精选英语中考英语阅读理解测试卷(有答案)经典
-
精选英语中考英语阅读理解测试卷
(
有答案
p>
)
经典
一、初三英语阅读理解(含答案详细解析)
1
.
阅读理解
Chip
was
in
the
first
grade
when
I
arrived
at
his
school
as
a
counselor
(辅导员)
.
It
was
shocking
to me that he was described as an angry,
uncontrollable and
evil
(道德败坏的)
boy.
How could such a little boy, after
being in school only one year, be considered
next
several
months,
I
came
to
know
Chip
well
enough
to
see
that
he
was
neither
evil
nor
uncontrollable.
But, one day, Chip threw a chair at his teacher
and was sent to my office. I asked him what
made him do this. He replied that his
teacher hated him. He felt there was no way to
ever get her
to like him. I asked him
if he would tell his teacher this. He nodded, and
we called her into my
office.
When
the teacher came, . He then said that he
knew he was a very, very bad boy, and he
didn't think anyone could ever like
him. His teacher listened to him with heartfelt
compassion.
Then she gave him a big
warm hug, telling him she didn't hate him at all
and, actually, she cared
very
much
about
him.
Only
sometimes Chip's
behaviour
really
scared
her.
It
was
clear
to
both
Chip and me that she really meant
it.
I put my left arm on
his shoulders and the right hand on his heart. I
told him how wonderful
and lovely I saw
him to be. I praised how special and brave he was
to express his hurt feelings.
As I was speaking to him, his whole
body came to rest on my right hand next to his
heart. It was
a moment in time unlike
anything I had experienced before. From then on,
I'm pleased to see his
behaviour
improved through the rest of school
years.
A
child's
mind
is
clear
and
sensitive
(敏感的)
.
He
receives
whatever
others
say
without
protection.
It
is
as
easy
to
consider
someone
hopeless
as
it
is
to
consider
him
able
in
his
own
special way.
(
1
)
The
first paragraph mainly tells us .
A. Chip was very popular at
school B. the teacher didn't
care about Chip at all
C.
Chip had no way to get others to like him D.
the writer thought differently about
Chip
(
2
)
Which of the following is the best
sentence to fill in the blank in the passage?
A. she couldn't control her
feelings
B. I
advised her to be more patient
C. Chip became angry and crazy again
D. I encouraged Chip to express his
feelings
(
3
)
The
underlined sentence in Paragraph 5 shows that Chip
.
A. accepted
the writer
B. wanted a rest
C. was quite afraid
D. felt a little nervous
(
4
)
What
can we learn from the passage?
A. No pains, no gains.
B. Love me, love my dog.
C. Expect higher, act better.
D. Where there is a will, there is a
way.
【答案】
(
1
)
D
(
2
)
D
(
3
)<
/p>
A
(
4
)
C
【解析】
【分析】文章大意:本文讲
述了作者在学校里面对一个被所有人看成
“
恶魔
”
的孩
子
,
< br>并没有放弃她
,
反而安慰鼓励她
,
结果她真的像作者期盼的那样
,
变得
更好了的事情。。
(
1
)细节理解题。根据第一段第二句
It was
shocking to me that he wasdescribed as an angry,
uncontrollable and
evilboy
和
Over the next
several months, I came to know Chip well enough to
see that he was neither evil nor uncont
rollable.
可知作者与别人相比对
Chip
有不同的看法。故
选
D
。
(
2
p>
)信息匹配题。根据下文
He then said that
he knew he was a very, very bad boy, and
he didn't think anyone could ever like
him.
可知是在作者鼓励下
Chip
才会说下文自己的想
法,
故选
D
。
(
3
)
推断理解题。根据第五段最后句
From
then
on,
I'm
pleased
to
see
his
behavior
improved through the rest of school yea
rs
可知,自从作者对
Chip
说了一
番话后,他的行为变
得越来越好,因此当时他将身体靠在作者的右手上表达的应是对作者
从内心的接受,可知
Chip
已经接受作者的建议,故选
A
。
(
4
)
p>
主旨题大意题。文章讲述了作者在学校里面对一个被所有人看成
“<
/p>
恶魔
”
的孩子
,并
没有放弃他反而安慰鼓励他,结果他真的像作者期盼的那样,变得更好了。结合文章
最后
一
句
话
结
合
最
后
一
p>
段
最
一
句
It is as easy to consider someone hopeless
as it it toconsider him able in his own special wa
y
可得
出文章主旨,即态度决定事情的结局。当你对人或事有高
的期望时,结果往往会变得更
好。故选
C
。
【点评】考查阅读理解。要求
考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找
出相关语句进行仔细分析,结
合选项选出正确答案。推理判断题也是要在抓住关键句子的
基础上合理的分析才能得出正
确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据。
2
.
