(英语)英语阅读理解模拟试题含解析

萌到你眼炸
961次浏览
2021年02月13日 21:07
最佳经验
本文由作者推荐

-

2021年2月13日发(作者:之后)


(英语)英语阅读理解模拟试题含解析




一、高中英语阅读理解



1



阅读理解



A Song of Ice and Fire


is a seven-part series of fantasy written for adults. George R. R. Martin


writes each chapter from the perspective of a specific character, providing a limited point of view


for each section. The reader is able to understand the inner workings of the individual, but the


reader is barred from a whole understanding of the text. The world he has created has magic, but


there is much more than that. While magic exists, it exists on the edge, and the inner unrest of


the characters is much more important.




His


work


also


has


a


level


of


realness


that


is


astonishing


in


a


work


of


fantasy.


Characters


are


imperfect, and many make questionable moral choices. In the end, however, Martin shows that


both good and bad happen to both the people of high moral standard and the corrupt. He has


made it clear that any character can die at any point, which has led to a lot of heartbreak from


readers.



In 2011,


A Song of Ice and Fire


became a television series titled


Game of Thrones


. Martin has


been


closely


involved


with the


production.


It


has


currently


run


for


seven


seasons, and


viewers


anxiously await the eighth season to answer their questions from the season seven finale.



His fans are also waiting for


The Winds of Winter and A Dream of Spring,


the next books in the


series, to answer the questions Martin and the television show have not yet addressed. Martin,


however, has no plans to rush. He has made it clear that he will continue to write the books while


working on the television show and writing other novels.



But how will the story continue? What is going to happen in Westeros, and more importantly:


when are we going to find out? Martinis skill as a writer has kept readers and viewers spellbound.


Many hope he will finish the next book before the next season of the show begins, but no one


knows with Martin. He always keeps his readers guessing.




1



One of the characteristics of


A Song of Ice and Fire


is ________.



A. each chapter is written from a limited point of view


B. magic is the center of the story



C. Martin


has


made


imperfect


characters


die


at


any


point


D. many


characters


make


astonishing choices




2



What is George R. R. Martin's


A Song of Ice and Fire


considered to be?



A. One of his masterworks of fantasy.


B. An unsuccessful screen adaptation.



C. An artistic creation for the TV.


D. One of the best TV programmes.




3



What does the word “address” in the fourth paragraph mean?




A. written B. spoken C. solved D. directed




4



How will the ending of the story be?



A. Interesting. B. Confusing. C. Novel. D. Unknown.



【答案】



1



A




2



A




3



C




4



D



【解析】


【分析】本文是一篇应用文 ,介绍了


George R. R. Martin


为成人写的 奇幻小说《冰


与火之歌》。作者


Martin

< br>从一个特定的角色的角度来写每一章,为每一节提供一个有限的


观点。这人们正期 待作者继续写作,把故事延续下去。



(1)

< br>考查细节理解。根据第一段中的


“George


R.


R.


Martin


writes


eac


h


chapter


from


the


perspective of a specific character, providing a limited point of view for each section.”


可知,


A


Song of Ice and Fire


的一个特点是每一 章都是用有限的视角写的。故选


A




(2)K


考查细节理解。根据第二段中的


“His work also has a level of realness that is astonishing in


a work of fantasy.



可知,


George R. R. Martin



A Song of Ice and Fir e


被认为这是他的杰作之


一。故选


A< /p>




(3)


考查 推理判断。根据第四段中的


“His


fans


are


also


waiting


for


The


Winds


of


Winter


and


A


Dream of Spring, the next books in the series, to answer the questions Martin and the television


show have not yet addr


essed. Martin, however, has no plans to rush.”


可知,他的书迷们也正在


等着


The Winds of Winter and A Dream of Spri ng


——


本系列的下一本书,这本书是为了解答


马丁和电视剧尚未解决的问题。由此可知选


C




(4)


考查推理判断。根据最后一段中的< /p>


“He always keeps his readers guessing.”< /p>


可知,这个故事


的结尾将是未知的。故选


D




【点评】本题考点涉及细节理解 和推理判断两个题型的考查,是一篇介绍类阅读,要求考


生准确捕捉细节信息,根据上下 文进行逻辑推理,选出正确答案。





2



阅读理解




On


a


college


camping


trip,


curiosity


about


waves


and


sand


caused


Rob


Thieler


to


study


shorelines


around


the


world.


Thirty


years


later


and


now


a


U.S.


Geological


Survey


research


geologist, Thieler, is combining science and smartphone technology to help study an endangered


bird, the Atlantic Coast piping plover.




The


piping


plover


is


a


shorebird


that


breeds


(繁殖)


along


the


Atlantic


Coast,


the


Great


Lakesand the Great Plains. Rising sea levels associated with climate change, as well as increased


development


in


their


beach


habitats


(栖息地)


,


threaten


the


species


(物种)


.


To


help


track


changes in piping plover habitats, Thieler developed a free app called iPlover in 2012. This is a


marked change from the typical way scientists collect data, which involves gathering information


using specialized equipment or writing in notebooks and then putting into spreadsheets.




Since


releasing


iPlover,


scientists


have


gathered


data


across


1500


km


of


breeding


range.


Thatequals about a third of the distance across the U.S., which is a large area to cover for only


two thousand breeding pairs of piping plovers on the east coast. Instead of having to travel and


spend days at each site, a number of cooperators in the field use the app to collect and send data,


allowing scientists to gather data more efficiently. It also allows them to collect data at the same


time during each breeding season, providing a better picture of changes that happen over longer


periods


of


time.


