中考英语阅读理解知识点总结
-
中考英语阅读理解知识点总结
一、初三英语阅读理解(含答案详细解析)
1
.
阅读理解
My family has had a
great influence on me. When I was a kid, I learnt
how to work from my
family. My mum
would never let me get away when there was
something to be done. I learnt the
importance of education. My parents
would give me 50 dollars if I got As in school.
They taught
me how to use and save
money. My mum taught me how to cook, how to clean,
and basically
everything I needed to
know to live on my own. My dad taught me how to
garden, how to do
home improvement, how
to treat women and girls with respect, and how to
put other people's
needs above my own.
My brothers and sisters taught me how to make a
decision in
conflict
(矛
盾)
.
I'm
22now,
and
I'll
get
married
next
year.
I
learn
things
from
my
parents'
marriage
by
examples. For example, I've never seen
my parents really fight. They had disagreements,
but they
were always in control and
never let anger get the best of them. I think
that's great, and I'm going
to work
towards that in my marriage.
I have a great family. I'm grateful
that my parents chose to make it a great
family.
(
1
)
Who
taught the writer to do some housework?
A. The mother.
B. The father.
C. The sisters.
D. The brothers.
(
2
)
When will the
writer have a new family?
A. At the age of 22.
B. At the age of 24.
C. At the age of 23.
D. At the age of 21.
(
3
)
Which of
the following is NOT true?
A. The writer's family influence the
writer a lot.
B. The writer
learns to save money.
C. The
writer is a girl in the family.
D. The writer's parents never fight
with each other.
(
4
)
How
will the writer's new family be according to the
passage?
A. It
will be a large family.
B. It will be a great family.
C. The family members will be
different.
D. The family
members will never get angry.
【答案】
(
1
)
A
(<
/p>
2
)
C
(
3
)
C
(
4
)
B
【解析】
【分析】本文介绍了作者<
/p>
的家庭对作者有很大的影响。
(
1
)推理题。根据
My
mum
taught
me
how
to
cook,
how
to
clean,
and
basically
everything I
needed to know to live on my own.
我妈妈教我如何做饭,如何打扫卫生,以
及基本上我需要知道的独立生活所需的一切
可知,
作者的妈妈
教他做家务
,
故选
A
。
(
2
)推理
题。根据
I'm 22now,
and I'll get married next year
可知,
作者
23
岁时会有一
个新家庭
,
故选
C
。
(
3
)推理
题。根据
My
dad
taught
me
how
to
garden,
how
to
do
home
improvement,
how to treat
women and girls with respect,
我爸爸教我如何园艺,如何改善家庭,如何尊
重妇女和女孩
可知作者是男孩,作者
是家里的一个女孩是错的
,故选
C
。
(
4
)细节
题。根据
I have a
great family. I'm grateful that my parents chose
to make it a
great
family.
我有一个大家庭。我
很感激我的父母选择让它成为一个伟大的家庭
可知,
作
者的新家庭会是一个伟大的家庭
故选
B
。
【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题、推断题,细节题要
注意从文中寻找答案;推断
题需要联系上下文,推断出需要的信息。
2
.
阅读理解
There are few families
in the United States that do not have either a
radio or a television set.
Both of them
have become necessary parts of our daily life,
keeping us Americans filled with the
news of the day, teaching us in many
fields of interest, and making us happy with
singing, dancing
and acting.
Marconi, the Italian inventor, who
gave us the radio, probably didn't know how much
his great
invention would have done for
the world in the years to come. Radio had, perhaps
done as much
as any other communication
tool. Things of the world can be reported to
people everywhere a
few
seconds
after
they
happen.
Travellers
in
out-of-the-way
places,
ships
at
sea
and
even
astronauts around the Earth are able to
keep in touch with each other by radio.
Television
is
another
important
invention.
It
lets
us
see
as
well
as
hear
the
actor.
Since
its
appearance, TV has done a great deal in
the daily life of people everywhere. Many
programmes
are now televised in
colour.
Perhaps
the
most
modern
invention
is
a
moving
around
the Earth.
It
makes
it
possible
for people all over the world to be closer than
ever before. Now a family in Chicago can
watch a motorcar race in Italy, a table
tennis competition in Beijing or a volleyball
match in Japan
on TV as these events
are actually happening!
(
1
)
The
passage tells us that in the USA have no
radios or television sets.
