(英语)高三英语阅读理解专项训练及答案及解析

别妄想泡我
668次浏览
2021年02月13日 21:03
最佳经验
本文由作者推荐

-

2021年2月13日发(作者:协调工作)


(英语)高三英语阅读理解专项训练及答案及解析




一、高中英语阅读理解



1



阅读理解




Many


foreign


students


report


feeling


lonely


or


unwelcome


in


Australia.


Those


feelings


are


among the reasons why Australia is taking a close look at its international education industry. But


wherever international students go, making friends may not always be easy. Elisabeth Gareis of


Baruch College in New York surveyed 454 international students. They were attending four-year


colleges and graduate schools in the American South and Northeast.




Students


from


English-speaking


countries


and


from northern


and


central


Europe


were


more


likely to be happy with their friendships. But 38% of the international students said they had no


close friends in the United States. And half of the students from East Asia said they were unhappy


with the number of American friends they had. Thirty percent said they wished their friendships


could be deeper and more meaningful.




Professor Gareis says, “Students from East Asia have cultures that are different on many levels


from the culture in the United States. There are also language problems, and maybe some social


skills, such as small talks, which are possibly not as important in their native countries, where it's


not


as


important


to


start


friendships


with


small


talks.


Many


East


Asian


students


blamed


themselves


for


their


limited


friendships


with


Americans,


for


not


speaking


the


language


well


enough and for not knowing the culture well enough.”




VOA's


Students


Union


blogger


Jessica


Stahl


did


her


own


survey


to


find


out


how


American


students and foreign students relate to each other. More than 100 students, about half of them


American,


answered


her


online


questions.


Half


of


the


international


students


and


60


%


of


the


Americans said they related as well or better to the other group than to their own group.




Professor Gareis says, “International students who make friends with host nationals are, overall,


more


satisfied


with


their


stay


in


the


host


country.


They


have


better


language


skills,


better


academic performance and better attitude


s toward the host country.”




1

< p>


What can be the best title for the text?



A. Making Friends Is Not Always Easy for Foreign Students


B. Students from East Asia Are Not


Good at Making Friends



C. International


Education


Industry


in


Australia


and


America


D. The


Relation


between


Foreign Students and Host Countries




2

< p>


Professor Gareis tends to think that .



A. culture shock should be blamed for many levels of American culture


B. foreign students


don't know small talks mean a lot to Americans



C. foreign students should learn some basic social skills first of all


D. foreign students have


difficulty making friends for different reasons




3



How did Jessica Stahl carry out her survey?



A. By doing questionnaires from Students Union.


B. By asking questions on the Internet.



C. By forming the students into groups. D. By doing a survey through VOA




4



Which of the following statements will the writer probably agree with?



A. International


students


like


to


make


more


friends


in


their


own


group.


B. International


students are more likely to remain in the host country after graduation.



C. Students


experience.



【答案】



1



A




2

< br>)


D




3



B




4



D



【解析】


【分析】本文是一篇新闻报 道,很多学生觉得在澳大利亚感到孤独和不受欢迎,


而事实是留学生在任何地方都有可能 因为文化、习俗等各方面原因而交不到朋友。



(1)


考查主旨大意。这篇文章主要讲了《高等教育纪事报》最近一篇报道称,许多外国学生

< p>
称在澳大利亚感到孤独或不受欢迎。这些感受是澳大利亚密切关注其国际教育产业的原因

< p>
之一。但不管国际学生去哪,交朋友可能不总是那么容易。故选


A




(2)


考查细节理 解。根据第三段中的


“Professor


Gareis


says,


‘S


tudents


from


East


Asia


have


cultures that are different on many levels from the culture in the United States. There are also


language problems, and maybe some social skills, such as small talk, which are possibly not as


important


in


their


native


countries,


where


it's


not


as


important


to


start


friendships


with


small


talks. Many East Asian students blamed themselves for their limited friendships with Americans,


for not speaking the language well enough and for not knowing the culture well enough. ’”


可知


加赖斯教授认为外国学生交友困难是 多方面的原因造成的,所以选


D



< /p>


(3)


考查细节理解。根据第四段中的


“ VOA's


Student


Union


blogger


Jessica


Stahl


did


her


own


survey to find out how American students and foreign students relate to each other. More than


100 students, about half of them American, answered her online q ue


stions.”


可知杰西卡


·< /p>


斯塔尔


通过在网上问问题的形式进行调查,故选

< br>B




(4)

< br>考查推理判断。根据最后一段


”Professor


Gareis


says:‘International


students


who


make


friends with host nationals are, overall, more satisfied with their stay in the host country. They


have


better


language


skills,


they


have


better


academic


performance


and


they


have


better


attitudes toward the host country.’


可知和东道主学生交朋友的国际学生回国后对自己的经历


更为满意。所以 选


D




【点 评】本题考点涉及细节理解,推理判断和主旨大意三个题型的考查,是一篇新闻报


道,要 求考生在捕捉细节信息的基础上,进一步根据上下文的逻辑关系,进行分析,推


理,概括 和归纳,从而选出正确答案。



who


make


more


friends


at


home


have


better


academic


performance.


