【英语】初三英语阅读理解试题经典及解析

玛丽莲梦兔
570次浏览
2021年02月13日 20:39
最佳经验
本文由作者推荐

-

2021年2月13日发(作者:孩子们)


【英语】初三英语阅读理解试题经典及解析




一、阅读理解



1


根据短文理解,选择正确答案。




B



People all have problems. If we don't deal with these problems, we can easily become unhappy.


Worrying about our problems can affect how we do at school. It can also influence the way we


behave with our families. So how do we deal with our problems? There are many ways and here


is one of them



Most of us have probably been angry with our friends, parents or teachers. Perhaps they said


something you didn't like, or you felt they were unfair. Sometimes people can stay angry for years


about a small problem. Time goes by, and good friendship may be lost.



When we are angry, however, we are usually the ones affected. Perhaps we have seen young


children


playing


together.


Sometimes


they


have


disagreements,


and


decide


not


to


talk


to


each


other. However, this usually does not last for long. This is an important lesson for us to learn.


< p>


1



What is the writer?




A. A shopkeeper. B. A doctor. C. A student. D. A dentist.




2



What is the main idea of the passage?




A. How to deal with problems.


B. How to do at school.



C. How to behave with families.


D. How to talk to each other.




3

< br>)


What will happen if people stay angry for long according to the text?




A. They feel unfair. B. They may get sick.



C. Good friendship may be lost. D. They may miss each other.




4



Children decide not to talk to each other probably because_______.




A. they become unhappy B. they have different ideas



C. they worry about a small problem D. they want disagreements




5



From the passage, we know an important lesson for us is




A. playing together


B. learning to forget


C. staying angry


D. feeling unfair



【答案】




1



C



(< /p>


2



A




3



C

< p>



4



B




5



B



【解析】


【分析】人与人之间难免会 有磕磕碰碰,相处的时候出现了问题怎么办?本文告


诉我们怎样处理与人相处时的问题。





推理判 断


l.


根据第一段


Worrying about our problems can affect how we do at school.


可知作


者是一个学生。不是店主、医生或牙医。故选

< p>
C





主旨大意。根据文章第一段


People all have problems. If we don't deal with these problems,


we can easily become unhappy.

可知问题讨论如何处理问题,故选


A




根据


Sometimes


people


can


stay


angry


for


years


about


a


small


problem.


Time


goes


by,


and


good friendship may be lost


可 知为小事长时间生气会失去好朋友。故选


C


< br>



根据


Sometimes they have disagreements, and decide not to talk to each other.


可知小孩不说


话是因为他们有分歧。故 选


B





归纳总结。根据最后一句话


This


is an


important


lesson


for


us


to


learn.


可知长时间生气 不


好,所以要学会遗忘。故选


B




【点评】阅读理解考查对篇章的把握和对细节的识别能力,答题时 注意紧扣问题中的关键


词,在文章中寻找答案。




2



阅读与 回答问题。




CCTV reported that every year Chinese people throw away a lot of food which can feed 200


million people for a year.






Do


we


have


too


much


food?


Of


course


not.


According


to


the


UN


World


Food


Programme,


there were 900million hungry people all over the world in 2013. About six million children die of


hunger every year.



So think about it. We should say no to people who waste food every day. An old saying goes,


“Every grain on the plate comes from hard work.” It tells us everybody must save food.



Luckily, a number of people have realized the importance of saving food. Li Hong, a waitress in


a restaurant in Jiangsu, once lost her job because she took some leftover


(剩余的)


food home


for her son. But many people were by her side and criticized


(批评)


the waste of food.



What should we do in our daily life to stop wasting food? We can do many things to prevent it


from happening. Here are some tips:



Don't order too much food in a restaurant. Only order as much as you can eat. If you can't eat


all the food you order, take the rest of it home.



Don't be too picky


(挑剔的)


about food. Some food may not be tasty, but put body need it.



Don't keep too much food at home, especially for fruit and vegetables.




1



How many hungry people were there over the world in 2013?





2



Why did Li Hong lose her job?



< /p>



3



What should you do if you can’t eat all the food you ask for?





4



Can you keep too much food at home?





5



What's the main idea of the passage?




【答案】




1



About 900 million






2



Because she took some leftover food home for her son.






3



I/We can take the rest of it home.






