专升本英语考试题

余年寄山水
950次浏览
2020年07月29日 23:20
最佳经验
本文由作者推荐

失根的兰花-惦记的拼音

注;答案一律写在答题纸上,做在试题上无效
I. Grammar Structure and Vocabulary
Section A (1.5 marks each)
Directions: There are 30 incomplete sentences in this section. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose the ONE answer that best completes the sentence. Then blacken the corresponding letter on the Answer Sheet with a pencil.
1. Many things ___ impossible in the past are common now.
A. considered B. considering C. to consider D. to be considered
2. The factory is said ___ in a fire two years ago.
A. to be destroyed B. to destroy
C. to have destroyed D. to have been destroyed
3. The reason for his success is ____ he worked hard.
A. why B. that C. because D. for
4. By the time the course ends, ___ a lot about Britain.
A. we’ll learn B. we are learning C. we have learnt D. we’ll have learnt
5. I did not know ___ him or not.
A. whether to help B. if to help C. how to help D. what to help
6. It was very good _____ him to help us.
A. by B. of C. from D. about
7. We’ll have to get out and walk; the car’s _____ down.
A. fallen B. broken C. run D. gone
8. There was a small _____ of sugar in the cup.
A. amount B. number C. the number D. few
9. His parents died when he was young, so he was _____ by his aunt.
A. brought up B. brought out C. grown up D. grown
10. He failed the examination three times but ____ he passed.
A. at end B. at finish C. at least D. at last
11. Not only I but also Ted and Mary ____ fond of watching TV.
A. am B. is C. are D. be
12. I am sure that ___ you say is true.
A. who B. what C. which D. why
13. The house is dark, the Browns ____ to bed.
A. should go B. should have gone C. must go D. must have gone
14. The mother ___ the baby from his deep sleep.
A. aroused B. rose C. arose D. raised
15. The plane _____ from the airport and headed north toward Shanghai.
A. took away B. took up C. took over D. took off
16. Being college students of new China, we should never fail to ___ the expectation of the Party and the people.
A. make use of B. give rise to C. get rid of D. live up to
17. You can’t depend on John to ____ some practical suggestions for increasing sales.
A. come up with B. come up to C. come to D.
come across
18. The factory ___ 1 000 buses each year.
A. turns over B. turns on C. turns out D. turns into
19. Mary is the most ___ secretary I’ve ever had.
A. efficiency B. efficient C. effect D. affect
20. It is ___ that he will come at midnight.
A. maybe B. lovely C. lively D. likely
21. If you don’t know the word, why don’t you ___ in the dictionary?
A. look at it B. look after it C. look up it D. look it up
22. Because of my poor English I’m afraid I can’t make myself____.
A. understand B. to understand C. understanding D. understood
23. To succeed in a scientific research project ___.
A. one needs to be persistent
B. persistence is needed
C. one needs be a persistent person
D. persistence is what one needs
24. Wood does not conduct electricity; _____.
A. so doesn’t rubber B. also doesn’t rubber
C. nor does rubber D. nor rubber does
25. I found ___ to answer all the questions within the time given.
A. no possibility B. there was impossibility C. impossible D. it impossible
26. Mrs. Lindon has ______ that she is unable to get a job.
A. such small education B. so little education
C. a such little education D. a so small education
27. ___ there is enough snow, we can’t go skiing.
A. Unless B. Because C. As D. However
28. Ellen was absent this morning because she had her tooth ___.
A. filling B. to fill C. fill D. filled
29. His doctor suggested that he ___ a short trip abroad.
A. will take B. would take C. take D. took
30. You would prefer visiting the city to staying at home, _____?
A. won’t you B. do you C. would you D. wouldn’t you

Section B (1 mark each)
Directions: In this section of the test, there are 10 sentences with the underlined parts marked A, B, C and D. Choose the part of the sentence that is incorrect and then blacken the corresponding letter on the Answer Sheet with a pencil.
31. It was said that John decided to go to the university rather than get a job.
A B C D
32. The more he tried to help her fix the radio, the lesser she seemed to like it.
A B C D
33. A great many educators firmly believe that English is one of the poorest taught
A B C
subjects In high schools today.
D
34. I, who is a doctor, work now in a factory, but not as a doctor but as a worker.
A B
C D
35. Hardly had he entered the office than he realized that he had forgotten his wallet.
A B C D
36. We are to make such computers which are needed in different branches of science.
A B C D

37. Jean is the only one of those girls who go to classes after work.
A B C D
38. If the policeman would have arrived earlier, he would have seen the accident.
A B C D
39. We advice him to give up smoking and do a lot of exercise.
A B C D
40. Thunder is the sound produced by the rapid expanding of air heated by lighting.
A B C D

II. Reading Comprehension (3 marks each)

Directions: There are 3 reading passages in this part. Each passage is followed by some questions. For each question there are four suggested answers marked A, B, C and D. You should choose the ONE best answer and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet with a pencil.
Questions 41 ~ 45 are based on the following passage:
It is the duty of every man to work. The lazy man wastes his time, and his life is of no use to himself or to others. The man who is too lazy to work is the man who is generally most ready to beg or steal. Every one when he is young should learn some useful work.
But it is not enough that one should learn some kind of work. He should work hard, and not waste his spare minutes or half hours. “Work while you work and play while you play” is as good a rule for young people as for the old.
There is no better aid to diligence than the habit of early rising, and this, like all other good habits, is most easily formed in youth.
There is an English saying “Lost time never returns.” This means that everybody must be diligent, and must make a good use of his time. One must study hard when he is young, so that he may succeed in his life and become useful to his country.
I have never heard that those who are diligent will become beggars, but I know that lazy fellows will become beggars. Therefore, I should say that diligence is the mother of success.
41. The best title of the passage could be “_____”
A. Learn to work B. diligence
C. Early Rising Is a Good Habit D. Students Should Study Hard
42. According to the passage, which of the following statements is NOT TRUE?
A. Habits are easily formed when one is young.
B. Old people can easily form the habit of getting up early
C. One should be diligent
D. A lazy man is likely to be harmful to society
43. From the passage, we can concluded that ______.
nce can always help one to achieve success
B. laziness always leads to theft
C. “Lost time never returns” is a law of physics
D. youth is the only important period in life
44. According to the passa
ge, the best way to make a person diligent is ___.
A. to make good use of his time B. to learn some useful work
C. to work hard D. to get up early
45. From the passage, we can guess that the author of the passage is ____.
A. a lazy man B. a beggar C. a diligent man D. a writer
Questions 46~50 are based on the following passage:
Some of the notebooks George Washington kept as a young man show what he was learning. He was learning Latin. He was very interested in the basics of good behavior in society and was reading English literature.
At school he seems to have been interested in mathematics. In fact his formal education was surprisingly brief and incomplete. For unlike other young men of good families, he did not go to the College of William and Mary in the Virginian capital. In terms of formal training then, Washington was different from some other early American Presidents such as John Adams, Thomas Jefferson and James Madison. In later years, Washington probably regretted his lack of intellectual training. He never felt comfortable in a debate in Congress, or on any subject that had nothing to do with everyday practical matters. And because he never learned French and could not speak directly to the French leaders, he did not visit the country he admired so much. Thus, unlike Jefferson and Adams, he never reached Europe.
46. What reason does the author give for Washington not going to college?
A. His family could not afford it.
B. A college education was rather uncommon in his time.
C. He didn’t like the young Virginian men of good families who went to college.
D. The author doesn’t give any reason.
47. Washington felt uncomfortable in Congress debates because he _____.
A. lacked practice in public speaking
B. felt his education was not enough
C. didn’t like arguing and debating with people
D. felt the others were being impractical
48. The reason why Washington didn’t visit France was probably that he ____.
A. didn’t really care about going
B. did not know the French leaders
C. could not communicate directly with the French leaders
D. was too busy to travel
49. According to the author, ____.
A. Washington’s lack of formal education placed him at a disadvantage in later life
B. Washington should have gone to France even though he could not speak French
C. Washington was not as good a president as Adams, Jefferson or Madison
D. Washington was a model for all Virginian men of good families
50. The main idea of the passage is that Washington’s education ____.
A. was of great variety, covering many subjects
B. was probable equal to those of most young men of good families at that time
C. may seem poor by modern standards, but was good enough for his time
D. was rather limited for a president
Questions 51~55 are based on the follow
ing passage:
The American definition of success is largely one of acquiring wealth and a high material standard of living. It is not surprising, therefore, that Americans have valued education for its monetary value. The belief is widespread in the United States that the more schooling people have, the more money they will earn when they leave school. The belief is strongest regarding the desirability of a undergraduate university degree, or a professional degree such as medicine or law following the undergraduate degree. The monetary value of graduate degree in “nonprofessional ” fields such as art, history, or philosophy is not as great.
The belief in the monetary value of education is supported by statistics on income. Ben Wattenberg, a social scientist, estimated that in the course of a lifetime a man with a college degree in 1972 would earn about $$380 000 more than a man with just a high school diploma. Perhaps this helps to explain survey findings which showed that the Americans who wished they had lived their lives differently on some way regretted most of all that they did not get more education.
51. What most Americans like most about higher education is ____.
A. its cultural value B. its monetary value
C. its moral value D. its material value
52. According to the passage, which of the following statements is not true?
A. Americans take success as acquiring wealth and a higher material standard of living.
B. In American people’s mind eyes, education has its monetary value.
C. Education is the only way to acquire wealth.
D. A person’s income is related to his schooling.
53. The passage says that people have stronger desire to ____.
A. study medicine B. study history C. study law D. both A and C
54. In the survey findings, some Americans regretted ____.
A. not having much education
B. having too much unnecessary education
C. living differently
D. earning $$ 380 000
55. In this passage, the writer wanted to show us ____.
A. the earlier you start to work, the better you live
B. education is very important in the American society
C. people with little education are looked down upon by others everywhere in the United States
D. Americans take money seriously