And


fast,


centralized


access means


scientists


can


look


at


data


quickly


to


get


a


real-time idea of where and how piping plovers are using their habitats.



While iPlover is used by trained field staff, other apps like the U. S. Geological Survey'sweb-


based


“iCoast—


Did


the


Coast


Cha


nge?”


invite


citizen


scientists


to


identify


coastal


changes


by


comparing


bird's-eye-view


photographs


taken


before


and


after


storms.


All


the


information


scientists and citizen scientists alike collect helps federal and state agencies create policyplans for


addressing climate change impacts (


影响


) worldwide.




1



What can we know about the piping plover?



A. Its behaviour is changing. B. Its habitat is growing bigger.



C. Its living environment is becoming worse.


D. Its breeding is limited to the Atlantic Coast.




2



Why did Thieler develop iPlover?



A. To study shorelines across America. B. To advance information technology.



C. To find out global climate change.


D. To monitor changes of piping plover habitats.




3

< p>


Which of the following benefits the shorebirds?



A. The camping equipment.


B. Research on smartphones.



C. The changeable coast.


D. Progress in technology.


< /p>



4



What would be the best title of the text?



A. Protecting Endangered Shorebirds B. Rob Thieler, a Creative Scientist



C. IPlover, Tool for Training Field Staff


D. Differences Between IPlover and ICoast



【答案】


< p>
1



C




2



D



3



D




4



A



【解析】


【分析】本文是一篇说明文 。文章主要讲述了随着技术的进步,保护濒危的岸禽


鸟类的措施变得更加的有效。




1


)考查细节理 解题。根据文章第二段


Rising


sea


levels


associated


with


climate


change,


as


well as increased development in their beach habitats


(栖息地)


, threaten the species


(物种)


可知,笛鸻的生存环境变得越来越糟了 。故答案选


C




2


)考查细节理解题。根据文章第二段

< br>To


help


track


changes


in


piping


plover


habitats,


Thieler developed a free app called iPlover in 2012.


可知,发明


app


其目的是为了追踪笛鸻的


栖息地的改变。故答案选


D





3


)考查推理判断题。根据文章第三段


Instead


of


having


to


travel


and


spend


days


at


each


site, a number of cooperators in the field use the app to collect and send data, allowing scientists


to gather data more efficiently.


可以推断出,技术的进步,使得科学家获得更有效的数据。故


答案选


D





4


)考查主旨大意题。根据文章大意 :文章主要讲述了随着技术的进步,保护濒危的岸禽


鸟类的措施变得更加的有效。故答案 选


A




【点评】


1.


要想做好科普英语阅读 理解题,同学们就要注意平时多读科普知识类文章,学


习科普知识,积累常见的科普词汇 ,从根本上提高科普英语的阅读能力。



2.


要熟悉科普类文章的结构特点。科普类文章一般由标题


(Head

< p>
line)


,导语


(Introduction)



背景


(Back


ground)


,主体


(Main < /p>


body)


和结尾


(End)

< p>
五部分构成。标题是文章中心思想高度而


又精辟的概括,但根据历年的高考 情况来看,这类阅读理解材料一般不给标题,而要同学


们选择标题。导语一般位于整篇文 章的首段。背景交待一个事实的起因。主体则对导语概


括的事实进行详细叙述,这一部分 命题往往最多,因此,阅读时,同学们要把这部分作为


重点。结尾往往也是中心思想的概 括,并与导语相呼应,命题者常在此要设计一道推理判


断题。



3.


在进行推理判断时,同学们一定要以阅读材料所提供的科 学事实为依据,同时所得出的


结论还应符合基本的科普常识。




3



阅读理解



Eighty-five-year old Chinese pharmacologist(


药理学家


) Tu Youyou became China's first winner


of the Nobel Prize in Physiology or Medicine when it was announced that she was one of three


scientists awarded the 2015 Nobel Prize in Physiology or Medicine for their work in developing


effective drugs against parastic diseases.



Tu was honored for developing artemisin


(青蒿素)


,a drug for malaria that has saved millions


of


lives


across


the


globe,especially


in


the


developing


world,the


Nobel


Assembly


at


karolinska


Institue disclosed on its website on ,a Chinese trained pharmacologist and a researcher


at


the


China


Academy


of


Chinese


Medical


Sciences


in


Beijing,


went


to


Stockholm,


Sweden


in


December


to


receive


her


award,


according


to


Cao


Hongxin,


the


science


and


technology


department head of the State Administration of Traditional Chinese Medicine.




Monday after he telephoned Tu to congratulate her.


(迟来的)


honor for Tu and


the world's recognition of traditional Chinese medicine,




nation and the whole Chinese scientific community,


Academy


of


Science,


China's


national


research


body


that


consists


of


more


than


one


hundred


research insistutes, universities and research branches,





achievement


of


discovering


artemisinin


was


made


in


the


1970s,


but


it


only


received


international recognition in later years, which suggests that we might have more achievements


that have reached the Nobel Prize level but have not been recognized.




1



Why was Tu Youyou awarded the Nobel Prize?



A. She


made


a


breakthrough


in


the


Chinese


scientific


community B. She


came


up


with


a


revolutionary theory about medicine



C. She devoted her whole life to medicine research D. She developed a very effective drug in


the 1970s




2


What do we know about Tu Youyou ?



A. She secretly accepted the Nobel Prize by herself B. She's the second Chinese to win the


2015 Nobel Prize



C. She


has


an


ordinary


heart


though


winning


the


Nobel


Prize D. She


won


the


2015


Nobel


Prize in Physiology or Medicine with three scientists




3



What can we infer from the last paragraph?