4



No, I/We can't.






5



The reasons we can't waste food and the ways to stop wasting food.




【解 析】


【分析】据联合会世界粮食计划署的报告,


2013


年世界上仍然有


9


亿人在挨饿。


因此我们不要再浪费粮食了。文中给了一些关于节约粮食的建议。





细节理解。根据第二段第二句


there


were


900million


hungry


people


all


over


the


world


in


2013.


可知答案是


About 900 million




细节理解。根据第三段第二句


Li Hong, a waitress in a restaurant in Jiangsu, once lost her job


because


she


took


some


leftover


(剩余的)



food


home


for


her


son.


可知答案是


Because


she


took some leftover food home for her son.




细节理解。根据第第六段



If you can’t eat all the food you order, take the rest of it home.


所以


答案是:


I/We can take the rest of it home.




细节理解。根据最后一段


Don’t


keep


too


much


food


at


home,


especially


for


fruit


and


vegetables.


可知回答应该是:


No, I/We can't.




主旨大意。本文讲述 了世界上有很多人在挨饿,我们不要浪费粮食以及节约粮食的具体


做法。故答案是:


The reasons we can't waste food and the ways to stop wasting food.



【 点评】任务型阅读的关键在看懂文章,然后根据题目要求作答,注意尽量用文章的语言


填 写答案。在文章中找不到答案时,要完全理解句子,根据同义词,句型转换的方式找到


可 以替换文章中的单词,短语或者句子的词。




3



阅读理解




Great changes have taken place in family life because of science and industry


(工业)


. In the


past, when most Americans lived on farms, the typical family had many children. In a farm family,


parents and their children often lived with grandparents. Usually, uncles and aunts lived nearby.


But


when


industry


became


more


important


than


agriculture


in


American


life,


families


became


smaller because industry requires workers who are ready and able to move off the land and move


again whenever necessary. And large families cannot move from place to place as smaller families.


So, at present people tend to have smaller families.



In the future, because of industrialization, a typical family will be required to move even more


often


than


now,


so


families


will


be


even


smaller.


The


typical


family


may


remain


childless


and


consist only of a man and a woman. A small number of families may take raising children as their


chief work. At the same time they may also raise other people's children, leaving those families


free to move from job to job.




1



Which of the following topics is discussed in the passage?



A. The development of science and industry in America.



B. The influence of science and industry on American families.



C. Harmful effect of industrialization.



D. Social problems resulting from the highly-developed science and industry in America.




2



What kinds of families are described in the passage?



A. Families of the past and the present. B. Families of the present and the future.



C. Families of the past and the future. D. Families of the past, the present and the future.


< /p>



3



What is one of the reasons that families are getting smaller in America?



A. Children tend to leave their parents and grandparents when they grow up.



B. People stop caring for children.



C. The need for workers who are able to move at any time has been increasing.



D. Both old and young people prefer to live by themselves.




4



What can you infer from the passage?



A. Science and industry have caused thousands of families to split


(破裂)


.



B. Children do not live with their parents or grandparents.



C. Large families can hardly survive in modern society.



D. Americans are very choosy about their jobs.



【答案】




1



B



(< /p>


2



D




3



C

< p>



4



C



【解析】


【分析】文章大意:由于工 业的发展,家庭也受到了影响,原来的家庭孩子多,


而现在的家庭孩子少,由于工业的发 展家庭会总是搬动,有的家庭只有一个孩子或者没有


孩子。





1


)细节 理解题,根据




Great


changes


have


taken


place


in


family


life


because


of


science and industry


(工业)


.




可知家庭受到了科学和工业发展的影响,故答案是

< p>
B






2


)细节理解题,根据文章内容可知,短文涉及到了 过去的家庭,现在的家庭和将来的


家庭,故答案是


D

< p>





3


)细节理解题,根据


In


the


future,


because


of


industrialization,


a


typical


family


will


be


required to move even more often than now, so families will be even smaller.


可知对于工人们能


够随时 搬动的需求,所以家庭变得原来越小,故答案是


C


< p>




4


)逻辑推理题,根据文章内容可知,工人们可能会随时要搬家,大的家庭就没有这样

的便捷,所以大家庭就不适于生存在现代的社会,故答案是


C





【点评】考查阅读理解。本文 涉及细节理解题和逻辑推理题。细节理解题可以直接从文中


寻找答案;逻辑推理题需要结 合具体语境,由已知内容推出未知的可能的事实。




4



阅读理解




Roald Dahl was one of the most successful writers of children's books. He sold millions of books


all over the world. Many of his books have been made into films and videos. He is so famous that


there is even a Roald Dahl Museum you can visit.



