(英语)英语阅读理解模拟试题含解析
-
(英语)英语阅读理解模拟试题含解析
一、高中英语阅读理解
1
.
阅读理解
A Song of Ice and Fire
is a seven-part series of fantasy
written for adults. George R. R. Martin
writes each chapter from the
perspective of a specific character, providing a
limited point of view
for each section.
The reader is able to understand the inner
workings of the individual, but the
reader is barred from a whole
understanding of the text. The world he has
created has magic, but
there is much
more than that. While magic exists, it exists on
the edge, and the inner unrest of
the
characters is much more important.
His
work
also
has
a
level
of
realness
that
is
astonishing
in
a
work
of
fantasy.
Characters
are
imperfect, and many make questionable
moral choices. In the end, however, Martin shows
that
both good and bad happen to both
the people of high moral standard and the corrupt.
He has
made it clear that any character
can die at any point, which has led to a lot of
heartbreak from
readers.
In 2011,
A Song of Ice
and Fire
became a television series
titled
Game of Thrones
.
Martin has
been
closely
involved
with the
production.
It
has
currently
run
for
seven
seasons, and
viewers
anxiously await the eighth season to
answer their questions from the season seven
finale.
His fans are
also waiting for
The Winds of Winter
and A Dream of Spring,
the next books
in the
series, to answer the questions
Martin and the television show have not yet
addressed. Martin,
however, has no
plans to rush. He has made it clear that he will
continue to write the books while
working on the television show and
writing other novels.
But how will the story continue? What is going to
happen in Westeros, and more importantly:
when are we going to find out? Martinis
skill as a writer has kept readers and viewers
spellbound.
Many hope he will finish
the next book before the next season of the show
begins, but no one
knows with Martin.
He always keeps his readers guessing.
(
1
)
One
of the characteristics of
A Song of Ice
and Fire
is ________.
A. each chapter is written
from a limited point of view
B.
magic is the center of the story
C. Martin
has
made
imperfect
characters
die
at
any
point
D. many
characters
make
astonishing
choices
(
2
)
What is George R. R. Martin's
A Song of Ice and Fire
considered to be?
A. One of his masterworks of fantasy.
B. An unsuccessful screen
adaptation.
C. An artistic
creation for the TV.
D. One of the best TV
programmes.
(
3
)
What does the word “address”
in the fourth paragraph mean?
A. written
B. spoken C. solved
D. directed
(
4
)
How
will the ending of the story be?
A. Interesting.
B. Confusing. C. Novel.
D. Unknown.
【答案】
(
1
)
A
p>
(
2
)
A
(
3
)
C
(
4
)
D
【解析】
【分析】本文是一篇应用文
,介绍了
George R. R. Martin
为成人写的
奇幻小说《冰
与火之歌》。作者
Martin
< br>从一个特定的角色的角度来写每一章,为每一节提供一个有限的
观点。这人们正期
待作者继续写作,把故事延续下去。
(1)
< br>考查细节理解。根据第一段中的
“George
R.
R.
Martin
writes
eac
h
chapter
from
the
perspective of a specific character,
providing a limited point of view for each
section.”
可知,
A
Song of Ice and Fire
的一个特点是每一
章都是用有限的视角写的。故选
A
。
(2)K
考查细节理解。根据第二段中的
“His work also has a level of realness that is
astonishing in
a work of fantasy.
”
可知,
George R. R.
Martin
的
A Song of Ice and Fir
e
被认为这是他的杰作之
一。故选
A<
/p>
。
(3)
考查
推理判断。根据第四段中的
“His
fans
are
also
waiting
for
The
Winds
of
Winter
and
A
Dream of Spring, the next
books in the series, to answer the questions
Martin and the television
show have not
yet addr
essed. Martin, however, has no
plans to rush.”
可知,他的书迷们也正在
等着
The Winds of Winter and A Dream of Spri
ng
——
本系列的下一本书,这本书是为了解答
马丁和电视剧尚未解决的问题。由此可知选
C
。
(4)
考查推理判断。根据最后一段中的<
/p>
“He always keeps his readers guessing.”<
/p>
可知,这个故事
的结尾将是未知的。故选
D
。
【点评】本题考点涉及细节理解
和推理判断两个题型的考查,是一篇介绍类阅读,要求考
生准确捕捉细节信息,根据上下
文进行逻辑推理,选出正确答案。
2
.
阅读理解
On
a
college
camping
trip,
curiosity
about
waves
and
sand
caused
Rob
Thieler
to
study
shorelines
around
the
world.
Thirty
years
later
and
now
a
U.S.
Geological
Survey
research
geologist, Thieler,
is combining science and smartphone technology to
help study an endangered
bird, the
Atlantic Coast piping plover.
The
piping
plover
is
a
shorebird
that
breeds
(繁殖)
along
the
Atlantic
Coast,
the
Great
Lakesand the Great Plains. Rising sea
levels associated with climate change, as well as
increased
development
in
their
beach
habitats
(栖息地)
,
threaten
the
species
(物种)
.
To
help
track
changes in piping plover habitats,
Thieler developed a free app called iPlover in
2012. This is a
marked change from the
typical way scientists collect data, which
involves gathering information
using
specialized equipment or writing in notebooks and
then putting into spreadsheets.
Since
releasing
iPlover,
scientists
have
gathered
data
across
1500
km
of
breeding
range.
Thatequals about a
third of the distance across the U.S., which is a
large area to cover for only
two
thousand breeding pairs of piping plovers on the
east coast. Instead of having to travel and
spend days at each site, a number of
cooperators in the field use the app to collect
and send data,
allowing scientists to
gather data more efficiently. It also allows them
to collect data at the same
time during
each breeding season, providing a better picture
of changes that happen over longer
periods
of
time.
And
fast,
centralized
access means
scientists
can
look
at
data
quickly
to
get
a
real-time idea of where
and how piping plovers are using their
habitats.
