(英语)高三英语阅读理解真题汇编(含答案)
-
(英语)高三英语阅读理解真题汇编
(
含答案<
/p>
)
一、高中英语阅读理解
1
.
阅读理解
Come
to
the
AG
Society's
expedition
(
探险
)
program
and
you
will
surely
get
unique
experiences!
SWIM
WITH THE HUMPBACKS OF TONGA
11-DAY KIMBERLEY COAST
CRUISE
Dairen Jew and his
team are your hosts for an
The AG
Society is partnering with APT to present
unforgettable
AG
Society
adventure,
filled
an exciting voyage
along the Kimberley coastline
with
in-water
meetings
with
humpback
from
Broome
to
Darwin.
Expedition
cruising
whales
(
座头鲸
)
in
the
Kingdom
of
Tonga's
offers
the easiest way to explore the Kimberley.
group of islands.
WHO: Darren Jew's Whales
Underwater
DATES: 26
September-4 October 2018
COST: $$ 5,450 per person
BOOKINGS:
Call
,
Guests
on
this
11-day
voyage
will
go
ashore,
explore
natural
wonders,
meet
traditional
owners, see rock
art and spot wildlife.
WHO:
APT
email
DATES:
6-16 September 2018
BOOKINGS: Visit
reservations @ or visit
COST: $$ 13,395 per person
LIGHTNING RIDGE
FOSSIL DIG
AG DKVIL ARK
FXPEDITION
The AG Society
offers you a chance to hunt for
Come
and join Tim Faulkner for a unique
hands-
fossils
(
化石
). Guided by experts,
you'll go to
on
experience
with
this
Tasmanian
devil
(
袋獾
)
special
locations,
seeking
new
fossils
for
the
feeding program in the beautiful
Barrington Tops
collections of the
Australian Opal Centre. Your
of
NSW.
You'll
get
to
see
devils
up
close
as
you
discoveries
will
further
establish
these
assist
with
feeding
individuals.
In
addition
to
museum collections as a world-class
scientific
working
with
the
animals,
there'll
be
and
cultural resource. There are also a series
opportunities
to
explore
the
area's
natural
of
lectures on mining history, fossils, dinosaur
treasures and spot local wildlife.
Don't miss your
hunting and new
dinosaurs.
chance
to
get
involved
in
this
important
WHO: Australian Opal Centre
conservation effort.
DATES: 20-25 August 2018
WHO: Devil Ark
COST:
$$
2,200
per
person,
including
all
DATES: 24-26 November 2018
activities and lunches and
dinners
COST: $$ 1,750 per
person
BOOKINGS:
Call
,
email
dig
@
BOOKINGS:
Call
,
email
info@
or
visit
australian
. au or visit . au
opalcentre. com
(
1
)
If
you join in LIGHTNING RIDGE FOSSIL DIG, you can
________.
A. go
to seek new fossils individually
B. learn something about mining
history
C. collect the
world-class scientific fossils
D.
become an expert and go to special
locations
(
2
)
What can you do if you take part
in AG DEVIL ARK EXPEDITION?
A. Help protect wildlife.
B. Learn about dinosaurs.
C. Watch humpback whales.
D. Enjoy an exciting voyage.
(
3
)
Which program
will you choose if you want to enjoy rock art?
A. AG DEVIL ARK EXPEDITION.
B. LIGHTNING RIDGE FOSSIL
DIG.
C. 11-DAY KIMBERLEY
COAST CRUISE. D. SWIM WITH THE
HUMPBACKS OF TONGA
【答案】
(
1
)
B
(
2
)
A
(
3
)
C
【解析】
【分析】本文是一篇应用文
,介绍了
AG
协会的四个远征计划的具体信息。
(1)
考查细节理解。根据
If
you join in LIGHTNING RIDGE FOSSIL
DIG
部分中的
“There are also a
series of lectures on mining history,
fossils, dinosaur hunting and new dinosaurs.”
可知,有一系
列关于采矿史、化石、恐龙狩猎和新恐龙的讲座。故选
B
。
(2)
考查细节理解。根据第四个小框
“AG
DEVIL
ARK
EXPEDIT
ION
中的
there'll
be
opportunities
to
explore
the
area's
natural
treasures
and
spot
local
wildlife.
Don't
miss
your
chance
to
get
involved
in
this
important
conservation
effort.”
可知,有机会探索该地区的自然宝藏和当地野
生动物,还会有参与这项重要的保
护野生动植物的机会。故选
A
。
p>
(3)
考查细节理解。根据
11-DAY
KIMBERLEY
COAST
CRUISE
部分中的
“Guests
on
this
11
-day
voyage
will go ashore, explore natural wonders, meet
traditional owners, see rock art and spot
< br>wildlife.”
可知,如果你想欣赏摇滚艺术的话,就选
< br>11-DAY
KIMBERLEY
COAST
p>
CRUISE
。故选
C
。
【点评】本题考点涉及细节理解题型的考查,是一篇介
绍类阅读,要求考生准确捕捉细节
信息,结合题目要求,选出正确答案。
2
.
阅读理解
Imagine your clothing
could release enough heat to keep you warm and
cozy, allowing you to
stay comfortable
in a cooler room. Or, picture a car windshield
that stores the sun's energy and
then
releases it as heat to make the ice on the
windshield disappear.
According to a team of researchers at MIT, both
cases may be possible before long, thanks to a
new
material
that
can
store
solar
energy
during
the
day
and
release
it
later
as
heat.
This
transparent polymer film could be
applied to many different surfaces, such as window
glass or
clothing.
Solar energy is only available
about half the time we need it
—
during daylight. For the
sun to
become a major power provider
for human needs, there has to be an efficient way
to save it up
for
use
during
nighttime
and
stormy
days.