Roald Dahl was born in 1916 in Wales, Britain. His father was rich but he died when Roald was


very young.


Roald


and


his mother


lived


a


hard


life. He


had


to


leave


school


and


went


to


Africa


where he worked for an oil company.



In 1939, Roald became a pilot, but he had a bad accident. It made him limp


(瘸的)


for the


rest of his life. After this, Roald went to America where he wrote a story about his experience as a


pilot. It was so good that it was put in a magazine.



Roald married an American film star. They bought a house in England and had five children.


From 1960 to 1965,



Theo, one of his children, was hit by a taxi and was seriously hurt. Oliva,


one


of


Roald's


daughters,


died


of


a


strange


illness.


Soon


after


this,


his


wife


also


had


a


serious


illness. It took her years to get completely better.



Gradually Roald became more and more successful. He always did his writing in an old shed


(棚)


at the back of his house. He always sat in the same old armchair with a wooden board on


his lap.




got in your head and a pencil and a bit of paper.



In 1983 Roald won a big prize for his book The BFG. During his life, Roald wrote many famous


books, such as Charlie and the Chocolate Factory, Matilda, Fantastic Mr Fox.




After


he


died


in


1990,


Roald


left


money


to


help


people


with


serious


illness


and


those


with


problems with reading and writing.




1



Roald Dahl was famous as a



n



.



A. doctor


B. teacher


C. actor


D. writer




2



After Roald went to America, he .



A. lost his parents in a plane accident


B. wrote a story about his pilot experience



C. got married with an English film star


D. won a big prize for his book Matilda




3



Which of the following is the best for the blank in Paragraph 4?



A. they lived a happy life


B. three terrible things happened



C. he went on writing books


D. he created some unlucky characters




4



What Roald said in Paragragh 6 mainly shows that .



A. being a writer was a popular job at that time



B. one needs to practise a lot if he wants to be a writer



C. Roald loved writing very much and was talented in it



D. though he was successful, Roald lived a simple life



【答案】




1



D



(< /p>


2



B




3



B

< p>



4



C



【解析】


【分析】主要讲了罗尔德< /p>


·


达尔是最成功的儿童读物作家之一。他在全世界卖了几


百万本书。他的许多书都被拍成了电影和录像带。





1


)细节 题。根据


Roald Dahl was one of the most successful writers of children's books.


可知


是成功的儿童读物作家之一,故选


D






2


)细节题。根据


After


this,


Roald


went


to


America


where


he


wrote


a


story


about


his


experience as a pilot.


可知


Roald


去了美国后写了一部关于飞行员经历的故事,故选

< p>
B






3


)细节题。根据后文


Th eo,


one


of


his


children,


was


hit


by


a


taxi


and


was


seriously


hurt.


Oliva,


one


of


Roald's


daughters,


died


of


a


strange


illness.


Soon


after


this,


his


wife


also


had


a


serious illness. It took her years to get completely better.


他的一个 孩子西奥被出租车撞了,伤


得很重。奥利瓦,罗尔德的一个女儿,死于一种奇怪的疾病。 不久之后,他的妻子也得了


重病。她花了很多年才完全康复,可知讲的是


3


个可怕的事情发生了,故选


B






4


)细节题。根据



need is what you've got in your head and a pencil and a bit of paper.


可知



作 为一个作家的好处


之一,



他曾经说,



就是你所需要的就是你脑子里的东西,一支铅笔和一张纸,即


Roald


非常喜欢写作,并且在写作方面有天赋,故选


C




< p>
【点评】考查阅读理解,主要考查细节题,注意从文中仔细寻找答案。




5



阅读理解





It's


10


am


on


a


school


day


morning


in


Shanghai


and


students


are


standing


in


lines


on


the


playground, doing their morning exercises. As a teacher at the front calls out,


students extend their arms, then bring them to their chests; bend their knees, then straighten up.


Many of the students seem bored.