III. Cloze (1 mark each)

Directions: There are 20 blanks in the following passage. For each blank there are four choices marked A, B, C and D on the right side of the paper. You should choose the one answer that best fits into the passage. Then blacken the corresponding letter on the Answer Sheet with a pencil.
About 485 years ago, a man stood alone on the coast of Spain. He looked toward the west and said to himself, “The earth cannot be flat. If I sail westward, 56 I shall hit land, India perhaps, and the queen will have a new and shorter 57 to the riches of that country.”
Christopher Columbus told his idea to Queen Is
abella of Spain. She give 58 three men. And Columbus sailed westward for many weeks, through 59 seas.
60, he saw land: a group of islands now called the West Indians. Columbus was sure it was India, and he called the natives “Indos”.
Stories of what Columbus found quickly 61 across Europe. His word “Indos” became “Indians” to the English. 62 all the natives of the West Indias and Central America became known as “Indians”.
Christopher Columbus 63 four trips to the New World. Yet, he died in Spain without knowing where he had been. He died 64 he had sailed to India.
It was soon learned that Columbus had made a mistake. 65 the word “Indian” was well established in Europe.
The first 66 who arrived in North Carolina and Birginia in the early 1600’s called the natives Indians. This name spread north 67 the colonies of Maryland, New York, Pennsylvania and New England were settled.
Today the word is used to 68 the descendants of the first peoples of North and South America. In the far north they are called Eakimos. And in the far south 69 are the Patagonians and the Fuegians.
Students and scholars have long known 70 the American Indians were not really Indians 71 . And one scholar proposed a name that he believed would be better—Amerinds. He made up this name by 72 American and Indian. This word is often used today by other scholars, but the general 73 has heard little of it.
Word experts say the name Indian may be wrong but we are stuck with it. It is too late to change it to Amerind. Most people would not 74 the change. Besides, how could a movie of the old west be exciting if it concerned cowboys and Amerinds, 75 cowboys and Indians?
56. A. then B. sooner or later C. however D. for instance
57. A. orbit B. range C. route D. friction
58. A. him B. her C. them D. his
59. A. high B. calm C. current D. rough
60. A. In fact B. Yet C. Anyway D. At last
61. A. set B. undertook C. spread D. passed
62. A. Well B. But C. Luckily D. And
63. A. made B. declared C. wished D. put
64. A. laughing B. hoping C. believing D. suspecting
65. A. Nowadays B. But C. Incidentally D. In sort
66. A. Indians B. explorers C. settlers D. Spanish
67. A. as B. so that C. if D. even though
68. A. harm B. describe C. influence D. serve

69. A. just B. so C. they D. there
70. A. as B. that C. in order that D. and
71. A. though B. at all C. either D. now
72. A. joining B. comparing C. respecting D. separating
73. A. public B. idea C. objective D. inspector
74. A. confirm B. receive C. accept D. permit
75. A. instead of B. after C. without D. over

IV. Translation from English into Chinese (15 marks)

Directions: In this part there is a passage with 5 underlined parts, numbered 76~80. After reading the passage carefully, you should translate the underlined parts into Chinese.
(76) The invention of electronic computers makes it possible to free man from the labour of complicated measurement and computation.
A high speed electronic computer can carry out up to one hundred million arithmetical operations in one second. A computation which would have taken years of human work in the past is now done in a few seconds. (77) A number of various complicated problems which could not be solved before have been solved with the help of computers.
Accurate measurement and exact computation are the bases of modern engineering and scientific research. Every engineering worker must determine accurately the amount of any change that the material to be used undergoes in different conditions.
And every science worker will have to make numerous accurate computations before he can say that the results of his experiment are correct. (78) Yet there exist complex computations in science and engineering which science workers are unable to make because they are too long and too complicate. Here is an example which can illustrate how much time some of them may take. In order to solve a complicated chemical problem a chemistry worker must make about four million operations. (79) It would take him years to work the problem out, while electronic computing machine would do the same job only in a few second.
We may divide electronic computers into two groups: machines that can control and those that can count. The former is used in satellites, guided missiles, weather-forecasting instruments and other devices, both simple and sophisticated. And the later can add, subtract, multiply and divide. (80) Such machines are to do any operation which we can reduce to arithmetic. Besides, they are able to combine many problems and take them in any order.

V. Translation from English into Chinese (15 marks)

Directions: In this part there is a passage with 5 underlined parts, numbered 76~80. After reading the passage carefully, you should translate the underlined parts into Chinese.
81.我们认为理论与实践结合是十分重要的。
82.你们在大厅里遇到的那个人是我们的老师。
83.那就是电如此广泛使用的原因。
84.瞧!他们工作得多么起劲!
85.这位外国朋友说起汉语来好象一个中国人似的。

大学英语(二)