Most
such
efforts
have
focused
on
storing
and
recovering solar energy in the form of
electricity, but the new finding, by MlI professor
Jeffrey
Grossman, Postdoc David
Zhitomirsky and graduate student Eugene Cho, could
provide a highly
efficient method for
storing the sun's energy through a chemical
reaction and releasing it later as
heat.
The key
to enabling long-term, stable storage of solar
heat, the team said, is to store it in the
form of a chemical change rather than
storing the heat itself. But heat will disappear
over time no
matter how good the
material around it is, so the team set up a
chemical storage system that can
keep
the energy in a stable molecular configuration.
When exposed to sunlight, the molecules
can stay that way for long periods
Then, when triggered (
触发
)by
a very specific temperature or
something else, the molecules return to
their original shape , giving off heat in the
process.
Such
chemically-based
storage
materials,
known
as
Solar
Thermal
Fuels(STF),
have
been
developed before. But
those earlier efforts were designed to be used in
liquid solutions and not
able to make
durable (
耐用的
) solid-state
films. The new approach is the first based on a
solid-
state
material,
in
this
case
a
polymer,
and
the
first
based
on
inexpensive
materials
and
widespread production
technology.
(
1
)
What is the main purpose of
Paragraph 1?
show the main idea of the passage.
practice readers'
imagination.
interest
readers in the passage.
introduce a new kind of material.
(
2
)
Accordin
g to the passage, what can the polymer film do?
can be made into window
glass.
can make necessary
electricity.
can store
energy and release sunshine.
can absorb sunshine and give off
heat.
(
3
)
According to the passage, what is
STF based on?
chemical reaction.
movement
of heat.
form of
electricity.
physical
reaction.
(
4
)
What is the advantage of the
molecular configuration?
is less expensive.
is very powerful.
is easily available.
is less changeable.
【答案】
(
1
)
C
(<
/p>
2
)
D
(
3
)
A
(
4
)
D
【解析】
【分析】本文是一篇说明文
,介绍了一种新型材料,它可以通过自身吸热并储存
热量,之后能够根据需要释放热。<
/p>
(
1
)考查推理判断。根据第一段
“Imagine
your
clothing
could
release
enough
heat
to
keep
you
warm
and
cozy,
allowing
you
to
stay
comfortable
in
a
cooler
room.
Or,
picture
a
car
windshield
that
stores
the
sun's
energy
and
then
releases
it
as
heat
to
make
the
ice
on
the
windshield
disappear. ”
想象一下你的衣服可以释放足够的热量让你温暖和舒适,让你
可以在
冰冷的房间里保持舒适。或者,再想象一下车的挡风玻璃可以储存太阳的能量,然
后释放
热量使挡风玻璃上的冰消失
)
可
推测,本段以衣服和骑车挡风玻璃为例,提到了如果衣服能
够吸热和放热、汽车的挡风玻
璃能够吸热和自动除冰那该是多么好的事,以此来吸引对着
对本文的兴趣。故选
C
。
(
2
)考查细节理解。根据第二段中的
“thanks
to
a
new
material
that
can
store
solar
energy
during
the
day
and
release
it
later
as
heat.
This
transparent
polymer
film
could
be
applied
to
many
diffe
rent surfaces, such as window
glass or clothing. ”
多亏了这种能在白天吸热之后以热
能形式释放的新型材料,这个透明的聚合物膜可以应用于许多不同的表面,如窗户玻璃或
服装
)
可知,这种聚合物膜可以吸热,此后再以
热能的形式释放出来。故选
D
。
(
3
)考查
细节理解。根据最后一段中的
“Such
chemically
-based
storage
materials,
known
as
Solar
Thermal Fuels(STF), have been developed
before. ”
这种以化学反应为基础的储存材料,
即太阳能热燃料
(STF)
,以前就已经被开
发出来了,可知,
STF
是以化学反应为基础。故选
A
。
(
4
)考查推理判断。根据第四段中的
“But heat will disappear over time no matter
how good
the material around it is, so
the team set up a chemical storage system that can
keep the energy
in
a
stable
mole
cular
configuration.
”
但
是热量会随着时间的推移而消失,不管周围的物质有
多好,所以研究小组建立了一个化学
储存系统,可以将能量保持在一个稳定的分子结构中
)
可推断,
这种分子结构的优势是相对稳定。故选
D
。
【点评】本题考点涉及细节理解和推理判断两个题型的
考查,是一篇科普类阅读,考生需
要准确捕捉细节信息,并根据上下文进行逻辑推理,从
而选出正确答案。
3
.
阅读理解
The
United
States
is
home
to
562
recognized
American
Indian
Nations
each
with
its
own
language.
Yet
the
number
of
native.
Americans
with
the
ability
to
speak
their
tribe's
language
has
decreased over the past
century.
Now, Indian
Nations are trying different ways to expand the
number of native speakers, and
increase
interest in their communities to learn tribal
languages.
Since the
late 1800s many American Indian children have
attended boarding schools. At that
time, Indian children were required to
attend schools by law, and the government forced
Indian
families to send their children
to such schools.
The
children were separated from their families. and
given English name The teachers often
taught native American students in
English, instead of the language of their parents.
They were
told
they
needed
to
learn
English
in
order
to
get
a
job,
earn
money
and
buy
a
house
or
nice
things.
However, fearing a loss of history and culture,
the Indian Nations are experimenting with new
ways to increase the language ability
of tribal members.
At
least one organization is turning to modern
technology---The Sealaska Heritage Institute, a
nonprofit group, has developed two apps
for speakers of the Tlingit language.
The
Tlingit
app
serves
as
a
reference
for
important
language
topics
such
as
conversation phrases, number, and
letters.
The Tlingit
tribe has about 10, 000 members. They live mainly
in southeastern Alaska. But as of
2013,
the tribe had only 125 native speakers left. in
addition, very few young people are able to
speak Tlingit.
