bookstore


also


provides


a


bonus


for



who


finish


reading 12 books in three months receive eight percent of their deposit back,and members can


be rewarded one yuan for every book read.




helps run the bookstore,told .



Some parents buy a lot of books for their children,but they usually end up collecting dust as


their


children


grow


rly,some


popular


novels


for


young


people


also


fall


out


of


fashion,according to Xu.




1



The bookstore becomes a shared one .



A. to make more money


B. to make more room for new books



C. to inspire more people to read D. to recommend new books




2



What does the underlined phrase “risen to fame” in Paragraph 1 probably mean?



A. Become well-known.


B. Settled down.


C. Broken up.


D. Taken over.



(< /p>


3



What can we infer from the passage?



A. The bookstore was once the best in Anhui province.


B. The books that are sold here can't


be borrowed.



C. More than 4,000 books were taken home on July 16 in 2013.


D. The cost of reading can be


reduced by sharing the books.




4

< br>)


What does the bookstore do to attract more readers?



A. The


bookstore encourages


parents


to


buy


more


books


for


their


children.


B. The readers


are allowed to borrow the books unconditionally.



C. The


readers


who


are


members


can


receive


one


yuan


for


every


book


read.


D. The


bookstore is considering offering a bonus for anyone who likes reading.



【答案】



1



C


< p>


2



A




3


D




4



C



【解析】


【分析】本文是一篇新闻报 道,最近,安徽省合肥一家受欢迎的八楼书店,由于


成为世界上第一家共享书店,因此鼓 励更多中国公民读书。本文以此展开,主要讲述了共


享书店的运营模式。




1


)考查细节理解。根据 第一段中的


“in


a


move


meant


to


encourage


more


reading


among


Chinese citizens.”


可知这个书店成为一家 共享书店为了让更多的公民阅读。故选


C




2


)考查词义猜测。根据第一 段中


popular


一词,以及提到这家书店成为世界上第一家 共


享书店,可见这家书店应该



名声大 振




risen to fame< /p>


译为



名声大振



。故选


A.




3


)考查推理判断。根据第五段中的



could


read


more


books,”


可推知,共享图书可以降低阅读成本,这样人们 可以更多的阅读。


故选


D


< p>



4


)考查细节理解。 根据第四段中的


“and


members


can


be


rewarded


one


yuan


for


every


book read.”


可知,所有的阅读者都可以得到每本书一元钱的奖励。故选


C




【点评】本题考点涉及细节理解,词义猜测和推理判断三个题 型的考查,是一篇新闻报


道,考生需要准确掌握细节信息,并根据上下文进行逻辑推理, 从而选出正确答案。




6



阅读理解



There's a song by the great Jamaican singer Bob Marley called So Much Trouble In The World.


Marley understood that part of the reason why there are so many problems in the world is the


lack of tolerance between people. The UN understands this too --- that's why it made Nov 16th




But first of all, what is tolerance? According to French philosopher Voltaire, tolerance


consequence


of


humanity.


We


are


all


formed


of


frailty


(


脆弱


)


and


error;


let


us


pardon


each


other's fool --- that is the first law of nature.



Very often, people don't realize that they're intolerant. This is because intolerance has a lot to


do with ignorance. For example, the UN's campaign is in part about the treatment of females by


males.


But


often,


the


behavior


of


men


toward


women


is


intolerant


because


men


don't


put


themselves in the shoes of women.




It's


worth


thinking


a


little


about


the


words



and



Are


they


the


best


words to describe the evils of which we're speaking here? To agree to be


isn't


necessarily


a


very


respectful


thing.


When


someone


is


tolerated,


it


implies


that


there's


something wrong with them.



Still, what Voltaire said stands: We humans are not perfect and this weakness is something that


we


all


share.


That's


the


reason


we


should


be


tolerant.


It's


a


little


like


generosity.


We


can


give


things to another person, and we can also give our forgiveness.




1



What's the purpose of the UN



A. To arouse people's awareness of tolerance among people. B. To celebrate the founding of


the UN.



C. To


solve


the


problem


of


global


warming.


D. To


change


peopled


opinion


towards


globalization.




