(英语)高三英语阅读理解真题汇编(含答案)

温柔似野鬼°
957次浏览
2021年02月13日 21:23
最佳经验
本文由作者推荐

-

2021年2月13日发(作者:适合做背景音乐的歌)


(英语)高三英语阅读理解真题汇编


(


含答案< /p>


)



一、高中英语阅读理解



1



阅读理解




Come


to


the


AG


Society's


expedition


(


探险


)


program


and


you


will


surely


get


unique


experiences!



SWIM WITH THE HUMPBACKS OF TONGA



11-DAY KIMBERLEY COAST CRUISE



Dairen Jew and his team are your hosts for an


The AG Society is partnering with APT to present


unforgettable


AG


Society


adventure,


filled


an exciting voyage along the Kimberley coastline


with


in-water


meetings


with


humpback


from


Broome


to


Darwin.


Expedition


cruising


whales


(


座头鲸


)


in


the


Kingdom


of


Tonga's


offers the easiest way to explore the Kimberley.


group of islands.



WHO: Darren Jew's Whales Underwater



DATES: 26 September-4 October 2018



COST: $$ 5,450 per person



BOOKINGS:


Call


,


Guests


on


this


11-day


voyage


will


go


ashore,


explore


natural


wonders,


meet


traditional


owners, see rock art and spot wildlife.



WHO: APT



email


DATES: 6-16 September 2018



BOOKINGS: Visit



reservations @ or visit


COST: $$ 13,395 per person





LIGHTNING RIDGE FOSSIL DIG



AG DKVIL ARK FXPEDITION



The AG Society offers you a chance to hunt for


Come and join Tim Faulkner for a unique hands-


fossils (


化石


). Guided by experts, you'll go to


on


experience


with


this


Tasmanian


devil


(


袋獾


)


special


locations,


seeking


new


fossils


for


the


feeding program in the beautiful Barrington Tops


collections of the Australian Opal Centre. Your


of


NSW.


You'll


get


to


see


devils


up


close


as


you


discoveries


will


further


establish


these


assist


with


feeding


individuals.


In


addition


to


museum collections as a world-class scientific


working


with


the


animals,


there'll


be


and cultural resource. There are also a series


opportunities


to


explore


the


area's


natural


of lectures on mining history, fossils, dinosaur


treasures and spot local wildlife. Don't miss your


hunting and new dinosaurs.



chance


to


get


involved


in


this


important


WHO: Australian Opal Centre



conservation effort.



DATES: 20-25 August 2018



WHO: Devil Ark



COST:


$$


2,200


per


person,


including


all


DATES: 24-26 November 2018



activities and lunches and dinners



COST: $$ 1,750 per person



BOOKINGS:


Call


,


email


dig


@


BOOKINGS:


Call


,


email


info@



or


visit


australian


. au or visit . au



opalcentre. com




1



If you join in LIGHTNING RIDGE FOSSIL DIG, you can ________.



A. go to seek new fossils individually


B. learn something about mining history



C. collect the world-class scientific fossils


D. become an expert and go to special locations




2

< p>


What can you do if you take part in AG DEVIL ARK EXPEDITION?



A. Help protect wildlife.


B. Learn about dinosaurs.



C. Watch humpback whales. D. Enjoy an exciting voyage.




3



Which program will you choose if you want to enjoy rock art?



A. AG DEVIL ARK EXPEDITION.


B. LIGHTNING RIDGE FOSSIL DIG.



C. 11-DAY KIMBERLEY COAST CRUISE. D. SWIM WITH THE HUMPBACKS OF TONGA



【答案】

< p>


1



B




2


A




3



C



【解析】


【分析】本文是一篇应用文 ,介绍了


AG


协会的四个远征计划的具体信息。



(1)


考查细节理解。根据


If you join in LIGHTNING RIDGE FOSSIL DIG


部分中的


“There are also a


series of lectures on mining history, fossils, dinosaur hunting and new dinosaurs.”

< p>
可知,有一系


列关于采矿史、化石、恐龙狩猎和新恐龙的讲座。故选


B




(2)


考查细节理解。根据第四个小框


“AG


DEVIL


ARK


EXPEDIT ION


中的


there'll


be


opportunities


to


explore


the


area's


natural


treasures


and


spot


local


wildlife.


Don't


miss


your


chance


to


get


involved


in


this


important


conservation


effort.”


可知,有机会探索该地区的自然宝藏和当地野


生动物,还会有参与这项重要的保 护野生动植物的机会。故选


A




(3)


考查细节理解。根据


11-DAY


KIMBERLEY


COAST


CRUISE


部分中的


“Guests


on


this


11


-day


voyage will go ashore, explore natural wonders, meet traditional owners, see rock art and spot

< br>wildlife.”


可知,如果你想欣赏摇滚艺术的话,就选

< br>11-DAY


KIMBERLEY


COAST


CRUISE


。故选


C



【点评】本题考点涉及细节理解题型的考查,是一篇介 绍类阅读,要求考生准确捕捉细节


信息,结合题目要求,选出正确答案。





2



阅读理解




Imagine your clothing could release enough heat to keep you warm and cozy, allowing you to


stay comfortable in a cooler room. Or, picture a car windshield that stores the sun's energy and


then releases it as heat to make the ice on the windshield disappear.



According to a team of researchers at MIT, both cases may be possible before long, thanks to a


new


material


that


can


store


solar


energy


during


the


day


and


release


it


later


as


heat.


