(英语)英语阅读理解(时文广告)模拟试题

巡山小妖精
642次浏览
2021年02月13日 21:25
最佳经验
本文由作者推荐

-

2021年2月13日发(作者:攻心)


(英语)英语阅读理解


(


时文广告


)


模拟试题




一、高中英语阅读理解时文广告类



1



阅读理解




Still seeking a destination for your weekend break? There are some places which are probably a


mere walk away from your college.



King's Art Centre




A


day


at


the


Centre


could


mean


a


visit


to


an


exhibition


of


the


work


of


one


of


the


most


interesting


contemporary


artists


on


show


anywhere.


This


weekend


sees


the


opening


of


an


exhibition of four local artists.



You could attend a class teaching you how to learn from the masters' or get more creative with


paint



free of charge.



The Centre also runs two life drawing classes for which there is a small fee.



The Botanic Garden



The Garden has over 8,000 plant species



it holds the research and teaching collection of living


plants for Cambridge University.



The multibranched Torch Aloe here is impressive. The African plant produces red flowers above


bluegreen leaves, and is not one to miss.




Get


to


the


display


house


to


see


Dionaea


muscipula


a


plant


more


commonly


known


as


the


Venus Flytrap that feeds on insects and other small animals.



The Garden is also a place for wildlife enthusiasts. Look for grass snakes in the lake. A snake


called ‘Hissing Sid' is regularly seen lying in the heat of the warm sun.



Byron's Pool



Many stories surround Lord Byron's time as a student of Cambridge University. Arriving in 1805,


he wrote a letter complaining that it was a place of


as though Byron did manage to pass the time pleasantly enough. I'm not just talking about the


pet bear he kept in his rooms. He spent a great deal of time walking in the village.



It is also said that on occasion Byron swam naked by moonlight in the lake, which is now known


as Byron's Pool. A couple of miles past Grantchester in the south Cambridgeshire countryside, the


pool is surrounded by beautiful circular paths around the fields. The cries of invisible birds make


the trip a lovely experience and on the way home you can drop into the village for afternoon tea.


If you don't trust me, then perhaps you'll take it from Virginia Woolf



over a century after Byron,


she reportedly took a trip to swim in the same pool.




1



According to the passage, there is a small charge for ______.



A. seeing an exhibition


B. learning life drawing



C. working with local artists


D. attending the masters' class




2




A. common insects


B. rarely seen snakes


C. impressive plants


D. wildlife-enthusiasts




3



In the passage Byron's Pool is described as a lake ______.



A. owned by Lord Byron B. surrounded by fields



C. located in Grantchester


D. discovered by Virginia Woolf




4


What is the passage mainly about?



A. Unknown stories of Cambridge University. B. The colourful life in the countryside.



C. A way to become creative in art. D. Some places for weekend break.



【答案】




1



B



(< /p>


2



C




3



B

< p>



4



D



【解析】


【分析】本文是一篇应用文 ,介绍了几处周末度假的好去处。





1


)考查细节理解。根据


King' s Art Centre


部分中的


“The Centre also runs two


life drawing


classes for which there is a small fee. ”


该中心还开设了两门素描课,费用不高,可知,学习写


生需要 一点小费用。故选


B






2


)考查 细节理解。根据


The Botanic Garden


部分中的


“The multi


-branched Torch Aloe here


is impressive.”


这里的多枝火炬芦荟令人印象 深刻;及


“Get to the display house to see Dionaea


muscipula, a plant more commonly known as the Venus Flytrap that feeds on insects and other


small


anim als.”


去陈列馆看一看舞水莲,一种通常被称为捕蝇草的植物,以昆虫和其他小动< /p>


物为食,可知,


Torch


Aloe< /p>


是给人印象深刻的植物,


Venus


F lytrap


则是一种以昆虫和其他小


动物为食的植物。由此可 知,


Torch Aloe



Venus Flytrap


是两种给人印象深刻的植物。故选


C






3


) 考查推理判断。根据


Byron's


Pool


部分中的


“A


couple


of


miles


past


Grantchester


in


the


south Cambridgeshire countryside, the pool is surrounded by beautiful circular paths around the


fields.”


在剑桥郡南部的格兰切斯特


(Grantch ester)


乡村,几英里外的池塘周围环绕着美丽的


圆形小径 ,可推知,


Byron's Pool


是被田野环绕的湖。故选


B






4


)考查主旨大意。根据第一段中的


“Still


seek


ing


a


destination


for


your


weekend


break



There are some places which are probably a mere walk away from your college.”


还在为你的周末


假期 寻找目的地吗


?