2



Why do men behave intolerantly towards women?



A. Because men don't realize the purpose of the UN. B. Because men are physically stronger


than women.



C. Because


men


don't


appreciate


the


shoes


of


women. D. Because


men


are


not


willing


to


understand women.




3



Why is it meaningless to use the words



A. Because they are hard to pronounce in English. B. Because they don't express the exact


meaning people refer to.



C. Because they can't be translated into other languages. D. Because they can't be used in a


respectful way.




4



In what sense is



A. Humans are advised to treat others better. B. Humans leant to find faults in others.



C. Humans


need


to


give


something


to


others, D. Humans


will


change


their


attitudes


to


others.



【答案】

< p>


1



A




2


D




3



B




4



C



【解析】


【分析】本文是一篇说明文 ,介绍了



国际宽容日


< br>,联合国



国际宽容日


< p>
的目的


是唤起人们对宽容的意识。




1


)考查推理判断。根据第一段中的


“Marley


understood


t


hat


part


of


the


reason


why


there


are so many problems in the world is the lack of tolerance between people. The UN understands


this too ---


that's why it made Nov 16th 'International Day for Tolerance'.”< /p>


可推断,世界上的人


们缺乏包容,因此联合国把

< br>11



16


日设置为

< p>


国际宽容日



是为了唤 起人们的包容意识。


故选


A





2


)考查推理判断 。根据第三段中的


“But


often,


the


behavior


of


men


toward


women


is


intolerant because men don't put themselves in the shoes of women.”


可知,男性对女性不包容


是因为他们不愿意设身处地的为女性着想,不愿意理 解她们。故选


D



< br>(


3


)考查推理判断。根据倒数第二段中的


“Are


they


the


best


words


to


describe


the


evils


of


which


we're


speaking


here?


To


agree


to


be


'tolerant'


of


someone


isn't


necessarily


a


very


respectful thing. When someone is tolerated, it implies that there's something wrong with them.”


可知,对某人宽容并不一定 是一件值得尊重的事情,某人如果被包容,就暗示着某人有问


题,因此推断使用



宽容



或者



不宽容



是没有意义 的,因为它们不能准确表达人们所指的


意思。故选


B

< p>




4


)考查推理判断。根据最后一段中的


“It's


a


little


like


generosity.


We


can


give


things


to


another person, and we can also give our forgiveness.”


可推断,在我们给 与别人谅解时,宽容


有点像慷慨。故选


C




【点评】本题考点涉及推理判断题型的考查,是一篇文化 类阅读,要求考生根据上下文的


逻辑关系,进行分析,推理,从而选出正确答案。




7



阅读理解



Climbing Without Ropes



The popular image of the mountain climber is of a person carefully climbing a steep cliff with a


network


of


safety


ropes,


but


it


is


not


the


only


kind.


Many


climbers


now


enjoy


bouldering.


It's


more accessible and better for the environment.



What is bouldering?



Bouldering is a sport that involves climbing on, over, and around boulders up to approximately


twenty feet above the ground. Participants employ no safety ropes.



Why boulder?



•improve your climbing skills by


focusing on basics



Bouldering Terms



•places


to


climb,


such



as


crimp: a very small handhold



climbing


walls


at


gyms


and


foothold:


a


place


where


one


may


place


a


foot


to


aid


in


parks, easy to find



•less


time


commitment


to


jug: a very large handhold that is easy to use



bouldering


than


to


mountain


problem:


The


path


up


a


boulder


is


referred


to


as


the


climbing



•intellectual


enjoyment


problems



and


as


one


solves


“problem”


that


one


must


solve.


The


“solution”


is


the


physical


sequence of moves one makes up and over a boulder.



climbing boulder




Here is an example of a climber addressing a bouldering problem.



Figure 1: The climber has two routes she could take, one to the left and one to the right. The


left


one


appears


easier


because


it


has


a


jug


within


easy


reach,


but


look


what


happens


if


she


chooses that direction. She gets stuck on the rock and has to go back down. Sometimes that is


even difficult than going up.