While iPlover
is used by trained field staff, other apps like
the U. S. Geological Survey'sweb-
based
“iCoast—
Did
the
Coast
Cha
nge?”
invite
citizen
scientists
to
identify
coastal
changes
by
comparing
bird's-eye-view
photographs
taken
before
and
after
storms.
All
the
information
scientists and
citizen scientists alike collect helps federal and
state agencies create policyplans for
addressing climate change impacts
(
影响
) worldwide.
(
1
)
p>
What can we know about the piping plover?
A. Its behaviour is
changing. B. Its
habitat is growing bigger.
C. Its living environment is becoming
worse.
D. Its breeding is
limited to the Atlantic Coast.
(
2
)
Why
did Thieler develop iPlover?
A. To study shorelines
across America. B. To advance
information technology.
C.
To find out global climate change.
D. To monitor changes of piping plover
habitats.
(
3
)
Which of the following benefits
the shorebirds?
A. The camping equipment.
B. Research on smartphones.
C. The changeable coast.
D. Progress in technology.
<
/p>
(
4
)
What
would be the best title of the text?
A. Protecting Endangered
Shorebirds B. Rob Thieler, a
Creative Scientist
C.
IPlover, Tool for Training Field Staff
D. Differences Between IPlover and
ICoast
【答案】
(
1
)
C
(
2
)
D
(
3
)
D
(
4
)
A
【解析】
【分析】本文是一篇说明文
。文章主要讲述了随着技术的进步,保护濒危的岸禽
鸟类的措施变得更加的有效。
(
1
)考查细节理
解题。根据文章第二段
Rising
sea
levels
associated
with
climate
change,
as
well
as increased development in their beach
habitats
(栖息地)
, threaten the
species
(物种)
可知,笛鸻的生存环境变得越来越糟了
。故答案选
C
。
(
2
)考查细节理解题。根据文章第二段
< br>To
help
track
changes
in
piping
plover
habitats,
Thieler developed a free app called
iPlover in 2012.
可知,发明
app
其目的是为了追踪笛鸻的
栖息地的改变。故答案选
D
。
(
3
)考查推理判断题。根据文章第三段
Instead
of
having
to
travel
and
spend
days
at
each
site, a number of cooperators in the
field use the app to collect and send data,
allowing scientists
to gather data more
efficiently.
可以推断出,技术的进步,使得科学家获得更有效的数据。故
答案选
D
。
(
4
)考查主旨大意题。根据文章大意
:文章主要讲述了随着技术的进步,保护濒危的岸禽
鸟类的措施变得更加的有效。故答案
选
A
。
【点评】
1.
要想做好科普英语阅读
理解题,同学们就要注意平时多读科普知识类文章,学
习科普知识,积累常见的科普词汇
,从根本上提高科普英语的阅读能力。
2.
要熟悉科普类文章的结构特点。科普类文章一般由标题
(Head
line)
,导语
(Introduction)
,
背景
(Back
ground)
,主体
(Main <
/p>
body)
和结尾
(End)
五部分构成。标题是文章中心思想高度而
又精辟的概括,但根据历年的高考
情况来看,这类阅读理解材料一般不给标题,而要同学
们选择标题。导语一般位于整篇文
章的首段。背景交待一个事实的起因。主体则对导语概
括的事实进行详细叙述,这一部分
命题往往最多,因此,阅读时,同学们要把这部分作为
重点。结尾往往也是中心思想的概
括,并与导语相呼应,命题者常在此要设计一道推理判
断题。
3.
在进行推理判断时,同学们一定要以阅读材料所提供的科
学事实为依据,同时所得出的
结论还应符合基本的科普常识。
3
.
阅读理解
Eighty-five-year old Chinese
pharmacologist(
药理学家
) Tu
Youyou became China's first winner
of
the Nobel Prize in Physiology or Medicine when it
was announced that she was one of three
scientists awarded the 2015 Nobel Prize
in Physiology or Medicine for their work in
developing
effective drugs against
parastic diseases.
Tu
was honored for developing
artemisin
(青蒿素)
,a drug for
malaria that has saved millions
of
lives
across
the
globe,especially
in
the
developing
world,the
Nobel
Assembly
at
karolinska
Institue
disclosed on its website on ,a Chinese trained
pharmacologist and a researcher
at
the
China
Academy
of
Chinese
Medical
Sciences
in
Beijing,
went
to
Stockholm,
Sweden
in
December
to
receive
her
award,
according
to
Cao
Hongxin,
the
science
and
technology
department head
of the State Administration of Traditional Chinese
Medicine.
Monday after he telephoned Tu to
congratulate her.
(迟来的)
honor
for Tu and
the world's recognition of
traditional Chinese medicine,
nation and the whole
Chinese scientific community,
Academy
of
Science,
China's
national
research
body
that
consists
of
more
than
one
hundred
research insistutes,
universities and research branches,
achievement
of
discovering
artemisinin
was
made
in
the
1970s,
but
it
only
received
international recognition in later
years, which suggests that we might have more
achievements
that have reached the
Nobel Prize level but have not been
recognized.
(
1
)
Why
was Tu Youyou awarded the Nobel Prize?
A. She
made
a
breakthrough
in
the
Chinese
scientific
community
B. She
came
up
with
a
revolutionary theory about
medicine
C. She devoted her
whole life to medicine research D. She
developed a very effective drug in
the
1970s
(
2
)
What do we know about Tu Youyou ?
A. She secretly accepted
the Nobel Prize by herself B. She's the
second Chinese to win the
2015 Nobel
Prize
C. She
has
an
ordinary
heart
though
winning
the
Nobel
Prize
D. She
won
the
2015
Nobel
Prize
in Physiology or Medicine with three
scientists
(
3
)
What can we infer from the last
paragraph?
A.
China lacks talented scientists like Tu Youyou.
B. Tu's achievement was recognized by the
world a long time ago.