A. China lacks talented scientists like Tu Youyou. B. Tu's achievement was recognized by the


world a long time ago.



C. Chinese


scientists


should


work


harder


to


win


more


Nobel


Prizes.


D. More


Chinese


scientific achievements should be acknowledged.




4



What type of writing does this passage belong to?



A. A scientific report B. An official document



C. A news report D. A medical record



【答案】



1



D




2


< br>C




3



D




4



C



【解析】


【分析】本文是一篇人物传 记,讲述了诺贝尔奖得主屠呦呦,她致力于中医药研


究,开发出了很多有效的药物。




1


)考查细节 理解。根据第二段中的


“Tu was honored for developing artemisin


(青蒿素)


,a


drug


for


malaria


that


has


saved


millions


of


lives


across


the


globe,


especially


in


the


developing


world”


可知,屠呦呦获得诺贝尔奖是因为她在


20


世纪


70


年代发明了一种非常有效的药


物。故选

< p>
D





2


)考查推理判断。根据第三段中的


< br>was


calm


and


said


she


has


received


lots


of


congratulatory calls.


可知,尽管获得 了诺贝尔奖,她还是有一颗普通的心。故选


C





3


)考查推理判断。根据 最后一段中的



achievement


of


discovering


artemisinin


was


made in the 1970s,but it only received international recognition in later years ,which suggests


that


we


might


have


more


achievements


that


have


reached


the


Nobel


Prize


level


but


have


not


been recognized.’ Zhou said.”


可知,建议更多的中国科学成就应该得到承认。故选


D





4


)考查推理 判断。纵观全文,根据第四段中的



breakthrough


in


winning


the


Nobel


Prize


in


a


natural


science


is


the


pride


of


the


whole


nation


and


the


whole


Chinese


scientific


community,


可知,这是一项医学纪录。故选


C


< br>


【点评】本题考点涉及细节理解和推理判断两个题型的考查,是一篇人物类阅读 ,考生需


要准确掌握细节信息,同时根据上下文进行逻辑推理,从而选出正确答案。




4



阅读理解



Have you ever lost your car on a parking lot? It happens. You park and go shopping. When you


get back, you have no idea where your car is. It can be discouraging.



You don't need to install (


安装


) an expensive GPS system to keep track of your car. That's too


expensive. You would need to pay a monthly subscription fee just to use it. But is there a way to


track


your


vehicle


without


spending


a


fortune?


Yes,


now


there


is!


A


California-based


start-up


company was able to make this a reality. They created a tiny device (


装置)


that works with your


smartphone, and it could be exactly what you're looking for! It's called TrackR Bravo. It's changing


the way we keep track of the important things in our lives.




Install


the


free TrackR


app


on


your


smartphone,


connect


the


app


to


your


device


and


you're


ready to go! Simply attach TrackR to whatever you want to keep an eye on. The entire process of


setting it up only takes 5 minutes or less. You can attach it to your keys, wallet and anything else


you don't want to lose. Then use the TrackR app to find where your missing item are in seconds.




Forget expensive GPS


systems


or


tracking


services.


Nobody


wants


to


pay expensive


monthly


subscription fees. We understand how stressful these things can be, and this is the reason why


the company created TrackR. This device is your VIP when you need to take care of important


things.



If you forget where you park your car, take out your smartphone and open the TrackR app. Tap


on the “lost item” sign on the screen and the app will tell you the exact location. This device is by


no means expensive. TrackR only costs $$29, a small price to pay for peace of mind. The device is


small enough that you can attach it to your pets. Put it on their collar, and you will never lose


track of them! Attach it to your key or wallet, and never waste a minute rummaging the whole


house for it.




Since you've


been


informed


about


this


brilliant


invention,


now


attach


it


to


everything


that's


important to you.




1



Why does the author mention the lost car in the first Paragraph?



A. To explain how terrible the situation is. B. To stress the importance of being cautious.



C. To


lead


to


the


topic


concerning


finding


lost


items. D. To


provide


one


common


example


about theft.




2



What's the feature of the TrackR app?



A. The process of setting up the app is complex. B. The cost of setting up the app is rather


high.



C. The app is available in any electronic equipment. D. The app helps locate the lost items in


a short time.




3



The TrackR was created because .



A. life is full of all kinds of pressure B. tracking services cause financial burden



C. people want to keep their important items safe D. GPS systems can not provide specific


location




4



Which of the following is closest to the meaning of the underlined word


Paragraph 5?



A. Searching B. Destroying C. Cleaning D. Moving



【答案】



1



C




2



D




3


< br>B




4



A



【解析】


【分析】本文是一篇说明文 ,介绍杰出的发明


TrackR


,它可以帮助你找到丢失的


东西。




1


)考查推理判断。根据第一段中的


“Have you ever lost your car on a parking lot? It happens.


You


park


and


go


shopping.


When


you


get


back, you


have


no


idea where


your


car is.


It


can


be


discouraging.”


可知,提到丢失的汽车是为了寻找丢失物品的话 题。故选


C





2


)考查细节理解。根据第三段中的


“Then


use


the


TrackR


app


to


find


where


your


missing


item are in seconds. ”


可知,这个应用程序可以帮助在短时间内找到丢失的物品。故选


D





3


)考查细节理解。根据第四段中的


“Forget


expensive


GPS


systems


or


tracking


s


ervices.