D. Students


who


make


friends


in


their


host


countries


feel


happier with


their




2



阅读理解





A


new


study


suggests


a


link


between


exposure


to


greenery


and


reduced


desires


for


alcohol


cigarette and junk food.



The study is the first to investigate the possible relationships between exposure to nature and


desires and negative emotions. Researchers at the University of Plymouth's School of Psychology


surveyed 149 respondents (


应答者


) aged 21 o 65 about the proportion(


比例


)of green space in


their neighborhood, the presence of green views from their home, their access to a garden and


how often they use public green space. The study also asked questions about experiences with


depression


and


anxiety,


as


well


as


desires


for


things


like


caffeine,


alcohol


and


nicotine.


Participants rated the intensity(


强度


), imagery, and intrusiveness(


侵扰性


) of their desires on an


11-point scale.




Researchers


found


the


presence


of


visible


green


space


contributed


to


decreased


desires


for


junk food. The effect was particularly noticeable when more than 25 percent of a respondent's


view was greenery.



Previous scholarship(


学术研究


) has dealt mostly with exercise in nature: A 2015 study out of


the


University


of


Michigan


found


90-


minute


group


nature


walks


were


effective


at


combatting


depression and relieving other mood disorders. But for people who struggle with accessibility or


don't have time for a 90-minute walk, this new study suggests just looking out a window at a tree


can help fight off a bad habit.




being,


with desires from simply being able to see green space adds a new dimension to the previous


research.




A


2018


study


from


Denmark's


Aarhus


University


for


example,


found


that.


Having


access


to


green


space


throughout


childhood


decreased


a


person's


risk


of


developing


mental


health


problems as an adult.




1

< br>)


What does the second paragraph mainly talk about?



results of the new study.



purpose of the new study.



significance of the new study.



content of the new study.




2

< br>)


What does the underlined word



ng.



ping.



tanding.



aging




3



According to the passage, the new study _____.



referred to exercise in nature



enriched the previous research to some degree



carried out by the University of Michigan



exposure to greenery helped cure mental problems




4



n which section of a newspaper may this passage appear?



ainment



ss World



&Science



nment



【答案】




1



D



(< /p>


2



A




3



B

< p>



4



C



【解析】


【分析】本文是一篇说明文 ,介绍了一项新的研究成果


---


多看绿色植物和吃垃圾


食品这两者看似风马牛不相及,可研究结构却表明它们之间存在着一种奇妙的关系:多看


绿色植物能帮助人们克制吃垃圾食品的欲望。





1


)考查 段落大意。根据第二段中的



“Researchers …surveyed 149 respondents aged 21 o 65


about the


proportion of green space in their neighborhood…”


研究人员 调查了年龄在


21~65



之间的


149


名参与者小区内的绿植比例


……


;以及


“The


study


also


asked


questions


about


experiences


with


depression


and


an xiety…”


研究中还问了与抑郁及焦虑有关的问题


……


等可


知,第二段主要介绍了新研究的调查内容,故选


D





2


)考查词义猜测。根据常识可知,在大自然中散步对人 体有各种各样的好处,再结合


句中出现的


“relieving


other


mood


disord ers(


缓解其他情绪紊乱


)”


不难推 断出,



combatting


de pression


应表示



减轻抑郁< /p>



。故选


A


。< /p>





3


)考查细节理解。根据倒数第二段中的


“…adds


a


new


dimension(


方面


)


to


the


previous < /p>


research”


为以前的研究增加了新的方面,可知,新的研 究在某种程度上丰富了之前的研究


成果。故选


B





4


)考查推理判断。纵观全文可知,本文介绍了一项科学研究的研究成果,所以该文 章


最有可能出现在



技术与科学



版块。故选


C


。< /p>




【点评】本题考点涉及细节理解,词 义猜测,推理判断和段落大意四个题型的考查,是一


篇科研类阅读,要求考生在捕捉细节 信息的基础上,进一步根据上下文的逻辑关系,进行


分析,推理,概括和归纳,从而选出 正确答案。




3



阅读理解





When


Andrew


Kaplan


recalls,


his


stories


leave


the


impression


that


he


has


managed


to


pack


multiple


lives


into


a


single existence:


A


war reporter


in


his


20s.


an


army


member,


a


successful


businessman and- later. the author of numerous spy novels and Hollywood scripts.



Now the silver haired 78-year old has realized he would like his loved ones to have access to


those


stories,


even


when


he


is


no


longer


alive


to


share


them.


Kaplan


has


agreed


to


become



thousands of years



If all goes according to plan future generations will be able to interact with him


using voice


computing platforms of mobile devices, asking him questions, letting him tell stories and drawing


upon a lifetime's worth of advice long after his physical body is gone.



Someday, Kaplan, who playfully refers to himself as a pig, may be remembered as one of the


world's first digital humans.



For decades, Silicon Valley futurists have sought to free humanity from the life cycle. Today, a


new generation of companies is selling some approximation(


近似


) of virtual immortality, which


gives people the opportunity to preserve one's legacy(


遗产


) online forever.