Figure 2: The climber takes the one to the right this time. using a foothold and placing her right


hand in a crimp, she is able to life herself up and locate other handholds. After only a few moves,


she is able to throw her leg over the top of the boulder and pull herself up.





1



According to the passage, bouldering ________.



A. is an indoor sport B. has no safety protection



C. needs maps and equipment D. is a steep cliff climbing




2



Bouldering becomes popular because ________.



A. it challenges the limits B. it costs less



C. it builds minds and bodies


D. it is a team game




3



According to the example, the right route is ________.



A. a shortcut


B. a dead end


C. tough but to the top


D. lined with jugs


【答案】



1


< br>B




2



C




3



C



【解析】


【分析】本文是一篇应用文 ,介绍没有安全绳的攀岩运动。登山者的流行形象是


用一根安全绳,一个人小心翼翼地爬 上陡峭的悬崖,但这并不是唯一的一种。许多登山者


现在都喜欢抱石。它更容易接近,也 更适合环境。



(1)


考查细节理解。根据


What is bouldering?


部分中的


“Participants employ no safety ropes.”



知,< /p>


bouldering


没有安全感。故选


B




(2)


考查细节理解。根据


Why < /p>


boulder?


部分中的


“impro ve


your


climbing


skills


by


focusing


on


basics


places


to


climb,


such


as


climbing


walls


at


gyms


and


parks,


easy


to


find


less


time


commitment to bouldering than to mountain climbing intellectual and physical enjoyment as one


solves


prob lems”


可知,


Bouldering


变得受欢迎是因为它建立了精神和身体上的快乐。故选


C


。< /p>



(3)


考查细节理解。根据

< p>
“Figure


2



The


climber


takes


the


one


to


the


right


this


time.


using


a


foothold


and


placing


her


right


hand


in


a


crimp,


she


is


able


to


life


herself


up


and


locate


other


handholds. After only a few moves, she is able to throw her leg over the top of the boulder and


pull herself up.”


可知,根据这个例子,右边的路线是艰难的,但能达到顶峰。故选


C

< br>。



【点评】本题考点涉及细节理解题型的考查,是一篇 介绍类阅读,要求考生准确捕捉细节


信息,结合题目要求,选出正确答案。





8



阅读理解



Recent summer temperatures in parts of Australia were high enough to melt asphalt. As global


warming speeds up the heat and climatic events increase, many plants may be unable to cope.


But at least one species of eucalyptus tree can resist extreme heat by continuing to “sweat” when


other essential processes stop, a new study finds.




As


plants


change


sunlight


into


food,


or


photosynthesize


(


光合作用


),


they


absorb


carbon


dioxide


through


pores


on


their


leaves.


These


pores


also


release


water


via


transpiration(


蒸腾


) ,


which


circulates


nutrients


through


the


plant


and


helps


cool


it


by


evaporation(


蒸发


).


But


exceptionally high temperatures are known to greatly reduce photosynthesis



and most existing


plant


models


suggest


this


should


also


decrease


transpiration,


leaving


trees


in


danger


of


fatally


overheating.


Because


it


is


difficult


for


scientists


to


control


and


vary


trees'


conditions


in


their


natural environment, little is known about how individual species handle this situation.




Ecologist


John


Drake


of


the


S.U.N.Y.


College


of


Environmental


Science


and


Forestry


and


his


colleagues grew a dozen Parramatta red gum (Eucalyptus parramattensis) trees in large, climate-


controlled


plastic


pods


that


separated


the


trees


from


the


surrounding


forest


for


a


year


in


Richmond,


Australia.


Six


of


the


trees


were


grown


at


surrounding


air


temperatures


and


six


at


temperatures


three


degrees


Celsius


higher.


The


researchers


withheld


(


扣留


)


water


from


the


surface


soil


of


all


12


trees


for


a


month


to


imitate


a


mild


dry


spell,


then


induced


a


four-day


“extreme” heat wave: They raised the maximum temperatures in half of the pods



three with


surrounding temperatures and three of the warmer ones




to 44 degrees



.




Photosynthesis


ground


to


a


near


halt


in


the


trees


facing


the


artificial


heat


wave.