Meanwhile,


in


a


primary


school


in


Xiangyang,


Hubei


Province,


students


are


dancing


to


pop


music. Which would you rather do?



Since


1951,


morning


calisthenics


(健身操)



have


been


a


part


of


Chinese


life.


The


school


in


Xiangyang wanted to make morning exercises more fun, so it looked to a group of people who


seemed to really enjoy exercising damas


(大妈)


! These


evening, often driving neighbours crazy with their loud music. But it is good exercise and they are


having fun. So, why shouldn't students be allowed to follow their example?




Well,


on


the


Internet,


most


posters


said


dancing


in


the


primary


school


in


Xiangyang


looked


funny. One poster said that calisthenics were old-fashioned and that


leave no room for personal freedom



Fitness is essential for young people. Too much study and too much computer time are making


many


young


Chinese


fat


and


unfit,


so


it's


important


that


they


become more


active.


And


being


active is the key, even if that means doing away with calisthenics and, instead, dancing like damas.




1



The first paragraph mainly tells us that ______________.



A. students' school life is colourful in Shanghai



B. morning exercises are helpful to students' health



C. many students feel bored about morning exercises



D. PE is important to school students




2



The underlined word



A.


反之



B.


同时



C.


总之



D.


幸运的是




3



How long have morning calisthenics been in Chinese schools?



A. For 20 years. B. For over 60 years. C. Since last year. D. Since 1951 years ago.




4



What do most people think of dancing in the primary school in Xiangyang?



A. Funny.


B. Helpful.


C. Boring.


D. Hard.




5



What is the best title for the passage?



A. After-class activities B. Colourful school life



C. A history of morning exercises D. Dancing like damas



【答案】




1



C



(< /p>


2



B




3



B

< p>



4



A




5



D



【解析】


【分析】主要讲了学生们应 该像大妈一样跳舞锻炼,而不是仅仅做健身操。



< p>


1


)细节题。根据


Ma ny of


the


students


seem


bored.


可知许多学生 对早晨已经厌倦了,故



C






2


)推断题。根据前后句可知一所学校在做早操,而另一所学校在和着流行音乐跳舞,

< br>所以


meanwhile


意思是同时,故选


B




< br>(


3


)细节题。根据


Since 1951, morning calisthenics


(健身操)


have been a part of Chinese


life.


可知自从< /p>


1951


年,健身操已经成为中国人生活的一部分,所以已经有< /p>


60


多年的历史


了,故选


B





4


)细节题。根据


The school in Xiangyang wanted to make morning exercises more fun, so it


looked to a group of people who seemed to really enjoy exercising damas


(大妈)


!


可知大部分


人认为跳舞是有趣的,故选


A





< br>5


)主旨题。根据全文可知主要讲了学生们应该像大妈一样跳舞锻炼,而不是仅仅 做健


身操。故选


D


< br>



【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题、推断题和 主旨题三种常考题型,细节题要注意


从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需 要的信息;主旨题需要通读全文,了


解大意之后找出中心思想。




6



阅读理解




Mick Polly, an owner of a toy store, lives with his teenage daughter Carolina in Kentucky. He is


known as the Bike Man. Over the past five years, Mick has built hundreds of bikes for needy kids.



One day in 2012, a 13-year-old boy with a broken bike walked by Mick's house.


in my garage


(车库)


; and he asked if I could fix it,



The boy's bike had a broken wheel. Mick sent a post


(帖子)


on Facebook, asking his friends if


they


had


the


needed


part. One


friend


saw


the


post


and


gave


away


two


used


bikes.


Mick


took


parts from each to build a new set of wheels for the boy.



Soon after, Mick repaired a bike for the boy's brother and fixed one for his sister. Word spread,


and during the year, he had fixed up lots of bikes for local kids whose parents were not able to


afford new ones.





Mick puts the bikes and bike parts in his garage.


the seats and use them,




Up


to


now,


the


bike


man


has


repaired


hundreds


of


bikes


and


given


away


nearly


700


newly


repaired bikes. They're free, but the kids must agree on two things: They have to learn how to put


waste things to good use and they have to try their best to study in school.



If a kid's grades are low, Mick requires a teacher's note


Mick


also


hopes


the


bikes will


get


kids


off


the


sofa.



I


was


growing


up,


we


all


rode


our


bikes,




1



Why is Mick known as the Bike Man?