Kaplan is eager to become one of the world's first virtual residents, partly because he considers


the effort a way to extend closed family bonds over multiple generations.



If technology succeeds in creating emotionally intelligent digital humans, experts say, it may


forever change the way living people cooperate with computers and experience loss.


may


become


one


of


the


world's


first:


meaningful


examples,


raising


complex


philosophical


questions about the nature of immortality and the purpose of existence itself.



1



What is the purpose of the first paragraph?



highlight Kaplan's achievements.



introduce the topic- -AndyBot.



arouse readers interest in Kaplan.



introduce Kaplan's life.




2



Why did Andrew Kaplan agree to become AndyBot?



wanted to share his life experience as long as possible.



wanted to make his loved one remember him.



believed this action will help with his novels.



could live in the cloud to continue his life.




3


What might the AndyBot do for future generations?



may use voice computing platforms.



may use a new body to go on living.



may offer some guidance.



may ask them questions.




4



What can we infer from the last paragraph?



ophical problems can be worked out by modern science.



can talk with their late family members freely.



ists have made great progress in computer science.



is still a long way for digital humans to go.



【答案】




1



B



(< /p>


2



A




3



C

< p>



4



D



【解析】


【分析】本文是一篇说明文 ,介绍了科技新动态


----


数字人。





1


)考查 推理判断。根据第一段可知,当安德鲁


·


卡普兰回忆往昔的时候 ,他的故事让人


感觉他活出了各种各样的人生:


20

< p>
多岁的时候是战地记者,还是一名军人,一位成功的商


人,随后又是很多间 谍小说和好莱坞剧本的作者。主要介绍安德鲁


·


卡普兰丰富多彩 的人


生;在根据第二段中的


“Now the silver haired 78


-year old has realized he would like his loved


ones to have access to those stories, even when he is no longer alive to share them. Kaplan has


agreed to become “AndyBot”


---


a virtual person who will be”


现在这位花白头发的


78


岁的老人


想要他爱的人知道这些故事,甚 至当他去世之后还可以分享这些故事。


Kaplan


同意变成数


字人



,可知,第一段的内容主要是引 出下文中文章的话题数字人。故选


B






2


)考查 细节理解。根据第二段中的


“Now


the


silver


haired


78


-year


old


has


realized


he


would like his loved ones to have access to those stories, even when he is no longer alive to share


them. Kaplan has agreed to become ‘AndyBot’...a virtual person who will be ”


现在这位花白头发



78

< p>
岁的老人想要他爱的人知道这些故事,甚至当他去世之后还可以分享这些故事。

Kaplan


同意变成数字人,可知,卡普兰同意变成数字人是为了能更长时间的分 享自己的这


些故事。故选


A






3


)考查细节理解。根据第三段中的


“If all goes according to plan. future generations will be


able


to


interact


with


him


using


voice


computing


platforms


of


mobile


devices,


asking


him


questions,


letting


him


tell


stories


and


drawing


upon


a


lifetime's


worth


of


advice


long


after


his


physical body is gone. ”


如果一切 按计划进行,后代可以通过移动端的语音平台和他交流,即


使他的肉体不存在后,还可以 问他问题,让他讲故事以及咨询他一生经验的宝贵建议。可


知卡普兰成为



数字人



后,他的后代仍能 得到他一生经验的宝贵建议。故选


C






4


)考查 推理判断。根据最后一段中的


“If


technology


succeeds


in


creating


emotionally


intelligent


digital


humans,


experts


say,


it


may


forever


change


the


way


living


people


cooperate


with computers and experience loss.”


可知,专家们说,如果科技成功地创造出高情商的数字


人类,它可能会 永远改变人类与电脑交互的方式,以及处理失去亲人创伤的方式,即目前


的数字人类还无 法拥有高情商,还是不够完美的,因此数字人技术还有很长的路要走。故



D




< br>【点评】本题考点涉及细节理解和推理判断两个题型的考查,是一篇科技类阅读,考生需

< br>要准确掌握细节信息,并根据上下文进行逻辑推理,从而选出正确答案。




4



阅读理解




In 2015, a man named Nigel Richards memorized 386, 000 words in the entire


French Scrabble


Dictionary


in just nine weeks. However, he does not speak French. Richards' impressive feat is a


useful example to show how artificial intelligence works



real AI. Both of Richard and AI take in


massive amounts of data to achieve goals with unlimited memory and superman accuracy in a


certain field.



The potential applications for AI are extremely exciting. Because AI can outperform humans at


routine


tasks



provided


the


task


is


in


one


field


with


a


lot


of


data



it


is


technically


capable


of


replacing hundreds of millions of white and blue collar jobs in the next 15 years or so.



But not every job will be replaced by AI. In fact


four types of jobs are not at risk at all. First,


there are creative jobs. AI needs to be given a goal to optimize. It cannot invent, like scientists,


novelists and artists can. Second, the complex, strategic jobs



executives, diplomats, economists




go


well


beyond


the


AI


limitation


of


single-field


and


Big


Data.


Then


there


are


the


as-yet-


unknown jobs that will be created by AI.