But


to


the


researchers'


surprise,


these


trees


continued


to


transpire


at


close-to-normal


levels,


effectively


cooling themselves and their surroundings. The trees grown in warmer conditions coped just as


well as the others, and photosynthesis rates bounced back to normal after the heat wave passed,


Drake and his colleagues reported online in Global Change Biology.



The researchers think the Parramatta red gums were able to effectively sweat



even without


photosynthesis



because they are particularly good at tapping into water deep in the soil. But if


a heat wave and a severe drought (


干旱


) were to hit at the same time and the groundwater was


exhausted, the trees may not be so lucky, Drake says.




Other scientists call the finding encouraging. “It's definitely good news,” says Trevor Keenan, a


n


ecologist at Lawrence Berkeley National Laboratory, who was not part of the study. “It would be


very interesting to know how this translates to other species,” he adds. Drake hopes to conduct


similar experiments with trees common in North America.




1



How does one species of eucalyptus tree cope with extreme heat waves?



A. By releasing water. B. By blocking sunlight.



C. By absorbing groundwater. D. By reducing photosynthesis.


< br>(


2



What did the researchers do during their study?



A. They grew all the trees in artificial temperatures.


B. They induced a heat wave in a dozen


pods of trees.



C. They created climate-controlled surroundings for trees.


D. They varied trees' conditions in


their natural environment.




3



The underlined phrase “ground to a near halt” in Paragraph 4 means “________”.



A. continued B. substituted C. strengthened D. ceased




4

< br>)


What can be inferred from the last two paragraphs?



A. Photosynthesis is necessary for the trees to sweat.


B. No further experiments will be done


other species.



C. Other


species


will


be


transplanted


to


North


America.


D. Groundwater


helps


the


trees


survive the extreme heat.



【答案】



1



A

< br>



2



C




3



D




4



D



【解析】


【分析】本文是一篇说明文 ,联合国环境科学与林业学院的生态学家


John


Drake


和他的同事们通过对红桉树做实验,得出结论:在极度的高温中,红桉树仍然可以通过释


放水分来抵抗热浪,获得生存。



(1 )


考查细节理解。根据第一段中的


“But


at


least


one


species


of


eucalyptus


tree


can



resist


extreme


heat


by


continuing


to


'sw eat’”


可知,桉树通过



流汗



,即释放水分来抵抗极度的


热,故选


A




(2)


考查细节理解。根据第三段中的


“Ecologist


John


Drake…


and


his


colleagues


grew


a


dozen


Parramatta


red


gum



trees


in


large,


climate


-controlled


plastic


pods


that


separated


the


trees


from the surro


unding forest for a year in Richmond, Australia.”


可知,研究者们将


12


棵红桉树


种植在巨大的,气候受控制的塑料舱里,这种塑 料仓将这些树和周围的森林分离开来。可


知,研究者们为这些树创造了一个气候受控制的 生长环境,故选


C




(3)


考查词义猜测。根据第二段中的


“But exceptionally high temperatures are known to greatly


reduce


photosynthesi s”


可知,极度的高温会减少光合作用。由第四段后面的内容可知,令

< br>研究者们惊讶的是,面对着人工制造出来的热浪,这些树继续以接近正常的水平蒸发,有

< br>效地使自己和周围的环境凉爽下来。结合这两点可以推知,面对人工制造出来的热浪,光

< br>合作用应该是大大减少,但这并没有影响树木的蒸发。划线部分意思应当接近于



大大减


少,降低


这一类的意思


cease


意为


“< /p>


停止



,故选


D




(4)


考 查推理判断。根据倒数第二段中的


“The researchers think the Parramatta red gums were


able to effectively sweat



even without photosynthesis



because they are particularly good at


tapping into water deep in the soil. But if a heat wave and a severe drought


(干旱)


were to hit


at the same time and the groundwater was exhausted, the trees may not be so lucky, Drake says.”