This


transparent polymer film could be applied to many different surfaces, such as window glass or


clothing.



Solar energy is only available about half the time we need it



during daylight. For the sun to


become a major power provider for human needs, there has to be an efficient way to save it up


for


use


during


nighttime


and


stormy


days.


Most


such


efforts


have


focused


on


storing


and


recovering solar energy in the form of electricity, but the new finding, by MlI professor Jeffrey


Grossman, Postdoc David Zhitomirsky and graduate student Eugene Cho, could provide a highly


efficient method for storing the sun's energy through a chemical reaction and releasing it later as


heat.



The key to enabling long-term, stable storage of solar heat, the team said, is to store it in the


form of a chemical change rather than storing the heat itself. But heat will disappear over time no


matter how good the material around it is, so the team set up a chemical storage system that can


keep the energy in a stable molecular configuration. When exposed to sunlight, the molecules


can stay that way for long periods Then, when triggered (


触发


)by a very specific temperature or


something else, the molecules return to their original shape , giving off heat in the process.




Such


chemically-based


storage


materials,


known


as


Solar


Thermal


Fuels(STF),


have


been


developed before. But those earlier efforts were designed to be used in liquid solutions and not


able to make durable (


耐用的


) solid-state films. The new approach is the first based on a solid-


state


material,


in


this


case


a


polymer,


and


the


first


based


on


inexpensive


materials


and


widespread production technology.




1



What is the main purpose of Paragraph 1?



show the main idea of the passage.



practice readers' imagination.



interest readers in the passage.



introduce a new kind of material.


< p>


2



Accordin g to the passage, what can the polymer film do?



can be made into window glass.



can make necessary electricity.



can store energy and release sunshine.



can absorb sunshine and give off heat.




3


According to the passage, what is STF based on?



chemical reaction.



movement of heat.



form of electricity.



physical reaction.




4

< p>


What is the advantage of the molecular configuration?



is less expensive.



is very powerful.



is easily available.



is less changeable.



【答案】




1



C



(< /p>


2



D




3



A

< p>



4



D



【解析】


【分析】本文是一篇说明文 ,介绍了一种新型材料,它可以通过自身吸热并储存


热量,之后能够根据需要释放热。< /p>





1


)考查推理判断。根据第一段


“Imagine


your


clothing


could


release


enough


heat


to


keep


you


warm


and


cozy,


allowing


you


to


stay


comfortable


in


a


cooler


room.


Or,


picture


a


car


windshield


that


stores


the


sun's


energy


and


then


releases


it


as


heat


to


make


the


ice


on


the


windshield disappear. ”


想象一下你的衣服可以释放足够的热量让你温暖和舒适,让你 可以在


冰冷的房间里保持舒适。或者,再想象一下车的挡风玻璃可以储存太阳的能量,然 后释放


热量使挡风玻璃上的冰消失


)


可 推测,本段以衣服和骑车挡风玻璃为例,提到了如果衣服能


够吸热和放热、汽车的挡风玻 璃能够吸热和自动除冰那该是多么好的事,以此来吸引对着


对本文的兴趣。故选


C






2


)考查细节理解。根据第二段中的


“thanks


to


a


new


material


that


can


store


solar


energy


during


the


day


and


release


it


later


as


heat.


This


transparent


polymer


film


could


be


applied


to


many diffe


rent surfaces, such as window glass or clothing. ”


多亏了这种能在白天吸热之后以热


能形式释放的新型材料,这个透明的聚合物膜可以应用于许多不同的表面,如窗户玻璃或


服装


)


可知,这种聚合物膜可以吸热,此后再以 热能的形式释放出来。故选


D






3


)考查 细节理解。根据最后一段中的


“Such


chemically


-based


storage


materials,


known


as


Solar Thermal Fuels(STF), have been developed


before. ”


这种以化学反应为基础的储存材料,


即太阳能热燃料


(STF)


,以前就已经被开 发出来了,可知,


STF


是以化学反应为基础。故选

< p>
A






4


)考查推理判断。根据第四段中的


“But heat will disappear over time no matter how good


the material around it is, so the team set up a chemical storage system that can keep the energy


in


a


stable


mole


cular


configuration.



但 是热量会随着时间的推移而消失,不管周围的物质有


多好,所以研究小组建立了一个化学 储存系统,可以将能量保持在一个稳定的分子结构中


)


可推断, 这种分子结构的优势是相对稳定。故选


D




【点评】本题考点涉及细节理解和推理判断两个题型的 考查,是一篇科普类阅读,考生需


要准确捕捉细节信息,并根据上下文进行逻辑推理,从 而选出正确答案。




3



阅读理解





The


United


States


is


home


to


562


recognized


American


Indian


Nations


each


with


its


own


language.




Yet


the


number


of


native.


Americans


with


the


ability


to


speak


their


tribe's


language


has


decreased over the past century.



Now, Indian Nations are trying different ways to expand the number of native speakers, and


increase interest in their communities to learn tribal languages.



Since the late 1800s many American Indian children have attended boarding schools. At that


time, Indian children were required to attend schools by law, and the government forced Indian


families to send their children to such schools.



The children were separated from their families. and given English name The teachers often


taught native American students in English, instead of the language of their parents. They were


told


they


needed


to


learn


English


in


order


to


get


a


job,


earn


money


and


buy


a


house


or


nice


things.



However, fearing a loss of history and culture, the Indian Nations are experimenting with new


ways to increase the language ability of tribal members.