C. Chinese
scientists
should
work
harder
to
win
more
Nobel
Prizes.
D. More
Chinese
scientific
achievements should be acknowledged.
p>
(
4
)
What
type of writing does this passage belong to?
A. A scientific report
B. An official document
C. A
news report
D. A medical record
【答案】
(
1
)
D
(
2
)
< br>C
(
3
)
D
(
4
)
C
【解析】
【分析】本文是一篇人物传
记,讲述了诺贝尔奖得主屠呦呦,她致力于中医药研
究,开发出了很多有效的药物。
p>
(
1
)考查细节
理解。根据第二段中的
“Tu was honored for
developing artemisin
(青蒿素)
,a
drug
for
malaria
that
has
saved
millions
of
lives
across
the
globe,
especially
in
the
developing
world”
可知,屠呦呦获得诺贝尔奖是因为她在
20
世纪
70
年代发明了一种非常有效的药
物。故选
D
。
(
2
)考查推理判断。根据第三段中的
< br>was
calm
and
said
she
has
received
lots
of
congratulatory calls.
可知,尽管获得
了诺贝尔奖,她还是有一颗普通的心。故选
C
。
(
3
)考查推理判断。根据
最后一段中的
achievement
of
discovering
artemisinin
was
made in the 1970s,but it only received
international recognition in later years ,which
suggests
that
we
might
have
more
achievements
that
have
reached
the
Nobel
Prize
level
but
have
not
been recognized.’ Zhou said.”
可知,建议更多的中国科学成就应该得到承认。故选
D
。
p>
(
4
)考查推理
判断。纵观全文,根据第四段中的
breakthrough
in
winning
the
Nobel
Prize
in
a
natural
science
is
the
pride
of
the
whole
nation
and
the
whole
Chinese
scientific
community,
可知,这是一项医学纪录。故选
C
。
< br>
【点评】本题考点涉及细节理解和推理判断两个题型的考查,是一篇人物类阅读
,考生需
要准确掌握细节信息,同时根据上下文进行逻辑推理,从而选出正确答案。
p>
4
.
阅读理解
Have you ever lost your car on a
parking lot? It happens. You park and go shopping.
When you
get back, you have no idea
where your car is. It can be
discouraging.
You don't
need to install (
安装
) an
expensive GPS system to keep track of your car.
That's too
expensive. You would need to
pay a monthly subscription fee just to use it. But
is there a way to
track
your
vehicle
without
spending
a
fortune?
Yes,
now
there
is!
A
California-based
start-up
company was able to make this a
reality. They created a tiny device
(
装置)
that works with your
smartphone, and it could be exactly
what you're looking for! It's called TrackR Bravo.
It's changing
the way we keep track of
the important things in our lives.
Install
the
free TrackR
app
on
your
smartphone,
connect
the
app
to
your
device
and
you're
ready to go! Simply
attach TrackR to whatever you want to keep an eye
on. The entire process of
setting it up
only takes 5 minutes or less. You can attach it to
your keys, wallet and anything else
you
don't want to lose. Then use the TrackR app to
find where your missing item are in
seconds.
Forget expensive GPS
systems
or
tracking
services.
Nobody
wants
to
pay
expensive
monthly
subscription fees. We understand how
stressful these things can be, and this is the
reason why
the company created TrackR.
This device is your VIP when you need to take care
of important
things.
If you forget where you park your
car, take out your smartphone and open the TrackR
app. Tap
on the “lost item” sign on the
screen and the app will tell you the exact
location. This device is by
no means
expensive. TrackR only costs $$29, a small price to
pay for peace of mind. The device is
small enough that you can attach it to
your pets. Put it on their collar, and you will
never lose
track of them! Attach it to
your key or wallet, and never waste a minute
rummaging the whole
house for
it.
Since
you've
been
informed
about
this
brilliant
invention,
now
attach
it
to
everything
that's
important to
you.
(
1
)
Why
does the author mention the lost car in the first
Paragraph?
A. To
explain how terrible the situation is. B.
To stress the importance of being
cautious.
C. To
lead
to
the
topic
concerning
finding
lost
items. D. To
provide
one
common
example
about theft.
(
2
)
What's the feature
of the TrackR app?
A. The process of setting up the app is
complex. B. The cost of setting up the
app is rather
high.
C. The app is available in any
electronic equipment. D. The app helps
locate the lost items in
a short
time.
(
3
)
The
TrackR was created because .
A. life is full of all
kinds of pressure B. tracking services
cause financial burden
C.
people want to keep their important items safe
D. GPS systems can not provide specific
location
(
4
)
Which of the following
is closest to the meaning of the underlined word
Paragraph 5?
A. Searching
B. Destroying C. Cleaning
D. Moving
【答案】
(
p>
1
)
C
(
2
)
D
(
3
)
< br>B
(
4
)
A
【解析】
【分析】本文是一篇说明文
,介绍杰出的发明
TrackR
,它可以帮助你找到丢失的
p>
东西。
(
1
p>
)考查推理判断。根据第一段中的
“Have you ever
lost your car on a parking lot? It happens.
You
park
and
go
shopping.
When
you
get
back, you
have
no
idea
where
your
car is.
It
can
be
discouraging.”
可知,提到丢失的汽车是为了寻找丢失物品的话
题。故选
C
。
(
2
)考查细节理解。根据第三段中的
“Then
use
the
TrackR
app
to
find
where
your
missing
item are in seconds.
”
可知,这个应用程序可以帮助在短时间内找到丢失的物品。故选
D
。
(
3
)考查细节理解。根据第四段中的
“Forget
expensive
GPS
systems
or
tracking
s
ervices.
Nobody
wants to pay expensive monthly subscription fees.
