英语试卷分类汇编英语阅读理解(及答案)

温柔似野鬼°
964次浏览
2021年02月13日 21:36
最佳经验
本文由作者推荐

-

2021年2月13日发(作者:女演员的管家)


英语试卷分类汇编英语阅读理解


(


及答案


)



一、高中英语阅读理解



1



阅读理解




Daniella Wride was brushing her daughter's long brown hair when she noticed that with each


comb, masses of the hair were coming out. That was January 1, 2017. Within 20 days, seven-year-


old Gianessa Wride's hair was completely gone, and her doctor said the hair would never grow


back.


Gianessa


had


become


one


of


the


6.


8


million


Americans


with


alopecia,


an


auto-immune


disease that causes hair loss.



Alopecia isn't painful, but for kids who suffer from it, the severe pain comes from standing out


from


the


crowd.


For


the


most


part,


the


students


in


Gianessa's


first-grade


class


in Salem,


Utah,


were understanding. But the occasional jokes of


秃子


) made her feel like an abandoned


child.



didn't


want


her


to


feel


that


she


wasn't


like


the


other


kids,


her


mother


said.


I


tried


covering her baldness, but the artificial hair was uncomfortable.



Then comes the school's traditional


where


all


the


kids


and


their


parents


can


express


their


wild


sides


a


bit.


Daniella


and


Gianessa


decided that rather than hide Gianessa's baldness under the artificial hair, they would celebrate it.


Daniella bought scrapbook-sticker (


贴纸


) jewels and decorated her head with flowered designs


and even a deer.




On


the


morning


of


the


competition,


Gianessa


was


nervous.


Would


her


friends


think


it


was


funny? However, with her mother's encouragement, she had nothing to fear. Impressive Gianessa


was a hit and a winner of the crazy- hair competition. Gianessa is now glad that she dared to go


bare.


do things to my head that other kids can't. I'm thinking now it might be fun to decorate my head


with some colourful butterflies and flowers.




1



Why was Gianessa different from other kids?



was born bald.



suffered from hair loss.



was talented in hair designing.



had her head fully shaved.




2



How did others react to Gianessa's disease?



doctor was quite optimistic.



mother gave her artificial hair.



classmates were all considerate.



school offered her special help.




3



What could Gianessa do on the



could tease others.



could decorate her hair.



could shop scrapbook-stickers.



could show her personality.




4



What is the main idea of the text?



girl faced her disease in a most beautiful way.



artificial hair built up the girl's confidence.



competition served as a way to make a change.



disease was cured with mother's love and care.



【答案】




1



B



(< /p>


2



B




3



D

< p>



4



A



【解析】


【分析】本文是一篇记叙文 ,一个七岁的女孩


Gianessa


Wride


得了一种疾病,掉


光了头发还不可能再重新长出来,但是她终于在家人和同学 们的帮助下,勇敢地展现她的


个性,愉快地生活。





1


)考查 细节理解。根据第一段中的


“Within


20


days,


seven


-year- old


Gianessa


Wride's


hair


was completely gone, and her doctor said the hair would never grow back .”


不到


20


天,

7


岁的


Gianessa


Wri de


的头发就完全脱落了,医生说她的头发再也长不出来了,可知,

Gianessa


Wride


和其他孩子不一样,因为她 遭受脱发之苦。故选


B






2


)考查 细节理解。根据第二段中的


“I tried covering her baldness, but the artificial hair was


u ncomfortable.”


我试着盖住她的秃顶,但人造的头发不舒服


)


可知,她妈妈给


Gianessa


戴了


假发。故选


B






3


)考查推理判断。根据最后一段中的


“But now I love being bald. I can do things to my head


that other kids can't. I'm thinking now it might be fun to decorate my head with some colourful


butterflies


and


flowers.”


但现在我喜欢秃顶。我可以做其他孩子做不到的 事情。我在想用彩


蝶和鲜花来装饰我的头可能会很有趣,可知,


Gianessa




疯狂发型日



能够正视自己,展


现她的个性。故选


D






4


)考查主旨大意。根据最后一段中的


“But now I love being bald. I can do things to my head


that other kids can't. I'm thinking now it might be fun to decorate my head with some colourful


butterflies


and


f lowers.”