At least one organization is turning to modern technology---The Sealaska Heritage Institute, a


nonprofit group, has developed two apps for speakers of the Tlingit language.




The



Tlingit


app


serves


as


a


reference


for


important


language


topics


such


as


conversation phrases, number, and letters.



The Tlingit tribe has about 10, 000 members. They live mainly in southeastern Alaska. But as of


2013, the tribe had only 125 native speakers left. in addition, very few young people are able to


speak Tlingit.




Currently


there


are


two


apps,


called



Tlingit


and



Language


Games


The



tribal alphabet, as well as a basic list of the words included. With the


app, users are given a choice of different places of environments, like a house, forest or ocean.




1



What is the problem the native Americans are facing now?



number of native Americans has been increasing.



and fewer native Americans speak their own language.



native language has been extinct.



's hard to increase the interest of hearing native languages.




2



What will be the result if more and more native Americans only speak English?



will get better jobs and higher pay.



will teach their own children to speak English.



will lose their history and culture.



will get along well with the government.



(< /p>


3



What can we know about Tlingit?



can help the native people know some language topics.



can help the: native people earn money and buy a. house or nice things



is a very popular app among the native speakers



is a native language spoken by fewer than 200 people.




4



What is the main idea of the passage?



an Indian tribes' efforts to increase native speakers.



s for the disappearance of some American Indian languages.



to help the native tribes lead a traditional life.



popularity of the language learning apps.



【答案】




1



B

< br>



2



C




3



D




4



A



【解析】


【分析】本文是一篇说明文 ,美国的印第安人正在使用新的方法来增加本族语言


的使用,否则,他们的本族语言将面 临严重的危机。





1


)考查细节理解。根据第二段中的


“Yet the


number of native. Americans with the ability to


speak their tribe's language has decreased over the past century. ”


但 是能说他们本族语言的本


地美国人的数量在过去的一个世纪中已将减少。可知,会说本族 语的美国土著的人数在过


去的一个多世纪中已经减少了,故选


B






2


)考查细节理解。根据第六段中的


“Ho wever,


fearing


a


loss


of


history


and


culture,


the


Indian


Nations


are


experimenting


with


new


ways


to


increase


the


language


ability


of


tribal


members .”


然而,害怕失去自己的



历史和文 化,许多印第安部落尝试新的方法来提升族人


的本族语使用能力。可知,如果越来越多的 族人只说英语,他们将会失去自己的历史和文


化。故选


C





< p>
3


)考查细节理解。根据第九段中的


“The Tlingit tribe has about 10, 000 members. They live


ma


inly in southeastern Alaska. But as of 2013, the tribe had only 125 native speakers left.”


特林吉


特部落 有大约一万人。他们主要居住在阿拉斯加东南部。但是就


2013


年的统计,这个部落


只有


125


人可 以说自己民族的语言,可知,现在仅仅有不到两百人可以说这种语言了,故


< p>
D






4


)考查主旨大意。本文前六段描述了美国印第安人 在民族语言方面面临的处境以及这


一处境引起的担忧,最后四段提出了针对这一问题的解 决方案:美国的印第安人正在使用


新的方法(


app

< p>
)来增加本族语使用人数。选项


A



efforts


能凸显人们这一问题的担心及


在努力 寻求解决方案方面所做的努力。故选


A





【点评】本题考点涉及细节理解和主旨大意两个题型的考 查,是一篇文化类阅读,考生需


要准确捕捉细节信息,同时根据上下文的逻辑关系,进行 概括和归纳,从而选出正确答


案。




4



阅读短文,从每题所给的


A



B



C



D


四个选项中,选出最 佳选项。




Many people have long dreamed of being able to fly around as simply as riding a bicycle. Yet


the


safety


and


strength


of


a


flying


bike


was


always


a


big


problem.


Over


the


past


10


years,


developments in technology have moved the dream of personal flying vehicles closer to reality.


Now, two groups of inventors say such vehicles may be available soon.



The British company Malloy Aeronautics has developed a prototype (


原型


) of its flying bicycle.


Grant Stapleton, marketing sales director of Malloy Aeronautics, says the Hoverbike is able to get


in and out of small spaces very quickly.


can be folded and packed,



Mr. Stapleton says safety was the company's main concern. He says the designers solved the


safety issue by using overlapping rotors to power the vehicle.



The company is testing a full-size prototype of the Hoverbike, which will most likely be used


first by the police and emergency rescue teams.




In


New


Zealand,


Martin Aircraft


Company


is


also


testing


a


full-size


prototype


of


its


personal


flying device, called the Jetpack. It can fly for more than 30 minutes, up to 1, 000 meters high and


reach a speed of 74 kilometers per hour.



Peter Coker is the CEO of Martin Aircraft Company. He said the Jetpack


from the start


into the actual structure itself, very similar to a Formula One racing car.



The Jetpack uses a gasoline-powered engine that produces two powerful jet streams. Mr. Coker


says it also has a parachute that would be used, if there should be an emergency.


work at very low altitude and actually saves both the aircraft and the pilot,


says the Jetpack will be ready for sale soon.




1



We can learn from the passage that the Hoverbike ________.



A. can hardly get in and out of small spaces quickly



B. can fly for over 30 minutes, up to 1, 000 meters high



C. has been used by the police and emergency rescue teams



D. can be transported quickly after being folded and packed




2

< br>)


Peter Coker uses the example of Formula One racing car to show that ________.