注;答案一律写在答题纸上,做在试题上无效
I. Grammar Structure and Vocabulary
Section A ( 1.5 marks each)
Directions: There are 30 incomplete sentences in this section. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose the ONE answer that best completes the sentence. Then blacken the corresponding letter on the Answer Sheet with a pencil.
1. Not long ago, a person whom I know very well was ___ an accident.
A. related to B. involved in C. included in D. subjected to
2. We want him to retire but he won’t ___ to it.
A. accept B. admit C. agree D. allow
3. He doesn’t enjoy ___ fish, you know.
A. eat B. to eat C. eating D. to eating
4. The girl didn’t go to bed ___ her parents came home.
A. until B. unless C. when D. as
5. In the newspaper, we can learn ___ is going on in the world.
A. that B. which C. what D. who
6. The bridge was named ___ the hero who gave his life for the cause of the people.
A. after B. with C. by D. from
7. I wish I ___ a doctor.
A. have been B. am C. were D. will be
8. We are going to ___ up for our lost time by taking a short cut.
A. make B. take C. find D. put
9. No sooner had we returned home ___ it rained.
A. then B. than C. when D. as
10. I can’t afford ___ a new dress.
A. buying her B. her to buy C. buy for her D. to buy her
11. The new technique has ___ them to double the production of the factory.
A. enabled B. made C. dissuaded D. occupied
12. I ___ an old schoolmate while taking a walk yesterday.
A. ran over B. ran after C. ran into D. ran down
13. He ____ me that he decided to leave on Monday.
A. spoke B. said C. talked D. told
14. As scheduled, the communications satellite went into ___ round the earth.
A. circle B. orbit C. path D. course
15. Salt ____ when it is put in water. The mixture is called a solution.
A. solves B. disappears C. mixes D. dissolves
16. We can see a lot of people doing morning exercises in the parks even ____ a
cold morning.
A. on
B. at C. in D. during
17. An object is said ___ if its temperature is much higher than that of our bodies.
A. as being hot B. as hot C. hot D. to be hot
18. Please ____ me, I didn’t mean to hurt you.
A. apologize B. recognize C. forgive D. pardon for
19. Everyone used to get up early, ____?
A. didn’t they B. do they C. didn’t he D. doesn’t he
20. He didn’t seem to mind ____ TV while he was trying to study.
A. their watching B. them to watch C. that they watch D. theirs watching
21. She refused to ____ the car keys to her husband until he had promised to wear his
safety belt.
A. hand in B. hand out C. hand down D. hand over
22. He doesn’t word but he gets a good ___ from his investments.
A. wage B. earning C. income D. salary
23. If he ___ to do this work, he might do it in some other way.
A. were B. was C. will D. can
24. I ____ here for four years, by next summer I shall have graduated.
A. shall study B. have studied
C. shall be studying D. have been studying
25. Mary learnt how to ____ a bicycle in her childhood.
A. open B. ride C. drive D. guide
26. Most part of the world is covered ___ water.
A. at B. in C. on D. with
27. We never understood the reason ____ he left us.
A. because B. why C. unless D. until
28. He broke the world ___ for the 100 meters.
A. mark B. level C. standard D. record
29. Diamond is ___ natural substance which is known.
A. hardest B. one of hardest C. harder D. the hardest
30. Since her blood pressure is much higher than it should be, her doctor insists that she __ smoke.
A. will not B. does not C. gives up D. not

Section B (1 mark each)

Directions: In this section of the test, there are 10 sentences with the underlined parts marked A, B, C and D. Choose the part of the sentence that is incorrect and then blacken the corresponding letter on the Answer Sheet with a pencil.
31. No sooner had he closed the door when somebody started knocking at it.
A B C D
32. He would never think of letting his daughter to marry a fellow like you.
A B C D
33. Only after making investigation we can have the right to speak.
A B C D
34. Bill was interested in mathematics and th
eir application when he studied at the
A B C D
university.
35. Had he been more careful, such mistakes would have avoided.
A B C D
36. He is a honest man, and everybody believes what he says.
A B C D

37. These pair of shoes looks too small, but I’d like to try them on..
A B C D
38. Ellen tried to tell me that all the things Bob said is true.
A B C D
39. Except you and I, everyone is enjoying this new play, it seems.
A B C D

40. Now that the stress of examinations and interviews are over, we can all relax for a
A B C D
while.

II. Reading Comprehension (3 marks each)

Directions: There are 3 reading passages in this part. Each passage is followed by some questions. For each question there are four suggested answers marked A, B, C and D. You should choose the ONE best answer and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet with a pencil.
Questions 41 ~ 45 are based on the following passage:
There are three common calendar systems in use by the United States higher education institution. Semester Systems are one of them.
The academic year is divided into two terms, each of which provides for about 15 weeks of instruction plus a week for final examinations. The fall semester, considered the first term of the academic year, usually begins in September or late August, and it is increasingly common for the term to start early enough to be completed before the two-week Christmas holiday. Colleges start later in September. The second or spring semester usually begins sometime in January and ends in late May or early June. Most schools schedule a one- or two-week vacation in March or April. A variation of the semester system being tried by some institutions is the “4—1—4” calendar, which has a four-month fall semester ending in December, a one-month short term in January for which students may enroll if they wish, and another four-month semester beginning early in February.
41. In the United States, the students will stay in school for about ____ a year.
A. 15 weeks B. 16 weeks C. 30 weeks D. 32 weeks
42. The academic year begins ____.
A. in late September B. in late August C. sometime in January D. in late May
43. The first term ends ____.
A. after Christmas holiday B. in May
C. before Christmas holiday D. in fall
44. The second term lasts about ____.
A. five months B. four months C. six months D. five or six months
45. In the “4—1—4” calendar system, the first term begins ___.
A. In December B. In August C. In Januar
y D. In February

Questions 46~50 are based on the following passage:
In sport the sexes are separate. Women and men do not run or swim in the same faces. Women are less strong than men. That at least is what people say. Women are called “the weaker sex”, or, if men want to please them, “the fair sex”. But boys and girls are taught together at schools and universities. There are women who are famous Prime Ministers, scientists and writers. And women live longer than men. A European woman can expect to live until the age of 74, a man only until he is 68. Are women’s bodies really weaker?
The fastest men can run a mile in under 4 minutes. The best women need 4.5 minutes. Women’s times are always slower than men’s, but some facts are a surprise. Some of the fastest women swimmers today are teen-age girls. One of them swam 400 meters in 4 minutes 21.2 seconds when she was only 16. The first “Tarzan”(泰山) in films was an Olympic swimmer, Johnny Weiss Muller. His fastest 400 meters was 4 minutes 59.1 seconds, which is 37.9 seconds slower than a girl 50 years later! This does not mean that women are catching men up. Conditions are very different now, and sport is much more serious. It is so serious that some women athletes are given hormone injections. At the Olympics a doctor has to check whether the women athletes are really women or not. It seems sad that sport has such problems. Life can be very complicated when there are two separate sexes!
46. Women are called “the weaker sex” because ____.
A. women do as much work as men
B. people think women are weaker than men
C. sport is easier for men than for women
D. in sport the two sexes are always together
47. Which of the following is true?
A. Boys and girls study separately everywhere.
B. Women do not run or swim in races with men.
C. Famous Prime Ministers are women.
D. Men can expect to live longer than women in Europe.
48. “That at least is what people say.” Means people____.
A. say other things too
B. don’t say this much
C. say this but may not think so
D. only think this
49. What problems does sport have?
A. Some women athletes are actually men.
B. Some women athletes are given hormone injections.
C. Women and men do not run or swim in the same races.
D. It is difficult to check whether women athletes are really women.
50. In this passage the author implies that ____.
A. women are weaker than men, but faster
B. women are slower than men, but stronger
C. men are not always stronger and faster than women
D. men are faster and stronger than women
Questions 51~55 are base on the following passage:
The stamp collector can learn a great deal from the colorful pieces of paper he put in his album. In addition to learning some basic things about organization and systematic arrangement, the stamp collector can receive a good course in history and geog
raphy from stamps. As a collector progresses and becomes more specialized, stamps teach him some basic facts about engraving, paper, and printing.
Stamps are excellent sources of historical information. Almost every nation celebrates its military heroes and political leaders on its postage stamps. But scientists and artists, from Einstein to Beethoven, also grace the stamps of the world. Famous battles are frequently commemorated, as well as buildings and scenes which have historical significance. Several of the world’s stamps are beautiful, full-color reproductions of the artistic masterpieces of different historical periods.
Stamps also offer instruction in geography. It doesn’t take long before a beginning collector checks the locations of the countries from which his stamps come. Nations like Liechtenstein, San Marino, Andorra, Gabon, Ghana, and Afghanistan, while unknown to many, are usually quite familiar to stamp collectors. Moreover, each country tends to use stamps to advertise its natural wonders. Such renowned attractions as Yosemite National Park, Victoria Falls, Mount Everest, and the Bay and Fundy appear on the stamps of the nation within whose borders they lie.
If he wishes to become more of a specialist, the stamp collector can learn some basic things about engraving, paper, and printing. The more advanced collector learns to distinguish between offset and letterpress printing. He learns to identify the different impressions made by metal and wooden engraved plates. He finds out how to detect watermarks in the various papers used for stamps, and how to identify the characteristics of different papers and the coatings which are applied to them. To the layman, most stamps appear pretty much the same. But armed with a magnifying glass, the more specialized collector can tell the difference between a common issue and a rare variety.
51. Which of the following statements do you think best describes the main idea of the essay?
A. A stamp collector must have a great deal of knowledge in history and geography.
B. A stamp collector should be good at organization and systematic arrangement.
C. A stamp collector can learn a lot from the stamps he collects.
D. A stamp collector is a specialist who know much about engraving, paper and printing.
52. The word “album” in the first sentence means___.
A. a holder for sets of disc
B. a blank book used for collecting stamps
C. a frame in which the best stamps are displayed
D. a small box where colorful stamps are kept
53. “Basic thing about organization and systematic arrangement” refers to ___.
A. postal organizations and systems that print and issue new stamps
B. various organizations and systems that sell new stamps
C. organizations all over the world that offer help to stamp collectors
D. knowledge or information about how to organize and arrange things in good order
54. Which of the following statements is NOT t
rue?
A. Almost all nations issue stamps celebrating their military heroes or political leaders.
B. Famous battles and buildings of historical significance are frequently commemorated on stamps.
C. Few scientists and artists appear on stamps.
D. Scientists and artists as well as political and military leaders are celebrated on stamps.
55. A layman is a person who____.
A. has just started collecting stamps
B. is a beginning collector
C. is not very much interested in stamp collecting
D. does not have much professional knowledge