Nobody wants to pay expensive monthly subscription fees. We understand how stressful these


things can be, and this is the reason why the company created TrackR.“


可知,跟踪服务 ,造成


财政负担。故选


B


< p>



4


)考查词义猜测。 根据倒数第二段中的


“The device is small enough that you can attach


it


to your it on their collar, and you will never lose track of them! Attach it to your key or


wallet”


该装置是足够小,你可以将它附加到你的宠物上。把它放在他们的项圈 上,你从来


不会与他们失去联系!把它系在你的钥匙或钱包上。由此可知,找到它从不浪 费一分钟搜


查整个房子。划线词的意思应该是



搜寻



,故选


A




【点评】本题考点涉及细节理解,词义猜测和推 理判断三个题型的考查,是一篇科普类阅


读,考生需要准确捕捉细节信息,并根据上下文 进行逻辑推理,从而选出正确答案。




5



阅读理解



Best Smartphone Games To Put Your Brain To Test




I


am


a


fan


of


blood


shedding


MMORPGs.


But


sometimes


I


play


brain


games.


Here


are


four


games for you that will surely put your brain to test.



Real Chess




Chess


has


been


bursting brains


for


over 14


centuries,


and


this


virtual variant


of chess


really


brings a new taste. It's a 3D virtual chess that lets you play with users from all around the world.



You can chat with opponents, play with AI, get newbie tips and much more. The animations and


3D structures are really cool as well.



Juice Cubes



Juice Cubes is a light and colorful game full of fruity juice cubes that you need to connect to


pop and clear levels. There are multiple types of challenges, powerups, and over 550+ levels to


keep you addicted.



It might seem easy at the start, but it will burst your brain when you reach higher levels.



WordBrain 2




A


really


fun


word


game


where


you


need


to


guess


words


based


on


the


number


of


letters


provided. Each word puzzle has a theme category, such as food, human body, color, or even space.



And you can also use hints to solve the level when you get stuck. Your vocabulary is sure to be


challenged in it.



Puzzlerama



Puzzlerama basically joins some of the top puzzles in one single app, making it a perfect app for


puzzle lovers. It lets you play popular puzzle games such as flow, jigsaw, unblock, pipes, tangram,


and more. There are hundreds of levels available for each puzzle type and things get really tough


as you advance.



The game interface is also very colorful, and smooth animations make the game fun to play.


< /p>



1



What is special about Real chess?



A. It is a light and colorful game. B. It is a funny word game.



C. It is a 3D virtual chess game.


D. It has hundreds of levels.




2



If you're good at guessing words, which game is the best choice?



A. Real Chess. B. Juice Cubes. C. WordBrain 2. D. Puzzlerama.




3



Which games are likey to have bright and different colors in the interface design?



A. Real Chess&WordBrain 2


B. Juice Cubes & WordBrain 2



C. WordBrain 2 & Puzzlerama


D. Puzzlerama & Juice Cubes



【答案】



1



C




2< /p>



C




3



D



【解析】


【分析】本文是一篇应用文 ,介绍了四种游戏测试你的大脑。




1


)考查细节理解。根据


Real Chess


部分中的


“It's a 3


D virtual chess that lets you play with


users from all around the world.“


可知,


Real chess

< br>是一个


3D


虚拟象棋游戏。故选


C





2< /p>


)考查细节理解。根据


WordBrain 2


部分中的


“A really fun word game where you need to


guess words based on the number of letters provided.”


可知,如果你擅 长猜词,最好的选择就



WordBrain 2


。故选


C





3


)考查细节理解。根据

< p>
Juice Cubes


部分中的


“Juice Cubes is a light and colorful game full of


fruity juice cubes that you need to connect to pop and clear levls”



Puzzlerama


部分中的


“The


game interface is also very colorful, and smooth animations make the game fun to play.”


可知,


Puzzlerama & Juice Cubes


有鲜艳、不同的颜色。故选


D




【点评】本题考点涉及细节理解题型的考查,是一篇介绍 类阅读,要求考生准确捕捉细节


信息,并结合题目要求,从而选出正确答案。

< p>



6



阅读理解



Feelings often run high where insects are concerned, with many people even sick when seeing


them, let alone touch or swallow them. And yet insects present a huge nutritional opportunity as


an increasing global population seeks more sources of food and feed.




Insects


have


generally


high


levels


of


animal


protein


and


key


micronutrients


with


lower


environmental footprints than traditional alternatives, and they can be raised on leftovers. But


cultural,


social


and


economic


problems


remain,


reports


an


article


published


today


in


Nutrition


Bulletin.




“Insects


present


a


nutritional


opportunity,


but


it


is


unclear


how


their


nutritional


quality


is


influ


enced


by


what


they


are


fed,”


says


Darja


Dobermann,


a


researcher


at


the


University


of


Nottingham.


“In


ideal


conditions,


insects


have


a


smaller


environmental


impact


than


most


traditional western forms of animal protein; less known is how to raise insect production while


maintaining these environmental benefits.”




“Studies overall show that insects could make valuable economic and nutritional contributions


to the food or fed systems, but there are no clear regulations in place to bring insects into such


supply systems without them turning into a more expensive version of poultry


(家禽)


for food,”


says Dobermann.



The article highlights how insects have been a source of food for hundreds of years in more


than


100


countries


with


over


2,000


species


that


can


be


eaten;


in


central


Africa,


up


to


50%


of


dietary


protein


has


come


from


insects,


with


their


market


value


higher


than


many


alternative


sources of animal protein.



Insects need to be large enough to make the effort of catching them worthwhile and easy to


locate, preferably in predictably large quantities. They are consumed at various life stages, as raw,


fried, boiled, roasted or ground food.




1



Which of the following is the advantage of raising insects for food?