Are you worried that these three types of jobs won't employ as many people as AI will replace?


Not


to


worry,


as


the


fourth


type


is


much


larger:


jobs


where


emotions


are


needed,


such


as


teachers,


nannies


and


doctors.


These


jobs


require


compassion,


trust


and


sympathy



which


AI


does not have. And even if AI tried to fake it, nobody would want a robot telling them they have


cancer, or a robot to babysit their children.



So there will still be jobs in the age of AI. The key then must be retraining the workforce so


people


can


do


them.


This


must


be


the


responsibility


not


just


of


the


government,


which


can


provide funds, but also of corporations and those who benefit most.




1


What is the main purpose of paragraph 1?



A. To introduce the topic.



B. To mention Nigel's feat.



C. To stress the importance of good memory.



D. To suggest humans go beyond AI in memory.




2



Which of the following best explains



A. Be superior to B. Be inferior to C. Be similar to D. Be related to




3



Which of the following jobs is the most likely to be replaced?



A. The writer.


B. The shop assistant.


C. The babysitter.


D. The psychologist.




4< /p>



Which of the following suggestions can the author give about job replacement of AI?



A. Limit the application of AI to a certain degree.



B. Get more support from the government.



C. Apply for the donation from companies.



D. Upgrade people's professional skills all the time.



【答案】




1



A

< br>



2



A




3



B




4



D



【解析】


【分析】本文是一篇议论文 ,人工智能有取代人类工作的潜力


,


但是


,


并非所有工作


都会被人工智能取代


,


有四种类型的工作完全没有风险。因此


,

在人工智能时代人类仍然会有


工作


,


关键必须是对劳动力进行再培训


,


这样人们才能从事这些工作 。





1< /p>


)考查推理判断。根据第一段可知一个名叫奈杰尔


·


理查兹(


Nigel


Richards

< p>
)的人在短


短九周内记住了《法国拼字游戏词典》中的

386,000


个单词。但是


,


他 不会说法语。其展示


了人工智能是如何工作的。而后文主要与人工智能有关


,


由此推断作者写第一段的目的是引


出人工智能这个 话题。故选


A






2


)考查 词义猜测。根据第二段中的


“Because AI can outperform humans at


routine tasks



provided the task is in one field with a lot of data”


可知

< p>
AI


可以在日常任务中


outperform


人类


(前提是该任务在一个涉及到大量数据的领域中;以及


“it


is


technically


capable


of


replacing


hundreds of millions of white and blue collar jobs in the next 15 years or so.”


可知从技术上讲


,



工智能具有在未来大约


15

< br>年里取代成千上万的白领和蓝领工作的能力。结合下文推断人工


智能能够具有取代 人类的工作是因为


AI


在日常任务中表现超过了人类

< p>
,


划线词的意思是





,


超过



故选


A






3


)考查 细节理解。根据第三段中的


“First,


there


are


creative


jobs.


AI


needs


to


be


given


a


goal to optimize. It cannot invent, like scientists, novelists and artists can.”


可知四种类型的工作


完全没有风险 。首先


,


有创造性的工作。人工智能不可能像科学家

< p>
,


小说家和艺术家那样进行


发明创造。也就是作家 和科学家不会被取代。排除


A


;再根据第四段中的


“as the fourth type


is much larger: jobs where emotions are needed, such as teachers, nannies and doctors.”


可知需

< p>
要情感的工作


,


例如老师


,


保姆和医生也不大可能被取代


,


因此 排除


C



D


。 故选


B






4


)考查推理判断。根据最后一段中 的


“So


there


will


still


be


jobs



in


the


age


of


AI.


The


key


then must be retraining the workforce so people can do them.”


可知作者认为在

< br>AI


时代仍然会


有工作


,


关键必须是对劳动力进行再培训


,


这样人们才 能从事这些工作。进行培训是为了得到


专业技能


,


由此推断作者会给出一直提升人们的专业技能的建议


,


故选


D





【点评】本题考点涉及细节理解,词义猜测和推理判断三个题型的考查,是一篇科技类阅


读,考生需要准确掌握细节信息,并根据上下文进行逻辑推理,从而选出正确答案。




5



阅读理解




A study showed that the experiences children have in their first few years are important. These


experiences


affect


the


development


of


the


brain.


When


children


receive


more


attention,


they


often


have


higher


IQs.


Babies


receive


information


when


they


see,


hear


and


feel


things,


which


makes


connections


between


different


parts


of


the


brain.


There


are


a


hundred


trillion(



亿


)connections in the brain of a three-year-old child.




Researcher


Judit


Gervain


tested


how


good


newborns


are


at


distinguishing


different


sound


patterns. Her researchers produced images of the brains of babies as they heard different sound


patterns. For example, one order was mu-ba-ba. This is the pattern


mu- ba-


ge. This is the pattern “A


-B-


C”. The images sh


owed that the part of the brain responsible


for


speech


was


more


active


during


the


A-B-B


pattern.


This


shows


that


babies


can


tell


the


difference between different patterns. They also were sensitive to where it occurred in the order.