但现在我喜欢秃顶。我可以做其他孩子做不到的事情。我在想用彩


蝶和鲜花来装饰我的头可能会很有趣,结合主要内容为记叙一个七岁的女孩得了一种疾


病,掉光了头发还不可能再重新长出来,但是她终于在家人和同学们的帮助下,展现她的


个性,愉快地生活。故选


A





【点评】本题考点涉及细节理解,推理判断和主旨 大意三个题型的考查,是一篇故事类阅


读,要求考生在捕捉细节信息的基础上,进一步根 据上下文的逻辑关系,进行分析,推


理,概括和归纳,从而选出正确答案。




2



阅读理解




If


you're


a


book


lover



you


have


a


pile


of


books


on


your


bedside



or


a


bookshelf


in


your


library with a“to read”sign on it



Yet you can't stop yourself from adding to the pile



This can


lead to feelings of guilt over your new purchases



But I'm here to tell you to stop worrying




What you have is an antilibrary



and it's a very good thing



The term comes from writer


Umberto


Eco



He


is


the


owner


of


a


large


personal


library



He


separates


visitors


into


two


groups



those who react with“Wow! What a library you have! How many of these books have


you read?”and the others who get the point that a private library is not something to show off


but a research too1



Read books are far less valuable than unread ones



Indeed



the more you


know



the larger the rows of unread books



Let us call this collection an antilibrary




If you think you already know everything about a subject



you're cutting yourself off from a


stream


of


information


at


an


artificial


point



So


a


growing


library


of


books


you


haven't


read


means you're consistently curious about the unknown



And that attitude is a great foundation


for a lifelong love of 1earning




So don't feel guilt over your unread books



Those books will be there for you when you do


want them



and as you build your library of read and unread books



you can start using it as


you


would


use


a


bigger


library



Certain


books


may


become


references


more


than


read-


through s



Or


you


may


find


that


a


book


you


bought


five


years


ago


has


special


relevance


today



Letting the role of books evolve in your life is a healthy sign of curiosity



That's good for


you and good for the world around you





1



What does the underlined word“antilibrary”in Paragraph 2 refer to?



A. Feelings of guilt over new books




B. A pile of books on the bookshelf




C. The collection of unread books



D. A large personal library





2



Acc ording to the author



more unread books mean________





A. your wrong lifelong learning attitude


B. you limit yourself from the unknown



C. your have no interest in the new world


D. your strong desire about new information



< p>
3



What's the author's attitude towards having an antilibrary?



A. Favorable



B. Doubtful



C. Ambiguous



D. Contradictory





4



What can we know from the last paragraph?



A. Curiosity is a sign of high IQ



B. Books are the ladder in our life




C. Unread


books


are


surely


relevant


to


the


present




D. We


should


read


through


every


book




【答案】



1



C




2



D




3



A




4



B



【解析】


【分析】本文是一篇议论文 。本文主要讲了收集没有阅读的书这一行为是非常好


的,收集更多未经阅读的书意味着你 对新信息的强烈渴望。



(1)


词义猜测题。由第二段


Read


books


are


far


less


valuable


than


unread


ones< /p>



Indeed



the


more


you


know



the


larger


the


rows


of


unread


books



Let


us


call


this


collection


an


ant ilibrary


.可知


“antilibrary”


指的是收集没有阅读的书,选


C




(2)


细节理解题。由第三段


So


a


growing


library


of


books


you


haven't


read


means


you're


consistently curious about the unknown< /p>


.可知更多未经阅读的书意味着你对新信息的强烈渴


望,选


D




(3)


推理判断题。由最后一段


Letting


the


role


of


books


evolve


in


your


life


is


a


healthy


sign


of


curiosity



That's good for you and good for the world around you


.可推知作者对于收集没有


阅读的书这一行为,持赞成态度,选


A




(4)


推理判断题。由最后一段


Those books will be there for you when you do want them



and


as you build your library of read and unread books



you can start using it as you would use a


bigger


library



Certain


books


may


become


references


more


than


read- throughs



Or


you


may


find that a book you bought five years ago has special relevance today< /p>


.可推知书籍是我们生活


的阶梯,选


B< /p>



Noise-cancelling audio instruments have been around for a while now



but one


Berlin-


based


designer


believes


that


blocking“visual


noise”is


as


important



if


not


more


so



as


cancelling out unwanted sounds



To this end he has created a simple accessory called the Focus


Cap



【点评】议论文解题方法:


1.