A. It will offer people work opportunities. B. It is environmentally friendly.



C. It will replace traditional food.


D. It will result in less leftovers




2

< p>


What can be inferred from Dobermann's words?



A. Raising insects for food has become popular.


B. Raising insects can't solve food problems.



C. More


should


be


done


to


raise


insects


for


food.


D. More


money


can


be


made


by


raising


insects.




3



Wha t does the underlined word in paragraph 4 stand for?



A. Insects B. Regulations C. Feed systems D. Supply systems



4



Which is the possible title of this passage?



A. How to Raise Insects B. Raising Insects for Money



C. Insects Seem No Longer Ugly


D. A New Source of Food



【答案】



1



B




2

< p>


C




3



A




4



D



【解析】


【分析】本文是一篇说明文 ,介绍了一种新的食物来源


——


昆虫提供了巨大的营

< p>
养机会。



(1)


考查细 节理解。根据第二段中的


“Insects have generally high levels of animal protein and key


micronutrients with lower environmental footprints than traditional alternatives, and they can be


raised on leftovers.”


可知,饲养昆虫为食物是环保的。故选


B



(2)


考查推理判断。根据第四段中的

< br>“Studies


overall



show


that


insects


could


make


valuable


economic


and


nutritional


contributions


to


the


food


or


fed


systems,


but


there


are


no


clear


regulations in place to bring insects into such supply systems without them turning into a more


expensive version of poultry


(家禽)


for food,”


研究表明,昆虫可以为食物或食物系统做出有


价 值的经济和营养贡献,但目前还没有明确的规定,可以将昆虫带入这样的供应系统,而


不 让它们变成更昂贵的家禽饲料。



可知,从

Dobermann


的话可推知应该做更多的工作来


饲养昆 虫。故选


C




(3)


考查词义猜测。根据第四段中的


“Studies


overall


show


that


insects


could


make


valuable


economic


and


nutritional


contributions


to


the


food


or


fed


systems,


but


there


are


no


clear


regulations in place to bring insects into such supply systems without them turning into a more


expensive


version


of


poultry


(家禽)


for


food,” “


研究表明,昆虫可以为食物或食物系统做出< /p>


有价值的经济和营养贡献,但目前还没有明确的规定,可以将昆虫带入这样的供应系统,< /p>


而不让它们变成更昂贵的家禽饲料。



由 此推知,此处的


them


指的是


ins ects


,故选


A


< br>


(4)


考查主旨大意。根据第一段中的


“And yet


insects


present


a


huge


nutritional


opportunity


as


an increasing global population seeks more sources of food and feed.”


可知,本文讲述的是一种


新的食物来源。故选


D




【点评】本题考点涉及细节理 解,词义猜测,推理判断和主旨大意四个题型的考查,是一


篇生活类阅读,要求考生在捕 捉细节信息的基础上,进一步根据上下文的逻辑关系,进行


分析,推理,概括和归纳,从 而选出正确答案。





7



阅读理解



On a February day during an unusually mild winter, found myself missing the snowy beauty. I


enjoyed the feeling that comes from watching snow fall gently from heaven while I'm cosy inside


with


a


good


fire


burning


in


the


stove.


But


there


were


more


serious


concerns,


like


the


lack


of


rainfall making our woods more accessible to summer forest fires. Local ski fields and hotels, all


dependent


on


a


snowy


season,


felt


sorry


for


the


vacant


lifts,


empty


restaurants


and


unused


snowmobiles.



Then I happened to see three little robins (


知更鸟


) fly into our yard. What were they doing


here? West of us, in the Willamette Valley, wild flowers burst this time of year. But here in central


Oregon, even if a groundhog (


土拨鼠


) had wanted to appear, it couldn't have broken through the


frozen earth. And yet, these robins had arrived.



Their presence brought me a flow of happiness. It felt like a celebration as I dug into my bag of


birdseed


and


spread


a


handful


on


the


ground.


Above


me,


the


deep


blue


sky


was


cloudless,


perfectly quiet but for some smoke from a neighbor's chimney. The lively cold made the air fresh


and clean.



My robins jumped lightly toward the seed. My soul jumped with them, feeling equally carefree.


Caught up in the moment of spring fever, I checked our snowless flower beds. To my delight, I


spotted a green branch sticking out through the brown soil.



Despite the cold, I wasn't ready to go back inside. Just a short meeting with those robins had


renewed my spirit. The next day I would return to my outdoor work with a cheerful heart and a


hopeful eye for these signs of spring.




1



The author missed a snowy winter because snow could .



A. prevent forest fires B. boom his business



C. promise an early spring D. bring him a good feeling




2



The author felt happy when finding .



A. the sky was deep blue with clouds


B. three little robins flew into his yard



C. wild flowers burst in the Willamette Valley


D. a groundhog appeared through the frozen


earth




3



We can infer from the passage that the author .



A. would enjoy wild flowers the next day


B. thought winter was already over



C. longed for the coming of spring D. loved robins the most



【答案 】



1



D< /p>




2



B




3



A



【解析】


【分析】本文是一篇记叙文 ,寒冷的冬天,作者在家里发现有三只小知更鸟飞到


了他的庭院,他感觉很高兴,于是他 决定第二天外出,去寻找春天的足迹。



(1)


考查细节理解。根据第一段中的


“One


a


February


day


during


an


unusually


mild


winter,


I


found myself missing the snowy beauty. I enjoyed the feeling that comes from watching snow fall


gently from heaven while I'm cosy inside with a good fire burning in the stove.”