Currently
there
are
two
apps,
called
Tlingit
and
Language
Games
The
tribal alphabet, as well as
a basic list of the words included. With the
app, users are given a choice of
different places of environments, like a house,
forest or ocean.
(
1
)
What is the problem the
native Americans are facing now?
number of native Americans
has been increasing.
and
fewer native Americans speak their own
language.
native language
has been extinct.
's hard to
increase the interest of hearing native
languages.
(
2
)
What will be the result if more
and more native Americans only speak English?
will get better jobs and
higher pay.
will teach
their own children to speak English.
will lose their history and
culture.
will get along
well with the government.
(<
/p>
3
)
What can we know
about Tlingit?
can help the native people know some language
topics.
can help the:
native people earn money and buy a. house or nice
things
is a very popular
app among the native speakers
is a native language spoken by fewer
than 200 people.
(
4
)
What is the main idea of
the passage?
an
Indian tribes' efforts to increase native
speakers.
s for the
disappearance of some American Indian
languages.
to help the
native tribes lead a traditional life.
popularity of the language learning
apps.
【答案】
(
1
)
B
< br>
(
2
)
C
(
3
)
D
(
4
)
A
【解析】
【分析】本文是一篇说明文
,美国的印第安人正在使用新的方法来增加本族语言
的使用,否则,他们的本族语言将面
临严重的危机。
(
1
)考查细节理解。根据第二段中的
“Yet the
number of native. Americans with the
ability to
speak their tribe's language
has decreased over the past century. ”
但
是能说他们本族语言的本
地美国人的数量在过去的一个世纪中已将减少。可知,会说本族
语的美国土著的人数在过
去的一个多世纪中已经减少了,故选
B
。
(
p>
2
)考查细节理解。根据第六段中的
“Ho
wever,
fearing
a
loss
of
history
and
culture,
the
Indian
Nations
are
experimenting
with
new
ways
to
increase
the
language
ability
of
tribal
members
.”
然而,害怕失去自己的
历史和文
化,许多印第安部落尝试新的方法来提升族人
的本族语使用能力。可知,如果越来越多的
族人只说英语,他们将会失去自己的历史和文
化。故选
C
。
(
3
)考查细节理解。根据第九段中的
“The
Tlingit tribe has about 10, 000 members. They live
ma
inly in southeastern
Alaska. But as of 2013, the tribe had only 125
native speakers left.”
特林吉
特部落
有大约一万人。他们主要居住在阿拉斯加东南部。但是就
2013
年的统计,这个部落
只有
125
人可
以说自己民族的语言,可知,现在仅仅有不到两百人可以说这种语言了,故
选
D
。
(
4
)考查主旨大意。本文前六段描述了美国印第安人
在民族语言方面面临的处境以及这
一处境引起的担忧,最后四段提出了针对这一问题的解
决方案:美国的印第安人正在使用
新的方法(
app
)来增加本族语使用人数。选项
A
中
efforts
能凸显人们这一问题的担心及
在努力
寻求解决方案方面所做的努力。故选
A
。
【点评】本题考点涉及细节理解和主旨大意两个题型的考
查,是一篇文化类阅读,考生需
要准确捕捉细节信息,同时根据上下文的逻辑关系,进行
概括和归纳,从而选出正确答
案。
4
.
阅读短文,从每题所给的
A
、
B
、
C
和
D
四个选项中,选出最
佳选项。
Many
people have long dreamed of being able to fly
around as simply as riding a bicycle. Yet
the
safety
and
strength
of
a
flying
bike
was
always
a
big
problem.
Over
the
past
10
years,
developments in technology have moved
the dream of personal flying vehicles closer to
reality.
Now, two groups of inventors
say such vehicles may be available
soon.
The British
company Malloy Aeronautics has developed a
prototype (
原型
) of its flying
bicycle.
Grant Stapleton, marketing
sales director of Malloy Aeronautics, says the
Hoverbike is able to get
in and out of
small spaces very quickly.
can be folded
and packed,
Mr.
Stapleton says safety was the company's main
concern. He says the designers solved the
safety issue by using overlapping
rotors to power the vehicle.
The company is testing a full-size
prototype of the Hoverbike, which will most likely
be used
first by the police and
emergency rescue teams.
In
New
Zealand,
Martin Aircraft
Company
is
also
testing
a
full-size
prototype
of
its
personal
flying device,
called the Jetpack. It can fly for more than 30
minutes, up to 1, 000 meters high and
reach a speed of 74 kilometers per
hour.
Peter Coker is the
CEO of Martin Aircraft Company. He said the
Jetpack
from the start
into
the actual structure itself, very similar to a
Formula One racing car.
The Jetpack uses a gasoline-powered engine that
produces two powerful jet streams. Mr. Coker
says it also has a parachute that would
be used, if there should be an emergency.
work at very low altitude and actually
saves both the aircraft and the
pilot,
says the Jetpack will be ready
for sale soon.
(
1
)
We
can learn from the passage that the Hoverbike
________.
A. can
hardly get in and out of small spaces
quickly
B. can fly for over
30 minutes, up to 1, 000 meters high
C. has been used by the police and
emergency rescue teams
D.
can be transported quickly after being folded and
packed
(
2
< br>)
Peter Coker uses the example of
Formula One racing car to show that ________.
A. the Jetpack is very safe
and reliable
B. the engine
of the Jetpack is powerful
C. the actual structure of the Jetpack
is unique
D. the Jetpack can
reach a great speed and height
(
3
)
The
underlined word
A. the jet
stream
B. the engine
C. the Jetpack
D. the parachute
(
4
)
What is the
author's main purpose of writing the passage?
A. To describe the problems
of inventing flying vehicles.