Gervain is excited by these findings because the order of sounds is the building block of words


and grammar.


end,


it


makes


a


big


difference:


John


caught


the


bear.'


is


very


different


from


'The


bear


caught


John.'”




Researchers


led


by


scientist


Patricia


Kuhl


have


found


that


language


delivered


by


televisions,


audio books, the Internet, or smartphones



no matter how educational



doesn't appear to be


enough for children's brain development. They carried out a study of nine- month-old American


babies. They expected the first group who'd watched videos in Chinese to show the same kind of


learning as the second group who were brought face-to-face with the same sounds. Instead they


found a huge difference. The babies in the second group were able to distinguish between similar


Chinese sounds as well as native listeners. But the other babies



regardless of whether they had


watched the video or listened to the audio



learned nothing.




1



What makes connections in a baby's brain?



A. Having a higher IQ.


B. Experiencing new information.



C. The baby' early age. D. The connection with other babies.




2



What did Judit Gervain and her team find in the experiment?



A. Babies identify different sound patterns.



B. Word order is relevant to meaning.



C. Babies can well understand different words.



D. A certain brain region processes language.




3



What does the underlined sentence mean in Paragraph 3?



A. Grammar is important in learning languages.



B. Different orders have different meanings.



C. Different languages have different grammar.



D. Words have different sounds.




4



What is the main conclusion from the study led by Patricia Kuhl?



A. Babies shouldn't watch a lot of television.



B. Listening to different languages develops babies' brain.



C. Foreign languages help babies' brain develop.



D. Social communication improves babies' brain development.



【答案】




1



B



(< /p>


2



A




3



B

< p>



4



D



【解析】


【分析】本文属于科普文章 ,介绍小孩最初几年的经历对大脑发育很重要,而媒


介输入对孩子大脑发育效果不明显, 最有效的是面对面语言输入。




(< /p>


1


)细节理解题。根据第一段


Babie s receive information when they see, hear and feel things,


which makes connections between different parts of the brain.


可知,婴儿接收到不同 信息,可


以让大脑不同部分形成连接,故选


B

< br>。





2


)推理判断题。根据第二段


The images showed that the part of the brain responsible for


speech was more active during the


between different patterns.

可知,实验表明婴儿可以区别不同的声音模式,故选


A


。< /p>





3


)句意猜测题。根据第三段



differen ce: 'John caught the bea


r.' is very different from 'The bear caught John.'”


可知,有些东西


放在句首和句尾,会有很大的不同,比如


Joh n


抓住了熊,和熊抓住了


John


,意 思是不一


样的,可知本句意思为位置对于语言来说很重要的,顺序不同,意思不同,故选


B






4


)推理判断题。根据最后一段


Researchers


led


by


scientist


Patricia


Kuhl


have


found


that


language


delivered


by


televisions,


audio


books,


the


Internet,


or


smartphones



no


matter


how


educat ional



doesn't appear to be enough for children's brain development.


可知,通过电视、


网络等媒介的语言教学,对于婴儿大脑发展是不够的,并且后面的实 验表明,面对面的语


言输入才有效,故选


D




【点评】本题考点涉及细节 理解,推理判断和句意猜测三个题型的考查,是一篇说明类阅


读,要求考生先从问题中抓 住关键性词语(题眼),然后以此为线索,运用略读及查读的


技巧快速在文章中寻找与此 问题相关的:段落、语句,仔细品味,同时根据上下文进行分


析,推理,概括和归纳,从 而选出正确答案。




6



阅读理解





When he was young, Louis Armstrong was taking what was called “Creole jazz”, which was also


called


dance


music,


and


combining


it


with


trumpeter


(


小号手


)


Buddy


Bolden,


to


create


what


would eventually become today's jazz.



Armstrong accomplished that with almost no formal training. He received little training before


he was placed in the New Orleans Colored Waif's Home at the age of 12, after a run-in (


小争执


)


with


the


police.


The


punishment


turned


out


to


be


a


mixed


blessing,


for


he


also


had


the


opportunity to play in a real band.



While at the Waif's, Armstrong also got the chance to hear some of the city's finest musicians.


Cornetist Freddie Keppard performed in a nearby club. So did


trumpeter and bandleader, King


Joe Oliver, who took the boy under his wing and taught him how to read music and work on his


playing technique.



When Oliver left for Chicago, Armstrong chose to stay in New Orleans and work with some of


the other top musicians of the day. In Chicago, King Oliver offered him a place in his band in 1922.


It became Armstrong's biggest challenge yet



the band had no parts written for trumpet, so he


was forced to listen to King Oliver and improvise (


即兴创作


).




Soon,


Armstrong's


undeniable


talent


was


getting


notice.


Even


classically


trained


musicians


would come to hear the incredible sounds this young man created.




Lil


Hardin,


the


bands


piano


player


and


the


future


Mrs.


Armstrong,


explains


that


Oliver


kept


Armstrong in the second trumpet-


chair so that Oliver would still be “King”. Hardin convinced him


to leave the band.



Armstrong moved to New York City in 1924 to join Fletcher Henderson's band and then flew


solo.