阅读理解
Mail, games, music,
news, chat rooms and
shopping
!
The Internet is
part of the way we live
today.
used for connecting a computer to a
telephone line. The Internet is changing and
growing all the
time.
More
and
more
people
have
computers
and
use
the
Internet.
Using
the
Internet
means
surfing the World Wide
Web
(
That's the
)
.The Web has large
numbers of websites in it. They are the
places you go to get information and do
things.
Where do these
websites come from
?
They are
made by web designers. What happens when
you
click
on
a
word
or
a
picture
?
You
are
sent
to
another
page.
It's
all
because
of
the
web
designer.
Web
designers
do
a
lot
of
work
by
using
a
computer
programming
< br>(程序编辑)
language.
Is Web design all about computer
programming? No. It's about making something new.
Web
designers must imagine a lot when
they are making a website. It must look good and
be fun to
use.
A
big
part
of
Web
design
is
art.
They
choose
the
best
pictures
and
colours
to
make
the
website
look good. They also write the things that you see
on the website. An important part of
their job is to share ideas with the
website manager about how to design the website
well.
(
1
)
This passage is mainly about
.
A. computer
programming languages
B.
the Web designers' work
C.
the website manager's work
D. the way to get onto the Internet
(
2
)
More
and more people are using the Internet because
it's .
A. easy and useful
B. beautiful and funny
C. colourful and hopeful
D. changing and colourful
p>
(
3
)
It's
possible for us to change websites by just a click
because of .
A. the modem's help
B. the telephone line's help
C. the Web designers' work
D. the website manager's
work
(
4
)
Which of the following is
WRONG
?
A.
B. There are a few websites on the
web.
C. The Internet has
changed people's lives.
D.
We can do things like shopping on the
Internet.
【答案】
p>
(
1
)
B
(
2
)
A
(
3
< br>)
C
(
4
)
B
【解析】
【分析】本文介绍了互联网
是我们今天生活方式的一部分,网页设计的工作的重
要性。
(
1
)主旨
题。根据本文介绍了互联网是我们今天生活方式的一部分,网页设计的工作的
重要性可知
文章主要讲
网页设计师的工作
,
故选
B
。
(
2
)细节
题。根据
It's easy to get onto the Internet<
/p>
可知
越来越多的人在使用互联网,因为
它
简单有用
,
故选
A
。
(
3
)推理
题。根据
They are made by web
designers. What happens when you click on
a word or a picture
You are sent to another page
它们是由网页设计师制作的。当你点击
一个单词或图片会发生什
么?您将被发送到另一页
可知,因为
网页设计师的工作我们只需
点击一下就可以改变网站
,
故选
C
。
(
4
)细节
题。根据
The Web has large numbers of
websites in it
网络中有大量的网站
可知
网
上有几个网站是错误的
,故选
B
。
【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题、推断题,和主旨题
,细节题要注意从文中寻找
答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息,主旨题需
要通读全文,了解大意之后
找出中心思想。
3
.
阅读理解
Dear
friend, do you know the boy in the picture? He is
Wang Yuan, a member of the Chinese
boy
band, TFBOYS. Do you want to know more about him?
Follow me, please.
Wang
Yuan was born November 8th, 2000 in Chongqing. His
English name is Roy. He is good at
singing, dancing and playing the piano.
He can also write songs alone. He and two other
boys
formed
the
boy
band
TFBOYS
in 2013. They
are very
popular
with
the
young
girls
and
boys
in
China
now.
In
January,
2017,Wang
Yuan
made
a
speech
on
good
quality
education
(优质教育)
in
English
at
the
United
Nations
in
front
of
500
people
from,
around
the
world.
It's
great.
As
for
middle school students,
we should learn from Wang Yuan, and put our hearts
into what we are
doing to make a
difference in our daily lives.