III. Cloze (1 marks each)

Directions: There are 20 blanks in the following passage. For each blank there are four choices marked A, B, C and D on the right side of the paper. You should choose the one answer that best fits into the passage. Then blacken the corresponding letter on the Answer Sheet with a pencil.
Smoking, which may be a pleasure for some people, is a serious source of discomfort for their fellows. 56 medical authorities express their 57 about the effect of smoking 58 the health not only 59 those who smoke but also of those who do not. In fact, non-smokers who must involuntarily inhale the air 60 by tobacco smoke may 61 more than the smokers themselves.
As you are doubtlessly 62 that a considerable number of our students have 63 in an effort to 64 the university to ban smoking in the classroom. I believe they are 65 right in their aim. 66, I would hope that it is 67 to achieve this by 68 the smokers to use good judgment and show concern 69 others rather than by regulation.
Smoking is 70 by City by-laws in theaters and in halls used for 71 films as well as in laboratories where there 72 be a fire hazard. Elsewhere, it is up to your good sense.
I am 73 asking you to maintain 74 in the auditoriums, classrooms and seminar rooms. This will prove that you have the non-smokers’ health and well-being 75, which is very important to a large number of our students.
56. A. Still B. More C. Again D. Further
57. A. concern B. trouble C. interest D. displeasure
58. A. on B. in C. with D. to
59. A. so B. about C. with D. of
60. A. polluted B. cleaned C. dirty D. fresh
61. A. endure B. suffer C. undergo D. put up with
62. A. alert B. awake C. aware D. informed
63. A. linked B. connected C. associated D. joined
64. A. make B. persuade C. cause D. tell
65. A. entirely B. totally C. just D. wholly
66. A. But then B. However C. Further D.
Moreover
67. A. likely B. probable C. capable D. possible
68. A. pleading B. begging C. insisting D. calling on
69. A. with B. for C. to D. in
70. A. prohibited B. stopped C. suppressed D. prevented
71. A. playing B. demonstrating C. showing D. exhibiting
72. A. will B. should C. may D. must
73. A. hence B. therefore C. subsequently D. so
74. A. “No Smoking” B. “Non-Smokers” C. “No-Smoke” D. Non—Smoke”
75. A. on mind B. in heart C. in mind D. on your mind

IV. Translation from English into Chinese (15 marks)

Directions: In this part there is a passage with 5 underlined parts, numbered 76~80. After reading the passage carefully, you should translate the underlined parts into Chinese.
Television is now playing a very important part in our lives. But television, like other things, has both advantages and disadvantages. Do the former outweigh the latter?
In the first place, television is not only a convenient source of entertainment, but also a comparatively cheap one. (76) For a family of four, for example, it is more convenient as well as cheaper to sit comfortably at home with almost unlimited entertainment available, than to go out in search of amusement elsewhere. (77) They do not have to pay for expensive seats at the theatre, the cinema, or the opera, only to discover, perhaps, that the show is disappointing. All they have to do is press a button, and they can see plays, operas, and shows of every kind, not to mention political discussions and the latest exciting football match. Some people, however, maintain that this is precisely where the danger lies. The television viewer takes no initiative. He makes no choice and exercises no judgment. (78) He is completely passive and has everything presented to him without any effort on his part.
Television, it is often said, keeps one informed about current events, allows one to follow the latest developments in science and politics, and offers an endless series of programmer which are both instructive and entertaining. The most distant countries and the strangest customs are brought right into one’s sitting room. It could be argued that the radio performs this service just as well; but on television everything is much more living, much more real. Yet here again there is danger. (79) We get so used to looking at it, so dependent on its flickering pictures that it begins to dominate our lives.
There are many other arguments for and against television. The poor quality of its programmes is often criticized. But it is undoubtedly a great comfort to many lonely elderly people. And does it corrupt or instruct our children? I think we must realize that
television in itself is neither good nor bad. (80) It is the uses to which it is put that determine its value to society.

V. Translation from Chinese into English (15 marks)

Directions: In this part there are 5 sentences, numbered 81~85, in Chinese. You are required to translate the sentences into English.
81.我希望这次考试对你来说不会太难。
82.工作越艰苦,她越乐意去做。
83.认为电视与教育无关是不正确的。
84.我建议这个会在下周开。
85.他宁愿回家而不愿在这里多住一天。

大学英语(三)

I. Grammar Structure and Vocabulary (30 minutes)

Section A (1 .5mark each)
Directions: There are 30 incomplete sentences in this section. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose the ONE answer that best completes the sentence. Then blacken the corresponding letter on the Answer Sheet with a pencil.
1. ____ the weather was fine, I opened all the windows.
A. As B. For C. Because of D. Since that
2. I can’t help _____ every time I think of that funny story he told us the other evening.
A. laughing B. to laugh C. laugh D. laughed
3. ___ reading the book yet?
A. Have you finished B. Were you finishing
C. Had you finished D. Are you finishing
4. “Is Mary coming to the concert?” “I think _____.”
A. yes B. it C. that D. so
5. He kept me ____ for many hours.
A. to wait B. wait C. waiting D. waited
6. He asked three men-Bob, Joe and ____ to be ready.
A. I B. herself C. me D. himself
7. By the time we got home, I _____ all about it.
A. forgot B. was forgetting C. had forgotten D. should have forgotten
8. You would prefer visiting the city to staying at home, _____?
A. won’t you B. do you C. would you D. wouldn’t you
9. The more he tried to help her, ____ she seemed to like it.
A. less B. lesser C. the little D. the less
10. I’m afraid ___ nothing I can do about it.
A. it is B. there is C. that is D. is
11. His doctor suggested that he ___ a short trip abroad.
A. will take B. would take C. take D. took
12. Ellen was absent this morning because she had her tooth ___.
A. filling B. to fill C. fill D. filled
13. ___ there is enough snow, we can’t go skiing.
A. Unless B. Because C. As D. However
14. How many people ___ the lecture on basic chemistry?
A. i
s attending B. attended C. did attend D. do they attend
15. It’s been a long time since I ____. How are you?
A. have last seen you B. last saw you
C. had last seen you D. have last been seen you
16. I hope ______ happy while you’re here.
A. you to be B. for your being C. your being D. you are
17. Mrs. Lindon has ______ that she is unable to get a job.
A. such small education B. so little education
C. a such little education D. a so small education
18. After seeing the movie, _____.
A. the book was read by him B. the book made him want to read it
C. he wanted to read the book D. the reading of the book interested him
19. He failed the examination three times but ____ he passed.
A. at end B. at finish C. at least D. at last
20. His parents died when he was young, so he was _____ by his aunt.
A. brought up B. brought out C. grown up D. grown
21. Mr. Brown is _____ a bit pale today.
A. being B. appearing C. seeming D. looking
22. There was a small _____ of sugar in the cup.
A. amount B. number C. size D. parts
23. If you want to telephone him, you will have to _____ the number in the book.
A. look at B. look after C. look up D. look through
24. We’ll have to get out and walk; the car’s _____ down.
A. fallen B. broken C. run D. gone
25. It was very good _____ him to help us.
A. by B. of C. from D. about
26. The plane _____ from the airport and headed north toward Shanghai.
A. took away B. took up C. took over D. took off
27. The train began _____ speed after leaving the station.
A. to pull up B. to put up C. to pick up D. to take up
28. One cannot think of Africa without ____ Egypt.
A. thinking of B. think of C. regarding D. considering
29. The mother ___ the baby from his deep sleep.
A. aroused B. rose C. arose D. raised
30. He saved her daughter from the fire but _____ his own life.
A. in case of B. at the cost of C. at a loss D. in the way of

Section B (1 marks each)
Directions: In this section of the test, there are 10 sentences with the underlined parts marked A, B, C and D. Choose the part of the sentence that is incorrect and then blacken the corresponding letter on the Answer Sheet with a pencil.
31. When I was a boy, I use to swim in the river which was not far away from the highway.