We understand how stressful these
things can be, and this is the reason
why the company created TrackR.“
可知,跟踪服务
,造成
财政负担。故选
B
。
(
4
)考查词义猜测。
根据倒数第二段中的
“The device is small enough
that you can attach
it
to
your it on their collar, and you will never lose
track of them! Attach it to your key or
wallet”
该装置是足够小,你可以将它附加到你的宠物上。把它放在他们的项圈
上,你从来
不会与他们失去联系!把它系在你的钥匙或钱包上。由此可知,找到它从不浪
费一分钟搜
查整个房子。划线词的意思应该是
“
搜寻
”
,故选
A
。
【点评】本题考点涉及细节理解,词义猜测和推
理判断三个题型的考查,是一篇科普类阅
读,考生需要准确捕捉细节信息,并根据上下文
进行逻辑推理,从而选出正确答案。
5
.
阅读理解
Best Smartphone Games To Put Your Brain
To Test
I
am
a
fan
of
blood
shedding
MMORPGs.
But
sometimes
I
play
brain
games.
Here
are
four
games
for you that will surely put your brain to
test.
Real
Chess
Chess
has
been
bursting
brains
for
over 14
centuries,
and
this
virtual variant
of chess
really
brings a new taste. It's a 3D virtual
chess that lets you play with users from all
around the world.
You can
chat with opponents, play with AI, get newbie tips
and much more. The animations and
3D
structures are really cool as well.
Juice Cubes
Juice Cubes is a light and colorful game full of
fruity juice cubes that you need to connect to
pop and clear levels. There are
multiple types of challenges, powerups, and over
550+ levels to
keep you
addicted.
It might seem
easy at the start, but it will burst your brain
when you reach higher levels.
WordBrain 2
A
really
fun
word
game
where
you
need
to
guess
words
based
on
the
number
of
letters
provided. Each word puzzle has a theme
category, such as food, human body, color, or even
space.
And you can also
use hints to solve the level when you get stuck.
Your vocabulary is sure to be
challenged in it.
Puzzlerama
Puzzlerama basically joins some of the top puzzles
in one single app, making it a perfect app for
puzzle lovers. It lets you play popular
puzzle games such as flow, jigsaw, unblock, pipes,
tangram,
and more. There are hundreds
of levels available for each puzzle type and
things get really tough
as you
advance.
The game
interface is also very colorful, and smooth
animations make the game fun to play.
<
/p>
(
1
)
What
is special about Real chess?
A. It is a light and
colorful game. B. It is a funny
word game.
C. It is a 3D
virtual chess game.
D. It has hundreds of
levels.
(
2
)
If
you're good at guessing words, which game is the
best choice?
A.
Real Chess. B. Juice Cubes.
C. WordBrain 2. D.
Puzzlerama.
(
3
)
Which games are likey to have
bright and different colors in the interface
design?
A. Real
Chess&WordBrain 2
B. Juice Cubes & WordBrain 2
C. WordBrain 2 & Puzzlerama
D. Puzzlerama & Juice Cubes
【答案】
(
1
)
C
(
2<
/p>
)
C
(
3
)
D
【解析】
【分析】本文是一篇应用文
,介绍了四种游戏测试你的大脑。
(
1
)考查细节理解。根据
Real
Chess
部分中的
“It's a
3
D virtual chess that lets you play
with
users from all around the
world.“
可知,
Real chess
< br>是一个
3D
虚拟象棋游戏。故选
C
。
(
2<
/p>
)考查细节理解。根据
WordBrain
2
部分中的
“A really fun word game
where you need to
guess words based on
the number of letters provided.”
可知,如果你擅
长猜词,最好的选择就
是
WordBrain
2
。故选
C
。
(
3
)考查细节理解。根据
Juice Cubes
部分中的
“Juice
Cubes is a light and colorful game full of
fruity juice cubes that you need to
connect to pop and clear levls”
和
Puzzlerama
部分中的
“The
game interface is also very colorful,
and smooth animations make the game fun to
play.”
可知,
Puzzlerama & Juice
Cubes
有鲜艳、不同的颜色。故选
D
。
【点评】本题考点涉及细节理解题型的考查,是一篇介绍
类阅读,要求考生准确捕捉细节
信息,并结合题目要求,从而选出正确答案。
6
.
阅读理解
Feelings often run high where
insects are concerned, with many people even sick
when seeing
them, let alone touch or
swallow them. And yet insects present a huge
nutritional opportunity as
an
increasing global population seeks more sources of
food and feed.
Insects
have
generally
high
levels
of
animal
protein
and
key
micronutrients
with
lower
environmental
footprints than traditional alternatives, and they
can be raised on leftovers. But
cultural,
social
and
economic
problems
remain,
reports
an
article
published
today
in
Nutrition
Bulletin.
“Insects
present
a
nutritional
opportunity,
but
it
is
unclear
how
their
nutritional
quality
is
influ
enced
by
what
they
are
fed,”
says
Darja
Dobermann,
a
researcher
at
the
University
of
Nottingham.
“In
ideal
conditions,
insects
have
a
smaller
environmental
impact
than
most
traditional western forms of animal
protein; less known is how to raise insect
production while
maintaining these
environmental benefits.”
“Studies overall show that insects
could make valuable economic and nutritional
contributions
to the food or fed
systems, but there are no clear regulations in
place to bring insects into such
supply
systems without them turning into a more expensive
version of poultry
(家禽)
for
food,”
says Dobermann.
The article highlights how insects
have been a source of food for hundreds of years
in more
than
100
countries
with
over
2,000
species
that
can
be
eaten;
in
central
Africa,
up
to
50%
of
dietary
protein
has
come
from
insects,
with
their
market
value
higher
than
many
alternative
sources of animal protein.
Insects need to be large enough to
make the effort of catching them worthwhile and
easy to
locate, preferably in
predictably large quantities. They are consumed at
various life stages, as raw,
fried,
boiled, roasted or ground food.
(
1
)
Which of
the following is the advantage of raising insects
for food?