In


1925,


Armstrong


put


together


the


Hot


Five,


expanding


his


popularity


even


more.


Armstrong recorded his first composition,


Cornet Chop Suey


, one of the most copied jazz solos of


all


time.


This


monumental


1928


recording


blends (


混合


)


artistry,


endurance


and showmanship


that has rarely, if ever, been matched in Jazz.




1



What does the underlined word “that” refer to in the second paragraph?



A. To play dance music. B. To work with Buddy Bolden.



C. To create modem jazz music.


D. To play a jazz instrument well.




2



Who taught Louis Armstrong how to play music in the early time?



A. Buddy Bolden. B. Lil Hardin. C. Cornetist Freddie Keppard. D. King Joe Oliver.




3



Why did Louis Armstrong Leave King Oliver's band?



A. Because he wanted to get married in New York.



B. Because the man forced him to leave the band.



C. Because he got a better opportunity in New York.



D. Because his talent could not develop completely.




4



What's the main idea of the passage?



A. It asks readers to know more about modern jazz.



B. It introduces one of the greatest jazz musicians.



C. It introduces the development of jazz.



D. It describes the importance of talent in playing jazz.



【答案】




1



C



(< /p>


2



D




3



D

< p>



4



B



【解析】


【分析】本文是一篇记叙文 ,介绍了音乐人


Louis Armstrong


学习音乐的过程。





1


)考查 代词指代。根据第一段中的


to


create


what


would


eventually


become


today's


jazz.


由此可知


that


指上段



“...to create what would eventually become today's jazz.”


,故选


C





< p>
2


)考查细节理解。根据第三段中的


“So did trumpeter and bandleader, King Joe Oliver, who


took


the


boy


under


his


wing


and


taught


him


how


to


read


music


and


work


on


his


playing


technique.”


小号手兼乐队指挥


King


Joe


Oliver


也这 么做了,他把小男孩放在自己的侧厅,教


他如何阅读音乐,学习演奏技巧。故选


D






3


)考查推理判断。根据倒数第二段中的


“ Lil Hardin, the bands piano player and the future


Mrs. Armstrong, explains that Oliver kept Armstrong in the second trumpet- chair so that Oliver


would still be “King”. Hardin convinced him to leave the band.”


可推断出


Louis Armstrong


离开


King Oliver


乐队的原因是因为他的才能不能得到完全发展,故选


D






4


)考查主旨大意。全文介绍


Armstrong


如何成为伟大的爵士音乐家,故选


B





【点评】本题考点涉及细节理解,代词指代,推理 判断和主旨大意四个题型的考查,是一


篇人物类阅读,要求考生在捕捉细节信息的基础上 ,进一步根据上下文的逻辑关系,进行


分析,推理,概括和归纳,从而选出正确答案。< /p>




7



阅读理解





Every


year


in


America,


high-school


students


who


want


to


go


to


college


take


a


national


examination


called


the


Scholastic


Aptitude


Test,


or


SAT


in


a


shortened


way.


Their


score


is


an


important factor in determining which colleges will admit them or whether any will be admitted


at all. The Scholastic Aptitude Test measures one's mathematical ability and use of the English


language. Traditionally, the English part involved grammatical questions and paragraphs that test


reading comprehension.



But the SAT folks have added a single question, to be answered in an essay, hand-written on the


spot. That's an interesting way to test writing ability, but content aside, have you ever seen young


people's


handwriting


lately?


Or


anyone's


for


that


matter,


in


this


age


of


computer


keyboards?


Students write numbers and sign their names on bank checks. They scribble class notes in what


can generously be described as the written word.



Yet today's kids are asked to write, thoughtfully and clearly, for several minutes on this SAT Test.


Good luck to the text scorers who must work out difficultly the scrawl (


潦草的字迹


) of young


people


who've


been


typing


on


computers


since


the


age


of


three!


Teachers


insist


that


good


handwriting can not only help one's score on the SAT, but also, later on in life, impress potential


employers. And don't forget, we all have to turn to handwriting from time to time, as computers


go down when power goes out.



Then how to improve the handwriting? Well, with a few simple steps you can improve your


hand writing.



Position the pen. You should hold the pen between the forefinger and the thumb, then rest it


near the first knuckle (


指节


) of the middle finger. The rest of your fingers should be curled (


卷曲


)


under your hand and your hand should remain relaxed.



Evaluate your writing. Make changes to your letters till you like how they look.



Take your time. Speed is bound to make your writing messy-looking.




Practice.


Practice


it


a


lot;


it's


not


enough


to


do


it


once


and


hope


for


the


best.


It


has


to


be


something you work at to make great improvements.




1



The underlined word “scribble” in Paragraph 2 probably means ________.




A. write quickly and roughly B. type simply and correctly



C. paint clearly and neatly


D. describe properly and well




2



According to Paragraph 3, students with good handwriting skill ________.




A. can pass the SAT


B. can develop good characters



C. can impress their classmates D. can get more job opportunities




3



Which of the following should you avoid when improving your handwriting?