A. the Jetpack is very safe and reliable



B. the engine of the Jetpack is powerful



C. the actual structure of the Jetpack is unique



D. the Jetpack can reach a great speed and height




3



The underlined word



A. the jet stream


B. the engine


C. the Jetpack


D. the parachute




4



What is the author's main purpose of writing the passage?



A. To describe the problems of inventing flying vehicles.



B. To introduce the latest development of flying vehicles.



C. To show the differences between two flying vehicles.



D. To advertise the two personal flying vehicles.



【答案】




1



D



(< /p>


2



A




3



D

< p>



4



B



【解析】


【分析】本文是一篇说明文 ,讲述一种个人飞行工具很快就会应用于现实,然而


安全性和强度一直是个大问题,文中 介绍了两家研发飞行器的公司的最新的产品,新产品


把安全放在首位,并对产品进行了改 进。





1


)考查细节理解。根据第二段中的


“the Hoverbike is able to get in and out of small spaces


very quickly. It can be moved across continents very q


uickly because it can be folded and packed.”


可知,


Hoverbike


能够很快地进出小空间。它可快速地在大陆上移动,因为 它可以折叠和包


装。可知,选


D






2


)考查推理判断。根据第六段


Peter Coker

< br>说


Jetpack


从一开始就围绕安全进行的,安全


可靠性是最重要的因素。我们在车的现行结构中植入了安全性,非常类似于

< br>Formula


One


赛车。,故选

< br>A






3


)考查词义猜测。根据最后一段中的

“Mr. Coker says it also has a parach


ute (


降落伞


) that


can be used should there be an emergency.


先生



Jet pack


上也有降落伞,可以在紧急情况下使用。


< p>
在海拔非常低的情况下开始用它


…”


< p>
可知,


Jetpack


上的降落伞(它)是在海拔 低时才用。由此可知


it


指的是


par achute


(


降落



)


。故选


D






4

< br>)考查主旨大意。根据第一段可知,许多人一直梦想能像骑自行车一样简单的飞来飞


去,科技的发展让这个梦想很快实现。然而飞行自行车的安全性和强度一直是个大问题。


接着下面叙述了两家研发飞行器的公司的最新的产品,新产品把安全放在首位。故选


B





【点评 】本题考点涉及细节理解,推理判断和主旨大意三个题型的考查,是一篇科研类阅


读,要 求考生在捕捉细节信息的基础上,进一步根据上下文的逻辑关系,进行分析,推


理,概括 和归纳,从而选出正确答案。




5



阅读理解



It took me a moment to realize what had happened. Three days had passed and Rita seemed to


get weaker and weaker. The rain had stopped. However, the sky was still cloudy, and it was so


dark that I couldn't see the buildings even across the road. I took a pressure reading from the


weather station: 947mb, which let me know exactly where I was



in the eye of the storm.



There were rains and winds still, but not oppressive (


难以忍受的


)anymore. There was still no


power, hot water or food. Besides, I didn't sleep well for all these days, but I felt more relaxed


since the weather report said Rita was leaving. What's more, I was luckier than those people who


had lost their homes or even worse, lost their lives because of Rita.



As I travelled further to the west, going after the storm, the damage along the way became less


severe. I arrived in Houston after a tricky journey with my fuel supplies almost all gone. However,


I came across another storm chaser (


追逐者


) who had 45 gallons of petrol. He helped me and we


shared our working experience these days. With a complete stroke of luck I found a run-down


hotel


that


allowed


me


to


have


a


room


overnight


before


the


midnight.


Although


there


was


no


running water, no power and no air conditioning, I curled up into a corner and fell asleep quickly.




I


woke


up


the


next


morning,


and


what


a


change!


The


sky


was


blue


and


cars


were


moving


around. Sirens could be heard as convoys (


护航队


) of emergency managements started to head


west towards where I had come from.


remaining supplies to other people at the hotel and headed towards the airport. Houston Airport


was not damaged, so I took my flight and drank my first hot drink in four days.



All in all, when I came back home, I was proud that I finally made it again to follow and record


the storm and I really learned a lot these days. Although it's dangerous, I love my job as not many


people would go into the eye of an intense storm.




1



We can know from the passage that “Rita” is ________.



A. a pet B. a storm C. a friend of the author D. a citizen in Houston




2



What can we infer from the passage?



A. The author was a storm chaser.


B. The storm lasted for at least a week.



C. The author didn't like Houston at all.


D. Houston was very badly damaged by the storm.




3



How did the author probably feel after the storm?



A. Anxious. B. Disappointed. C. Satisfied. D. Scared.




4



What is the passage mainly about?



A. Ways to survive in a storm.


B. The weather changes in Houston.



C. The author's experience in the storm.


D. Damages caused by the storm in Houston.



【答案】



1



B




2



A




3

< br>)


C




4



C



【解析】


【分析】本文是一篇记叙文 。这篇文章描述了作者亲身经历的一场风暴


Rita


,作


者对于自己能够追逐并且记录这场风暴,感觉非常骄傲。尽管非常危险,但是作者非常热


爱自己的这份工作。



(1)


推理判断题。由第二段


Besides, I didn't sleep well for all these days, but I felt more relaxed


since the weather report said Rita was leaving. What's more, I was luckier than those people who


had lost their homes or even worse, lost their lives because of Rita.


可知,天气预报报道


Rita



开了 ,它让许多人们失去了家园,甚至失去了生命。结合第一段中


I took a pressure reading


from


the


weather


station:


947mb,


which


let


me


know


exactly


where


I


was



in


the


eye


of


the


storm.