A B C D
32. He walked slow in order to arrive after ten o’clock.
A B C D
33. I advise you to stop to think of carrying out such a dangerous plan.
A B C D
34. I have lost my keys; I cannot remember where I lost it.
A B C D
35. If a beggar asks you for money, will you give him some?
A B C D
36. It hasn’t rained here since more than a month.
A B C D
37. Neither your unkind words nor you unfriendly attitude have caused me any great sorrow.
A B C D
38. The reason why he makes poor grades is because of his poor study habits.
A B C D
39. We knew that they would have more trouble getting there on time than us.
A B C D
40. The prices of houses are as high that most people cannot afford to buy them.
A B C D

II. Reading Comprehension (2 .5marks each, 40 minutes)

Directions: There are 3 reading passages in this part. Each passage is followed by some questions. For each question there are four suggested answers marked A, B, C and D. You should choose the ONE best answer and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet with a pencil.
Questions 41 ~ 45 are based on the following passage:
There are three common calendar systems in use by the United States higher education institution. Semester Systems are one of them.
The academic year is divided into two terms, each of which provides for about 15 weeks of instruction plus a week for final examinations. The fall semester, considered the first term of the academic year, usually begins in September or late August, and it is increasingly common for the term to start early enough to be completed before the two-week Christmas holiday. Colleges start later in September. The second or spring semester usually begins sometime in January and ends in late May or early June. Most schools schedule a one- or two-week vacation in March or April. A variation of the semester system being tried by some institutions is the “4—1—4” calendar, which has a four-month fall semester ending in December, a one-month short term in January for which students may enroll if they wish, and another four-month semester beginning early in February.
41. In the United States, the students will stay in school for about ____ a year.
A. 15 weeks B. 16 weeks C. 30 weeks D. 32 weeks
42. The academic year begins ____.
A. in late September B. in late August C. sometime in January D. in late May
43. The first term ends ____.
A. after Christmas holiday B. in May
C. before Christmas holiday D. in fall
44. The second
term lasts about ____.
A. five months B. four months C. six months D. five or six months
45. In the “4—1—4” calendar system, the first term begins ___.
A. In December B. In August C. In January D. In February

Questions 46~50 are based on the following passage:
In sport the sexes are separate. Women and men do not run or swim in the same faces. Women are less strong than men. That at least is what people say. Women are called “the weaker sex”, or, if men want to please them, “the fair sex”. But boys and girls are taught together at schools and universities. There are women who are famous Prime Ministers, scientists and writers. And women live longer than men. A European woman can expect to live until the age of 74, a man only until he is 68. Are women’s bodies really weaker?
The fastest men can run a mile in under 4 minutes. The best women need 4.5 minutes. Women’s times are always slower than men’s, but some facts are a surprise. Some of the fastest women swimmers today are teen-age girls. One of them swam 400 meters in 4 minutes 21.2 seconds when she was only 16. The first “Tarzan”(泰山) in films was an Olympic swimmer, Johnny Weiss Muller. His fastest 400 meters was 4 minutes 59.1 seconds, which is 37.9 seconds slower than a girl 50 years later! This does not mean that women are catching men up. Conditions are very different now, and sport is much more serious. It is so serious that some women athletes are given hormone injections. At the Olympics a doctor has to check whether the women athletes are really women or not. It seems sad that sport has such problems. Life can be very complicated when there are two separate sexes!
46. Women are called “the weaker sex” because ____.
E. women do as much work as men
F. people think women are weaker than men
G. sport is easier for men than for women
H. in sport the two sexes are always together
47. Which of the following is true?
E. Boys and girls study separately everywhere.
F. Women do not run or swim in races with men.
G. Famous Prime Ministers are women.
H. Men can expect to live longer than women in Europe.
48. “That at least is what people say.” Means people____.
E. say other things too
F. don’t say this much
G. say this but may not think so
H. only think this
49. What problems does sport have?
E. Some women athletes are actually men.
F. Some women athletes are given hormone injections.
G. Women and men do not run or swim in the same races.
H. It is difficult to check whether women athletes are really women.
50. In this passage the author implies that ____.
E. women are weaker than men, but faster
F. women are slower than men, but stronger
G. men are not always stronger and faster than women
H. men are faster and stronger than women
Questions 51~55 are base on the followi
ng passage:
The stamp collector can learn a great deal from the colorful pieces of paper he put in his album. In addition to learning some basic things about organization and systematic arrangement, the stamp collector can receive a good course in history and geography from stamps. As a collector progresses and becomes more specialized, stamps teach him some basic facts about engraving, paper, and printing.
Stamps are excellent sources of historical information. Almost every nation celebrates its military heroes and political leaders on its postage stamps. But scientists and artists, from Einstein to Beethoven, also grace the stamps of the world. Famous battles are frequently commemorated, as well as buildings and scenes which have historical significance. Several of the world’s stamps are beautiful, full-color reproductions of the artistic masterpieces of different historical periods.
Stamps also offer instruction in geography. It doesn’t take long before a beginning collector checks the locations of the countries from which his stamps come. Nations like Liechtenstein, San Marino, Andorra, Gabon, Ghana, and Afghanistan, while unknown to many, are usually quite familiar to stamp collectors. Moreover, each country tends to use stamps to advertise its natural wonders. Such renowned attractions as Yosemite National Park, Victoria Falls, Mount Everest, and the Bay and Fundy appear on the stamps of the nation within whose borders they lie.
If he wishes to become more of a specialist, the stamp collector can learn some basic things about engraving, paper, and printing. The more advanced collector learns to distinguish between offset and letterpress printing. He learns to identify the different impressions made by metal and wooden engraved plates. He finds out how to detect watermarks in the various papers used for stamps, and how to identify the characteristics of different papers and the coatings which are applied to them. To the layman, most stamps appear pretty much the same. But armed with a magnifying glass, the more specialized collector can tell the difference between a common issue and a rare variety.
51. Which of the following statements do you think best describes the main idea of the essay?
E. A stamp collector must have a great deal of knowledge in history and geography.
F. A stamp collector should be good at organization and systematic arrangement.
G. A stamp collector can learn a lot from the stamps he collects.
H. A stamp collector is a specialist who know much about engraving, paper and printing.
52. The word “album” in the first sentence means___.
E. a holder for sets of disc
F. a blank book used for collecting stamps
G. a frame in which the best stamps are displayed
H. a small box where colorful stamps are kept
53. “Basic thing about organization and systematic arrangement” refers to ___.
E. postal organizations and systems that print and issue new stamps
F. va
rious organizations and systems that sell new stamps
G. organizations all over the world that offer help to stamp collectors
H. knowledge or information about how to organize and arrange things in good order
54. Which of the following statements is NOT true?
E. Almost all nations issue stamps celebrating their military heroes or political leaders.
F. Famous battles and buildings of historical significance are frequently commemorated on stamps.
G. Few scientists and artists appear on stamps.
H. Scientists and artists as well as political and military leaders are celebrated on stamps.
55. A layman is a person who____.
E. has just started collecting stamps
F. is a beginning collector
G. is not very much interested in stamp collecting
H. does not have much professional knowledge