A. Practicing writing a lot.



B. Writing as fast as you can.



C. Relaxing your hand when holding the pen.



D. Changing your letters till you like how they look.




4



The text is to present the fact that ________.




A. writing seems to be very important in the SAT



B. those who will go to college have to take the SAT



C. students should practice handwriting more often



D. kids don't know how to write in the computer age



【答案】




1



A



(< /p>


2



D




3



B

< p>



4



C



【解析】


【分析】

< br>SAT


考试增加了书面表达,但当前学生不注重书写,所以此项改革会督


促学生更多的练字。




(


1


)


词 义猜测题。结合划线部分的上下文,在计算机时代,学生手写的内容已经很罕见,


只有一 两个单词在行李箱或午餐包上,用来辨认物主,书法在其他场合就像嘟嘟鸟一样灭


绝了, 故推断学生在课堂上记笔记非常潦草,故选


A




(


2


)


细节理解题。根据第三段提到


Teachers


insist


that


good


handwriting


can


not


only


help


one's score on the SAT, but also, later on in life, impress potential employers.


可知,漂亮的书法


不仅仅能在考试中帮助得分,还可以在今后找工作中给雇主留下美好 的印象,故选


D




(


3


)


细 节理解题。根据最后三段的标题


Evaluate


your


writing



Take


your


time



Practice.


Practice it a lot


可知,没有提到


B


项,这是写作中应该避免的。故选


B




( 4 )


推理判 断题。由于


SAT


考试增加书面表达,但当前学生不重视书写, 所以此项改革会督


促学生更多的练字,故选


C

< br>。




8



阅读理解





The


Women's


Institute


is


urging


supermarkets


to


do


more


to


help


consumers


reduce


their


home


food


waste,


after


a


survey


of


its


own


membership


showed


widespread


confusion


about


“best before” and “use by” labeling


(


标签


) on packaging.




Its


new


analysis


of


products


on


supermarket


shelves


found


that


“once


-


opened”


instructions


were often contradictory and often failed to make clear whether they were a guide to food safety


or quality. Only 45% of 5,000 WI members surveyed understood that best-before dates were a


sign of food quality, while 26% did not understand that the more important use-by dates were a


decisive guide to food safety.




In its report on food waste, the WI said supermarkets were “potentially contribut


ing to home


food


waste


by


leading


customers


to


buy


more


food


than


they


need,


and


giving


conflicting


and


confusing on-pack information that leaves customers unsure about how long a product remains


safe


to


eat


in


the


home


setting”.


The


42


-page


report


is


part


of


the


WI's


ongoing


campaign


to


reduce food waste. To underline the point about conflicting information, it cites(


引用


) a can of


Sainsbury's own-brand sweetcorn advising consumers to eat it within one day of opening, while a


similar tin from Waitrose gave consumers two days to finish it. Green Giant sweetcorn, however,


has no specified date for eating once opened.




Marylyn Haines Evans, chair of the Women's Institute's public affairs said: “WI members are


some


of


the


more


informed


members


of


society


about


food


and


cookery,


but


they


are


still


confused about food labelling and 'once-opened' information. So we would like supermarkets to


extend the amount of time that consumers have to use a product in their homes by making all of


their once-opened instructions on product packaging consistent, and completely remove once-


opened instructions on products where food safety is not an issue.”




1



What mainly leads to food waste according to WI?




A. Poor quality of food.


B. Attractive packaging of products.



C. Competition among supermarkets.


D. Consumers' confusion about on-pack information.




2



Which of the following can inform you of food safety?




A.



B.



C.



D.




3



Why are the three supermarkets mentioned in Paragraph 3?




A. To attract more consumers.


B. To compare their products.



C. To comment on their service. D. To make WI's report convincing.




4



What does Evans suggest supermarkets do about reducing food waste?




A. Extend life of a product.


B. Turn to well-informed WI members.



C. Give consistent once-opened instructions. D. Remove instructions on product packaging.



【答案】




1



D



(< /p>


2



C




3



D

< p>



4



C



【解析】


【分析】本文主要讲述了妇 女机构强烈建议超市采取帮助消费者减少食物浪费的


措施,比如延长消费者在家中使用产 品的时间,使他们所有曾经打开的关于产品包装的说


明一致。






1


)细节理解题。根据第二段



45%


of


5,000


WI


members


surveyed


understood


that


best-before


dates


were


a


sign


of


food


quality,


while


26%


did


not


understand


that


the


more


important use-by dates were a decisive guide to food safety.


可知,消费者对于食品包装上信


息的混淆是导致食物浪费的原因。故选


D






2


)细节理解题。根据第二段



dates


were


a


decisive


guide


to


food


safety.


可知,


use


by


信息才是食品安全的决定性指导因


素。故 选


C




< /p>



3


)细节理解题。根据第三段





) a can of Sainsbury's own-brand sweetcorn


可知,引用 超市的例子是为了更好的说明这一


问题,即使文章更具说服力。故选

D






4


)细节理解题。根据最后一段



would


like


supermarkets


to extend


the


amount


of


time


that


consumers


have


to


use


a


product


in


their


homes


by


making


all


of


their


once- opened


instructions


on


product


packaging


consistent,


可知,为了减少食物浪费,超市可通过使包装


带上的信息一致来达到这一目的。故选


C


< p>



9



阅读理解




Our Museums, Galleries, and Zoo



19 world-class museums, galleries, and a zoo




The


Smithsonian


offers


eleven


museums


and


galleries


on


the


National


Mall


and


six


other


museums and the National Zoo in the greater National Capital Area. In New York City, we invite


you to tour two museums in historic settings.