可推知,



是一次风暴,选


B




(2)


推理判断题。由第三段


However, I came across another storm chaser (


追逐者


) who had 45


gallons of petrol.


可推知,作者是一位风 暴追逐者,选


A




(3)


推理判断题。由最后一段


All in all, when I came back home, I was proud that I finally made it


again to follow and record the storm and I really learned a lot these days. Although it's dangerous,


I love my job as not many people would go into the eye of an intense storm.


可推知,在这次风


暴之后 ,作者感觉很满意,故选


C




(4)


主旨大意题。这篇文章描述了作者亲身经历的一场风暴


Rita


,作者对于自己能够追逐并


且记录这场 风暴,感觉非常骄傲。尽管非常危险,但是作者非常热爱自己的这份工作,故



C




【点评】写作意图、目的、态度推断题



作者的语气态度往往不会直接写在文章里,只能通过细读文章,从作者的选词及其修饰手


段中体会出来。



询问写作目的的题,选项里常出现的词是:


explain(


解释


),


prove


(


证明


),


persuade(


劝说


),


advise(


劝告


),


comment(


评论


),


praise(


赞扬


),


criticize(


批评


),


entertain(


娱乐


),


demonstrate(


举例


说明


), argue(


辩论


), tell(


讲述


), analyze(


分析


)


等。






















neutral(


中< /p>




),


sy mpathetic(





),


satisfied(


满意的


), friendly(


友好的


), enthusiastic(


热情的


), subjective(


主观的


), objective(


客观的


),


matter-of-fact(







),


pessimistic(





),


optimistic(

< p>




),

< p>
critical(





),


doubtful(


怀疑的


), hostile(


敌对的


), indifferent(


冷淡的


), disappoint ed(


失望的


)




6



阅读理解




A


12-year-old


with


end


stage


cancer,


the


child's


parents


had


recently


moved


her


from


the


hospital to her home in the suburbs of Los Angeles. Some days later the girl's breath quickened,


and her father phoned the family's hospice nurse. Please come, he said.



The nurse knew the visit would require more than four hours of her time: a two-hour drive in


each direction, plus her time with the girl. Why don't we connect over FaceTime, she asked. The


father agreed, and they connected.



The nurse asked the father to move his daughter gently to her side, then to her back, to lift the


child's shirt. The nurse would ask: What do you see, what concerns you, and the father would


explain. In this fashion the pair examined the girl --- the nurse on her computer, the father his


iPad. Together they decided that the nurse's presence was not necessary, that the child had more


time.



Later, the father reported feeling comforted by the nurse. He appreciated her availability, the


fact that she could see what he saw, and their ability to discuss it in real time.



Telemedicine has become a trend in America. Some hospitals have gone so far as to specially


design telemedicine clinics. The room is staged like an office but with better lighting. There's a


nice


desk


for


the


clinician


to


sit


behind,


a


computer


situated


stage


left,


and


books


in


the


background.


A


physician


taking


a


video


call


from


home


might


wear


a


pair


of


headphones,


equipped with a mic --- to ensure whatever the patient says isn't broadcast to anyone off-camera.



However, there is something more than the technology bit. According to David, the head of the


telemedicine


pilot


the


girl's


family


had


been


part


of,


there


are


some


people


who


are


great


in


person and you put them on camera they're a dead fish. “Some physicians are camera shy. For


others, the physical isolation can actually help them be more empathetic.” He adds.




“My experie


nce is that, once you get past some initial hurdles, you can maintain an intimate,


immediate connection with patients that in some cases may be more useful than even in-person


interactions,” David says.




1



Why did the nurse suggesting connecting via FaceTime?



A. Because she was not allowed to leave her clinic. B. Because she had to take care of other


patients in the clinic.



C. Because it took too much time on her way to patient's home. D. Because the father didn't


pay for her fare of transportation.




2



How did the father think of the telemedicine service?



A. He doubted the quality of the service. B. He thought highly of the service.



C. He insisted the service be improved. D. He challenged the authority of the nurse.




3



What do we know about the rooms for telemedicine?



A. Better air conditioners are provided for a comfortable environment. B. Mics are equipped


to protect privacy of patients.



C. Professional books are in place for immediate consultation. D. The room with a computer


is situated in the doctor's home.



< p>
4



What challenges may clinicians face in telemedicine?



A. They are afraid of being isolated from patients. B. They could not examine the patients


carefully.



C. They


are


required


to


deal


with


in-person


interactions.


D. They


may


not


feel


quite


themselves in front of a camera.



【答案】



1



C




2



B

< br>



3



B




4



D



【解析】


【分析】本文是一篇说明文 ,介绍了远程医疗已经成为美国的一种趋势.有些医


院甚至专门设计了远程医疗诊所。< /p>




1


)考查细 节理解。根据第二段中的


“The nurse knew the visit would require more than four


hours of her time: a two-hour drive in each direction, plus her time with the girl. Why don't we


connect over FaceTime, she asked.”

< p>
可知,护士建议通过视频通话是因为需要太多的时间她才


能到达病人的家。 故选


C





2


)考查推理判断。根据第四段中的


“ He appreciated her availability, the fact that she could


see what he saw, and their ability to discuss it in real time.”


可知, 这位父亲感激这位护士的帮


助,感激护士可以看到他看见的并和他进行实时讨论,因此推 断这位父亲高度赞扬这样的


服务。故选


B





3


) 考查细节理解。根据倒数第三段中的


“equipped


with


a


mic


---


to


ensure


whatever


the


patient says isn't broadcast to anyone off-


camera.”