B. To introduce the latest development
of flying vehicles.
C. To
show the differences between two flying
vehicles.
D. To advertise
the two personal flying vehicles.
【答案】
(
1
)
D
(<
/p>
2
)
A
(
3
)
D
(
4
)
B
【解析】
【分析】本文是一篇说明文
,讲述一种个人飞行工具很快就会应用于现实,然而
安全性和强度一直是个大问题,文中
介绍了两家研发飞行器的公司的最新的产品,新产品
把安全放在首位,并对产品进行了改
进。
(
1
)考查细节理解。根据第二段中的
“the
Hoverbike is able to get in and out of small
spaces
very quickly. It can be moved
across continents very q
uickly because
it can be folded and packed.”
可知,
Hoverbike
能够很快地进出小空间。它可快速地在大陆上移动,因为
它可以折叠和包
装。可知,选
D
。
p>
(
2
)考查推理判断。根据第六段
Peter Coker
< br>说
Jetpack
从一开始就围绕安全进行的,安全
p>
可靠性是最重要的因素。我们在车的现行结构中植入了安全性,非常类似于
< br>Formula
One
赛车。,故选
< br>A
。
(
3
)考查词义猜测。根据最后一段中的
“Mr. Coker says it also has a parach
ute (
降落伞
)
that
can be used should there be an
emergency.
先生
说
Jet
pack
上也有降落伞,可以在紧急情况下使用。
“
在海拔非常低的情况下开始用它
…”
。
可知,
Jetpack
上的降落伞(它)是在海拔
低时才用。由此可知
it
指的是
par
achute
(
降落
伞
)
。故选
D
。
(
4
< br>)考查主旨大意。根据第一段可知,许多人一直梦想能像骑自行车一样简单的飞来飞
去,科技的发展让这个梦想很快实现。然而飞行自行车的安全性和强度一直是个大问题。
接着下面叙述了两家研发飞行器的公司的最新的产品,新产品把安全放在首位。故选
B
。
【点评
】本题考点涉及细节理解,推理判断和主旨大意三个题型的考查,是一篇科研类阅
读,要
求考生在捕捉细节信息的基础上,进一步根据上下文的逻辑关系,进行分析,推
理,概括
和归纳,从而选出正确答案。
5
.
阅读理解
It took me a moment to realize what
had happened. Three days had passed and Rita
seemed to
get weaker and weaker. The
rain had stopped. However, the sky was still
cloudy, and it was so
dark that I
couldn't see the buildings even across the road. I
took a pressure reading from the
weather station: 947mb, which let me
know exactly where I was
—
in
the eye of the storm.
There were rains and winds still, but not
oppressive (
难以忍受的
)anymore.
There was still no
power, hot water or
food. Besides, I didn't sleep well for all these
days, but I felt more relaxed
since the
weather report said Rita was leaving. What's more,
I was luckier than those people who
had
lost their homes or even worse, lost their lives
because of Rita.
As I
travelled further to the west, going after the
storm, the damage along the way became less
severe. I arrived in Houston after a
tricky journey with my fuel supplies almost all
gone. However,
I came across another
storm chaser (
追逐者
) who had
45 gallons of petrol. He helped me and we
shared our working experience these
days. With a complete stroke of luck I found a
run-down
hotel
that
allowed
me
to
have
a
room
overnight
before
the
midnight.
Although
there
was
no
running
water, no power and no air conditioning, I curled
up into a corner and fell asleep
quickly.
I
woke
up
the
next
morning,
and
what
a
change!
The
sky
was
blue
and
cars
were
moving
around. Sirens could be heard as
convoys (
护航队
) of emergency
managements started to head
west
towards where I had come from.
remaining supplies to other people at
the hotel and headed towards the airport. Houston
Airport
was not damaged, so I took my
flight and drank my first hot drink in four
days.
All in all, when I
came back home, I was proud that I finally made it
again to follow and record
the storm
and I really learned a lot these days. Although
it's dangerous, I love my job as not many
people would go into the eye of an
intense storm.
(
1
)
We
can know from the passage that “Rita” is ________.
A. a pet B.
a storm C. a friend of the author
D. a citizen in Houston
(
2
)
What can we infer
from the passage?
A. The author was a storm chaser.
B. The storm lasted for at least a
week.
C. The author didn't
like Houston at all.
D.
Houston was very badly damaged by the
storm.
(
3
)
How
did the author probably feel after the storm?
A. Anxious.
B. Disappointed. C.
Satisfied. D.
Scared.
(
4
)
What is the passage mainly about?
A. Ways to survive in a
storm.
B.
The weather changes in Houston.
C. The author's experience in the
storm.
D. Damages caused by
the storm in Houston.
【答案】
p>
(
1
)
B
(
2
)
A
(
3
< br>)
C
(
4
)
C
【解析】
【分析】本文是一篇记叙文
。这篇文章描述了作者亲身经历的一场风暴
Rita
,作
者对于自己能够追逐并且记录这场风暴,感觉非常骄傲。尽管非常危险,但是作者非常热
爱自己的这份工作。
(1)
推理判断题。由第二段
Besides, I didn't sleep
well for all these days, but I felt more relaxed
since the weather report said Rita was
leaving. What's more, I was luckier than those
people who
had lost their homes or even
worse, lost their lives because of Rita.
可知,天气预报报道
Rita
离
开了
,它让许多人们失去了家园,甚至失去了生命。结合第一段中
I took a
pressure reading
from
the
weather
station:
947mb,
which
let
me
know
exactly
where
I
was
—
in
the
eye
of
the
storm.
可推知,
是一次风暴,选
B
。
(2)
推理判断题。由第三段
However, I came across another storm
chaser (
追逐者
) who had 45
gallons of petrol.