有些地方离你的大学可能只有几步之遥,可知 ,本文所描述的是给读


者提供一些可在周末休闲的去处。故选


D





【点评 】本题考点涉及细节理解,推理判断和主旨大意三个题型的考查,是几则广告。要


求考生 在捕捉细节信息的基础上,进一步根据上下文的逻辑关系,进行分析,推理,概括


和归纳 ,从而选出正确答案。




2



阅读理解




Dear young poets,


TIME


For Kids has a challenge for you: Write a rhyming poem and enter it in


the TFK Poetry Contest. It must be a poem that does not copy another poet's works.



How to enter: This contest will begin 12 pm on April 14, 2019 and will end 12 pm on June 14,


2019. To enter online, visit


/


2019poe trycontest


and follow instructions to submit


the following: (a) an original and previously unpublished poem; (b) the entrant's first name only


and e-mail address; (c) a parent's e-mail address. Limit one entry per person or e-mail account.




Judging:


All


entries


will


be


judged


by


poet


Kenn


Nesbitt,


based


on


the


following


criteria:


creativity and originality (50%), use of language and rhyme (25%) and appropriateness to contest


theme


(25%).


Winners


will


be


notified


by


e-mail


during


the


month


of


July


and


must


respond


within five days.




Eligibility


(


参赛资格


)



Open


to


legal


citizens


of


the


United


States


who


are


primary


school


students and are 8 to 13 years old at time of entry.



Prizes: Our judge will select four semifinalists, from whom one grand-prize winner and three


finalists will be chosen. The one grand-prize winner will receive an online class visit from Kenn


Nesbitt. All the semifinalists will receive a signed copy of


Bigfoot Is Missing


, which is worth about


$$ 275. The semifinalists' poems will be published at



.




1



How long will the Poetry Contest last?



A. One month. B. Two months. C. Three months. D. Four months.




2



What does the Poetry Contest value most?



r the poem is novel.



r the poem is humorous.



r the poem is written in rhyme



r the poem is suitable for the contest theme.




3



What can the finalists get?



A.A $$ 275 bonus.



online class visit.



position of assistant editor.



D.A signed copy of Bigfoot Is Missing.



【答案】




1



B

< p>



2



A




3



D



【解析】


【分析】本文是一篇应用文 ,介绍了一项由


TIME


For


K ids


举办的诗歌比赛:如何


参赛,如何评判,参赛者资格,如 何评选获奖等相关信息。





1


)考查细节理解。根据第二段中的


“Thi s contest will begin 12 pm on April 14, 2019 and will


end 12 pm on June 14, 2019.”


本次比赛将于


2019



4



14


日下午


12


点开始,


2019



6



14


日下午

< p>
12


点结束。可知,此次比赛历时


2


个月。故选


B






2


)考查 细节理解。根据第三段中的


“All entries will be judged by poet Kenn Nesbitt, based


on the following criteria: creativity and originality (50%), use of language and rhyme (25%) and


appropriateness


to


contest


theme


(25 %).”


所有参赛作品将由诗人


Kenn

Nesbitt


根据以下标准


进行评判

:


创造力和原创性


(50%)


,语 言和韵律的使用


(25%)


和主题的适当性

(25%)


。可知,创


新性占据


5 0%


,可以推断出此次比赛看重创新性。故选


A





3


)考查细节理解。根据最后一段中的


“All


the


semifina


lists


will


receive


a


signed


copy


of


Bigfoot


Is


Missing,


which


is


worth


about


$$


275.


The


semifinalists'


poems


will


be


published


at


.”


所有的半决赛选手都会收到 一份签名版的《大脚怪》,价值约


275


美元。


半决赛选手的诗作将在



上发表。参加半决赛的选手包含 决赛选手,故选


D





【点评】本题考点涉及细节理解题型的考查,是一篇介绍类阅 读。考生需要准确捕捉细节


信息,并结合题目要求,从而选出正确答案。




3



阅读理解




The Largest World Fairs of All Time



New York World Fair



New York, 1939



The 1939 New York World Fair was the largest exposition (


博览会


) in US history with visitors


over 14 million. The Fair was planned during the Great Depression and was aimed at relieving the


city from economic depression by attracting foreign investment. Major inventions to emerge (




)


at


the


New


York


World


Fair


included


nylon


fabric,


a


streamlined


pencil


sharpener,


and


a


futuristic car city imagined by General Moiors.



Exposition liniverselle



Paris, 1900




The


Exposition


Universelle


was


one


of


the


earliest


expositions


to


feature


multiple


countries


with


France


inviting various


countries


to


display


their


technological


advancements


and


cultural


heritage.


Exposition


Universelle


was


the


birthplace


of


many


inventions


that


we


enjoy


today


including escalators (


自动扶梯


) and talking films.