< br>(
1
)
Wang Yuan
was born ______________.
A. on November 18th, 2013
B. on November 18th, 2001
C. on November 8th, 2000
D. on November 8th, 2013
(
2
)
Wang
Yuan's English name is ______________.
A. Jay
B. Roy
C. Lay
D. Kay
(
3
)
Wang Yuan is a talented
boy, he can ______________, sing and play the
piano.
A. play
the drums B. drive
C. paint D.
dance
(
4
)
Wang Yuan made a speech in
______________ in 2017.
A. Chongqing B.
Beijing C. Shanghai
D. the United Nations
(
5
)
What can you learn
from the passage?
A. Working hard can make a
difference.
B. Being a star
can make a lot of money.
C.
Wang Yuan sings well but can't write
songs.
D. Four people are in
the band.
【答案】
p>
(
1
)
C
(
2
)
B
(
3
< br>)
D
(
4
)
D
(
5
)
A
【解析】
【分析】主要讲了
TFBOYS
组合中的王源。
(
1
)细节
题。根据
Wang Yuan was born November 8th,
2000 in Chongqing.
可知王源出生在
200
0
年
11
月
8
日,故选
C
。
(
2
)细节
题。根据
His English name is Roy.
可知英语名字是
Roy
,故选
B
。
(
3
)细节题。根据
He is good at
singing, dancing and playing the piano.
可知他擅长唱歌、跳
舞和弹钢琴,故选
D
。
(
4
)细节题。根据
In
January,
2017,Wang
Yuan
made
a
speech
on
good
quality
education
(优质教育)
in English at the
United Nations in front of 500 people from, around
the world.
可
知他在
201
7
年在联合国家演讲,故选
D
。
(
5
)细节题。根据
we
should
learn
from
Wang
Yuan,
and
put
our
hearts
into
what
we
are
doing to make a difference in our daily
lives.
可知我们应该向王源学习,全心全意投入我们正
在
做的事情,并且在我们的日常生活中起作用,即努力工作会产生作用,故选
A
。
【点评】考查阅读
理解,主要考查细节题,注意从文中仔细寻找答案。
4
.
阅读理解
There are many
different kinds of festivals around the world.
Here are four of them.
Saint Patrick's Day in Ireland
Ireland is an island country. It's
in the west of Europe, There are wide green
fields.
Saint
Patrick's
Day
is
on
17th
March.
It's
an
important
holiday
in
Ireland.
This
holiday
is
to
remember Saint Patrick. He did good
things for the people of Ireland.
During the holiday, there are
parades and lots of green. You can see people in
green clothes,
and you can even see
green buildings.
Red
Wednesday in Iran
Red
Wednesday
is
a
fire
jumping
festival
in
Iran.
It
is
on
the
eve
(前夜)
of
the
last
Wednesday of the year. People jump over
the fire. They hope that it will take all the bad
things
away.
Quebec Winter Carnival in Canada
When winter comes, it's party time
in Quebec City, Canada. The Quebec Winter Carnival
is all
about outdoor fun. It starts
from the end of January and ends in mid
February.
One
of
the
most
popular
activities
is
the
dog
sledding
race
(狗拉雪橇比赛)
.
It
has
more
than 30 teams and the race goes on for
6 kilometres. You can see happiness on every
face.
The
Desert
(沙漠)
Festival in
Tunisia
Tunisia is a
very important country in North Africa. Every year
on the last Sunday of December,
the
Desert Festival is held in Tunisia. As
festival. There is camel racing and
camel
wrestling
(摔跤)
.
(
1
)
On
Saint Patrick's Day, you can see the following
EXCEPT ________________.
A. camels
B. parades
C. people in green
D. green buildings
(
2
)
What do
people do on Red Wednesday in Iran?
A. They run in the
snow.
B. They wear red
clothes.
C. They jump over
the fire.
D. They watch the
camel racing.
(
3<
/p>
)
Which of the following is
TRUE about the dog sledding race according to the
passage?
A. The
race takes place on 17th March.
B. The race goes on for 6
kilometres.
C. The race has
a history of about 10 years.
D. About 30 people go to the race every
year.
(
4
)
When is the Desert Festival in
Tunisia every year?
A. On the first Sunday of
February.
B. On the last
Sunday of December.
C. On
the eve of the last Friday of the year.