可推知,作者是一位风
暴追逐者,选
A
。
(3)
推理判断题。由最后一段
All
in all, when I came back home, I was proud that I
finally made it
again to follow and
record the storm and I really learned a lot these
days. Although it's dangerous,
I love
my job as not many people would go into the eye of
an intense storm.
可推知,在这次风
暴之后
,作者感觉很满意,故选
C
。
(4)
主旨大意题。这篇文章描述了作者亲身经历的一场风暴
Rita
,作者对于自己能够追逐并
且记录这场
风暴,感觉非常骄傲。尽管非常危险,但是作者非常热爱自己的这份工作,故
选
C
。
【点评】写作意图、目的、态度推断题
作者的语气态度往往不会直接写在文章里,只能通过细读文章,从作者的选词及其修饰手
段中体会出来。
询问写作目的的题,选项里常出现的词是:
explain(
解释
),
prove
(
证明
),
persuade(
劝说
),
advise(
劝告
),
comment(
评论
),
praise(
赞扬
),
criticize(
批评
),
entertain(
娱乐
),
p>
demonstrate(
举例
说明
), argue(
辩论
),
tell(
讲述
), analyze(
分析
)
等。
询
问
语
气
态
度
的
题
,
p>
选
项
里
常
出
现
的
词
是
:
neutral(
中<
/p>
立
的
),
sy
mpathetic(
同
情
的
),
satisfied(
满意的
),
friendly(
友好的
),
enthusiastic(
热情的
),
subjective(
主观的
),
objective(
客观的
),
matter-of-fact(
实
事
求
是
的
),
pessimistic(
悲
观
的
),
optimistic(
乐
观
的
),
critical(
批
评
的
),
doubtful(
怀疑的
),
hostile(
敌对的
),
indifferent(
冷淡的
), disappoint
ed(
失望的
)
。
6
.
阅读理解
A
12-year-old
with
end
stage
cancer,
the
child's
parents
had
recently
moved
her
from
the
hospital to her home in
the suburbs of Los Angeles. Some days later the
girl's breath quickened,
and her father
phoned the family's hospice nurse. Please come, he
said.
The nurse knew the
visit would require more than four hours of her
time: a two-hour drive in
each
direction, plus her time with the girl. Why don't
we connect over FaceTime, she asked. The
father agreed, and they
connected.
The nurse
asked the father to move his daughter gently to
her side, then to her back, to lift the
child's shirt. The nurse would ask:
What do you see, what concerns you, and the father
would
explain. In this fashion the pair
examined the girl --- the nurse on her computer,
the father his
iPad. Together they
decided that the nurse's presence was not
necessary, that the child had more
time.
Later,
the father reported feeling comforted by the
nurse. He appreciated her availability, the
fact that she could see what he saw,
and their ability to discuss it in real
time.
Telemedicine has
become a trend in America. Some hospitals have
gone so far as to specially
design
telemedicine clinics. The room is staged like an
office but with better lighting. There's a
nice
desk
for
the
clinician
to
sit
behind,
a
computer
situated
stage
left,
and
books
in
the
background.
A
physician
taking
a
video
call
from
home
might
wear
a
pair
of
headphones,
equipped with a mic --- to ensure
whatever the patient says isn't broadcast to
anyone off-camera.
However, there is something more than the
technology bit. According to David, the head of
the
telemedicine
pilot
the
girl's
family
had
been
part
of,
there
are
some
people
who
are
great
in
person and you put them on camera
they're a dead fish. “Some physicians are camera
shy. For
others, the physical isolation
can actually help them be more empathetic.” He
adds.
“My
experie
nce is that, once you get past
some initial hurdles, you can maintain an
intimate,
immediate connection with
patients that in some cases may be more useful
than even in-person
interactions,”
David says.
(
1
)
Why
did the nurse suggesting connecting via FaceTime?
A. Because she was not
allowed to leave her clinic. B. Because
she had to take care of other
patients
in the clinic.
C. Because it
took too much time on her way to patient's home.
D. Because the father didn't
pay for
her fare of transportation.
(
2
)
How
did the father think of the telemedicine service?
A. He doubted the quality
of the service. B. He thought highly of
the service.
C. He insisted
the service be improved. D. He challenged
the authority of the nurse.
(
3
)
What do we
know about the rooms for telemedicine?
A. Better air conditioners
are provided for a comfortable environment.
B. Mics are equipped
to protect privacy
of patients.
C. Professional
books are in place for immediate consultation.
D. The room with a computer
is situated
in the doctor's home.
(
4
)
What challenges may
clinicians face in telemedicine?
A. They are afraid of being
isolated from patients. B. They could not
examine the patients
carefully.
C.
They
are
required
to
deal
with
in-person
interactions.
D. They
may
not
feel
quite
themselves in front of a
camera.
【答案】
(
1
)
C
(
2
)
B
< br>
(
3
)
B
(
4
)
D
【解析】
【分析】本文是一篇说明文
,介绍了远程医疗已经成为美国的一种趋势.有些医
院甚至专门设计了远程医疗诊所。<
/p>
(
1
)考查细
节理解。根据第二段中的
“The nurse knew the visit
would require more than four
hours of
her time: a two-hour drive in each direction, plus
her time with the girl. Why don't we
connect over FaceTime, she asked.”
可知,护士建议通过视频通话是因为需要太多的时间她才
能到达病人的家。
故选
C
。
(
2
)考查推理判断。根据第四段中的
“
He appreciated her availability, the fact that she
could
see what he saw, and their
ability to discuss it in real time.”
可知,
这位父亲感激这位护士的帮
助,感激护士可以看到他看见的并和他进行实时讨论,因此推
断这位父亲高度赞扬这样的
服务。故选
B
。
(
3
)
考查细节理解。根据倒数第三段中的
“equipped
with
a
mic
---
to
ensure
whatever
the
patient says isn't broadcast to anyone
off-
camera.”