A. It
will offer people work opportunities. B.
It is environmentally friendly.
C. It will replace traditional food.
D. It will result in less
leftovers
(
2
)
What can be inferred from
Dobermann's words?
A. Raising insects for food has become
popular.
B. Raising insects
can't solve food problems.
C. More
should
be
done
to
raise
insects
for
food.
D. More
money
can
be
made
by
raising
insects.
(
3
)
Wha
t does the underlined word in paragraph 4 stand
for?
A. Insects
B. Regulations C. Feed systems
D. Supply systems
(
4
)
Which is the possible
title of this passage?
A. How to Raise Insects
B. Raising Insects for Money
C. Insects Seem No Longer Ugly
D. A New Source of Food
【答案】
(
1
)
B
(
2
)
C
(
3
)
A
(
4
)
D
【解析】
【分析】本文是一篇说明文
,介绍了一种新的食物来源
——
昆虫提供了巨大的营
养机会。
(1)
考查细
节理解。根据第二段中的
“Insects have generally high
levels of animal protein and key
micronutrients with lower environmental
footprints than traditional alternatives, and they
can be
raised on leftovers.”
可知,饲养昆虫为食物是环保的。故选
B
。
(2)
考查推理判断。根据第四段中的
< br>“Studies
overall
show
that
insects
could
make
valuable
economic
and
nutritional
contributions
to
the
food
or
fed
systems,
but
there
are
no
clear
regulations in place
to bring insects into such supply systems without
them turning into a more
expensive
version of poultry
(家禽)
for
food,”
研究表明,昆虫可以为食物或食物系统做出有
价
值的经济和营养贡献,但目前还没有明确的规定,可以将昆虫带入这样的供应系统,而
不
让它们变成更昂贵的家禽饲料。
”
可知,从
Dobermann
的话可推知应该做更多的工作来
饲养昆
虫。故选
C
。
(3)
考查词义猜测。根据第四段中的
“Studies
overall
show
that
insects
could
make
valuable
economic
and
nutritional
contributions
to
the
food
or
fed
systems,
but
there
are
no
clear
regulations in place to bring insects
into such supply systems without them turning into
a more
expensive
version
of
poultry
(家禽)
for
food,” “
研究表明,昆虫可以为食物或食物系统做出<
/p>
有价值的经济和营养贡献,但目前还没有明确的规定,可以将昆虫带入这样的供应系统,<
/p>
而不让它们变成更昂贵的家禽饲料。
”
由
此推知,此处的
them
指的是
ins
ects
,故选
A
。
< br>
(4)
考查主旨大意。根据第一段中的
“And yet
insects
present
a
huge
nutritional
opportunity
as
an increasing global
population seeks more sources of food and feed.”
p>
可知,本文讲述的是一种
新的食物来源。故选
D
。
【点评】本题考点涉及细节理
解,词义猜测,推理判断和主旨大意四个题型的考查,是一
篇生活类阅读,要求考生在捕
捉细节信息的基础上,进一步根据上下文的逻辑关系,进行
分析,推理,概括和归纳,从
而选出正确答案。
7
.
阅读理解
On a February day during an
unusually mild winter, found myself missing the
snowy beauty. I
enjoyed the feeling
that comes from watching snow fall gently from
heaven while I'm cosy inside
with
a
good
fire
burning
in
the
stove.
But
there
were
more
serious
concerns,
like
the
lack
of
rainfall making our woods more
accessible to summer forest fires. Local ski
fields and hotels, all
dependent
on
a
snowy
season,
felt
sorry
for
the
vacant
lifts,
empty
restaurants
and
unused
snowmobiles.
Then I happened to see three little robins
(
知更鸟
) fly into our yard.
What were they doing
here? West of us,
in the Willamette Valley, wild flowers burst this
time of year. But here in central
Oregon, even if a groundhog
(
土拨鼠
) had wanted to appear,
it couldn't have broken through the
frozen earth. And yet, these robins had
arrived.
Their presence
brought me a flow of happiness. It felt like a
celebration as I dug into my bag of
birdseed
and
spread
a
handful
on
the
ground.
Above
me,
the
deep
blue
sky
was
cloudless,
perfectly quiet but for some smoke from
a neighbor's chimney. The lively cold made the air
fresh
and clean.
My robins jumped lightly toward the seed. My soul
jumped with them, feeling equally carefree.
Caught up in the moment of spring
fever, I checked our snowless flower beds. To my
delight, I
spotted a green branch
sticking out through the brown soil.
Despite the cold, I wasn't ready to
go back inside. Just a short meeting with those
robins had
renewed my spirit. The next
day I would return to my outdoor work with a
cheerful heart and a
hopeful eye for
these signs of spring.
(
1
)
The
author missed a snowy winter because snow could
.
A. prevent
forest fires
B. boom his business
C.
promise an early spring
D. bring him a good feeling
(
2
)
The
author felt happy when finding .
A. the sky was deep blue
with clouds
B. three
little robins flew into his yard
C. wild flowers burst in the Willamette
Valley
D. a groundhog appeared
through the frozen
earth
(
3
)
We
can infer from the passage that the author .
A. would enjoy wild flowers
the next day
B. thought
winter was already over
C.
longed for the coming of spring
D. loved robins the most
【答案
】
(
1
)
D<
/p>
(
2
)
B
(
3
)
A
【解析】
【分析】本文是一篇记叙文
,寒冷的冬天,作者在家里发现有三只小知更鸟飞到
了他的庭院,他感觉很高兴,于是他
决定第二天外出,去寻找春天的足迹。
(1)
考查细节理解。根据第一段中的
“One
a
February
day
during
an
unusually
mild
winter,
I
found
myself missing the snowy beauty. I enjoyed the
feeling that comes from watching snow fall
gently from heaven while I'm cosy
inside with a good fire burning in the stove.”