把握 文章的论点、论据和论证。此外,还要把握文章的结构


和语言。



2.


互推法:在议论之后,总会再列举一些具体的例子来支持 观点或在一些例子之后,总要


抒发一些议论。考生在理解议论时,可以借助文中所给的实 例,从而在形象的例子中推理


出抽象的议论;或从议论中推理理解具体例子的深刻含义, 相互推断。



3.


推理法:推理的结 论一定是原文有这层意思,但没有明确表达的。推理要根据文章的字


面意思,通过语篇、 段落和句子之间的逻辑关系,各个信息所暗示和隐含的意义,作者的


隐含意等对文章进行 推理判断。考生要由文字的表层信息挖掘出文章的深层含义,要能透


过现象看本质。




3



阅读理解




Some


of


the


best


research


on


daily


experience


is


rooted


in


rates


of


positive


and


negative


interactions,


which


has


proved


that


being


blindly


positive


or


negative


can


cause


others


to


be


frustrated or annoyed or to simply tune out.




Over


the


last


two


decades,


scientists


have


made


remarkable


predictions


simply


by


watching


people


interact


with


one


another


and


then


scoring


the


conversations


based


on


the


rate


of


positive and negative interactions. Researchers have used the findings to predict everything from


the


likelihood


that


a


couple


will


divorce


to


the


chances


of


a


work


team


with


high


customer


satisfaction and productivity levels.




More


recent


research


helps


explain


why


these


brief


exchanges


matter


so


much.


When


you


experience


negative


emotions


as


a


result


of


criticism


or


rejection,


for


example,


your


body


produces


higher


levels


of


the


stress


hormone,


which


shuts


down


much


of


your


thinking


and


activates (


激活


) conflict and defense mechanisms (


机制


). You assume that situations are worse


than they actually are.




When


you


experience


a


positive


interaction,


it


activates


a


very


different


response.


Positive


exchanges increase your body's production of oxytocin, a feel-good that increases your ability to


communicate with, cooperate with and trust others. But the effects of a positive occurrence are


less dramatic and lasting than they are for a negative one.



We need at least three to five positive interactions to outweigh every one negative exchange.


Bad


moments


simply


outweigh


good


ones.


Whether


you're


having


a


conversation,


keep


this


simple short cut in mind: At least 80 percent of your conversations should be focused on what's


going right.




Workplaces,


for


example,


often


see


this.


During


performance


reviews,


managers


routinely


spend 80 percent of their time on weaknesses and “areas for improvement”. They spend roughly


20 percent of the time on strengths and positive aspects. Any time you have discussions with a


person or group, spend the vast majority of the time talking about what is working, and use the


remaining time to address weaknesses.




1



The underlined phrase “tune out” in Paragraph 1 probably means




A. stop listening


B. change one's mind


C. sing aloud


D. be crazy




2



What will happen if you experience negative emotions?



A. The situations are sure to become worse.


B. Much of your thinking will be prevented.



C. You


will


feel


an


urge


to


improve


and


become


better.


D. You'll


be


motivated


to


resolve


conflicts with people.




3



From Paragraph 4, we can learn that



A. we


need


a


positive


feeling


to


beat


one


negative


feeling


B. positive


interactions


have


greater effects than negative ones



C. our


conversation


should


center


on


what


needs


improvement


D. the


effect


of


negative


feelings lasts longer than that of positive ones


< p>


4



What is the best title for the passage?



A. Harmful Negatives


B. More Positive Interactions



C. How to Be a Productive Manager D. Less Time on Strengths and Positive Aspects


< p>
【答案】



1



A




2



B



< br>3



D




4



B



【解析】


【分析】本文是说明文。主 要讲述通过一些关于日常经验的研究证明,当你因为


批评或遭到拒绝而经历负面情绪时, 你的身体会产生较高水平的应激激素,它关闭了你的


思维,激活冲突和防御的机制。而当 你体验到积极的互动时,积极的交流会增加你与他人


沟通、合作和信任的能力。但是积极 的影响不如消极的影响更持久,它需要三到五个积极


的互动才能去掉一个负面互动。这给 我们一个启示,在谈话时尽可能多的积极互动,才会


调动人的积极性。

< br>



1


)考查猜测词义题。根据 第一段中的内容可知,一些关于日常经验的最好研究是建立在


积极和消极互动率的基础上 的,这证明了盲目的积极或消极会使其他人感到沮丧或烦恼,


或者干脆把不理睬。分析选 项的内容可知


A


项符合题意。




2


)考查细节理解题。根据第三段中的中间 部分


“Whe


n


you


experience


negative


emotions


as a result of criticism or rejection, for example, your body produces higher levels of the stress


hormone, which shuts down much of your thinking and activates


(激活)


conflict and defense


mechanisms


(机制)


.”