A. Because he's good at riding a bike.


B. Because his bikes sell well.



C. Because his daughter likes bikes.


D. Because he's built bikes for needy kids.




2



In order to find the needed part, Mick _________________.



A. sent a post on Facebook B. called his friends for help



C. searched his garage D. went to many bike shops




3



The underlined word



A. wheels


B. bikes


C. seats


D. garages




4



By repairing and giving away bikes, Mick expects the kids to _________________.



③ have a rest in the sofa



②study hard



③recycle waste things



④get high marks



⑤exercise more



⑥learn to repair bikes



A.


②③⑤



B.


①④⑥



C.


③④⑤



D.


①②⑥




5



Which can be the best title for the passage?



A. Mick Polly's garage


B.



C. A successful businessman


D. Health from riding bikes



【答案】




1



D



(< /p>


2



A




3



B

< p>



4



A




5



B



【解析】


【分析】主要讲了


Mick Polly


被称为



自行车人



,在过去的


5


年里他 已经为需要的


孩子建立了数百辆自行车。





1


)细节 题。根据


Over the past five years, Mick has built hundreds of bikes for needy kids.



知在过去的


5


年里他已经为需要的孩 子建立了数百辆自行车,故选


D






2


)细节 题。根据


The boy's bike had a broken wheel. Mick sent a post


(帖子)


on Facebook,


asking his friends if they had the needed part.


可知那男孩的自行车轮子坏了。米克在


facebook


上发了一个帖子,问他的朋友们是否有需要的部分 ,故选


A






3


)推断题。根据

< br>he had fixed up lots of bikes for local kids


可知他已经为当地的孩子修理


了许多自行车,而那些孩子的父母买不起 新自行车,所以


ones


代指


bike s


,自行车,故选


B






4

)细节题。根据


They're


free,


but


the


kids


must


agree


on


two


things:


They


have


to


learn


how to put waste things to good use and they have to try their best to study in school.


可知他们


是免费的,但是孩子们必须在两件事上达成一致:他们必须学 会如何把浪费的东西好好利


用,并且他们必须尽最大努力在学校学习。故选


A




< br>(


5


)主旨题,根据全文可知主要讲了

< br>Mick


Polly


被称为



自行车人



,在过去的


5


年里他已


经为需要的孩子建立了数百辆自行车。故选


B





【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题、推断题和主旨题三种常考题型,细节题要注意


从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息;主旨题需要通读全文,了


解大意之后找出中心思想。




7



阅读理解




What problems do the teenagers probably have? Here is a survey showing their main problems.



Problems



Feeling


stressed



Getting


shortsighted



Fights



Causes



Advice



Too




much


homework.


Don't


Make




a


plan


for


study


and


hobbies.


Find


have


enough


time


for


their


time to relax as possible as you can.



hobbies.



Too




much


homework.


Bad


Do




the


homework


or


reading


in


a


correct


reading and writing habits.



with classmates.



study



Getting fat



influence.



way.



other. Share your problems with them.



them


just


for


a


short


time


when


you


are


tired.



Having more pocket money to


Use




your


pocket


money


to


do


something


buy


snacks.


Dislike


doing


meaningful.


Spend


some


time


doing


exercise


every day.



exercise.



Don't know how to get on well


Make




more


friends


and


understand


each


Feeling tired of


Computer




games’


bad


Don't be crazy about computer games. Play



1



How many main problems are there in the survey?



A. Four. B. Five. C. Six. D. Seven.




2

< br>)


What problems are caused by too much homework?



A. Feeling stressed and fights.



B. Feeling tired of study and getting fat.



C. Feeling stressed and getting short- sighted.



D. Getting short- sighted and feeling tired of study.




3



If Simon is feeling stressed, he should ________________.



A. do much more homework



B. make a plan to spend time on study and hobbies



C. donate his pocket money to Project Hope



D. buy some snacks



4



Peter is feeling tired of study, maybe because he.



A. has no close friends


B. has no pocket money



C. plays too many computer games D. gets fatter and fatter



(< /p>


5



________________ is a good way for the teenagers to stop fights.



A. Doing less homework B. Playing computer games



C. Learning how to make friends


D. Paying no attention to each other



【答案】




1



B

< br>



2



C




3



B




4



C




5



C



【解析】


【分析】主要讲了青少年有 的主要问题、起因及建议。





1


)细节题。根据表格


Feeling


stressed



Getting


shortsighted



Figh ts



Feeling


tired


of


study



Getting fat


,可知一共


5


个问题,故选

< p>
B






2


)细节题。根据表格第一个


Feeling


stressed


Too


much


homework.


