高三英语阅读理解(含答案)

萌到你眼炸
586次浏览
2021年02月13日 21:14
最佳经验
本文由作者推荐

-

2021年2月13日发(作者:象形文字)


英语阅读理解及答案



I watched from a distance as the homeless man quarreled with those who did not


leave money for him – the majority.


I walked up to him and right on queue he asked me for a quarter. “I’ll give you


a quarter if you tell me your story.” He laughed, “You’ll give me a quarter for my


story?” I lay the quarter in front of him and corrected myself – “Nah, here’s the


quarter but it would be nice to hear your story.” I followed his eyes to the quarter and


for a brief moment I saw a glimmer of reflection. I sat down next to him and waited.






“I was in the army,” he said. “


I was a sniper(


狙击手


)and was supposed to shoot


down the enemy from the distance.” I listened


carefully to his grizzly voice as he went


deeper into the story. He wore dirty old torn clothes and smelled like a dead rat left in


a mouse trap. He told me how he used to hunt with his family and was really good at


it. He had his own way of respecting animals by not wasting what he killed for food


and not killing more than he needed. When the army came knocking on his door, he


felt


pride


and


joined


up.


All


those


years


of


polishing


his


hunting


skills


could


now


serve a larger purpose—to defend us from the bad guys. He set out to fight in Iraq.






It wasn’t long before he realized his ideals and expectations were just a shadow


of the truth. He became disillusioned with the killings, which he felt were of innocent


people. “I was a sniper but I never really killed anyone,” he said. “One day I had to


do it. They asked me to shoot this lady from the distance. I saw kids near that lady and


my hands were on the trigger (


扳机


). Man,


I was tearing up ... I couldn’t do it. She


wasn’t doing anything to anyone and she was with the kids—I couldn’t see through


my tears. It just didn’t make any sense to me.”



The story goes on as he describes eventually being put into prison for 180 days


for refusing to follow orders. He told me how he was black listed so that he couldn’t


get a job. All the rights we take for granted were taken away from him. Why? Here


was


a


man


who


was


being


punished—and


for


what?


For


refusing


to


kill


the


lady?







For being a hero?



“I have no regrets,” the homeless man said. “I may be homeless


now,


but


I


never


killed


that


lady.


I


never


killed


anyone


in


the


army.


It


didn’t


feel


right. I didn’t go there to do that. I went there to save people.” He continued, “I can


live with being homeless—that’s okay. But


I wouldn’t be able to live with killing


innocent people.”


On that lonely Friday night, I met a hero. It just never occurred to me that a hero


could be a smelly old man left on streets.


1. It can be learned from the passage that the homeless man_______.












A. never killed animals



B. had a strong respect for life


C. deserved the punishment he received


D. felt guilty about disobeying the order


2.


The


underlined


word


“disillusioned”



(Paragraph


4)


is


closest


in


meaning


to


_______.










A. disappointed



admired



3. The most disappointing for the man was probably that _________.













A. he couldn



t get a job to support himself


B. he couldn



t go back to fight for his country


C. he received orders to kill an innocent person


D. he got little money from the people in the street



B. frightened





C. delighted




D.






4. How did the man feel when he was reduced to a beggar?
























A. hopeless









B. regretless



sympathetic


5. What does the passage mainly talk about?















A. A beggar who often came into conflict with others


B. A poor man who earned money by telling stories


C. A true hero who begged for a living on streets


D. A homeless man who helped the poor men


答案及剖析:


< br>语篇解读:


本文介绍了一位曾经在伊拉克服役的狙击手的故事。

< br>狙击手在伊拉克


因为拒绝执行枪杀一位带着孩子的妇女的命令,

< br>被判处


180


天监禁,


出狱后被 列


入黑名单,找不到工作,被剥夺了一切权利,沦为街头乞丐。但是他却一直不后


悔自己的行为。他是一位真正的英雄。



1.B


推理判断题。根据文章内容可知,狙击手在做猎人时从 不滥杀动物,在伊拉


克战场上又拒绝执行枪杀平民妇女,这些行为都说明他尊重生命。< /p>



2.A


词义猜测题。


根据第三段第一句


It wasn’t long before he realized his ideals and


expectations


were


just


a


shadow


of


the


truth.


以及



which


he


felt


were


of


innocent


peopl e.


一句可知,战场上的事实与理想相去甚远,是“令人失望的”,故选


A




3.C


推理判断题。根据文章内容可知,他对自己的流落街头行乞毫不后悔,可


知< /p>


A



B



D


三项均与这相悖,


所以令他感到最失望事情 应该是他收到命令枪杀


无辜。





C. greedy










D.





-


-


-


-


-


-


-


-