可知,你经历负面情绪 时,你的身体会产生较高水平的应激激素,


它关闭了你的思维机制和激活你的防御机制。 由此可判断


B


项是正确的。




3


)考查细节理解题。根据第四段最后一句< /p>


“But the effects of a positive occurrence are less


dramatic and lasting than they are for a negative one.”

< br>可知,积极面事件的影响不如消极的影


响更持久。由此判断出

D


项正确。



< br>4


)考查主旨大意题。通读全文可知,一些关于日常经验的研究证明,当你因为批 评或遭


到拒绝而经历负面情绪时,你的身体会产生较高水平的应激激素,它关闭了你的思 维,激


活冲突和防御的机制。而当你体验到积极的互动时,


< /p>


积极的交流会增加你与他人沟通、合


作和信任的能力。但是积极的 影响不如消极的影响更持久,它需要三到五个积极的互动才


能去掉一个负面互动。这给我 们一个启示,在谈话时尽可能多的积极互动,才会调动人的


积极性。分析选项可知


B


项正确。



【点评 】科普文客观题的解题方法


1.“




。读完材料,审完题干


(


题干不可不审 清


)


,可根据


题干确定选项的大致范围 ,开始找与选项相对应的句子,然后再进行合理的想象、推理及


判断。有时候选项的语句 散见于文章的各处,也一定找准原句。


2.“




。比较时重在关注意


思、关注逻辑关系。有时需要统 观全篇,不能只盯住一处。


3.“


判断



。推断时,切不可只凭


主观臆断,一定要找到确切的根据,找 到合理的解释。




4



阅读理解



When a dog looks at you with big puppy-dog eyes, it's hard for you to go away, and you may


speak out “Awww” without hesitation. However, there's a


reason why you find a dogs stare so


attractive.


That


sweet


stare


actually


causes


the


release


of


a


particular


hormone,


or


chemical


messenger


in


the


body.


This


hormone


creates feelings of


affection


in


humans.


The


same


thing


happens to dogs when people look back at them. Scientists believe this helps people and their


four-legged


friends


bond,


or


feel


connected.


Scientists


have


wondered


what


causes


dogs


to


lovingly stare at their owners. To find out, a team of researchers from Azabu University in Japan


studied 30 owners and their dogs.



The researchers found that after the pets and their owners spent half an hour together, both


showed a rise in oxytocin (


催产素


). One key role of this hormone in many animals is to promote


bonding,


like


that


between


a


mother


and


newborn.


The


increase


of


oxytocin


didn't


happen,


though, when scientists repeated the experiment with wolves and the humans who had raised


them.



A second experiment also found that if dogs were given oxytocin, they looked at their owners


longer. Scientists aren't sure exactly why, but this reaction occurred only with female dogs. Their


owners oxytocin levels also rose as a result.



The result of these experiments might help answer an age-old question: How did the fearsome


wolf ancestor of modern dogs turn into man's best friend? Takefumi Kikusui, an animal scientist


who worked on the study, thinks that the change happened when dogs first became domestic (



养的


).




According


to


Kikusui,


there


may


have


been


a


small


group


of


wild


dogs


that


were


naturally


friendlier. “Humans are very sensitive to eye contact. By using this special communication tool,


the dogs are able to win over our hearts. If they are more likely to make eye contact, it would be


easier for them to bond with dog owners,” Kikusui said.




1



A


ccording to Paragraph 1, people say “Awww” to


.



A. make the dog stare at them B. express their love for the dogs



C. draw the dogs' attention away


D. warn the dogs not to approach them




2



According to the passage, oxytocin can .



A. reduce animals pain of giving birth B. motivate animals desires to protect others



C. help


animals


to


develop


a


better


relationship


D. enable


animals


to


survive


more


easily


from dangers




3



The underlined words the change in Paragraph 4 refer to that .