Expo' 70



Osaka, Japan



Expo' 70 was the biggest exposition of the 20th century and the second largest in history. Expo


70 had a record attendance of over 64 million visitors, a 40-year record that would not be broken


until Expo 2010 in Shanghai. Notable exhibitions included a large piece of moon rock that was


brought back from the Apollo 12 mission.



Expo 2010



Shanghai. China



Expo 2010 goes down as the largest fair in history, having attracted 73 million people. It also


had


the


highest


international


participation


of


any


exposition


in


the


world


with


246


countries


participating. The opening ceremony featured the biggest LED screen in the world as well as one


of the biggest fireworks displays in history.




1



Which Expo is the biggest one in history?



A. Expo 70



Osaka. Japan. B. Exposition Universelle



Paris



C. Expo 2010



Shanghai, China.


D. New York World Fair



New York




2



What is the purpose of New York World Fair?



A. To attract more inventions.


B. To improve the nation's economy.



C. To display the technological development. D. To share achievements with other countries.




3



What did Expo 70 in Japan feature?



A. A piece of rock from space. B. A rocket in the Apollo 12 mission.



C. The cultural heritage from countries.


D. The biggest LED screen in the world.



【答案】


< p>


1



C




2


B




3



A



【解析】


【分析】本文是一篇应用文 ,介绍了几个有史以来最大的世界博览会。





1


)考查细节理解。根据


E xpo 2010



Shanghai. China


部分中的


“Expo 2010 goes down as


the


largest


fair


in


history”< /p>


可知,


2010


年上海世博会是历史上规 模最大的一届世博会,故选


C






2


)考查 细节理解。根据


New


York


World


Fair




New


York,


1939


部分中的


“aimed


at


relieving the city from economic depression by attracting foreign investme nt.”


可知,纽约世博会


的目的是通过吸引外资来缓解国内经 济萧条,也就是改善国家经济,故选


B






3


) 考查细节理解。根据


Expo' 70



Osaka, Japan


部分中的


“Notable exhibitions in


cluded a


large piece of moon rock that was brought back from the Apollo 12 mission.”


可知,第


70


届日


本世博会的特色是展出了阿波罗


12


号带回来的一大块月球岩石,故选


A





【点评】本题考点涉及细节理解题型的 考查,是一篇介绍类阅读,考生需要准确捕捉细节


信息,并结合题目要求,从而选出正确 答案。




4



阅读理解




Volunteer with ICS and make a difference in 2019




Raleigh


International


are


looking


for


young


people


to


volunteer


overseas


with


ICS,


development program which is fully funded by the UK Government, ICS aims to bring about three


things: project impact, volunteer personal development and the creation of active citizens.




•Aged 18


-25 Apply as a volunteer. Placements last 10 weeks.




•Aged 23


-35 Apply as a learn leader. Placements last from 14 weeks to 8 months.



Your impact




•With Raleigh ICS, you will focus on improving people's access to water and healt


h care, or


supporting women and young people to set up small businesses in order to improve community


development.




•You


will


contribute


to


sustainable


development


and


make


a


real


difference


to


the


lives


of


people living in poverty.



What's in it for you?




•It won't cost you a penny.




Your


flights,


visas,


vaccines,


training,food,


medical


insurance


and


accommodation


are


all


covered.




•You'll have a completely unique experience.



Living with a host family for 10-12 weeks, experiencing a new culture and working with local


volunteers, you'll be part of the community.




•You'll be more employable afterwards.




•You'll gain teamwork, leadership and communication skills, which will make you stand out and


set you up well for whichever career you choose.



Interested? Apply online today.



Requlrements




•You'll need a positive attitude, commitment, and drive to make a difference.




•You must be a UK or EU/EEA citizen and have lived in the UK for at least 12 months.




•You'll be asked t


o raise a minimum of £800 to demonstrate your commitment to the program.




1



What are you supposed to do in the program?



A. Provide medical insurance for the poor.



B. Support young people to find water resource.



C. Start small businesses to help your host family.



D. Help to raise the living standard of poor people.




2



What can you get from the program?



A. A special experience.


B. A positive attitude.


C. A prize of £800.


D. A leader position.




3



What type of writing is this text?



A. An investigation.


B. A report.


C. A journal.


D. An advertisement.



【答案】




1



D



(< /p>


2



A




3



D



【解析】


【分析】本文是一篇应用文 ,介绍了


ICS


志愿项目的招聘信息。





1


)考查 细节理解。根据



will


contribute


to


sustainable


development


and


make


a


real


difference to the lives of people living in poverty.