可知作者想念下


雪的冬天,是因为雪可以给他带来一种很好的感觉,故选


D




(2)


考查细节理解。根据第三段中的


“Their presence brought me a flow of happiness.”

可知当作


者发现有三只小知更鸟飞到了他的庭院时,他感觉很高兴,所以选


B




(3)


考查推理判断。根据最后一段中的


“The next day I would return to my outdoor work with a


cheerful heart and a hopeful eye for these signs of spring. ”


可知作者第二天会欣赏野花,所以



A




【点评】本题考点涉及细节理解和推理判断两个题型的考查,是一篇故事类阅读,要求考


生准确捕捉细节信息,根据上下文进行逻辑推理,从而选出正确答案。




8



阅读理解




Many


foreign


students


report


feeling


lonely


or


unwelcome


in


Australia.


Those


feelings


are


among the reasons why Australia is taking a close look at its international education industry. But


wherever international students go, making friends may not always be easy. Elisabeth Gareis of


Baruch College in New York surveyed 454 international students. They were attending four-year


colleges and graduate schools in the American South and Northeast.




Students


from


English-speaking


countries


and


from northern


and


central


Europe


were


more


likely to be happy with their friendships. But 38% of the international students said they had no


close friends in the United States. And half of the students from East Asia said they were unhappy


with the number of American friends they had. Thirty percent said they wished their friendships


could be deeper and more meaningful.




Professor Gareis says, “Students from East Asia have cultures that are different on many levels


from the culture in the United States. There are also language problems, and maybe some social


skills, such as small talks, which are possibly not as important in their native countries, where it's


not


as


important


to


start


friendships


with


small


talks.


Many


East


Asian


students


blamed


themselves


for


their


limited


friendships


with


Americans,


for


not


speaking


the


language


well


enough and for not knowing the culture well enough.”




VOA's


Students


Union


blogger


Jessica


Stahl


did


her


own


survey


to


find


out


how


American


students and foreign students relate to each other. More than 100 students, about half of them


American,


answered


her


online


questions.


Half


of


the


international


students


and


60


%


of


the


Americans said they related as well or better to the other group than to their own group.



Pr


ofessor Gareis says, “International students who make friends with host nationals are, overall,


more


satisfied


with


their


stay


in


the


host


country.


They


have


better


language


skills,


better


academic performance and better attitudes toward the host country.”




1

< p>


What can be the best title for the text?



A. Making Friends Is Not Always Easy for Foreign Students


B. Students from East Asia Are Not


Good at Making Friends



C. International


Education


Industry


in


Australia


and


America


D. The


Relation


between


Foreign Students and Host Countries




2

< p>


Professor Gareis tends to think that .



A. culture shock should be blamed for many levels of American culture


B. foreign students


don't know small talks mean a lot to Americans



C. foreign students should learn some basic social skills first of all


D. foreign students have


difficulty making friends for different reasons




3



How did Jessica Stahl carry out her survey?



A. By doing questionnaires from Students Union.


B. By asking questions on the Internet.



C. By forming the students into groups. D. By doing a survey through VOA




4



Which of the following statements will the writer probably agree with?



A. International


students


like


to


make


more


friends


in


their


own


group.


B. International


students are more likely to remain in the host country after graduation.



C. Students


experience.



【答案】



1



A




2

< br>)


D




3



B




4



D



【解析】


【分析】本文是一篇新闻报 道,很多学生觉得在澳大利亚感到孤独和不受欢迎,


而事实是留学生在任何地方都有可能 因为文化、习俗等各方面原因而交不到朋友。



(1)


考查主旨大意。这篇文章主要讲了《高等教育纪事报》最近一篇报道称,许多外国学生

< p>
称在澳大利亚感到孤独或不受欢迎。这些感受是澳大利亚密切关注其国际教育产业的原因

< p>
之一。但不管国际学生去哪,交朋友可能不总是那么容易。故选


A




(2)


考查细节理 解。根据第三段中的


“Professor


Gareis


says,


‘S


tudents


from


East


Asia


have


cultures that are different on many levels from the culture in the United States. There are also


language problems, and maybe some social skills, such as small talk, which are possibly not as


important


in


their


native


countries,


where


it's


not


as


important


to


start


friendships


with


small


talks. Many East Asian students blamed themselves for their limited friendships with Americans,


for not speaking the language well enough and for not knowing the culture well enough. ’”


可知


加赖斯教授认为外国学生交友困难是 多方面的原因造成的,所以选


D



< /p>


(3)


考查细节理解。根据第四段中的


“ VOA's


Student


Union


blogger


Jessica


Stahl


did


her


own


survey to find out how American students and foreign students relate to each other. More than


100 students, about half of them American, answered her online q ue


stions.”


可知杰西卡


·< /p>


斯塔尔


通过在网上问问题的形式进行调查,故选

< br>B




(4)

< br>考查推理判断。根据最后一段


”Professor


Gareis


says:‘International


students


who


make


friends with host nationals are, overall, more satisfied with their stay in the host country. They


have


better


language


skills,


they


have


better


academic


performance


and


they


have


better


attitudes toward the host country.’


可知和东道主学生交朋友的国际学生回国后对自己的经历


更为满意。所以 选


D




【点 评】本题考点涉及细节理解,推理判断和主旨大意三个题型的考查,是一篇新闻报


道,要 求考生在捕捉细节信息的基础上,进一步根据上下文的逻辑关系,进行分析,推


理,概括 和归纳,从而选出正确答案。



who


make


more


friends


at


home


have


better


academic


performance.