可知,这些树擅长吸取地下水,如果热浪干旱同时发生,地下 水枯竭的话,那么这些树生


存的可能性就比较小了。由此可以推知,地下水帮助这些树存 活下来。故选


D



< br>【点评】本题考点涉及细节理解,词义猜测和推理判断三个题型的考查,是一篇科普类阅

< br>读,考生需要准确捕捉细节信息,并根据上下文的逻辑关系,进行分析,推理,从而选出

< br>正确答案。





9



阅读理解





America


is


well


known


for


being


a


melting


pot


of


different


ethnic


groups


and


cultures,


but


nowhere is this diversity more pronounced than in Queens, New York.




Here,


second- generation


Puerto


Ricans


live


alongside


third-generation


Greeks


and


first-


generation Koreans, all united by a common feeling of pride in their American identity. However,


they are also proud and curious about their ancestral roots. National Geographic's Genographic


Project,


also known


as


the Human


Family Tree,


set


out


to


trace


the


origins by examining


their


genetic


makeup


using


a


simple


DNA


test.


What


interested


them


more


was


something


that


intrigues us all: the history of our recent ancestry. One recurring theme among immigrants seems


to be the hard work and sacrifices that went into building a new life, and how their descendants


now feel a duty to honor that effort by working hard too. Here is one Queens resident's story.



Richard, 38



My great-grandfather Tomas came to America from Poland when he was fifteen. His mother


had died, and his father remarried. Tomas didn't like his stepmother, so he ran away to Belgium,


where he boarded a ship to America



without a ticket. Arriving in America with nothing, he got a


job on the railroads in California. Then one day he saw an announcement in a newspaper that


was read by immigrants. It was from his brother in New York who was also seeking his fortune in


America and was looking for him. Tomas got in touch and they had an emotional reunion in New


York, where Tomas subsequently settled. This is the story that my grandmother has passed down


to us, to my parents, and all my aunts and uncles. She is an amazing woman and I suppose: the


one


who


holds


us


all


together.


She's


actually


quite


forgetful


now,


but


she


never


forgets


family


details. What that has meant is that all of us have a strong family bond and a strong sense of


belonging to a group that has struggled and fought together to steered here.




1< /p>



What is special about Queens?



A. Conflicting ethnic minorities live here.



B. Many foreigners like to travel to this place.



C. The pronunciation varies from person to person.



D. Many different people and cultures are gathering here.




2



Wha t does the



A. A sad experience.


B. A common subject.



C. An unknown topic.


D. An unusual quality.


< p>


3



Which of the following can best describe Tomas?



A. Brave and independent.


B. Tough and honest.



C. Talented and persistent. D. Kind and hard-working.



(< /p>


4



What can we know about the immigrants from the text?



A. They are ashamed of their roots.



B. They feel attached to their family.



C. They can't fit in with the new surroundings.



D. They are less interested in recent generations.



【答案】




1



D



(< /p>


2



B




3



A

< p>



4



B



【解析】


【分析】本文是一篇夹叙夹 议文,美国是一个种族和文化的大熔炉,尽管移民在


美国生活了几代,但他们仍对自己的 祖辈感到骄傲和好奇。祖辈的努力和牺牲让他们有强


烈的家庭归属感,也激励着他们更加 努力。





1


)考查细节理解。根据第一段中的


“America


is


well


known


for


being


a


melting


pot


of


different


ethnic


groups


and


cultures,


but


nowhere


is


this


diversity


more


pronounced


than


in


Queens,


New


York.”


可知,美国是不同种族和文化的大熔炉,但这种多样性 在纽约的皇后区


最为明显,即:皇后区汇集了不同种族的人和文化。故选


D





2


)考查词义猜测。根据第二段中的

“One


recurring


theme


among


immigrants


seems


to


be


the hard work and sacrifices that went into building a new life, and how their descendants now


feel a duty to honor that effort by work


ing hard too.”


移民中


……


似乎是为了建立新生活他们所

< p>
付出的努力和牺牲,以及他们的后代应该感到有责任通过努力工作来纪念他们的努力。联

< p>
系上下文,可知这是很多移民谈到的话题,故推测划线部分的意思是



一个共同的主题



故选


B






3


)考查 推理判断。根据最后一段中的


“so he ran away to Belgium, where he boarded a ship


to America



without a ticket. Arriving in America with nothing, he got a job on the railroads in


California.”