可知作者想念下
雪的冬天,是因为雪可以给他带来一种很好的感觉,故选
D
。
(2)
考查细节理解。根据第三段中的
“Their
presence brought me a flow of happiness.”
可知当作
者发现有三只小知更鸟飞到了他的庭院时,他感觉很高兴,所以选
B
。
(3)
考查推理判断。根据最后一段中的
“The next day I
would return to my outdoor work with a
cheerful heart and a hopeful eye for
these signs of spring. ”
可知作者第二天会欣赏野花,所以
选
A
。
p>
【点评】本题考点涉及细节理解和推理判断两个题型的考查,是一篇故事类阅读,要求考
p>
生准确捕捉细节信息,根据上下文进行逻辑推理,从而选出正确答案。
8
.
阅读理解
Many
foreign
students
report
feeling
lonely
or
unwelcome
in
Australia.
Those
feelings
are
among the reasons why Australia is
taking a close look at its international education
industry. But
wherever international
students go, making friends may not always be
easy. Elisabeth Gareis of
Baruch
College in New York surveyed 454 international
students. They were attending four-year
colleges and graduate schools in the
American South and Northeast.
Students
from
English-speaking
countries
and
from northern
and
central
Europe
were
more
likely to be happy with their
friendships. But 38% of the international students
said they had no
close friends in the
United States. And half of the students from East
Asia said they were unhappy
with the
number of American friends they had. Thirty
percent said they wished their friendships
could be deeper and more
meaningful.
Professor Gareis says, “Students from
East Asia have cultures that are different on many
levels
from the culture in the United
States. There are also language problems, and
maybe some social
skills, such as small
talks, which are possibly not as important in
their native countries, where it's
not
as
important
to
start
friendships
with
small
talks.
Many
East
Asian
students
blamed
themselves
for
their
limited
friendships
with
Americans,
for
not
speaking
the
language
well
enough and for not knowing the culture
well enough.”
VOA's
Students
Union
blogger
Jessica
Stahl
did
her
own
survey
to
find
out
how
American
students and foreign students relate to
each other. More than 100 students, about half of
them
American,
answered
her
online
questions.
Half
of
the
international
students
and
60
%
of
the
Americans
said they related as well or better to the other
group than to their own group.
Pr
ofessor Gareis says,
“International students who make friends with host
nationals are, overall,
more
satisfied
with
their
stay
in
the
host
country.
They
have
better
language
skills,
better
academic performance
and better attitudes toward the host
country.”
(
1
)
What can be the best title for
the text?
A.
Making Friends Is Not Always Easy for Foreign
Students
B. Students from East
Asia Are Not
Good at Making
Friends
C. International
Education
Industry
in
Australia
and
America
D. The
Relation
between
Foreign Students and Host
Countries
(
2
)
Professor Gareis tends to think
that .
A.
culture shock should be blamed for many levels of
American culture
B. foreign
students
don't know small talks mean a
lot to Americans
C. foreign
students should learn some basic social skills
first of all
D. foreign
students have
difficulty making friends
for different reasons
(
3
)
How
did Jessica Stahl carry out her survey?
A. By doing questionnaires
from Students Union.
B. By
asking questions on the Internet.
C. By forming the students into groups.
D. By doing a survey through VOA
(
4
)
Which of
the following statements will the writer probably
agree with?
A.
International
students
like
to
make
more
friends
in
their
own
group.
B. International
students
are more likely to remain in the host country
after graduation.
C.
Students
experience.
【答案】
(
1
)
A
(
2
< br>)
D
(
3
)
B
(
4
)
D
【解析】
【分析】本文是一篇新闻报
道,很多学生觉得在澳大利亚感到孤独和不受欢迎,
而事实是留学生在任何地方都有可能
因为文化、习俗等各方面原因而交不到朋友。
(1)
考查主旨大意。这篇文章主要讲了《高等教育纪事报》最近一篇报道称,许多外国学生
称在澳大利亚感到孤独或不受欢迎。这些感受是澳大利亚密切关注其国际教育产业的原因< p>
之一。但不管国际学生去哪,交朋友可能不总是那么容易。故选
A
。
(2)
考查细节理
解。根据第三段中的
“Professor
Gareis
says,
‘S
tudents
from
East
Asia
have
cultures that are
different on many levels from the culture in the
United States. There are also
language
problems, and maybe some social skills, such as
small talk, which are possibly not as
important
in
their
native
countries,
where
it's
not
as
important
to
start
friendships
with
small
talks.
Many East Asian students blamed themselves for
their limited friendships with Americans,
for not speaking the language well
enough and for not knowing the culture well
enough. ’”
可知
加赖斯教授认为外国学生交友困难是
多方面的原因造成的,所以选
D
。
<
/p>
(3)
考查细节理解。根据第四段中的
“
VOA's
Student
Union
blogger
Jessica
Stahl
did
her
own
survey to find out how
American students and foreign students relate to
each other. More than
100 students,
about half of them American, answered her online q
ue
stions.”
可知杰西卡
·<
/p>
斯塔尔
通过在网上问问题的形式进行调查,故选
< br>B
。
(4)
< br>考查推理判断。根据最后一段
”Professor
Gareis
says:‘International
students
who
make
friends with host nationals are,
overall, more satisfied with their stay in the
host country. They
have
better
language
skills,
they
have
better
academic
performance
and
they
have
better
attitudes toward the host country.’
可知和东道主学生交朋友的国际学生回国后对自己的经历
更为满意。所以
选
D
。
【点
评】本题考点涉及细节理解,推理判断和主旨大意三个题型的考查,是一篇新闻报
道,要
求考生在捕捉细节信息的基础上,进一步根据上下文的逻辑关系,进行分析,推
理,概括
和归纳,从而选出正确答案。
who
make
more
friends
at
home
have
better
academic
performance.
D.
Students
who
make
friends
in
their
host
countries
feel
happier with
their
9
.