可知,在这个志愿项目里 ,你将为可持续发


展作出贡献,


,


真正 改变贫困人口的生活,也就是说你应该帮助提高穷人的生活水平,故选


D





2


)考查细节理解。根据



可知,通 过这个志愿


项目,你会获得一次独特的体验,故选


A

< p>





3


)考查推理判断。纵观全文可知


,

< br>本文介绍了


ICS


志愿项目的招聘信息,因此本文是一< /p>


则广告,故选


D





【点评】本题考点涉及细节理解和推理判断两个题型的考 查,是一篇广告类阅读,考生需


要准确捕捉细节信息,并根据上下文进行逻辑推理,从而 选出正确答案。




5



阅读理解




Loud cheers and applause broke out at NASA's Jet Propulsion Lab on Monday, November 25,


2018, as the unmanned lander, called Insight, touched down on Mars, after nearly seven years


from design to launch to landing.



The great arrival of the spacecraft-


designed to listen for quakes and shakes as a way to discover


the Red Planet's inner secrets, how it formed billions of years ago and, how other planets like


Earth took shape-


marked the eighth successful landing on Mars in Nasa's history.



Minutes after InSight landed on the surface of Mars, the first image was sent back, showing a


wide flat area as seen through a dirty camera.



The touchdown came after a nearly seven-month, 300 million-mile travel from Earth to Mars,


during which the InSight spacecraft had to slow down from a speed of more than 12,000 mph.


The spacecraft's heat shelter helped the lander survive temperatures as high as 2,700



.




Each


step


along


the


way


was


watched


nervously


at


JPL,


with


updates


delayed


by


the


eight-


minute light travel time between Earth and Mars. Mission controllers hugged each other with joy


when the signals were received.


us reporters.




The


first


picture


of


the


surface


of


Mars


was


sent


back


to


Earth


by


one


of


the


MarCO


nanosatellites (


马可纳米卫星


) that accompanied InSight during its travel to Mars. The dust from


the landing made the view unclear. Pictures from it were expected to be clearer once the dust


settled and the lens cover (


镜头盖


) was removed.




Hours


later,


InSight's


batteries


were


charging


as


expected.


The


InSight


team


also


passed


on


another picture, taken by a different camera that's fixed on the lander's robotic arm. The view is


clearer,


showing


the


robotic


arm


and


the


seismometer,


which


is


used


to


discover


the


actual


movement of the ground.




1



What do we know about InSight lander from the passage?



A. It has landed successfully on Mars eight times.



B. It travelled all the way at the speed of 12,000 mph.



C. Mission controllers helped it survive high temperature.



D. The task of it is to find out the inner mysteries of Mars.




2



We know what Mars looks like by .



A. studying pictures InSight lander sends back



B. reading reports sent back by the person on Mars



C. collecting images sent back by MarCO nanosatellites



D. analyzing information the robot on InSight lander sends back




3



How did the mission controllers feel when they received signals from Insight?



A. Unconcerned. B. Worried. C. Amazed. D. Excited.




4



The passage is most probably taken from .



A. a fiction novel B. a news report C. a travel magazine D. an official statement



【答案】




1



D



(< /p>


2



C




3



D

< p>



4



B



【解析】


【分析】本文是一篇新闻报 道,介绍了美国航天总局的


InSight


登陆和探测火星的< /p>


相关情况。





1


)考查细节理解。根据第二段中


< /p>


designed to listen for


quakes and shakes as a way to discover the Red Planet's inner secrets,


可知,设计


Insight


的主


要目的是探测火星的内部秘密。故选


D






2


)考查细节理解。根据倒数第二段中的


< /p>


first


picture


of


the


surface


of Mars


was


sent


back


to


Earth


by


one


of


the


MarCO


nanosatellites


(


马可纳米卫星


)


that


accompanied


InSight


during its travel to Mars.


可知,马克纳米卫星能够把拍摄火星的照片传回地球,通过照片我

< p>
们就可以知道火星的外表。故选


C






3

< br>)考查细节理解。根据第四段中的


“Mission


controllers


hugged


each


other with


joy


when


the


signals


were


rece ived.”


当收到来自


Insight


的信号时,任务控制员们都高兴地抱在一起,


可知接收到信号时任务控制人员很高兴。 故选


D






4


)考查推理判断。纵观全文可知, 本文介绍了美国航天总局的


Insight


登陆和探测火星


的相关情况,所以可以推断出它最有可能是新闻报道。故选


B





【点评】本题 考点涉及细节理解和推理判断两个题型的考查,是一篇新闻报道,考生需要


准确捕捉细节 信息。并根据上下文进行逻辑推理,从而选出正确答案。




6



阅读理解




The latest data from the Office for National Statistics shows that one in every 12 kids is living in


homes where no one has worked for at least a year. That may be due to unemployment or issues


such as sickness or disability that mean they can't work, and aren't required to. This is known as

-


-


-


-


-


-


-


-