可知


Tomas


没有买票一个人坐上了到美国的轮船,到了美 国后身无分文在火车


站找了一份工作,这些体现了


Tomas< /p>


的勇敢和独立。故选


A






4

)考查细节理解。根据第二段中的


“What


interested


them


more


was


something


that


intrigues us all: the history of our recent ancestry.”


和最后一段中的


“She's actually quite for


getful


now,


but


she


never


forgets


family


details.


What


that


has


meant


is


that


all


of


us


have


a


strong


family bond and a strong sense of belonging to a group that has struggled and fought together to


steered


here.”


可知美国移民对他们祖辈的历史更感兴趣;


Richard


的祖母忘不了家庭细节意


味着他们有强烈的家庭纽带和归属感,即这些移 民看重家庭以及对家庭的依恋。故选


B





【点评】本题考点涉及细节理解,词义猜测和推理判断三 个题型的考查,是一篇人生感悟


类阅读,考生需要准确捕捉细节信息,并根据上下文进行 逻辑推理,从而选出正确答案。




1 0



阅读理解



Destination Travels



78 Soho St,



New York, NY



Dear Ms Pierce,



Thank you for trusting Destination Travels for your honeymoon plans. This letter includes all


the information regarding the flights and accommodation arrangements we have already agreed


on.



Date



Flight No.



Place/Time Depart



Place/Time Arrive



August 6



UA 674



New York, JFK 6:30 AM



Puerto Rico Int. Airport 9:00AM



August 15



UA 673



Puerto Rico Int. Airport 1:00 PM



New York, JFK 3:30 PM



On arriving at Puerto Rico Int, Airport, a representative of The Caribbean Hotels &Resorts will


be waiting for you in order to transfer you to the hotel. The transfer to and from the airport is


offered by the hotel as part of your honeymoon package. The reservation has been made for a


nine-night


stay


under


your


future


husband's


last


name.


The


price


of


the


newlyweds'


suite


includes breakfast and one more meal at the hotel restaurant. You can also use all of the hotel


facilities



pool, gym, sauna, etc. for free as part of your honeymoon package. In addition, you can


take scuba diving or snorkeling classes with the hotels trained staff at a reduced price



40% off.



Thank you for choosing Destination Travels. We guarantee your honeymoon with us will be an


unforgettable experience.


To


aid


us


in


improving


our


service,


please


visit


our


website


at


www.



and complete the questionnaire.



Destination Travels wish you all the best.



Sincerely.



Rebecca Simms



Customer Service Manager



Destination Travels


< br>(


1



After arriving at Puerto Rico Int, Airport, the couple can get directions from ________.



A. a Destination Travels Manager' B. an official of New York City Hall



C. a tourist information desk D. a hotel worker



2



What service is offered by the hotel at no extra cost to the newlywed couple?



A. The snorkeling classes.


B. The airport express service.



C. A one-night stay. D. The air tickets.




3



What does the customer service manager ask Ms Pierce to do?



A. Call the service department. B. Complete the order form.



C. Scan the website to find information.


D. Fill out the customer satisfaction survey.



【答案】



1



D




2



B

< br>



3



D



【解析】


【分析】本文是一篇应用文 ,是酒店客服经理写给皮尔斯的一封信。信中告知了


所乘坐的航班和住宿安排的所有信息 ,感谢了皮尔斯的到来并请他填写问卷调查表。



(1)


考查细节理解。根据表格后的内容


“On arriving at Puerto Rico Int, Airport, a representative


of The Caribbean Hotels &Resorts will


be waiting for you in order to transfer you to the hotel.”



知,一到达


Puerto


Rico


Int,


,就会有酒店与度 假村的代表(


Representative


)即工作人员



worker


)在等你以便将您送到酒店 。也就是这对夫妇得到酒店的工作人员的指引,故选


D




(2)


考查细节理解。根据第二段中的


“The transfer to and from the airport is offered by the hotel


as part of your h


oneymoon package.”


可知,机场来回的换 乘车是酒店蜜月套餐的一部分,不


用再有额外的花费,故选


B< /p>




(3)


考查 细节理解。根据


“please visit our website at www. and complete

-


-


-


-


-


-


-


-