可知,远程治疗室配备了麦克风确保 病人的


隐私。故选


B





4


)考查推理判断。根据 倒数第二段中的


“…there are some people who are great in person


and you put them on camera they're a dead fish. “Some physicians are camera shy. For


others,


the physical isolation can actually help them be more empathetic.” He adds.


可知,一些内科医


生在镜头面前是害羞的。因此推断在远程诊疗时,医生在镜头面前会感到不舒服。故选


D




【点评】本题考点涉及细节理解 和推理判断两个题型的考查,是一篇医学类阅读,考生需


要准确掌握细节信息,根据上下 文进行逻辑推理,从而选出正确答案。




7



阅读理解



I visited Copenhagen for the first time last Easter. As a student



I'm always strapped for cash



so I assumed I could only afford to breathe the air



but luckily everything about Copenhagen is


breathtaking.



I was staying in an Airbnb, and rented a bike so I could cover more ground. One of the


first


places


I


visited


was


the


Rundetaarn,


or


“round


tower”


built


in


the


17th


century


as


an


astronomical observatory. It has an equestrian staircase (a wide set of stairs big enough for horses


to use) that went on and on. As I was going up, I stopped to visit the tower's library hall. At the


top, there's a glass platform that gives a view 80-foot straight down, as well as a bell loft. Luckily,


the views over Copenhagen from the top were well worth the climb.



After coming down, I hiked up to the Kastellet Fortress to see the famous Little Mermaid statue.


Taking a photo with her was almost impossible with all the tourists crowding around



but sitting


there and hearing the lapping waves of the deep blue Baltic Sea, waiting for the sun to set, was


an unforgettable and calming experience.



The next day, I visited the Glyptotek art museum, exploring the grand exhibits. I looked into the


marble eyes of many Roman gods



and walked down dimly lit staircases to see mummies from


Egypt.



Before I unwillingly boarded the train back to the airport, I told myself that I must visit again



to experience the thrills of Tivoli Gardens, try more of the street food and everything else from


this amazing city.




1



Why did the author rent a bike?



A. Because she loved to ride a bike. B. Because she didn't afford to rent a car.



C. Because she found nowhere to rent other vehicles.


D. Because she wanted to see as many


attractions as possible.




2



What did the author find difficult at the Kastellet Fortress?



A. Finding a sitting place


B. Waiting for the sun to set



C. Listening to the sound of waves


D. Having a photo taken with a statue.




3



Which of the following didn't the author visit?



A. Rundetaarn


B. Tivoli Gardens


C. Glyptotek art museum


D. Little Mermaid Statue




4



What is the author's purpose in writing the text?



A. To remember a holiday


B. To introduce a new attraction



C. To share her travel experience


D. To show her love of Copenhagen



【答案】


(< /p>


1



D




2



D

< p>



3



B




4



C



【解析】


【分析】本文是一篇记叙文 ,讲述了作者去哥本哈根的穷游经历。



(1)


考查细节理解。根据第二段中的


“I


was


staying


in


an


Airbnb,


and


rented


a


bike


so


I


could


cover more ground.”


可知作者租一辆自行 车是因为她想要看尽可能多的旅游胜地,故选


D




(2)


考查细节理解。根据第三段中的

< p>
“Taking a photo with her was almost impossible with all the


tourists


crowding


around”


可 知在


Kastellet


Fortress

< br>,作者发现最困难的事情就是和雕塑拍


照,故选


D




(3)


考查细节 理解。根据第二段中的


“One of the first places I visited was the Rundetaarn,”


排除

A


;根据第四段中的


“The


next


day,


I


visite


d


the


Glyptotek


art


museum,


exploring


the


grand


exhibit s.”


排除


C


;根据第三段中的


“After


coming


down,


I


hiked


up


to


the


Kastellet


Fortress


to


see the famous Little Mermaid statue.”


排除


D


,故选


B




(4)


考查写作意图。这篇文章主要介绍了 作者去哥本哈根的穷游经历,所以作者写这篇文章


的目的是分享自己的旅游经历,故选< /p>


C




【点评】 本题考点涉及细节理解和写作意图两个题型的考查,是一篇故事类阅读,考生准


确捕捉细 节信息的同时,需进一步根据上下文的逻辑关系,进行推理,归纳,从而选出正


确答案。





8



阅读理解



Starting Cycling




We


have


two


services


designed


to


give


people


the


confidence


and


knowledge


to


cycle


successfully.



Lessons



All our instructors have been trained to Natio


nal Standards level of “Bike


-


ability”. This means


you will be trained to a standard consistent across the whole country.




There


are


3


levels


of


skills


to


progress


through.


Children


would


start


with


levels


1


&


2,


progressing


from


the


playground


or


park


to


cycle


on


less


busy


local


roads.


Teenager


and


adult


beginners can also learn levels 1 & 2 in an off-road and quiet environment.




Confident


teenagers


and adults


can


broaden


their


skills


by


learning


level


3,


using


multi-lane


roads and larger roundabouts. We provide both a complete package of lessons for the beginner


or individual lessons tailored to the client. Whatever the need we can address and practice until


perfect!



Cost is



30 per hour.



Guided Ride



We know that riding on the roads in London can be scary, and if you have to navigate (


确定行


车路线


) as well it can become a real hard task! The Guided Ride service takes all the stress out of


it for you by providing the following:



Route planned in advance to suit your skill level. Route map provided to you.