阅读理解
At one time or another
in your life you have probably done origami, even
if it was just making a
paper airplane
or something more complicated like a paper crane.
The chances are that as you
did it, you
reflected on how inventive this traditional art
is. Animals, boxes, flowers, boats: it all
can be created from a single square or
rectangular sheet of paper simply by folding it.
No cutting,
no pasting.
But
did
you
ever
stop
to
think
how
the
same
techniques
might
be
applied
to
engineering?
Equipment that
could be of real practical use? Origami meets the
demand for things that need to
be
small
when
transported
and
large
when
they
arrive,
like
the
everyday
umbrella.
In
fact,
origami-
inspired creations have already flown in space; in
1995, Japanese engineers launched a
satellite with solar panels that folded
like a map.
'It's now
mathematically proven that you can pretty much
fold anything,
J.
Lang,
who
quit
his
engineering
job eight
years
ago
to
fold
things
full
time.
Lang,
an
origami
enthusiast since age
six, advised a advised well-known ear manufacturer
the best way to fold an
airbag
into
a
dashboard.
He
is
currently
working
on
a
space
telescope
lens
that,
if
all
goes
according to plan, should be able to
unfold to the size of a football field.
At the other end of the scale,
researchers are also working on tiny folding
devices that could
lead to
breakthroughs in medicine and computing. There's
no doubt that computers of the future
may contain tiny, folded motors or
capacitors for faster processing and better
memory.
Applications for
origami engineering go further than many of us
might imagine.
says MIT's Erik Demaine,
可重构的
) robots that can fold
on their own
from one thing into
another, like Transformers. Too much like science
fiction to be true?
Maybe
—
though you certainly
wouldn't want to bet against it.
(
1
)
What do
we know about origami?
A. It consumes lots of time.
B. It involves interesting ideas.
C. It requires complex techniques.
D. It has to do with cutting and
pasting.
(
2
)
Which of the following is an
application of origami?
A. A space telescope lens can be folded
to the size of an umbrella.
B. A satellite is equipped with solar
panels and a folded map.
C.
An airbag can be better folded into a dashboard of
a car.
D. A future computer
contains many huge folded motors.
(
3
)
What is
Erik Demaine's attitude towards origami
engineering?
A.
Hopeful B. Doubtful.
C. Disapproving. D.
Ambiguous.
(
4
)
In
which section of a newspaper may this text appear?
A. Entertainment.
B. Culture.
C. Education.
D. Pop-science.
【答案】
(
1
)
B
(<
/p>
2
)
C
(
3
)
A
(
4
)
D
【解析】
【分析】本文是一篇说明文
,折纸是一种具有创造性的传统艺术,而现在它已经
被应用到技术工程领域,人们利用折
纸原理创造出了很多可折叠的装置。折纸工程将在很
大程度上影响未来的医药、计算机和
机器人行业。
(
< br>1
)考查推理判断。根据第一段中的
“The
chances
are
that
as
you
did
it,
you
reflected
on
how inventive this
traditional art is. Animals, boxes, flowers,
boats: it all can be created from a
single square or rectangular sheet of
paper simply by folding it. No cutting, no pasting
.”
可知,折
纸是一个具有创造性的传统艺术,我们不用裁剪或
拼贴,只通过折叠就可以把一张正方形
或者三角形的纸变成动物、纸盒、花、船等东西,
由此推测折纸需要有创造性的和有趣的
想法。故选
B
。
(
2
)考查细节理解。根据第三段中的
“Lang,
an
origami
enthusiast
since
age
six,
advised
a
well-
known ear
manufacturer the best way to fold an airbag into a
dashboard.”
可知折纸爱好者
Lang
向一位制造商建议了把安全气囊折叠到仪表盘中的最佳方式。故选
C
。
(
3
)考查推理判断。根据最后一段中的
“Appli
cations for origami engineering go further than
many
of
us
might
im
agine”
可知
Erik
Demaine
认为折纸工程的应用远远超出了我们的想象,
由此可推测
Erik Demaine
对折纸工程的未来充满希望。故选
A
。
(
4
)考查推理判断。根据第二段中的
“
in 1995,
Japanese engineers
launched a
satellite
with
solar
panels
that
folded
like
a
map.”
;第三段中的
“Lang,
an
origami
enthusiast
since
age
six,
advised
a
advised
well-
known
ear
manufacturer
the
best
way
to
fold
an
airbag
into
a
dashboard.”
;
第四段中的
“There's
no
doubt
that
computers
of
the
future
may
contain
tiny,
folded motors or capacitors for faster
processing and better memory.
”
和第五段中的
“‘Some day,’
says MIT's Erik Demai
ne,
‘we'll build reconfigurable
(
可重构的
) robots that can fold
on their own
from one thing into
another, like Transformers.’”
可知卫星,安全气囊的
折叠,未来电脑的发展
和未来可重构机器人,这些都和科学技术相关,故推测本文很有可
能出现在报纸的科学板
块。故选
D
。<
/p>
【点评】本题考点涉及细节理解和推
理判断两个题型的考查,是一篇文化类阅读,考生需
要准确捕捉细节信息,根据上下文进
行逻辑推理,从而选出正确答案。
10
.
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(
A
、
B
、
C
和
D
)中,选出最佳选项。
p>
These
days,
I
walk
down
the
steps
leading
toward
the
south
end
of
the
All
England
Club
in
Wimbledon,
and
still
look
for
the
Crow's
Nest,
a
small
green
observation
tower
with
an
outer
ladder that I used to climb on for a
wide view of the grounds, but which has since been
knocked
down.
The Crow's Nest was a particularly useful point,
because it allowed a tennis writer to keep track
of the action on as many as 10 outside
courts at a time. At days end, reporters from
different
nations would share notes on
what they had observed all over the
grounds.