A. a large number of homes
B. all the families
C. a
small number of families
D. quite a few homes
(
2
)
Why
does the passage say radio and TV have become
necessary parts of our daily life?
A. Because they have
included nearly everything in our life.
B. Because man would not live happily
without them.
C. Because
they are the only ways to spread
information.
D. Because no
communication means no life.
(
3
)
What is the
use of a
A. To receive and
store information only.
B.
To move around the Earth just like the
Moon.
C. To give light onto
the Earth at night.
D. To
help broadcast radio or TV information to the
world.
(
4
)
Who
do you think the writer of the passage
is
?
A. An Italian. B. A
Japanese. C. An American.
D. A Chinese reporter.
【答案】
(
1
)
C
(<
/p>
2
)
A
(
3
)
D
(
4
)
C
【解析】
【分析】本文介绍了电视在
美国生活中的重要性。
(
1
)细节题。根据
There are few
families in the United States that do not have
either a radio
or a television set
,可知
在美国少数家庭没有收音机或电视机
,
故选
C
。
(
2
)推理
题。根据
Both of them have become necessary
parts of our daily life
可知,
<
/p>
因为它
们几乎包含了我们生活中的一切所以广播和电视已经成为我
们日常生活中不可或缺的一部
分
,
故选
A
。
(
3
)推理
题。根据
It
makes
it
possible
for
people
all
over
the
world
to
be
closer
than
ever
before
这使得全世界
的人比以往任何时候都更亲近可知
T
elstar
帮助向世界广播电台或电视
信息
,故选
D
。
(
4
)推理
题。根据
keeping us Americans filled with
the news of the day
使我们美国人充满了
一天中的新闻可知作者是美国人,故选
C
。
【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题、推断题,细
节题要注意从文中寻找答案;推断
题需要联系上下文,推断出需要的信息。
3
.
阅读理解
He was an old man who
fished alone in a small boat on the sea and he had
gone eighty-four
days now without
taking a fish. In the first forty days a boy had
been with him. But after forty
days
without a fish, the boy's parents had told him
that the old man was now salao, which was
the worst form of unluck, and the boy
had gone with another boat which caught three good
fish
the first week. It made the boy
sad to see the old man come in each day with his
boat empty. The
sail looked like the
flag of failure forever.
The old man was thin with deep
wrinkles
(皱纹)
in the back of
his neck. His face was terribly
brown
because of the strong sunlight on the sea every
day and his hands had the deep
scars
(伤
疤)
from
dealing with heavy fish on the lines. But none of
these were fresh. Everything about
him
was old except his eyes and they were the same
colour as the sea and were cheerful.
again. We've made some
money.
The old man had
taught the boy to fish and the boy loved
him.
remember
how you
went
eighty-seven
days
without
fish
and
then
we
caught
big
ones
every
day for three weeks.
(信心)
.
(
1
)
In
the story the old man was the boy's
.
A. grandfather
B. friend
C. boss
D. host
(
2
)
The
word
A. the hands
B. the scars
C. the eyes
D. the wrinkles
(
3
)
The
old man refused the boy to go fishing with him
again because .
A. he wanted to fish by himself
B. he could really understand his
parents
C. the boy asked for
some money D. the boy had
already learnt how to fish
(
4
)
From the story
we can know that .
A. the old man was always full of
hope
B. the boy's parents
believed in the old man
C.
everyone laughed at the old man's bad
luck
D. the boy was worried
about the old man's health
【答案】
(
1
)
B
(<
/p>
2
)
C
(
3
)
B
(
4
)
A
【解析】
【分析】主要讲了一个老人
84
天没有捕到鱼了,男孩的父母不让小男孩和老人一
起捕鱼,认为老人运气不好,老人比较理解男孩的父母。
(
1
)细节
题。根据全文可知小男孩和老人一起去捕鱼,他们的关系是朋友关系,故选
B
。
(
2
)细节题。根据
Everything about
him was old except his eyes
除了他的眼睛,他周围的一
切都很老,所以
they
代指眼睛,即
eyes
,故选
C
。
(
3
)细节题。根据
was
papa
who
made
me
leave.
I
am
a
boy
and
I
must
follow
him.
know,
可知老人理解男孩爷爷的想法,所以拒绝小男孩
< br>再次和他一起去捕鱼,故选
B
。
(
4
)细节
题。根据
hasn't
much <
/p>
faith
(信心)
.
< br>
the
old
man
said.