和第二 个


Getting


shortsighted Too much homework. Bad reading and writing habits.


可知太多的作业导致有压力


和近视,故选


C






3


)细节题。根据表格第一个


Make a plan for study and hobbies.


可知建议是为学习和爱好< /p>


制定计划,故选


B





4


)细节题。根据表格第四个


Computer


games’


bad


influence.


可知电 脑游戏的坏影响会让


学生厌倦学习,故选


C





5


)细节题。根据表格第三个


Don't know how to get on well with classmates.


可知不知道怎


样和同学相处是打架的原因,所以学习怎样交朋友是阻止打架的好方式,故选


C




【点评】考查阅读理解,主要考查细节题,注意从文中仔细寻找答案。




8



阅读理解




For Schultz, a 77-year- old man, this is a chance of a lifetime. Schultz is part of a group of around


50 Germans who are on a bus journey along the ancient Silk Road.



Speaking of his journey, he says,


child, but now I finally have a chance to experience it.




The


two-month


bus


journey


will


take


the


group


through


Germany,


Russia,


and


other


4


European


countries.


They


will


then


enter


China


from


the


country's


western


part.


It


will


be


an


unforgettable memory for them.




Nearly


half


of


the


13,000-kilometer


trip


will


be


inside


China.


From


Xinjiang


in


the


west


to


Shanghai


in


the


east,


the


German


visitors


will


see


more


than


20


Chinese


cities.



have


managed the trip of the Silk Road for around 10 years. An increasing number of people, not only


from German-speaking countries, have been joining us,



Almost 26 million foreigners traveled to China in 2015, and about 5 million of them were from


Europe. Beijing, Xi'an, Shanghai and the Yangtze River are traditional Chinese travel destinations


for European tourists. Speaking of where he wants to go, Schultz says,


cities, the culture in western China attracts


(吸引)


me more.



As Shi Xiang, head of the China Tours, says,


Silk Road is good for people to know more about China, especially the northwestern part of the


country.




China Daily





1



How will the group of around 50 Germans take the tour?



A. By car.


B. By train.


C. By bus.


D. By subway.




2



According to Liu Guoqiang, how long has China Tours managed the trip?



A. For 26 months.


B. For around 10 years.


C. For 2 months.


D. For about 20 years.




3



What does the underlined word



A.


标志


B.


道路


C.


品牌


D.


目的地



4



Which is the best title for this passage?



A. Silk Road: A fashionable way to buy silk



B. Silk Road: An old brand to attract Chinese



C. Silk Road: A new way to learn about China



D. Silk Road: A better chance to see modern cities



【答案】




1



C



(< /p>


2



B




3



D

< p>



4



C



【解析】


【分析】文章大意:本文主 要介绍一群德国人通过乘坐巴士沿着古老的丝绸之路


到中国旅行,历经两个月,行程


13,000


公里,途径


20


多个中国的城市,增进了对中国文


化了解。





1


)细节 理解题。根据文中的语句


Schultz is part of a group of around 50 Germans who are


on a bus journey along the ancient Silk Road.


理解可 知,这个旅游团乘坐巴士沿着中国的丝绸


之路旅行,故选


C






2


)细节理解题。根据文中的语句


We have managed the trip of the Silk Road for around 10


years.


理解可知,这次巴士旅行已经计划了十年 ,故选


B






3


)词义推测题。根据文中的语句< /p>


Beijing,


Xi'an,


Shanghai


and


the


Yangtze


River


are


traditional Chinese travel destinations for European tourists.


以及


Speaking of where he wants to


go,


可知,他们在谈论想要去的地方,由此推测北京 ,西安,上海以及长江都是中国传统的


旅行目的地,故选


D






4


)标题归纳题。通读全文可知,文章主要讲述了人们通过丝绸之路了解 中国。故选


C





【点评】考查阅读理解。本文考查细节题,词义推断题,推理 判断题和主旨题等常考题

-


-


-


-


-


-


-


-