Twenty-seven
years later, the press room has touch screens that
allow us to watch live videos
from
any
court,
and
even
go
back
to
watch
key
moments
in
key
matches
long
after
they
have
finished. You could
cover Wimbledon without leaving your seat. But
that is a bit like spending all
your
time ordering room service and looking up fun
facts on Wikipedia.
More
than at any other tennis tournament, there is also
an appetite for stories that deal with
the setting, the history and the
traditions.
If they
change the price of the fish tacos
(
鱼肉卷饼
) at the United States
Open, it's not a story.
If
they
change
the
price
of the
strawberries
and
cream,
the
signature
treat
at Wimbledon.
It's
time to email your editor using capital
letters.
The new
retractable (
可伸缩的
) roof was
put in place in 2009. Until then, you always had
to
have a rainy-day story in your
notebook because there were no guarantees any
matches would be
played. Now tennis is
a sure thing on Centre Court, which has made
tennis reporters a bit less
creative.
But at least it guarantees us daily access to the
most atmospheric place in the sport.
So much has changed, but Centre
Court remains true to its original spirit: more a
theater than a
stadium. Catching that
feeling is part of covering Wimbledon,
too.
(
1
)
What did the author do on the Crow's
Nest in the past?
A. He made friends with reporters.
B. He reported on tennis
matches.
C. He appreciated
the beautiful scenery. D. He exchanged
experiences with tennis players.
(
2
)
What does
the author think of the new way of covering
Wimbledon?
A. It
lacks fun. B. It is expensive C.
It is not convenient. D. It is not quick
enough
(
3
)
Why
does the author mention strawberries and cream?
A. To compare popular
foods. B. To introduce
the typical treat at Wimbledon.
C. To describe people's craze for
traditional dishes.
D. To show
the traditions of Wimbledon
are an
attraction.
(
4
)
What difference does the new
roof make?
A.
Audiences have easier access to a tennis court.
B. There's less fun in watching
Wimbledon
indoors.
C. Reporters
are
struggling
to
find
original
material.
D. rainy-
day
stories
about
Wimbledon
have become
history.
【答案】
(
1
)
B
(
2
)
A
(
3
)
D
(
4
)
D
【解析】
【分析】本文是一篇记叙文
。作者追忆对温网的报道。虽然发生了很大的变化,
但中心球场仍然忠于它的原始精神:
与其说是体育场,不如说是一座剧院。捕捉这种感觉
也是报道温网的一部分。
(
1
)考查推理判断。
根据第二段中的
“The
Crow’s
Nest
was
a
particularly
useful
point,
because it allowed a
tennis writer to keep track of the action on as
many as 10 outside courts at a
time. At
days end, reporters from different nations would
share notes on what they had observed
all over the
grounds.”
可知,过去作者在
the Crow’s
Nest
报道了网球比赛。故选
B
。<
/p>
(
2
)考查推
理判断。根据第三段中的
“You could cover Wimbledon
without leaving your seat.
But that is
a bit like spending all your time ordering room
service and looking up
fun facts on
Wikipedia.”
可知,作者认为报道温网的新方式缺乏乐趣。
故选
A
。
(
3
)考查推理判断。根据第五段中的
“
If they change the price of the strawberries and
cream,
the signature treat at
Wimbledon. It’s time to email your editor using
capital letters.”
可知,作者
提到草莓和奶
油是为了展示温布尔登的传统是一种吸引。故选
D
。
(
4
)考查推理判断。
根据倒数第二段中的
“The
new
retractable
(
可伸缩的
)
roof
was
put
in
place
in
2009.
Until
then,
you
always
had
to
have
a
rainy-day
story
in
your
notebook
because
there were no
guarantees any ma
tches would be played.
”
可知,新屋顶使关于温布尔登的雨天
故事已经成为历史。故选
D
。
p>
【点评】本题考点涉及推理判断题型的考查,是一篇故事类阅读,要求考生根据上下文进
p>
行逻辑推理,从而选出正确答案。
p>
11
.
阅读理解
Anyone can try to lead a group, but
not every individual is cut out for leadership.
The better
leaders possess a few
qualities that can mean the difference between the
success and failure of
the group. These
are the qualities the leader of higher rank will
look for when choosing a leader
for
a
group,
or
when
evaluating
the
performance
of
a
leader.
They're
also
the
qualities
team
members want in a group leader, and
appreciate when they find them.
Take Responsibility
Group leaders might share tasks
around a group as necessary, but eventually a
group leader
needs to be able to accept
that responsibility lies on his shoulders. That
means that if things go
wrong in a
group project, he's the one who must accept the
consequences and work out what
mistakes
are made. The group leader won't always have the
power to control everything group
members do, but he should be ready to
admit any mistakes the group has made as a result
of his
leadership
Concern for Members
The
group
leader
has
a
commitment
to
the
task
or
project
at
hand,
but
perhaps
more
importantly, he has a real concern for
each and every person who is part of his group.
This means
getting to know the
strengths, weaknesses and goals of team members,
as well as making time to
build the
group through collective activities. The group
leader should make sure that everyone is
included, even if an individual is new
to a group.
Good
Listener
The group
leader needs to be able to listen to the
suggestions, complaints and ideas of group
members. Not only will this allow
complaints to be addressed and potentially
suitable ideas to be
put
into
practice,
but
a
leader
who
listens
will
also
encourage
group
members
to
share
their
concerns and thoughts, creating an
atmosphere of free speech and
productivity.
(
1
)
The
passage is mainly about____________.
A. choosing a good leader
for a group. B. assessing the
performance of a leader.
C.
team members' appreciation of a leader.
D. qualities of a good group
leader.
(
2
)
A
good leader should always be able to_______.
A. tell when things go
wrong in a group project.
B.
recognize any mistakes as his own.
C. make group members admit their
mistakes.
D. control everything
group members do.
(
3
)
According to
A. fair B.
reliable C. determined
D. generous
(
4
)
Which of the following is not
a benefit of the group leader being a good
listener?