But
we
have.
Haven't we?
可知男孩爷爷对老人没有信心,但是老人和男孩有信心,故选
A
。
【点评】考查阅读理解,主要考
查细节题,注意从文中仔细寻找答案。
4
.
阅读理解
Esperanza
lives
in
a
poor
Latino
(拉丁美洲的)
neighbourhood
in
Chicago,
America.
She
dreams of having her own
house one day. Her parents told her that when they
moved from their
last house, they would
have a new and shiny
(亮闪闪的)
house. But the house is small and old.
Many people live in Mango Street,
in a big old house, Esperanza lives behind it with
her family.
A
lot
of
the
people
who
have
come
from
Mexico
don't
speak
English.
Many
miss
their
home
country. Esperanza
understands their sadness, but she also feels at
home in America. She is an
American,
but her roots
(根)
will always
be Latino.
Esperanza is
young. Like her friends, she has to grow up fast.
She is stuck between being a girl
and
being
a
woman.
In
the
poor
and
dangerous
area
where
she
lives,
this
is
difficult
for
her.
Mexican people usually
live in a close neighbourhood. This means that
people live
packed
(挤塞
的)
in
together. Everyone knows everyone else. So
Esperanza knows other older girls that do
things she is not comfortable doing. It
is just a fact of her life.
But
Esperanza
has
good
friends
too.
She
becomes
friends
with
two
sisters
named
Lucy
and
Rachel.
They ride bikes and have
adventures
(冒险)
together.
Esperanza is also friends with a
girl
named
Alicia.
Alicia
is
afraid
of
the
rats
in
her
apartment.
She
shares
her
poems
with
Esperanza.
(
1
)
What is RIGHT about
Esperanza?
A.
She doesn't like what some of the older girls are
doing.
B. She isn't quite
used to her life in America.
C. She is an American and has a
comfortable life.
D. She
often lives with her friends enjoying doing things
together.
(
2
)
Where does Esperanza live?
A. In a big old house in
Mango Street.
B. In a small
and old house in Mango Street.
C. In a new and shiny house.
D. In a small and dangerous
house.
(
3
)
We
can infer from the text that ______________.
A. many people who live in
Mango Street are dangerous
B. Mango Street is an area where
Esperanza's childhood is unforgettable
C. in Mango Street, people don't speak
English
D. in Mango Street,
everybody understands Esperanza s
sadness
(
4
)
What does the word
A. hard to agree B. hard to
believe C. hard to move D. hard to
have a correct idea
(
5
)
The
passage is mainly a simple introduction to
______________.
A. a person's experience
B. a person's friends
C. a place named Mango
Street
D. love and sadness
from Mango Street
【答案】
(
1
)
A
(<
/p>
2
)
B
(
3
)
A
(
4
)
C
(
5
)
A
【解析】
【分析】主要讲了
Esperanza
住在美国芝加哥一个贫穷的拉丁美洲街区,房子又<
/p>
小又旧,及其危险困难的生活。
p>
(
1
)细节题。根据
So Esperanza knows other older girls that do
things she is not comfortable
doing.
可知
Esperanza
不喜欢其他女孩做的
不舒服的事情,故选
A
。
(
2
)细节
题。根据
But the house is small and old.
Many people live in Mango Street, in a big
old
house,
Esperanza
lives
behind
it
with
her
family.
可知
Esperanza
的房子是小的旧的,住在
M
ango Street
的后面,故选
B
。
(
3
)细节题。根据
In the poor and
dangerous area where she lives, this is difficult
for her
可
知住在
Mango
Street
是危险和困难的,故选
A
。
(
4<
/p>
)细节题。根据前句
Like her friends,
she has to grow up fast.
像她的朋友一样,她不得不
快速成长,所以卡在了女孩和妇女间,即很难移动,即
hardto
move
,故选
C
。
< br>
(
5
)细节题。根据全文可知主要介绍了
Esperanza
住在
美国芝加哥一个贫穷的拉丁美洲街
区,房子又小又旧,及其危险困难的生活。即个人经历
的介绍,故选
A
。
【点评】考查阅读理解,主要考查细节题,注意从文中仔细寻
找答案。
5
.