D. Students


who


make


friends


in


their


host


countries


feel


happier with


their




9



阅读理解




At one time or another in your life you have probably done origami, even if it was just making a


paper airplane or something more complicated like a paper crane. The chances are that as you


did it, you reflected on how inventive this traditional art is. Animals, boxes, flowers, boats: it all


can be created from a single square or rectangular sheet of paper simply by folding it. No cutting,


no pasting.




But


did


you


ever


stop


to


think


how


the


same


techniques


might


be


applied


to


engineering?


Equipment that could be of real practical use? Origami meets the demand for things that need to


be


small


when


transported


and


large


when


they


arrive,


like


the


everyday


umbrella.


In


fact,


origami- inspired creations have already flown in space; in 1995, Japanese engineers launched a


satellite with solar panels that folded like a map.



'It's now mathematically proven that you can pretty much fold anything,


J.


Lang,


who


quit


his


engineering


job eight


years


ago


to


fold


things


full


time.


Lang,


an


origami


enthusiast since age six, advised a advised well-known ear manufacturer the best way to fold an


airbag


into


a


dashboard.


He


is


currently


working


on


a


space


telescope


lens


that,


if


all


goes


according to plan, should be able to unfold to the size of a football field.



At the other end of the scale, researchers are also working on tiny folding devices that could


lead to breakthroughs in medicine and computing. There's no doubt that computers of the future


may contain tiny, folded motors or capacitors for faster processing and better memory.



Applications for origami engineering go further than many of us might imagine.


says MIT's Erik Demaine,


可重构的


) robots that can fold on their own


from one thing into another, like Transformers. Too much like science fiction to be true? Maybe



though you certainly wouldn't want to bet against it.




1



What do we know about origami?



A. It consumes lots of time. B. It involves interesting ideas.



C. It requires complex techniques.


D. It has to do with cutting and pasting.




2



Which of the following is an application of origami?



A. A space telescope lens can be folded to the size of an umbrella.



B. A satellite is equipped with solar panels and a folded map.



C. An airbag can be better folded into a dashboard of a car.



D. A future computer contains many huge folded motors.


< p>


3



What is Erik Demaine's attitude towards origami engineering?



A. Hopeful B. Doubtful. C. Disapproving. D. Ambiguous.




4



In which section of a newspaper may this text appear?



A. Entertainment.


B. Culture.


C. Education.


D. Pop-science.



【答案】




1



B



(< /p>


2



C




3



A

< p>



4



D



【解析】


【分析】本文是一篇说明文 ,折纸是一种具有创造性的传统艺术,而现在它已经


被应用到技术工程领域,人们利用折 纸原理创造出了很多可折叠的装置。折纸工程将在很


大程度上影响未来的医药、计算机和 机器人行业。




< br>1


)考查推理判断。根据第一段中的


“The


chances


are


that


as


you


did


it,


you


reflected


on


how inventive this traditional art is. Animals, boxes, flowers, boats: it all can be created from a


single square or rectangular sheet of paper simply by folding it. No cutting, no pasting .”


可知,折


纸是一个具有创造性的传统艺术,我们不用裁剪或 拼贴,只通过折叠就可以把一张正方形


或者三角形的纸变成动物、纸盒、花、船等东西, 由此推测折纸需要有创造性的和有趣的


想法。故选


B

< p>





2


)考查细节理解。根据第三段中的


“Lang,


an


origami


enthusiast


since


age


six,


advised


a


well-


known ear manufacturer the best way to fold an airbag into a dashboard.”


可知折纸爱好者


Lang


向一位制造商建议了把安全气囊折叠到仪表盘中的最佳方式。故选


C






3


)考查推理判断。根据最后一段中的


“Appli cations for origami engineering go further than


many


of


us


might


im


agine”


可知


Erik


Demaine


认为折纸工程的应用远远超出了我们的想象,


由此可推测

Erik Demaine


对折纸工程的未来充满希望。故选


A






4


)考查推理判断。根据第二段中的


“ in 1995,


Japanese engineers


launched a


satellite


with


solar


panels


that


folded


like


a


map.”


;第三段中的


“Lang,


an


origami


enthusiast


since


age


six,


advised


a


advised


well- known


ear


manufacturer


the


best


way


to


fold


an


airbag


into


a


dashboard.”




第四段中的


“There's


no


doubt


that


computers


of


the


future


may


contain


tiny,


folded motors or capacitors for faster processing and better memory. ”


和第五段中的


“‘Some day,’


says MIT's Erik Demai


ne, ‘we'll build reconfigurable (


可重构的


) robots that can fold on their own


from one thing into another, like Transformers.’”


可知卫星,安全气囊的 折叠,未来电脑的发展


和未来可重构机器人,这些都和科学技术相关,故推测本文很有可 能出现在报纸的科学板


块。故选


D


。< /p>




【点评】本题考点涉及细节理解和推 理判断两个题型的考查,是一篇文化类阅读,考生需


要准确捕捉细节信息,根据上下文进 行逻辑推理,从而选出正确答案。




10



阅读下列短文,从每题所给的四个选项(


A



B


C



D


)中,选出最佳选项。




These


days,


I


walk


down


the


steps


leading


toward


the


south


end


of


the


All


England


Club


in


Wimbledon,


and


still


look


for


the


Crow's


Nest,


a


small


green


observation


tower


with


an


outer


ladder that I used to climb on for a wide view of the grounds, but which has since been knocked


down.



The Crow's Nest was a particularly useful point, because it allowed a tennis writer to keep track


of the action on as many as 10 outside courts at a time. At days end, reporters from different


nations would share notes on what they had observed all over the grounds.