Cycle


and


equipment


checked.


We


will


teach


you


a


simple


method


to


check


basic


roadworthiness (


车辆性能


) of your bike that you can perform on a weekly basis.



Route discussed and focus given to any areas requiring special attention.



Cycle along with the instructor close behind. Here the traffic can be controlled by the instructor


and rider observed.



We currently cover London Zones 1 & 2. Please contact us if your requirements are outside of


these areas.



Cost



30 per hour.




1



Where can Level 1 & 2 lessons for adult beginners be carried out?



A. Off road.


B. Near large roundabouts.



C. On busy local roads.


D. On multi-lane roads.




2



What service does the Guided Ride provide?



A. They check your cycle and equipment every week.


B. They help you to be familiar with all


London roads.



C. They let users experience the busiest road in London.


D. They ensure users ride safely in


London Zones 1 & 2.




3



Who is the text probably intended for?



A. Bike riding lovers. B. Children and teenagers.



C. Travelers in London. D. Parents loving cycling.



【 答案】



1



A




2


)< /p>


D




3



A



【解析】


【分析】本文是一篇应用文 ,介绍了一项学习骑自行车的课程,包括课程内容,


技术指导以及费用等。



(1)


考查细节理解。根据


Lessons


部分中的


“Teenager and adult beginners can also learn levels 1


& 2 in an off-


road and quiet environment.”


可知,青少年和成人初学者都可以不在公路上的安


静环境中学习一级和二级课程。故选


A




(2)


考查推理判断。根据


Guided Ride


部分中的


“We know that riding on the roads in London can


be scary, and if you have to navigate (


确定行车路线


) as well it can become a real hard task! The


Guided Ride service takes all the stress out of it for you by providing the following:”


以及下文


“We



currently cover London Zones 1 & 2.”


可推断,他们确保用户在伦敦


1


区和


2


区骑行安全。故< /p>



D




(3)


考查推理判断。根据第一段中的


“We


have


two


services


designed


to


give


people


the


confidence


and


knowledge


to


cycle


successfully”

可知,这门课程提供两项服务,给人们信心


和在规划的路线里安全骑车的保证。因此 推断本文是写给骑自行车爱好者的。故选


A


< br>


【点评】本题考点涉及细节理解和推理判断两个题型的考查,是一篇广告类阅读 ,考生在


准确掌握细节信息的同时,需根据上下文的逻辑关系,进行分析,推理,从而选 出正确答


案。





9



阅读理解




At one time or another in your life you have probably done origami, even if it was just making a


paper airplane or something more complicated like a paper crane. The chances are that as you


did it, you reflected on how inventive this traditional art is. Animals, boxes, flowers, boats: it all


can be created from a single square or rectangular sheet of paper simply by folding it. No cutting,


no pasting.




But


did


you


ever


stop


to


think


how


the


same


techniques


might


be


applied


to


engineering?


Equipment that could be of real practical use? Origami meets the demand for things that need to


be


small


when


transported


and


large


when


they


arrive,


like


the


everyday


umbrella.


In


fact,


origami- inspired creations have already flown in space; in 1995, Japanese engineers launched a


satellite with solar panels that folded like a map.



'It's now mathematically proven that you can pretty much fold anything,


J.


Lang,


who


quit


his


engineering


job eight


years


ago


to


fold


things


full


time.


Lang,


an


origami


enthusiast since age six, advised a advised well-known ear manufacturer the best way to fold an


airbag


into


a


dashboard.


He


is


currently


working


on


a


space


telescope


lens


that,


if


all


goes


according to plan, should be able to unfold to the size of a football field.



At the other end of the scale, researchers are also working on tiny folding devices that could


lead to breakthroughs in medicine and computing. There's no doubt that computers of the future


may contain tiny, folded motors or capacitors for faster processing and better memory.



Applications for origami engineering go further than many of us might imagine.


says MIT's Erik Demaine,


可重构的


) robots that can fold on their own


from one thing into another, like Transformers. Too much like science fiction to be true? Maybe



though you certainly wouldn't want to bet against it.




1



What do we know about origami?



A. It consumes lots of time. B. It involves interesting ideas.



C. It requires complex techniques.


D. It has to do with cutting and pasting.




2



Which of the following is an application of origami?



A. A space telescope lens can be folded to the size of an umbrella.



B. A satellite is equipped with solar panels and a folded map.



C. An airbag can be better folded into a dashboard of a car.



D. A future computer contains many huge folded motors.


< p>


3



What is Erik Demaine's attitude towards origami engineering?



A. Hopeful B. Doubtful. C. Disapproving. D. Ambiguous.




4



In which section of a newspaper may this text appear?



A. Entertainment.


B. Culture.


C. Education.


D. Pop-science.



【答案】




1



B



(< /p>


2



C




3



A

< p>



4



D



【解析】


【分析】本文是一篇说明文 ,折纸是一种具有创造性的传统艺术,而现在它已经


被应用到技术工程领域,人们利用折 纸原理创造出了很多可折叠的装置。折纸工程将在很


大程度上影响未来的医药、计算机和 机器人行业。




< br>1


)考查推理判断。根据第一段中的


“The


chances


are


that


as


you


did


it,


you


reflected


on


how inventive this traditional art is. Animals, boxes, flowers, boats: it all can be created from a


single square or rectangular sheet of paper simply by folding it. No cutting, no pasting .”