阅读理解
Bill:
My
favourite
book
is
The
Chronicles
of
Narnia
:
The
Lion,
the
Witch
(女巫)
and
the
Wardrobe
(魔衣柜)
by
C.S, Lewis. It's about four children who find a
magical
(神奇的)
land
inside a wardrobe. A witch makes the land winter
forever, The children help save the
magical land from the witch with the
help of Aslan, a great talking lion. The
children become
leaders. But then they
come back to our world ... until their next
journey in Narnia.
Eric: I
like reading The Magic School Bus written by
Joanna Cole best. The magic school bus
can go everywhere, even inside the
human body. I like Arnold, a boy in Ms.
Frizzle's class. He's
really funny and
he's always afraid.
Grace:
One of my all-time favourite books is Ugly by
Donna Jo Napoli. It's the story of an ugly
young
duck.
It's
a
little
sad,
but
after
you
finish
reading
it,
you'll
want
to
read
it
again
and
again. The way Donna Jo
Napoli writes is special, and you can really get
inside the characters'
heads. It sounds
like music when it's being read to
you.
Sally: My favourite
book is Bloomability by Sharon Creech. It's about
a girl whose parents are
always on
the move. Then she is suddenly taken to
Switzerland by her aunt and uncle, away
from her family. Interested? Then read
this book!
Jane: My
favourite book is Nancy Drew
Mystery
(疑案)
Stories by
Carolyn Keene. I have
read it about
four times! It is about a girl who loves solving
mysteries, and she finds a statue
that
whispers. Well, I'm not going to tell you the
story. I'll let you read it by
yourself.
(
1
)
In
Bill's favourite book, four children fight against
________________.
A. a lion
B. a witch C. a
wardrobe D. a
duck
(
2
)
When finishing reading Ugly, readers
may feel a little ________________.
A. afraid
B. sad
C. excited
D. nervous
(
3
)
Sally's favourite
book is written by ________________.
A. C.S. Lewis
B. Joanna Cole
C. Donna Jo Napoli
D. Sharon Creech
(
4
)
Tina is
interested in special journeys, so she may like to
read ________________.
A. Ugly B. Bloomability
C. The Magic School Bus D. Nancy Drew
Mystery Stories
(
5
)
Bloomability and Nancy
Drew Mystery Stories both tell stories about
________________.
A. a girl B. a
magical land C. a young duck
D. a school
【答案】
(
1
)
B
p>
(
2
)
B
(
3
)
D
(
< br>4
)
C
(
5
)
A
【解析】
【分析】主要讲了
Bill
、
Eric
、
Grace
、
Sally
和
Jane
最喜爱的书。
(
1
)细节
题。根据第一个表格
It's
about
four
children
who
find
a
magical
(神奇的)
land
inside a wardrobe. A
witch makes the land winter forever
可知主要
讲了四个孩子对抗女巫的故
事,故选
B
。
(
2<
/p>
)细节题。根据第三个表格
It's a little sad
可知读完后读者感到有点难过,故选
B
。
(
3<
/p>
)细节题。根据第四个表格
My
favourite
book
is
Bloomability
by
Sharon
Creech.
可知由
Sharon
Creech
所写,故选
D
。
(
4
)细节题。根据第二个表格
The
magic
school
bus
can
go
everywhere,
even
inside
the
human body.
可知魔法公交车可以去任何地方,甚至
人类身体,故选
C
。
(
5
)细节
题。根据第四个表格
It's about a girl whose
parents are always on the move.
可知主
要讲了一个小女孩的故事,故选
A
。
【点评】考查阅读理解,主要考查细节题,注意
从文中仔细寻找答案。
6
.
阅读理解
Art Training
Course
Do you want to get
$$ 75~$$ 200 each hour? You will get good jobs if
you spend only a week on
our courses
about ads, TV programs, films and
fashion.
Website:
www. awardmakeupschool. com
Telephone number: 310
—
364
—
0665
Teaching English Overseas
A 4-week language course is offered
monthly in Prague. It's helpful for you to get
good jobs
around the world.
Cost: $$ 1,300 per month
Website:
Looking for a Roommate
I'm
Mary.
I
have
a
house
with
three
bedrooms.
There
are
many
things
in
it,
like
a
TV,
a
washing machine and a fridge. You only
need to pay $$ 200 for it each month. And it
includes
the cost of surfing the
Internet. There are two rules for you to obey:
You mustn't make lots of
noise in the
house and you must keep the house
clean.
E-mail: @hotmail.
com
(
1
)
If
Jim wants to take the language course for two
months, he'll have to pay _________.