可知,远程治疗室配备了麦克风确保
病人的
隐私。故选
B
。
(
4
)考查推理判断。根据
倒数第二段中的
“…there are some people who are
great in person
and you put them on
camera they're a dead fish. “Some physicians are
camera shy. For
others,
the
physical isolation can actually help them be more
empathetic.” He adds.
可知,一些内科医
生在镜头面前是害羞的。因此推断在远程诊疗时,医生在镜头面前会感到不舒服。故选
D
。
【点评】本题考点涉及细节理解
和推理判断两个题型的考查,是一篇医学类阅读,考生需
要准确掌握细节信息,根据上下
文进行逻辑推理,从而选出正确答案。
7
.
阅读理解
I visited Copenhagen for the first
time last Easter. As a
student
,
I'm always strapped
for cash
,
so I assumed I
could only afford to breathe the air
—
but luckily everything
about Copenhagen is
breathtaking.
I was staying in an Airbnb, and rented a bike so I
could cover more ground. One of the
first
places
I
visited
was
the
Rundetaarn,
or
“round
tower”
built
in
the
17th
century
as
an
astronomical observatory.
It has an equestrian staircase (a wide set of
stairs big enough for horses
to use)
that went on and on. As I was going up, I stopped
to visit the tower's library hall. At the
top, there's a glass platform that
gives a view 80-foot straight down, as well as a
bell loft. Luckily,
the views over
Copenhagen from the top were well worth the
climb.
After coming
down, I hiked up to the Kastellet Fortress to see
the famous Little Mermaid statue.
Taking a photo with her was almost
impossible with all the tourists crowding
around
—
but sitting
there and hearing the lapping waves of
the deep blue Baltic Sea, waiting for the sun to
set, was
an unforgettable and calming
experience.
The next
day, I visited the Glyptotek art museum, exploring
the grand exhibits. I looked into the
marble eyes of many Roman
gods
,
and walked down dimly
lit staircases to see mummies from
Egypt.
Before
I unwillingly boarded the train back to the
airport, I told myself that I must visit
again
—
to experience the
thrills of Tivoli Gardens, try more of the street
food and everything else from
this
amazing city.
(
1
)
Why
did the author rent a bike?
A. Because she loved to ride a bike.
B. Because she didn't afford to rent a
car.
C. Because she found
nowhere to rent other vehicles.
D. Because she wanted to see as many
attractions as possible.
(
2
)
What
did the author find difficult at the Kastellet
Fortress?
A.
Finding a sitting place
B. Waiting for the sun to
set
C. Listening to the
sound of waves
D.
Having a photo taken with a statue.
(
3
)
Which
of the following didn't the author visit?
A. Rundetaarn
B. Tivoli Gardens
C.
Glyptotek art museum
D. Little
Mermaid Statue
(
4
)
What is the author's
purpose in writing the text?
A. To remember a holiday
B. To introduce a new
attraction
C. To share her
travel experience
D. To show her love of
Copenhagen
【答案】
(<
/p>
1
)
D
(
2
)
D
(
3
)
B
(
4
)
C
【解析】
【分析】本文是一篇记叙文
,讲述了作者去哥本哈根的穷游经历。
(1)
考查细节理解。根据第二段中的
“I
was
staying
in
an
Airbnb,
and
rented
a
bike
so
I
could
cover more ground.”
可知作者租一辆自行
车是因为她想要看尽可能多的旅游胜地,故选
D
。
(2)
考查细节理解。根据第三段中的
“Taking a photo with her was almost impossible with all the
tourists
crowding
around”
可
知在
Kastellet
Fortress
< br>,作者发现最困难的事情就是和雕塑拍
照,故选
D
。
(3)
考查细节
理解。根据第二段中的
“One of the first places I
visited was the Rundetaarn,”
排除
A
;根据第四段中的
“The
next
day,
I
visite
d
the
Glyptotek
art
museum,
exploring
the
grand
exhibit
s.”
排除
C
;根据第三段中的
“After
coming
down,
I
hiked
up
to
the
Kastellet
Fortress
to
see
the famous Little Mermaid statue.”
排除
D
,故选
B
。
(4)
考查写作意图。这篇文章主要介绍了
作者去哥本哈根的穷游经历,所以作者写这篇文章
的目的是分享自己的旅游经历,故选<
/p>
C
。
【点评】
本题考点涉及细节理解和写作意图两个题型的考查,是一篇故事类阅读,考生准
确捕捉细
节信息的同时,需进一步根据上下文的逻辑关系,进行推理,归纳,从而选出正
确答案。
8
.
阅读理解
Starting Cycling
We
have
two
services
designed
to
give
people
the
confidence
and
knowledge
to
cycle
successfully.
Lessons
All our
instructors have been trained to
Natio
nal Standards level of
“Bike
-
ability”. This means
you will be trained to a standard
consistent across the whole country.
There
are
3
levels
of
skills
to
progress
through.
Children
would
start
with
levels
1
&
2,
progressing
from
the
playground
or
park
to
cycle
on
less
busy
local
roads.
Teenager
and
adult
beginners can also
learn levels 1 & 2 in an off-road and quiet
environment.
Confident
teenagers
and adults
can
broaden
their
skills
by
learning
level
3,
using
multi-lane
roads and larger roundabouts. We
provide both a complete package of lessons for the
beginner
or individual lessons tailored
to the client. Whatever the need we can address
and practice until
perfect!
Cost is
£
30
per hour.
Guided
Ride
We know that riding
on the roads in London can be scary, and if you
have to navigate
(
确定行
车路线
) as well
it can become a real hard task! The Guided Ride
service takes all the stress out of
it
for you by providing the following:
Route planned in advance to suit
your skill level. Route map provided to
you.