可知,折


纸是一个具有创造性的传统艺术,我们不用裁剪或 拼贴,只通过折叠就可以把一张正方形


或者三角形的纸变成动物、纸盒、花、船等东西, 由此推测折纸需要有创造性的和有趣的


想法。故选


B

< p>





2


)考查细节理解。根据第三段中的


“Lang,


an


origami


enthusiast


since


age


six,


advised


a


well-


known ear manufacturer the best way to fold an airbag into a dashboard.”


可知折纸爱好者


Lang


向一位制造商建议了把安全气囊折叠到仪表盘中的最佳方式。故选


C






3


)考查推理判断。根据最后一段中的


“Appli cations for origami engineering go further than


many


of


us


might


imagine”


可知


Erik


Demaine


认为折纸工程的应用远远超出了我们的想象,


由此可推测


Erik Demaine


对折纸 工程的未来充满希望。故选


A






4


)考查 推理判断。根据第二段中的


“in 1995,


Japanese engineers


launched a


satellite


wi


th


solar


panels


that


folded


like


a


map.”


;第三段中的


“Lang,


an


origami


enthusiast


since


age


six,


advised


a


advised


well- known


ear


manufacturer


the


best


way


to


fold


an


airbag


into


a


dashboard.”




第四段中的


“There's


no


doubt


that


computers


of


the


future


may


contain


tiny,



folded motors or capacitors for faster processing and better memory. ”


和第五段中的


“‘Some day,’


says MIT's Erik Demaine, ‘we'll build reconfigurable (


可重构的


) robots that can fold on their own


from one thing into another, like Transformers.’”


可知卫星,安全气囊的折叠,未来电脑的发展


和未来可重构机器人,这些都和科学技术 相关,故推测本文很有可能出现在报纸的科学板


块。故选


D





【点评】本 题考点涉及细节理解和推理判断两个题型的考查,是一篇文化类阅读,考生需


要准确捕捉 细节信息,根据上下文进行逻辑推理,从而选出正确答案。




10



阅读下列短文,从短文后每题所 给的


A



B



C



D


四个选 项中,选出最佳选项。




So


many


of


us


hold


on


to


little


resentments


that


may


have


come


from


an


argument,


a


misunderstanding, or some other painful event. Stubbornly, we wait for someone else to reach


out


to


us



believing


this


is


the


only


way


we


can


forgive


or


rekindle


a


friendship


or


family


relationship.




An


acquaintance


of


mine,


whose


health


isn't


very


good,


recently


told


me


that


she


hadn't


spoken to her son in almost three years. She said that she and her son had had a disagreement


about his wife and that she wouldn't speak to him again unless he called first. When I suggested


that she be the one to reach out, she resisted initially and said,


should apologize.


gentle


encouragement,


however,


she


did


decide


to


be


the


first


one


to


reach


out.


To


her


amazement, her son was grateful for her willingness to call and offered an apology of his own. As


is usually the case when someone takes the chance and reaches out, everyone wins.



Whenever we hold on to our anger, we turn


We start to believe that our positions are more important than our happiness. They are not. If


you


want


to


be


a more


peaceful


person you


must


understand


that


being


right


is almost


never


more important than allowing yourself to be happy. The way to be happy is to let go, and reach


out. Let other people be right. This doesn't mean that you're wrong. Everything will be fine. You'll


experience the peace of letting go, as well as the joy of letting others be right.




You'll


also


notice


that,


as


you


reach


out


and


let


others


be



they


will


become


less


defensive and more loving toward you. They might even reach back. But if for some reason they


don't, that's okay too. You'll have the inner satisfaction of knowing that you have done your part


to create a more loving world, and certainly you'll be more peaceful yourself.




1



The underlined word



A. recover B. develop C. accept D. replace




2



According


to


the


passage,


the


author's


friend


never


spoke


to


her


son


for


three


years


because ____________.



A. she had got an argument with her daughter-in-law


B. she had disagreed about her son's


marriage



C. she had got an argument about her daughter-in-law


D. she had disliked her son's wife for


many years



< p>
3



Which of the following is NOT the reason for people to be unwilling to apologize first?



A. People


believe


that


they


are


always


right.


B. People


always


wait


for


others


to


offer


an


apology first.



C. People


consider


the


position


more


important


than


happiness.


D. People


want


to


get


an


inner satisfaction.




4



The purpose of the passage is to ____________.



A. instruct the readers how to apologize B. teach the readers how to gain inner peace



C. inform the readers the importance of being forgiving


D. tell the readers to reach out first


when there are painful events.



【答案】

< br>(


1



A




2



C




3



D




4



D



【解析】


【分析】本文是一篇议论文 ,论述了面对与人们的矛盾时,不要执着于怨恨,伸


出你的手来化解它,学会首先向别人 道歉,让别人是对的,这并不意味着你是错的。



< p>
1


)考查词义猜测。第一段中的


“Stubbor nly, we wait for someone else to reach out to us—


believing this is the only way we can forgive or rekindle a friendship or family rel ationship.”


固执


地说,我们等着别人来找我们


——


相信这是我们能够原谅或重新点燃友谊或家庭关系的唯


一途径。可知


rekindle




恢复



之意,选


A





2


)考查细节理解。根据第二段中的


“ She said that she and her son had had a disagreement


about his wife and that she wouldn't speak to him again unless he called first.”


她说她和她儿子


对他的妻子意见不和,她不会再和他说话除非他先打电话。故选


C





3


)考查细节理解。根据第三段中的


“We


start


to


believe


that


our


positions


are


more

-


-


-


-


-


-


-


-