A. $$75
B. $$ 200
C. $$ 1,300
D. $$ 2,600
(
2
)
Mary's house
provides the following things EXCEPT __________.
A. a computer
B. a TV
C. a fridge
D. a washing machine
(
3
)
Which of
the following is TRUE according to the passage?
A. The cost of the art
training course is $$ 75 each hour.
B. People should pay $$ 1,300 for the
language course each week.
C. If you often surf the Internet,
you'd better not rent Mary's house.
D. People who want to live in Mary's
house should pay $$ 1,200 half a year.
【答案】
(
1
)
D
(<
/p>
2
)
A
(
3
)
D
【解析】
【分析】(
1
)细节理解题。根据文中的表格二
Teaching
English Overseas A 4-week
language
course is offered monthly in
Prague
.
It's helpful for you
to get good jobs around the
world
.
Cost
:
1300pe
r
month
可知学习英语每个人每个月
1300
元,两个月就是
2600
元,
故选
D
。
(
2
p>
)细节理解题。根据文中的表格三
There
are
many
things
in
it
,
like
a
TV
,
a
washing
machine and a fridge
.可知房子里有电视,洗衣机和冰箱,没有提到电脑,故选
A<
/p>
。
(
3
)细节理解题。根据文中的表格三
You
only need to pay 200for it each
month
可知
一间
卧室月租是
200
,半年就是
200X6=1200
,所以要想成为玛丽的合租室友,半年要付
1200
,
故选
D
< br>。
【点评】考查阅读理解。
本文主要考查细节理解题,首先仔细阅读文后的问题,弄清问题
的大意;然后带着问题阅
读短文,抓住关键信息,选择正确答案。
7
.
阅读理解
Different
countries
have
different
customs.
When
you
are
in
different
countries,
you
should
follow their customs.
In China, it's impolite
to talk when eating dinner. And you're not
supposed to start eating first if
there
are older people at the table.
Very
often
people
who
travel
to
the
United
States
forget
to
tip
(付小费)
.
It
is
usual
to
tip
waiters,
taxi drivers and porters who help carry your bags.
Waiters expect to get a 15% tip on the
cost of your meal. Taxi drivers expect
about the same amount.
In
England,
make
sure
to
stand
in
line
even
if
there
are
only
two
of
you.
It's
important
to
respect
(尊重)
lines
there. It's a good idea to talk about the weather.
It's a favorite subject of
conversation
with the British.
In
Spain
(西班牙)
, it's a good idea
to have a light meal in the afternoon if someone
invites
you for dinner. People have
dinner very late, and restaurants do not generally
open until after
9:00 p. m.
In Saudi
Arabia
(沙特阿拉伯)
, men kiss one
another on the cheek. Your host may welcome
you with a kiss on both cheeks. It is
polite of you to do the same.
In Japan, people usually give
personal or business cards to each other when they
meet for the
first time. When a person
gives you a card, don't put it into your
pocket
(口袋)
as soon as you
get it. The person expects you to read
it.
Don't forget to be
careful about your body language to express
something in conversations. A
kind of
body language that is acceptable in one culture
may be impolite in another.
(
1
)
What does the
underlined word
?
A.
搬运工
B.
水电工
C.
建筑工
D.
环卫工
(
2
)
If
you travel to the US, and you spend $$ 200 on a
taxi ride and $$ 320 on a meal, you are
supposed to tip in total.
A. $$520
B. $$78 C. $$156
D. $$60
(
3
< br>)
Which of the following is
TRUE
?
A. You are expected to kiss your host
on the cheek in Japan.
B.
Generally, restaurants don't offer dinner after
9:00 p. m. in Spain.
C. It's
impolite to eat first if there are older people at
the table in China.
D. You
don't need to stand in line if there are two
people waiting for a bus in England.
p>
(
4
)
What
does the passage mainly talk
about
?
A. Where to
travel.
B. How to tip in
different countries.
C. When
to use body language.
D.
Customs in different countries.