Cycle
and
equipment
checked.
We
will
teach
you
a
simple
method
to
check
basic
roadworthiness
(
车辆性能
) of your bike that you
can perform on a weekly basis.
Route discussed and focus given to
any areas requiring special attention.
Cycle along with the instructor close
behind. Here the traffic can be controlled by the
instructor
and rider
observed.
We currently
cover London Zones 1 & 2. Please contact us if
your requirements are outside of
these
areas.
Cost
£
30 per hour.
(
1
)
Where
can Level 1 & 2 lessons for adult beginners be
carried out?
A.
Off road.
B. Near large roundabouts.
C. On busy local roads.
D. On multi-lane roads.
(
2
)
What
service does the Guided Ride provide?
A. They check your cycle
and equipment every week.
B.
They help you to be familiar with all
London roads.
C.
They let users experience the busiest road in
London.
D. They ensure users
ride safely in
London Zones 1 &
2.
(
3
)
Who
is the text probably intended for?
A. Bike riding lovers.
B. Children and teenagers.
C. Travelers in London.
D. Parents loving cycling.
【
答案】
(
1
)
A
(
2
)<
/p>
D
(
3
)
A
【解析】
【分析】本文是一篇应用文
,介绍了一项学习骑自行车的课程,包括课程内容,
技术指导以及费用等。
(1)
考查细节理解。根据
Lessons
部分中的
“Teenager and
adult beginners can also learn levels 1
& 2 in an off-
road and quiet
environment.”
可知,青少年和成人初学者都可以不在公路上的安
静环境中学习一级和二级课程。故选
A
。
(2)
考查推理判断。根据
Guided Ride
部分中的
“We know
that riding on the roads in London can
be scary, and if you have to navigate
(
确定行车路线
) as well it can
become a real hard task! The
Guided
Ride service takes all the stress out of it for
you by providing the following:”
以及下文
“We
currently cover
London Zones 1 & 2.”
可推断,他们确保用户在伦敦
1
区和
2
区骑行安全。故<
/p>
选
D
。
(3)
考查推理判断。根据第一段中的
“We
have
two
services
designed
to
give
people
the
confidence
and
knowledge
to
cycle
successfully”
可知,这门课程提供两项服务,给人们信心
和在规划的路线里安全骑车的保证。因此
推断本文是写给骑自行车爱好者的。故选
A
。
< br>
【点评】本题考点涉及细节理解和推理判断两个题型的考查,是一篇广告类阅读
,考生在
准确掌握细节信息的同时,需根据上下文的逻辑关系,进行分析,推理,从而选
出正确答
案。
9
.
阅读理解
At one time or another
in your life you have probably done origami, even
if it was just making a
paper airplane
or something more complicated like a paper crane.
The chances are that as you
did it, you
reflected on how inventive this traditional art
is. Animals, boxes, flowers, boats: it all
can be created from a single square or
rectangular sheet of paper simply by folding it.
No cutting,
no pasting.
But
did
you
ever
stop
to
think
how
the
same
techniques
might
be
applied
to
engineering?
Equipment that
could be of real practical use? Origami meets the
demand for things that need to
be
small
when
transported
and
large
when
they
arrive,
like
the
everyday
umbrella.
In
fact,
origami-
inspired creations have already flown in space; in
1995, Japanese engineers launched a
satellite with solar panels that folded
like a map.
'It's now
mathematically proven that you can pretty much
fold anything,
J.
Lang,
who
quit
his
engineering
job eight
years
ago
to
fold
things
full
time.
Lang,
an
origami
enthusiast since age
six, advised a advised well-known ear manufacturer
the best way to fold an
airbag
into
a
dashboard.
He
is
currently
working
on
a
space
telescope
lens
that,
if
all
goes
according to plan, should be able to
unfold to the size of a football field.
At the other end of the scale,
researchers are also working on tiny folding
devices that could
lead to
breakthroughs in medicine and computing. There's
no doubt that computers of the future
may contain tiny, folded motors or
capacitors for faster processing and better
memory.
Applications for
origami engineering go further than many of us
might imagine.
says MIT's Erik Demaine,
可重构的
) robots that can fold
on their own
from one thing into
another, like Transformers. Too much like science
fiction to be true?
Maybe
—
though you certainly
wouldn't want to bet against it.
(
1
)
What do
we know about origami?
A. It consumes lots of time.
B. It involves interesting ideas.
C. It requires complex techniques.
D. It has to do with cutting and
pasting.
(
2
)
Which of the following is an
application of origami?
A. A space telescope lens can be folded
to the size of an umbrella.
B. A satellite is equipped with solar
panels and a folded map.
C.
An airbag can be better folded into a dashboard of
a car.
D. A future computer
contains many huge folded motors.
(
3
)
What is
Erik Demaine's attitude towards origami
engineering?
A.
Hopeful B. Doubtful.
C. Disapproving. D.
Ambiguous.
(
4
)
In
which section of a newspaper may this text appear?
A. Entertainment.
B. Culture.
C. Education.
D. Pop-science.
【答案】
(
1
)
B
(<
/p>
2
)
C
(
3
)
A
(
4
)
D
【解析】
【分析】本文是一篇说明文
,折纸是一种具有创造性的传统艺术,而现在它已经
被应用到技术工程领域,人们利用折
纸原理创造出了很多可折叠的装置。折纸工程将在很
大程度上影响未来的医药、计算机和
机器人行业。
(
< br>1
)考查推理判断。根据第一段中的
“The
chances
are
that
as
you
did
it,
you
reflected
on
how inventive this
traditional art is. Animals, boxes, flowers,
boats: it all can be created from a
single square or rectangular sheet of
paper simply by folding it. No cutting, no pasting
.”