III. Cloze (0.5 marks each, 15 minutes)

Directions: There are 20 blanks in the following passage. For each blank there are four choices marked A, B, C and D on the right side of the paper. You should choose the one answer that best fits into the passage. Then blacken the corresponding letter on the Answer Sheet with a pencil.
Smoking, which may be a pleasure for some people, is a serious source of discomfort for their fellows. 56 medical authorities express their 57 about the effect of smoking 58 the health not only 59 those who smoke but also of those who do not. In fact, non-smokers who must involuntarily inhale the air 60 by tobacco smoke may 61 more than the smokers themselves.
As you are doubtlessly 62 that a considerable number of our students have 63 in an effort to 64 the university to ban smoking in the classroom. I believe they are 65 right in their aim. 66, I would hope that it is 67 to achieve this by 68 the smokers to use good judgment and show concern 69 others rather than by regulation.
Smoking is 70 by City by-laws in theaters and in halls used for 71 films as well as in laboratories where there 72 be a fire hazard. Elsewhere, it is up to your good sense.
I am 73 asking you to maintain 74 in the auditoriums, classrooms and seminar rooms. This will prove that you have the non-smokers’ health and well-being 75, which is very important to a large number of our students.
56. A. Still B. More C. Again D. Further
57. A. concern B. trouble C. interest D. displeasure
58. A. on B. in C. with D. to
59. A. so B. about C. with D. of
60. A. polluted B. cleaned C. dirty D. fresh
61. A. endure B. suffer C. undergo D. put up with
62. A. alert B. awake C. aware D. informed
63. A. linked B. connected C. asso
ciated D. joined
64. A. make B. persuade C. cause D. tell
65. A. entirely B. totally C. just D. wholly
66. A. But then B. However C. Further D. Moreover
67. A. likely B. probable C. capable D. possible
68. A. pleading B. begging C. insisting D. calling on
69. A. with B. for C. to D. in
70. A. prohibited B. stopped C. suppressed D. prevented
71. A. playing B. demonstrating C. showing D. exhibiting
72. A. will B. should C. may D. must
73. A. hence B. therefore C. subsequently D. so
74. A. “No Smoking” B. “Non-Smokers” C. “No-Smoke” D. Non—Smoke”
75. A. on mind B. in heart C. in mind D. on your mind

IV. Translation from English into Chinese (20marks, 20 minutes)

Directions: In this part there is a passage with 5 underlined parts, numbered 76~80. After reading the passage carefully, you should translate the underlined parts into Chinese.
In the last fifty years communications throughout the world have been improved greatly. This is because of the telephone, radio and television. (76)Recently the use of satellites has increased the speed of communications as well as the distance over which people can communicate. Television pictures can now be sent from one side of the world to the other by means of satellites.
(77) In the world of tomorrow the television will still play an important part. One important development will be a new dialing system. We will be able to pick up our telephone and make a phone call anywhere in the world. Another important development is the video-phone. (78)This telephone will have a small screen on which the speakers will be able to see each other.
The laser beam will also be very helpful to future communications. It has been shown that over seventy television programs can be shown at the same time by means of a single laser beam.
(79)Computers are also important in communications at present and will become even more important in the future. For example, one large company has over 2 000 offices, all of which are connected to a single computer. If one of the branch offices wants some information, it sends a demand to the computer center. Here the demand is changed into computer language. The computer reads it and then produces the information. This is end back into the computer center where it is changed back into ordinary language. Then it is sent on to the office that wanted it.
In tomorrow’s world the speed of communications and amount of material sent and received will be greatly increased. (80)Telephoning a friend on the othe
r side of the world will be like telephoning a friend in the same city and computers and television meetings will be part of everyday business life.
V. Chinese-English Translation (15 points)
Directions:
There are five sentences in Chinese in this part. Please translate them into English and write your translations on the ANSWER SHEET .
81.电能用来驱动机器。
82.我起床没她早。
83.这是我读过的最有趣书之一。
84.如果明天不下雨,我就去购物。
85.她说已收到我的信。

大学英语(四)
注:答案一律写在答题卷上,写在试题上无效

I. Grammar Structure and Vocabulary
Section A (1.5 marks each)
Directions: There are 30 incomplete sentences in this section. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose the ONE answer that best completes the sentence. Then blacken the corresponding letter on the Answer Sheet with a pencil.
1. If you don’t know the word, why don’t you ___ in the dictionary?
A. look at it B. look after it C. look up it D. look it up
2. Because of my poor English I’m afraid I can’t make myself____.
A. understand B. to understand C. understanding D. understood
3. To succeed in a scientific research project ___.
A. one needs to be persistent B. persistence is needed
C. one needs be a persistent person D. persistence is what one needs
4. Wood does not conduct electricity; _____.
A. so doesn’t rubber B. also doesn’t rubber
C. nor does rubber D. nor rubber does
5. I found ___ to answer all the questions within the time given.
A. no possibility B. there was impossibility C. impossible D. it impossible
6. Being college students of new China, we should never fail to ___ the expectation of the Party and the people.
A. make use of B. give rise to C. get rid of D. live up to
7. You can’t depend on John to ____ some practical suggestions for increasing sales.
A. come up with B. come up to C. come to D. come across
8. The factory ___ 1 000 buses each year.
A. turns over B. turns on C. turns out D. turns into
9. Mary is the most ___ secretary I’ve ever had.
A. efficiency B. efficient C. effect D. affect
10. It is ___ that he will come at midnight.
A. maybe B. lovely C. lively D. likely
11. Many things ___ impossible in the past are common now.
A. considered B. considering C. to consider D. to be considered
12. The factory is said ___ in a fire two years ago.
A. to be destroyed B. to destroy
C. to have destroyed
D. to have been destroyed
13. The reason for his success is ____ he worked hard.
A. why B. that C. because D. for
14. By the time the course ends, ___ a lot about Britain.
A. we’ll learn B. we are learning C. we have learnt D. we’ll have learnt
15. I did not know ___ him or not.
A. whether to help B. if to help C. how to help D. what to help
16. Not only I but also Ted and Mary ____ fond of watching TV.
A. am B. is C. are D. be
17. I am sure that ___ you say is true.
A. who B. what C. which D. why
18. The house is dark, the Browns ____ to bed.
A. should go B. should have gone C. must go D. must have gone
19. The mother ___ the baby from his deep sleep.
A. aroused B. rose C. arose D. raised
20. The plane _____ from the airport and headed north toward Shanghai.
A. took away B. took up C. took over D. took off
21. It was very good _____ him to help us.
A. by B. of C. from D. about
22. We’ll have to get out and walk; the car’s _____ down.
A. fallen B. broken C. run D. gone
23. There was a small _____ of sugar in the cup.
A. amount B. number C. size D. parts
24. His parents died when he was young, so he was _____ by his aunt.
A. brought up B. brought out C. grown up D. grown
25. He failed the examination three times but ____ he passed.
A. at end B. at finish C. at least D. at last
26. Mrs. Lindon has ______ that she is unable to get a job.
A. such small education B. so little education
C. a such little education D. a so small education
27. ___ there is enough snow, we can’t go skiing.
A. Unless B. Because C. As D. However
28. Ellen was absent this morning because she had her tooth ___.
A. filling B. to fill C. fill D. filled
29. His doctor suggested that he ___ a short trip abroad.
A. will take B. would take C. take D. took
30. You would prefer visiting the city to staying at home, _____?
A. won’t you B. do you C. would you D. wouldn’t you

Section B (1 mark each)
Directions: In this section of the test, there are 10 sentences with the underlined parts marked A, B, C and D. Choose the part of the sentence that is incorrect and then blacken the corresponding le
tter on the Answer Sheet with a pencil.
31. If the policeman would have arrived earlier, he would have seen the accident.
A B C D
32. A great many educators firmly believe that English is one of the poorest taught
A B C
subjects in high schools today.
D
33. The more he tried to help her fix the radio, the lesser she seemed to like it.
A B C D

34. Hardly had he entered the office than he realized that he had forgotten his wallet.
A B C D

35. We are to make such computers which are needed in different branches of science.
A B C D
36. I’m quite sure that the foreign students will get accustomed to eat Chinese food
A B C
very soon.
D

37. Jean is the only one of those girls who go to classes after work.
A B C D
38. It was said that John decided to go to the university rather than get a job.
A B C D
39. We advice him to give up smoking and do a lot of exercise.
A B C D
40. Thunder is the sound produced by the rapid expanding of air heated by lighting.
A B C D
II. Reading Comprehension (3 marks each)