D. On the eve of the last Wednesday of
the year.
(
5
)
Where can we probably find the
passage?
A. In a
storybook.
B. In a cookbook.
C. In a travel magazine.
D. In a sport magazine.
【答案】
(
1
)
A
(<
/p>
2
)
C
(
3
)
B
(
4
)
B
(
5
)
C
【解析】
【分析】主要讲了全世界不
同的四个节日。
(
1
)细节题。根据
During the
holiday, there are parades and lots of green. You
can see people
in green clothes, and
you can even see green buildings.
可知节日期间
,有游行和大量的绿色。
你可以看到人们穿着绿色的衣服,你甚至可以看到绿色的建筑。
没有骆驼,故选
A
。
(
2
)细节
题。根据
Red
Wednesday
in
Iran
People
jump
over
the
fire.
可知人们跳火,故选
C
。
(
3
)细节题。根据
One of the most
popular activities is the dog sledding
race
(狗拉雪橇比
赛)
. It
has more than 30 teams and the race goes on for 6
kilometres.
最受欢迎的活动之一是
狗雪橇比赛。它
有超过
30
支队伍,比赛持续了
6
p>
公里。故选
B
。
(
4
)细节
题。根据
The
Desert
(沙漠)
Festival
in
Tunisia
Every
year
on
the
last
Sunday
of
December, the Desert Festival is held
in Tunisia.
可知在
12
月
最后一个星期天,故选
B
。
(
5
)细节
题。根据
There are many different kinds of
festivals around the world.
可知主要讲了
全世界不同的四个节日,所以是来自旅行杂志,故选
C
。
【点评】考查阅读理解,主要
考查细节题,注意从文中仔细寻找答案。
5
.
阅读理解
Good food
photography
(摄影)
makes the
food look fresh, so many dishes have stand-
ins
(替身)
, just as movie stars
do.
and
put
in
the
real
thing,
explains
Ray
Webber,
who
photographs
food
for
magazine
advertisements.
out a bit.
And when I'm shooting
(拍摄)
something like tomatoes, I always carry an
atomizer
(喷雾器)
of water to
spray
(喷洒)
them with
dew
(水珠)
just before I
shoot.
Shooting
food
outdoors
has
special
problems.
always
worrying
about
flies
or
worms
(虫)
coming
up the glass,
up
from
behind
and
run
off
with
the
food.
Once
Webber
was
shooting
a
piece
of
cheese
outdoors and needed something to add to
its colour. Finally he found a plant with lovely
blue
flowers. When the photo appeared,
several people were horrified
(惊骇的)
, because the plant
was Deadly NightShade
(颠茄,有毒)
.
(
1
p>
)
According to the article,
both movie stars and some food to be photographed
.
A. appear on
sets
(舞台)
B. need stand-ins
C. look better in soft light
D. all of the above
(
2
)
Food probably looks
best in photographs if it has been .
A. sprayed some water
B. kept warm C. salted properly
D. cooked thoroughly
(
3
)
As
for outdoor photography, Webber mentions .
A. lighting
B. worms C. wind
D. both A and B
(
4
)
Webber is afraid that dogs
might .
A.
bark while he is shooting
B. get into his pictures
C. steal the food
D. upset
(打翻)
his
camera
【答案】
(
1
)
B
(
2
)
A
(
3
)
B
(
4
)
C
【解析】
【分析】大意:文章主要介
绍了摄影师
Ray
Webber
拍照的一些方法。
<
/p>
(
1
)细节理解题。根据第一段
Good food
photography
(摄影)
makes the
food look fresh,
so many dishes have
stand-ins
(替身)
, just as movie
stars do.
可知,电影明星和一些食物摄
影都需要替
身。故选
B
。
(
2
)细节
理解题。根据第一段
And
when
I'm
shooting
(拍摄)
something
like
tomatoes,
I
always
carry
an
atomizer
(喷雾器)
of water
to
spray
(喷洒)
them
with
dew
(水珠)
just
before I shoot.
可知,食物在拍摄之前喷洒上一些水,可能看起来最好。故选
A
。
(
3
)细节理解题。根据第二段
I'm
always
worrying
about
flies
or
worms
(虫)
coming
up
the
glass .