可知,折
纸是一个具有创造性的传统艺术,我们不用裁剪或
拼贴,只通过折叠就可以把一张正方形
或者三角形的纸变成动物、纸盒、花、船等东西,
由此推测折纸需要有创造性的和有趣的
想法。故选
B
。
(
2
)考查细节理解。根据第三段中的
“Lang,
an
origami
enthusiast
since
age
six,
advised
a
well-
known ear
manufacturer the best way to fold an airbag into a
dashboard.”
可知折纸爱好者
Lang
向一位制造商建议了把安全气囊折叠到仪表盘中的最佳方式。故选
C
。
(
3
)考查推理判断。根据最后一段中的
“Appli
cations for origami engineering go further than
many
of
us
might
imagine”
可知
Erik
p>
Demaine
认为折纸工程的应用远远超出了我们的想象,
由此可推测
Erik Demaine
对折纸
工程的未来充满希望。故选
A
。
(
4
)考查
推理判断。根据第二段中的
“in 1995,
Japanese engineers
launched
a
satellite
wi
th
solar
panels
that
folded
like
a
map.”
;第三段中的
“Lang,
an
origami
enthusiast
since
age
six,
advised
a
advised
well-
known
ear
manufacturer
the
best
way
to
fold
an
airbag
into
a
dashboard.”
;
第四段中的
“There's
no
doubt
that
computers
of
the
future
may
contain
tiny,
folded motors or capacitors for faster
processing and better memory.
”
和第五段中的
“‘Some day,’
says MIT's Erik Demaine, ‘we'll build
reconfigurable (
可重构的
) robots
that can fold on their own
from one
thing into another, like Transformers.’”
可知卫星,安全气囊的折叠,未来电脑的发展
和未来可重构机器人,这些都和科学技术
相关,故推测本文很有可能出现在报纸的科学板
块。故选
D
p>
。
【点评】本
题考点涉及细节理解和推理判断两个题型的考查,是一篇文化类阅读,考生需
要准确捕捉
细节信息,根据上下文进行逻辑推理,从而选出正确答案。
10
.
阅读下列短文,从短文后每题所
给的
A
、
B
、
C
和
D
四个选
项中,选出最佳选项。
So
many
of
us
hold
on
to
little
resentments
that
may
have
come
from
an
argument,
a
misunderstanding, or some other painful
event. Stubbornly, we wait for someone else to
reach
out
to
us
—
believing
this
is
the
only
way
we
can
forgive
or
rekindle
a
friendship
or
family
relationship.
An
acquaintance
of
mine,
whose
health
isn't
very
good,
recently
told
me
that
she
hadn't
spoken
to her son in almost three years. She said that
she and her son had had a disagreement
about his wife and that she wouldn't
speak to him again unless he called first. When I
suggested
that she be the one to reach
out, she resisted initially and said,
should apologize.
gentle
encouragement,
however,
she
did
decide
to
be
the
first
one
to
reach
out.
To
her
amazement, her son was
grateful for her willingness to call and offered
an apology of his own. As
is usually
the case when someone takes the chance and reaches
out, everyone wins.
Whenever we hold on to our anger, we turn
We start to believe that our positions
are more important than our happiness. They are
not. If
you
want
to
be
a more
peaceful
person you
must
understand
that
being
right
is almost
never
more important than allowing yourself
to be happy. The way to be happy is to let go, and
reach
out. Let other people be right.
This doesn't mean that you're wrong. Everything
will be fine. You'll
experience the
peace of letting go, as well as the joy of letting
others be right.
You'll
also
notice
that,
as
you
reach
out
and
let
others
be
they
will
become
less
defensive and more loving toward you.
They might even reach back. But if for some reason
they
don't, that's okay too. You'll
have the inner satisfaction of knowing that you
have done your part
to create a more
loving world, and certainly you'll be more
peaceful yourself.
(
1
)
The
underlined word
A. recover
B. develop C. accept
D. replace
(
2
)
According
to
the
passage,
the
author's
friend
never
spoke
to
her
son
for
three
years
because ____________.
A. she had got an argument
with her daughter-in-law
B. she
had disagreed about her son's
marriage
C. she
had got an argument about her daughter-in-law
D. she had disliked her son's wife for
many years
(
3
)
Which of the
following is NOT the reason for people to be
unwilling to apologize first?
A. People
believe
that
they
are
always
right.
B. People
always
wait
for
others
to
offer
an
apology first.
C.
People
consider
the
position
more
important
than
happiness.
D. People
want
to
get
an
inner
satisfaction.
(
4
)
The
purpose of the passage is to ____________.
A. instruct the readers how
to apologize B. teach the readers how
to gain inner peace
C.
inform the readers the importance of being
forgiving
D. tell the readers
to reach out first
when there are
painful events.
【答案】
< br>(
1
)
A
(
2
)
C
(
3
)
p>
D
(
4
)
D
【解析】
【分析】本文是一篇议论文
,论述了面对与人们的矛盾时,不要执着于怨恨,伸
出你的手来化解它,学会首先向别人
道歉,让别人是对的,这并不意味着你是错的。
(
1
)考查词义猜测。第一段中的
“Stubbor
nly, we wait for someone else to reach out to
us—
believing this is the only way we
can forgive or rekindle a friendship or family rel
ationship.”
固执
地说,我们等着别人来找我们
p>
——
相信这是我们能够原谅或重新点燃友谊或家庭关系的唯
一途径。可知
rekindle
是
“
恢复
”
之意,选
A
。
(
2
)考查细节理解。根据第二段中的
“ She
said that she and her son had had a disagreement
about his wife and that she wouldn't
speak to him again unless he called first.”
她说她和她儿子
对他的妻子意见不和,她不会再和他说话除非他先打电话。故选
C
。
(
p>
3
)考查细节理解。根据第三段中的
“We
start
to
believe
that
our
positions
are
more