Directions: There are 3 reading passages in this part. Each passage is followed by some questions. For each question there are four suggested answers marked A, B, C and D. You should choose the ONE best answer and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet with a pencil.
Questions 41 ~ 45 are based on the following passage:
All the housewives who went to the new supermarket had one great ambition: to be the lucky customer who did not have to pay for her shopping. For this was what the notice just inside the entrance promised. It said: “Remember, once a week, one of our customers gets free goods. This may be your lucky day!”
For several weeks Mrs Edwards hoped, like many of her friends, to be the lucky customer. Unlike her friends, she never gave up hope. The cupboards(食橱) in her kitchen were full of things which she did not need. In vain her husband tried to dissuade(劝阻)her. She dreamed of the day when the manager of the supermarket would come to her and say: “Madam, this is your lucky day. Everything in your basket is free.”
One Friday morning, after she had finished her shopping and had taken it to her car, she found that she had forgotten to buy any tea. She dashed back to the supermarket, got the tea and went towards the cashdesk. As she did so, she saw the manager of the supermarket come to her. “Madam,” he said, holding out his hand, “I want tocongratulate you! You are our lucky customer and everything you have in your basket is free!”

41. The housewives who went to the supermarket were _______
__.
A. poor B. hopeful C. fortunate D. anxious
42. The housewives learnt about the offer of free goods _______.
A. on the radio B. at the supermarket
C. from the manager D. from their friends
43. Mrs Edwards’ husband tried to _______.
A. make her unhappy B. stop her from buying useless things
C. cheer her up D. make her buy more things
44. Mrs Edwards went shopping _______.
A. on foot B. by bus C. in a friend’s car D. by car
45. Mrs Edwards must have been _______.
A. shy B. delighted C. disappointed D. proud

Questions 46~50 are based on the following passage:
Some of the notebooks George Washington kept as a young man show what he was learning. He was learning Latin. He was very interested in the basics of good behavior in society and was reading English literature.
At school he seems to have been interested in mathematics. In fact his formal education was surprisingly brief and incomplete. For unlike other young men of good families, he did not go to the College of William and Mary in the Virginian capital. In terms of formal training then, Washington was different from some other early American Presidents such as John Adams, Thomas Jefferson and James Madison. In later years, Washington probably regretted his lack of intellectual training. He never felt comfortable in a debate in Congress, or on any subject that had nothing to do with everyday practical matters. And because he never learned French and could not speak directly to the French leaders, he did not visit the country he admired so much. Thus, unlike Jefferson and Adams, he never reached Europe.
46. What reason does the author give for Washington not going to college?
A. His family could not afford it.
B. A college education was rather uncommon in his time.
C. He didn’t like the young Virginian men of good families who went to college.
D. The author doesn’t give any reason.
47. Washington felt uncomfortable in Congress debates because he _____.
A. lacked practice in public speaking
B. felt his education was not enough
C. didn’t like arguing and debating with people
D. felt the others were being impractical
48. The reason why Washington didn’t visit France was probably that he ____.
A. didn’t really care about going
B. did not know the French leaders
C. could not communicate directly with the French leaders
D. was too busy to travel
49. According to the author, ____.
A. Washington’s lack of formal education placed him at a disadvantage in later life
B. Washington should have gone to France even though he could not speak French
C. Washington was not as good a president as Adams, Jefferson or Madison
D. Washington was a model for all Virginian men of good families
50. The main idea of the pass
age is that Washington’s education ____.
A. was of great variety, covering many subjects
B. was probable equal to those of most young men of good families at that time
C. may seem poor by modern standards, but was good enough for his time
D. was rather limited for a president

Questions 51~55 are based on the following passage:
By riding public transportation, you are helping to solve some of the major pollution problems existing in Boston.
Motor vehicles powered by internal combustion engines are responsible for over 80 percent of the deadly carbon monoxide as well as the cancer-causing substances in the air. Eighty-nine percent of the vehicles on the road in Massachusetts are privately owned and are often operated with only one person in the car. If people would use public transportation instead of their cars, air pollution levels could be significantly lowered. Thirty percent of the land in downtown Boston is devoted to cars. Where there are garages, there could be gardens. Where there are highways, there should be homes and places to work and play. Studies show that people today show a greater hearing loss with age than ever before. Much of this is due to car-horns, loud engines and general traffic noise.
The cost of a personal car is high to the individual. The average person pays about $$2000 per car per year in gasoline, insurance, taxes, and maintenance. But for society as a whole, personal cars are a luxury we cannot afford. We pay in death from auto accidents, in poor health from air pollution, in loss of hearing from noise pollution, and in the destruction of our cities by the ever-increasing number of highways.
51. It is _______ that are the main cause of the air pollution in Boston.
A. personal motor vehicles B. carbon monoxides
C. vehicle’s in general D. the public transportation systems
52. In the writer’s opinion, _______.
A. the price of personal cars should be reduced
B. one car should be operated by two or more people
C. public transportation systems should be developed
D. highways should be built near homes and places to work and play
53. It is implied but not directly stated that______.
A. garages, highways and car parks occupy nearly one-third of the total Boston downtown area
B. because of highways, people of Boston have no more homes and places to, work and play
C. garages have replaced most of the gardens in Boston
D. Boston is the most seriously polluted city in the United States
54. According to the last paragraph,_______.
A. the cost of personal cars is high to the individuals but not so to the society
B. an average car costs about $$2000 in Boston
C. personal cars are so expensive that most people cannot afford to buy them
D. society as a whole suffers much more from the ever-increasing number of cars
55. The writer’s attitude towards the motor car is ______.
A. positive
B. negative
C. indifferent D. uncertain

III. Cloze (1 mark each)

Directions: There are 20 blanks in the following passage. For each blank there are four choices marked A, B, C and D on the right side of the paper. You should choose the one answer that best fits into the passage. Then blacken the corresponding letter on the Answer Sheet with a pencil.
Some years ago, the captain of a ship was very interested in medicine. He always took medical books 56 sea and liked to talk about different diseases.
One day, a lazy sailor on his ship pretended to be ill. He 57 on his bunk and groaned as if he 58 very sick. The captain came to see him and was very pleased to have a patient to 59 after. He told the man to rest for a few days and made the other sailors do his work. Three days later 60 sailor pretended that he had something wrong 61 his chest. Once 62 the captain looked 63 his medical books and told the “sick man” to have a rest.
The other sailors were very angry because they had more work to do. The patients had the best food and laughed at 64 friends, when the captain was not 65. At last one of the fellow sailors decided 66 the “sick men”. He mixed 67 some soap, glue and other unpleasant things. Then he obtained 68 from the captain to give his new medicine to the “sick men”. When they tasted the medicine, they really 69 feel ill. It was so terrible 70 one of the patients jumped out of his bunk, ran up 71 deck. He did not want 72 medicine.
The sailor told 73 of the men that they must take the medicine every half an hour, night and day. This soon cured them. They both said they felt better and wanted to start to work again. The captain realized that the men 74 to deceive him so he made them work very hard for the 75 of the voyage.
56. A. at B. to C. from D. from
57. A. lied B. laid C. lay D. lain
58. A. has been B. would be C. were D. was
59. A. look B. take C. care D. cure
60. A. one B. the other C. other D. another
61. A. in B. with C. at D. for
62. A. again B. upon C. more D. over
63. A. at B. with C. across D. in
64. A. their B. them C. his D. him
65. A. seeing B. sighting C. looking D. glancing
66. A. curing B. to cure C. having cured D. to have cured
67. A. with B. up C. together D. over
68. A. order B. idea C. permission
D. advice
69. A. did B. do C. were D. are
70. A. which B. that C. when D. so that
71. A. on B. to C. across D. into
72. A. no more B. no longer C. any more D. any longer
73. A. all B. either C. everyone D. both
74. A. were trying B. had tried C. had been trying D. would try
75. A. rest B. other C. part D. remain

IV. Translation from English into Chinese (15 marks)

Directions: In this part there is a passage with 5 underlined parts, numbered 76~80. After reading the passage carefully, you should translate the underlined parts into Chinese.
Science falls into two main categories: pure science and applied science. (76) Pure science considers how the universe works and how life has developed into the plants and animals we see on earth today. By means of pure science(such as chemistry, physics, geology, biology, or astronomy) we learn the laws of nature, the way the bodies of beasts and men are constructed, and how the minds of men function. (77) Applied science, often called engineering or technology (such as civil, mechanical, electrical, or chemical engineering), puts the laws of nature to practical use on building better structures and machines for the comfort and convenience of men. When a man learns some new fact by research in pure science, we say that he has made a scientific discovery. (78) When he puts an earlier discovery to some practical use, in a new and original way, we say that he has made an invention. In the two hundred years since the beginning of the great change that we call the Industrial Revolution, developments both in pure and in applied science speeded up in a way that the world had never before seen. All the sciences leaped forward, neck and neck like horses in a race. (79) At one time, one pulled ahead; then another caught up with and passed it. An invention in one field made possible some discovery in another; and that discovery, in turn, permitted another new application of science for the benefit of man. (80) For example: the invention of the microscope led to the discovery of germs; eventually, the germ theory of disease made possible the curing of many ills for which no effective treatment had ever before been know.