Not near a Smithsonian museum? Look for exhibitions and museums in your community. Here


we have listed some places to visit:



Tips & Guidelines:




Stop


at


any


Smithsonian


museum


information


desk


where


friendly


and


knowledgeable


staff


and volunteers can assist you in planning your visit.



Service animals are welcome at the museums and the National Zoo. Pets are not permitted.



Lunches should be properly closed or stored in lockers during your visit.




1



he Smithsonian offers all these EXCEPT .



A. galleries B. concerts C. museums D. zoos




2



If you are interested in animals, you can .



A. go to 1661 Pennsylvania Avenue, NW Washington, DC



B. go to 8


th


and F Streets, NW Washington, DC



C. visit the museum 11 a.m. on Christmas



D. visit the zoo at weekends on June 25




3



To arrange your visit better, you can .



A. have lunch during your visit B. take your pets along with you



C. ask the staff and volunteers for help D. fill in an application form before your visit



【答案】




1



B

< br>



2



D




3



C



【解析】


【分析】本文是一篇应用文 ,介绍了史密森尼博物馆相关的信息以及游玩建议。





1


)考查细节理解。根据第一段中的


“The Smithsonian offers eleven museums and galleries


on the National Mall and six other museums and the National Zoo in the greater National Capital


Area”


可知史密森尼 博物馆(


Smithsonian


)在国家广场(


National


Mall


)上设有


11


个博物馆


和美术馆,在较大的国家首都辖区有< /p>


6


个博物馆和国家动物园(


Nation al


Zoo


)。没有提供


音乐会。故 选


B




< /p>



2


)考查细节理解。根据


National


Zoo


所在的表格可知国家动物 园的开放时间为三月


15


号到九月,每天的上午九点到下午六点 ;十月到来年的三月


14


号是每天上午九点到下午四

< p>
点,


12



25


号不开。所以如果对动物感兴趣,游客可以在六月


25

< br>号去游玩。故选


D






3


)考查 细节理解。根据倒数第三段中的


“Stop


at


any


Smithsonian


museum


information


desk where friendly and knowledgeable staff and volunteers can assist you in planning your visit.”


可知史密森尼博物馆的信息问讯处有友好的并且知识渊博的员 工及志愿者,他们可以帮助


你为参观做计划。所以如果你想更好的参观这里,可以寻求职 工和志愿者的帮助,故选


C





【点评】本题考点涉及细节理解题型的考查,是一篇介绍类阅 读,要求考生准确捕捉细节


信息,结合题目要求,从而选出正确答案。

< br>



10


阅读理解



Our mother earth is going through a very tough situation and we, the entire human race, are


destroying our environment or unconsciously without even realizing its consequences. Now we


have to act very smartly and plan something to sustain what we still have, getting all necessary


support from nature to lead healthy lives.




Gardening


is


always


an


excellent


and


environmentally


friendly


idea.


If


you


can


go


for


sustainable gardening, then it will be even more useful for all. Gardening is a favorite hobby for


many. It is time to channelize your hobby towards a more meaningful motivation.



When we do gardening we need to use different ingredients to grow plants. Some of them are


natural


resources


like


water,


soil,


sunshine,


and


many


things


like


this.


Using


these


resources


smartly is a part of sustainable gardening. Some simple techniques include: use less water and


organic things to grow plants; try to store rainwater so that you can use them for gardening; try


using


less


energy


to


drive


devices;


avoid


using


plastics


in


any


form


while


gardening;


reuse


the


leaves from your garden to fertilize them. These are the basic sustainable measures. To do so we


need to have proper knowledge about gardening and its requirements so that we can use proper


resources without wasting any of them.



In today's busy life we don't get much time to spend on our environment. Gardening gives us a


chance to do so. We can also have some pesticide-free and fresh food if we grow them in our


garden. This is the right time to do some good to protect our own environment and gardening is


one of the easiest ways. Do you want to start gardening, but you're not sure how? Click here:


http://www. Garden how .




1



What does the underlined word “channelize



A. Cause. B. Transform. C. Direct. D. Associate.




2< /p>



Which of the following belongs to a sustainable measure?



A. Using advanced electrical machines.


B. Avoiding fertilizers.



C. Watering plants with collected rainwater. D. Clearing away the leaves.




3



What is the benefit of sustainable gardening?



A. It requires little water. B. It needs no fertilizer.



C. It breaks up plastics.


D. It doesn't waste any resource.




4

< p>


Where is the passage probably taken from?



A. A newspaper.


B. The Internet.


C. A guidebook.


D. A science report.



【答案】



1



C




2

< br>)


C




3



D


-


-


-


-


-


-


-


-