可知,在提到户外摄影的时候,
Webber
提到他担心虫子从草那上来。故选
B
。
(
4
p>
)细节理解题。根据第二段
I
am
also
worried
that
someday
a
dog
will
come
up
from
behind
and run off with the food.
我同样也担心某天一只狗会
从后面出现,带着食物跑了,
可知他担心狗偷走食物。故选
C<
/p>
。
【点评】考查阅读理解。细节题要注意从文中寻找答案。
6
.
阅读理解
We all know that many inventions
have changed our life a lot. They play important
roles in our
daily life. Here are some
interesting inventions.
Morpher
People
refuse
to
wear
helmets
because
they're
thick
and
heavy.
Morpher
is
a
bike
helmet
made
of plastic. It is just as strong as traditional
helmets, but it can be folded almost completely
flat, making it easier to carry.
Morpher may be available for sale in stores in the
near future.
HyperAdapt
Have you ever seen the movie Back to the Future?
Maybe everyone wants the pair of shoes in
the movie that can tighten or loosen by
themselves. Now, thanks to the shoe factory, the
dream
is realized. When you push a
button on the shoe, HyperAdapt can tighten or
loosen around the
feet.
Flyte
Flyte
is a light bulb that can float and turn. Flyte has
been popular with most people since it
came out in January, The company also
introduced a lot of similar products, including a
planter,
Lyfe, which came out in
June.
Little
Printer
It
looks
lovely
and
is
called
Little
Printer,
This
machine
can
print
news
headlines
(摘要)
,
riddles
and
other
things
on
a
roll
(卷)
of
paper,
If
you
want
to
make
your
own
little
newspaper, don't
forget to use it.
(
1
)
Morpher is made of
_________.
A.
steel
B. plastic
C. gold
D. wood
(
< br>2
)
What's the main use of
the Little Printer?
A. To protect our heads more
safely.
B. To tighten or
loosen by themselves around the feet.
C. To float and turn in the
water.
D. To print news
headlines, riddles and other things.
(
3
)
The
underlined word
A.
按钮
B.
门铃
C.
电梯
D.
键盘
(
4
)
What kind of invention
can float in the passage?
A. Morpher.
B. Little Printer.
C. Flyte.
D. HyperAdapt.
(<
/p>
5
)
Which of the
following is WRONG according to the passage?
A. Maybe everyone wants the
pair of shoes in the movie
Back to the
Future
.
B. You
can make your own little newspaper with the Little
Printer.
C. Flyte has been
popular with most people since it came out in
February.
D. Morpher can be
folded almost completely flat, making it easier to
carry.
【答案】
(
1
)
B
(
2
)
D
(
3
)
A
(
4<
/p>
)
C
(
5
)
C
【解析】
【分析】文章大意:发明改
变了我们的生活,在日常生活中起到了重要作用。文
章介绍了四种有趣的发明:可以变形
的自行车头盔,超适应的鞋,漂浮和转动的灯泡和小
型打印机。
(
1
)细节
理解题,根据
Morpher is a bike
helmet made of plastic.
可知
Mor
phe
是塑料制
成的
,故答案是
B
。
(
2
)细节
理解题,根据
This
machine
can
print
news
headlines
(摘要)
,
riddles
and
other
things
,可知小型打印机可以打印文章的标题,谜语还
有其他的东西,故答案是
D
。
(
3
)细节
理解题,根据
When you
push a | button on the shoe,
可知是要按鞋上的按钮
因此
button
的意思是按钮,故答案是
A
。
(
4
)细节理解题,根据
Flyte
is
a
light
bulb
that
can
float
and
turn.
可知
Flyte
可以漂
浮
,
故答案是
C
。
(
5
)正误
判断题,根据
Flyte
has
been
popular
with
most
people
since
it
came
out
in
January,
可知
Flyte
是二月份发明的,而不是一月份
,
故答案是
C
。
【点评】考查阅读理解。本文涉及细节理解题和正误判断题。
细节理解题可以直接从文中
寻找答案;正误判断题同属于细节理解题,需要根据文章内容
做出正误判定。
7
.