【答案】
(
1
)
A
(<
/p>
2
)
B
(
3
)
C
(
4
)
D
【解析】
【分析】本文介绍
不同的国家有不同的习俗。当你在不同的国家时,你应该遵循
他们的习俗
。
(
1<
/p>
)词义猜测题。根据
who help
carry your bags
帮你搬东西的人可知,
p>
porters
是搬运
工的意思,故选
p>
A
。
(
2
)细节题。根据
服务员希望得到
15%
的餐费小费。出
租车司机期望大约相同的数额
服
务员
希望得到
15%
的餐费小费。出租车司机期望大约相同的数额<
/p>
可知,
如果你去美国旅
行,坐出租车花
200
美元,吃饭花
< br>320
美元,你应该总共付小费是(
200+320
p>
)
*20%=78
美元
,
故选
B
。
(
3
)推理
题。根据
you're not supposed to
start eating first if there are older people at
the table
如果餐桌上有老年人,你不应该先吃饭
可知,
如果中国的餐桌上有老年人,
先吃
饭是不礼貌的正确
,
故选
C
。
(
4
)细节
题。根据本文介绍
不同的国家有不同的习俗。当你在不同的国家时,你应该遵
循他们的习俗
可知,文章主要讲述
不同国家的风俗
,
故选
D
。
【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题、推断题,词义猜测
题和主旨题四种常考题型,
细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断
出需要的信息,词义猜测题
需要根据上下文提炼相关信息锁定词意,主旨题需要通读全文
,了解大意之后找出中心思
想。
8
.
阅读理解
A British company has
made a new product to help us save money. The
product is a wristband
that gives us an
electric shock if we spend too much money. The
wristband is called Pavlok. It is
linked to our bank account. It knows
how much money we have in the bank. If we go
shopping
and there is not enough money
in our bank account, the wristband makes an
electric shock on
our
wrists.
This
warns
us
not
to
overspend.
The
company
is
called
Intelligent
Environments.
It
wants to work with banks
to help customers with their money. So far, no
banks in Britain have
said they would
ask their customers to wear Pavlok. They could
start doing this in the future.
The Pavlok wristband is part of the
Internet of Things. This is the idea that
everything in our life
will
be
connected
to
the
Internet.
The
CEO
of
Intelligent
Environments,
David
Webber,
said
people liked the idea
of the Pavlok. Shoppers would rather get a small
electric shock in the store
from the
wristband than get a big shock later when they see
their bank account. Mr. Webber said
the
Pavlok would be great for people who cannot stop
spending because they have no power or
their power is weak. He added that many
young people have the
people
put
their
heads
in
the
sand
and
buy
things
rather
than
look
at
how
much
money
they
have
in their bank accounts.
(
1
)
The
company made the product to help itself _________.
A. make money
B. save money C. spend money
D. rob money
(
2
)
The
wristband has to work with _________.
A. shops
B. doctors C. banks
D. Intelligent Environments
(
3
)
Mr.
Webber thinks the wristband is _________.
A. helpless
B. great C. a big
surprise D.
cheap
(
4
)
You
can read this passage in a _________.
A. health magazine
B. science magazine
C. sports magazine
D. weather report
【答案】
(
1
)
A
(<
/p>
2
)
C
(
3
)
B
(
4
)
B
【解析】
【分析】文章大意:文章介
绍了英国生产的帮助人们省钱的工具
——
腕带,如果
你花钱多了,它会电击你,它是互联网的一部分。
(
1
)逻辑
推理题,公司的目的是赚钱,他生产这种东西就为为了赚钱,故答案是
A
。
(
2
)细节理解题,根据
It
is
linked
to
our
bank
account.
可知它跟
银行账户关联,故答案是
C
。
(
3
)逻辑
推理题,根据最后一段的陈述可知,韦伯认为这种产品很棒,故答案是
B
。
(
4
)文章出处题,这是一篇科普性的文章,应出现在科学杂志上,故答案是
B
。
【点评】考查阅读理解。本文涉及细节理解题、逻辑推理题和文章出处题。细节理解题可
以直接从文中寻找答案;逻辑推理题需要结合具体语境,有已知内容推出未知的可能的事
实;文章出处题需要根据文章内容来判断文章的来源。
9
.
阅读理解
I'm sure most people
like music. Music can not only bring us wonderful
enjoyment, but also
bring us happiness
when we are tired or sad. And many people have the
habit of enjoying music
when they are
free. But to our surprise, one English school
allows children to listen to music or
even
to
have
the
TV
on
while
they
are
studying,
and
they
find
it
is
helpful
to
improve
the
students' grades.
According to a research at
Millfield School in the UK, around 20% of
teenagers work better with
background
music, and 10% excel when allowed to finish their
work with short walks around the
room
while
up
to
80%
can
concentrate
(集中注意)
better
if
allowed
to
play
with
a
small