V. Translation from Chinese into English (15 marks)

Directions: In this part there are 5 sentences, numbered 81~85, in Chinese. You are required to translate the sentences into English.
81.我们把英语作为学习西方先进科学技术的一种工具。
82.现代的原子概念与一个世纪以前的概念大不相同。
83.我们不知道其它星球上是否有生物存在。
84.给我看看你在长城照的照片好吗?
85.我答应
一接到她的信就回信。

英语答案:
复习题(一)

1
A
2
D
3
B
4
D
5
A
6
B
7
B
8
A
9
A
10
D

11
C
12
B
13
D
14
A
15
D
16
D
17
A
18
C
19
B
20
D

21
D
22
D
23
A
24
C
25
D
26
B
27
A
28
D
29
C
30
D

31
D
32
C
33
C
34
A
35
B
36
B
37
C
38
A
39
A
40
D

41
B
42
B
43
A
44
D
45
C
46
D
47
B
48
C
49
A
50
D

51
B
52
C
53
D
54
A
55
B
56
B
57
C
58
A
59
D
60
D

61
C
62
D
63
A
64
C
65
B
66
B
67
A
68
B
69
C
70
B

71
B
72
A
73
A
74
C
75
A
76










76. 电子计算机的发明使人类有可能从复杂的测量和计算的劳动钟解放出来。
77.从前不能解决的大量的各种各样的复杂问题,现在借助于电子计算机就得到了解决。
78.但是在科学和工程上还有些复杂的计算,是科学工作者不能作出的,因为它们太长太复杂。
79.他来解决这个问题要花几年,同样的工作电子计算机只要几秒钟就做了。
80.这种机器会进行我们能够将其简化为算术的任何运算。
81.We think it most important that theory should be combined with practice.
82. The man (whom) you met in the hall is our teacher.
83. That is why electricity is so widely used.
84. Look! How hard they are working!
85. The foreign friend speaks Chinese as though he were a Chinese.

复习题(二)
1
B
2
C
3
C
4
A
5
C
6
A
7
C
8
A
9
B
10
D

11
A
12
C
13
D
14
B
15
D
16
A
17
D
18
C
19
A
20
A

21
D
22
C
23
A
24
D
25
B
26
D
27
B
28
D
29
D
30
D

31
B
32
C
33
B
34
B
35
D
36
A
37
A
38
D
39
B
40
B

41
D
42
B
43
C
44
D
45
B
46
B
47
B
48
C
49
B
50
C

51
C
52
B
53
D
54
C
55
D
56
D
57
A
58
A
59
D
60
A

61
B
62
C
63
D
64
B
65
A
66
B
67
D
68
D
69
B
70
A

71
C
72
C
73
B
74
B
75
C











76. 比如,对一个四口之家来说,舒服地欣赏几乎不受限制的娱乐节目要比出去在其它地方寻找乐趣,不仅省钱而且还更方便。
77. 他们不必支付戏院,影院和歌剧院那里昂贵的座位钱,而结果也许发现节目令人失望。
78.他完全是被动的,一切都给他展现出来而自己不费吹灰之力。
79.我们现在看电视且如此地依赖这些闪烁变换的图像,以至于它开始统治我们的生活。
80.正是电视的这些可被利用的用处才决定了它对社会的价值。
81.I hope that the test will not be too difficult for you.
82
. The harder the work, the more she enjoys doing it.
83. It is not right to think that television has nothing to do with education.
84. I suggest that the meeting (should)be held next week.
85. He would rather go home than stay here for another day.


复习题(三)
1
A
2
A
3
A
4
D
5
C
6
C
7
C
8
D
9
D
10
B

11
C
12
D
13
A
14
B
15
B
16
D
17
B
18
C
19
D
20
A

21
D
22
A
23
C
24
B
25
B
26
D
27
C
28
A
29
A
30
B

31
B
32
B
33
B
34
D
35
D
36
C
37
C
38
C
39
D
40
B

41
D
42
B
43
C
44
D
45
B
46
B
47
B
48
C
49
B
50
C

51
C
52
B
53
D
54
C
55
D
56
D
57
A
58
A
59
D
60
A

61
B
62
C
63
D
64
B
65
A
66
B
67
D
68
D
69
B
70
A

71
C
72
C
73
B
74
B
75
C











76. 近年来卫星的利用不仅拉长了人们通讯的距离,而且也提高了通讯的速度。
77.在未来的世界里,电视仍将起着举足轻重的作用。
78.这种电话有一个小屏幕,通话人可以在屏幕上见到对方。
79.计算机在现在的通讯中也是重要的,而且在未来的通讯中将变得更加重要。
80.在世界的另一边给朋友打电话就会像在同一个城市里给朋友打电话一样,计算机和电视会议将成为日常业务活动得一部分。
81.Electricity can be used to operate (drive, run) machines (for operating machines).
82. I don’t get up so (as) early as he (does).
83. This is one of the most interesting books I have ever read.
84. if it doesn’t rain tomorrow, I will go shopping.
85. she said (that )she had got (received ) my letter.

复习题(四)
1
D
2
D
3
A
4
C
5
D
6
D
7
A
8
C
9
B
10
D

11
A
12
D
13
B
14
D
15
A
16
C
17
B
18
D
19
A
20
D

21
B
22
B
23
A
24
A
25
D
26
B
27
A
28
D
29
C
30
D

31
A
32
C
33
C
34
B
35
B
36
C
37
C
38
D
39
A
40
D

41
B
42
B
43
B
44
D
45
B
46
D
47
B
48
C
49
A
50
D

51
A
52
C
53
A
54
D
55
B
56
B
57
C
58
C
59
A
60
D

61
B
62
C
63
D
64
A
65
C
66
B
67
B
68
C
69
A
70
B

71
A
72
C
73
D
74
B
75
A











76. 理论科学研究宇宙怎样运行,生命怎样发展成为我们今天在地球上所看到的植物和动物。
77.应用科学往往成为工程或工艺(如土木、机械、电气、化学工程),它将自然规律应用到实际方面,造出更好的建筑物和机器,使人类生活得更舒服和方便。
78.当他讲早已有的发现,以一种崭新的方式用
于某个实际方面,我们说他作出了一项发明。
79.在某一时期,一门科学领先,然后,另一门科学又赶超过去。
80.例如显微镜的发明导致细菌的发现,最后,关于疾病的细菌理论又能够治愈许多疾病,而这以前,人们一直不知道有任何有效的方法来治疗这些疾病。
81.We use English as a tool in learning western advanced science and technology.
82. The conception of the atom today is not what it used to be a century ago.
83. We don’t know if living thins exit on other planets
84. Will you show me the photos which you took on the Great Wall?
85. I promised to write back as soon as I heard from her.

正方形里面打勾-夙夜在公是什么意思


hugged-叠的拼音


爱好的近义词-积羽沉舟


负责人的英文-餍足


周组词-一刹那的意思


簇怎么读-精彩的意思


打印的英文-报账的意思


invading-衔枚疾走