Twenty-seven years later, the press room has touch screens that allow us to watch live videos


from


any


court,


and even


go


back


to watch


key


moments


in


key


matches


long


after


they


have


finished. You could cover Wimbledon without leaving your seat. But that is a bit like spending all


your time ordering room service and looking up fun facts on Wikipedia.



More than at any other tennis tournament, there is also an appetite for stories that deal with


the setting, the history and the traditions.



If they change the price of the fish tacos (


鱼肉卷饼


) at the United States Open, it's not a story.


If


they


change


the


price


of the


strawberries


and


cream,


the


signature


treat


at Wimbledon.


It's


time to email your editor using capital letters.



The new retractable (


可伸缩的


) roof was put in place in 2009. Until then, you always had to


have a rainy-day story in your notebook because there were no guarantees any matches would be


played. Now tennis is a sure thing on Centre Court, which has made tennis reporters a bit less


creative. But at least it guarantees us daily access to the most atmospheric place in the sport.



So much has changed, but Centre Court remains true to its original spirit: more a theater than a


stadium. Catching that feeling is part of covering Wimbledon, too.




1



What did the author do on the Crow's Nest in the past?



A. He made friends with reporters.


B. He reported on tennis matches.



C. He appreciated the beautiful scenery. D. He exchanged experiences with tennis players.




2



What does the author think of the new way of covering Wimbledon?



A. It lacks fun. B. It is expensive C. It is not convenient. D. It is not quick enough




3



Why does the author mention strawberries and cream?



A. To compare popular foods. B. To introduce the typical treat at Wimbledon.



C. To describe people's craze for traditional dishes.


D. To show the traditions of Wimbledon


are an attraction.




4



What difference does the new roof make?



A. Audiences have easier access to a tennis court.


B. There's less fun in watching Wimbledon


indoors.



C. Reporters


are


struggling


to


find


original


material.


D. rainy- day


stories


about


Wimbledon


have become history.



【答案】



1



B


< p>


2



A




3


D




4



D



【解析】


【分析】本文是一篇记叙文 。作者追忆对温网的报道。虽然发生了很大的变化,


但中心球场仍然忠于它的原始精神: 与其说是体育场,不如说是一座剧院。捕捉这种感觉


也是报道温网的一部分。

< p>



1


)考查推理判断。 根据第二段中的


“The


Crow’s


Nest


was


a


particularly


useful


point,


because it allowed a tennis writer to keep track of the action on as many as 10 outside courts at a


time. At days end, reporters from different nations would share notes on what they had observed


all over the grounds.”


可知,过去作者在


the Crow’s Nest


报道了网球比赛。故选


B


。< /p>




2


)考查推 理判断。根据第三段中的


“You could cover Wimbledon without leaving your seat.


But that is a bit like spending all your time ordering room service and looking up


fun facts on


Wikipedia.”


可知,作者认为报道温网的新方式缺乏乐趣。 故选


A





3


)考查推理判断。根据第五段中的


“ If they change the price of the strawberries and cream,


the signature treat at Wimbledon. It’s time to email your editor using capital letters.”


可知,作者


提到草莓和奶 油是为了展示温布尔登的传统是一种吸引。故选


D


< p>



4


)考查推理判断。 根据倒数第二段中的


“The


new


retractable


(


可伸缩的


)


roof


was


put


in


place


in


2009.


Until


then,


you


always


had


to


have


a


rainy-day


story


in


your


notebook


because


there were no guarantees any ma


tches would be played. ”


可知,新屋顶使关于温布尔登的雨天


故事已经成为历史。故选


D





【点评】本题考点涉及推理判断题型的考查,是一篇故事类阅读,要求考生根据上下文进


行逻辑推理,从而选出正确答案。




11



阅读理解



Anyone can try to lead a group, but not every individual is cut out for leadership. The better


leaders possess a few qualities that can mean the difference between the success and failure of


the group. These are the qualities the leader of higher rank will look for when choosing a leader


for


a


group,


or


when


evaluating


the


performance


of


a


leader.


They're


also


the


qualities


team


members want in a group leader, and appreciate when they find them.



Take Responsibility



Group leaders might share tasks around a group as necessary, but eventually a group leader


needs to be able to accept that responsibility lies on his shoulders. That means that if things go


wrong in a group project, he's the one who must accept the consequences and work out what


mistakes are made. The group leader won't always have the power to control everything group


members do, but he should be ready to admit any mistakes the group has made as a result of his


leadership



Concern for Members




The


group


leader


has


a


commitment


to


the


task


or


project


at


hand,


but


perhaps


more


importantly, he has a real concern for each and every person who is part of his group. This means


getting to know the strengths, weaknesses and goals of team members, as well as making time to


build the group through collective activities. The group leader should make sure that everyone is


included, even if an individual is new to a group.



Good Listener



The group leader needs to be able to listen to the suggestions, complaints and ideas of group


members. Not only will this allow complaints to be addressed and potentially suitable ideas to be


put


into


practice,


but


a


leader


who


listens


will


also


encourage


group


members


to


share


their


concerns and thoughts, creating an atmosphere of free speech and productivity.




1



The passage is mainly about____________.



A. choosing a good leader for a group. B. assessing the performance of a leader.



C. team members' appreciation of a leader.


D. qualities of a good group leader.




2



A good leader should always be able to_______.



A. tell when things go wrong in a group project.


B. recognize any mistakes as his own.



C. make group members admit their mistakes.


D. control everything group members do.



3



According to



A. fair B. reliable C. determined D. generous




4



Which of the following is not a benefit of the group leader being a good listener?


-


-


-


-


-


-


-


-