阅读理解
The Big Wheel
Park
See all
the city from it
Tickets
on said at the par k entrance
Adults: $$ 3.50
Under 16 s: 2.50
Jeep Rides
In
the desert
Tuesday and
Saturday
2:00 p. m till
6:00 p. m.
$$17.50 per
person
Children must be
ever 12 years old
Tel:
321703
Teen Voice
The new magazine for teenagers $$
2
and music
On sale every week
Go to
ice
.
com
Interesting
stories
and
pages
of
fashion
Kim Jams
Order
before April 10
for a
special
price
for
both
books
—
$$
20
www.
booksalot
. com
Top Two Books this Month
Forest Street
by Alan
Banks and
Best Bike Ride
by
Competition Young singer of the
Year
York Concert
Hall
May 29
Win a guitar!
Singers must be under 16
Want to know more? Call or text
998456
Future
World
On
sale
from
next
week
in
computer
shops
and
supermarkets
For 2~4 players
Only $$ 35!
New
ride
opens
on
May
at
Adventure
The
amazing new computer game
(
1
)
If
you want to know more information about the
singing competition, you can ________.
A. go to
ice
. com
B. go to
lot
.
com
C. call them at 321703
D. call or text 998456
(
2
)
Tom
wants to play computer games with his friends,
what wilt he choose?
A. Then Voice.
B. Future World.
C. Best Bike Ride
D. Forest Street.
(
3
)
Which of the
following is NOT true?
A.
Best Bike Ride
is written by Kim Jams.
B.
The new magazine for teenagers is on sale every
week.
C. Eleven-year-old
David is allowed to drive a jeep in the desert on
Tuesday.
D. Paul and Tina
are going to the Big Wheel with theirs 4-year-old
son, they should pay $$ 9.50 for
the
tickets.
【答案】
(
1
)
D
(
2
)
B
(
3
)
C
【解析】
【分析】文章大意:主要介
绍了六则广告的一些信息。
(
p>
1
)细节理解题。根据表格四句子
Comp
etition
Young
singer
of
the
Year
,
York
Concert
Hall
,
May
29
,
Win
a
guitar!
,
Singers
must
be
under
16
,
Want
to
know
more
?
Call
or
text
998456
.年轻歌手比赛,纽约音乐厅,
5
月
29
日,赢得一个吉他,歌手必须在
16
岁以
下,想知道更多?打电话或者发短信
99
8456
。可知可以打电话或者发短信
998456
。故选
D
。
(
2
p>
)细节理解题
。根据表格二句子
Future
World
,
The
amazing
new
computer
game
未来
p>
的世界,神奇的新电脑游戏。可知汤姆想和他的朋友们玩电脑游戏。应该买未来的世界。
p>
故选
B
。
(
3
p>
)细节判断题
。根据表格三句子
Children
must
be
over
12
years
old
.儿童必须超过
12
岁。可知
11
岁的大卫被允许驾驶一辆吉普车在沙漠中行驶是错误的。故选
< br>C
。
【点评】考查阅读理解。本文主要考查细节理解题,首先仔细阅读文后的问题,弄清问题
的大意;然后带着问题阅读短文,抓住关键信息,选择正确答案。
8
.
阅读理解
A few days ago, I ran
into a stranger as he passed by. I said sorry to
him. And we were very
polite. Then we
went on our way after saying goodbye.
Later in the kitchen at home, as I
cooked our meal, my daughter Betty walked up to
me. When I
turned around, I nearly
knocked her down.
crying.
That night, when I lay in bed, my
husband said to me,
around on the
kitchen floor, and you'll find some flowers there.
Betty brought those for you. She
picked
them herself
—
pink, yellow,
and your favorite blue.
When I heard this, I thought deeply,
with my daughter, I was not
patient.
I quietly went
to Betty's bed,
me?
said,
(悄声说)
,
that's
okay.
I
still
love
you
anyway.
I
kissed
her
and
said,
love
you,
too
and
1
do
love
the
flowers.
That
day Betty gave me a lesson on how to get along
with each other in the family. I spent
much time on work and didn't realize
how important family life was. I decided to do
better in the
future.
(
1
)
What did
the writer do when she ran into a man?
A. She got mad at
him.
B. She didn't say sorry
to him.
C. She said sorry to
him politely.
D. She left
without saying anything.
(
2
)
Why
did the writer feel sorry for what she had done?
A. Because her husband
didn't love her.
B. Because
her daughter brought her some flowers.
C. Because she used to be friendly to
others.
D. Because she spent
less time on her family life.
(
3
)
According to
the passage, which do you think is I he best
title?