A. dogs became friends with humans B. wolves begin to bond with humans



C. dogs and wolves are best friends


D. dogs were domesticated by humans




4

< br>)


What's the purpose of the passage?



A. To call on humans to be friendly to dogs.


B. To give advice on how to get along with dogs.



C. To introduce the evolution process of wild dogs.


D. To explain why humans and dogs are


connected.



【答案】



1



B




2



C




3

< br>)


A




4



D



【解析】


【分析】本文为应用文。本 文主要叙述科学家解开了狗与人类的关系为何演变成


今日如此这般和谐的原因之谜。




1


)推理判断 题。第一段开头


When a dog looks at you with big puppy-dog eyes, it's hard for


you to go away, and you may speak out “Awww” without hesitatio


n. However, there's a reason


why you find a dogs stare so attractive .


当狗看着你,你毫不犹豫地说


“Awww”

< br>,不愿意离开。


这是因为你觉得狗的注意力很有吸引力,狗吸引了你,说明你爱狗 。故答案选


B




2


)细节理解题。根据第二段开头的

…after


the


pets


and


their


owners


spent


half


an


hour


together, both showed a rise in oxytocin (


催产素


). One key role of this hormone in many animals


is to promote bonding, …


宠物和主 人在一起半个小时,人与狗身上的催产素就会增加了。这


种激素在许多动物中的关键作用 就是促进关系。说明,催产系可以帮助动物加强联系,提


升关系。故答案选


C




< br>3


)推理判断题。第三、四两段给狗催产素,它们注视主人时间更长。但是只有母 狗会如


此,所以给狗催产素后,狗的反应不一样。这些实验的结果可能有助于解决一个古 老的问


题:现代狗的可怕狼祖先是如何变成人类最好的朋友的?从事这项研究的动物科学 家


Takefumi


Kikusui


认为,这种变化就是狗最初成为家畜时发生的变化。由此可推断出,这种


变化就是狗由令 人害怕的狼祖先变成人类最好的朋友。分析选项可知,故答案选


A





4


) 主旨大意题。通读全文可知,本文解释了狗与人类的关系如何演变成今天的如此和谐


的朋 友关系的原因。分析选项可知


D


项(解释人类和狗连系的原因) 符合题意,故答案选


D




【点评】阅读理解题主旨大意及段落大意解题技巧:



位于段首:一般而言,以演绎法撰写的文章,主题句往往在文章的开头,即先点出主题,


然后围绕这一主题作具体的陈述。



位于段尾:有些文章会在开头列举事实


,


然后通过论证阐述作者的核心论点。



位于段中:有时段落是先介绍背景和细节,接着用一句综合或概括性的话概括前面所说的


内容或事例,然后再围绕主题展开对有关问题的深入讨论。



首 尾呼应:主题句在段落的开头和结尾两个位置上先后出现,形成前呼后应的格局。




5



阅读理解



Exhibitions in the British Museum



Hokusai: beyond the Great Wave




Katsushika


Hokusai


(1760-1849)


is


widely


regarded


as


one


of


Japan's


most


famous


and


influential produced works of astonishing quality right up until his death at the age of


new exhibition will lead you on an artistic journey through the last 30 years of Hokusai's


life



a time when he produced some of his most memorable masterpieces.



25 May



13 August 2017



Room 35



Adults



12,Members/under 16s free



Places of the mind: British watercolour landscapes 1850-1950




Drawn


from


the


British


Museum's


rich


collection,this


is


the


first


exhibition


devoted


to


landscape


drawings


and watercolours by British


artists


in


the


Victorian


and


modern


eras



two


halves of very different centuries.



23 February



27 August 2017



Room 90



Free, just drop in



Scythians: warriors of ancient Siberia




This


major


exhibition


explores


the


story


of


the


Scythians



nomadic


tribes


and


masters


of


mounted warfare, who flourished between 900 and 200 BC. Their encounters with the Greeks,


Assyrians and Persians were written into history but for centuries all trace of their culture was


lost



buried beneath the ice.



14 September 2017



14 January 2018



Room 30



Adults



16.50,Members/under 16s free



Politics and paradise: Indian popular prints from the Moscatelli Gift



This display is part of the Museum's contribution to the India-UK Year of Culture looks


at the popular print culture of India from the 1880s until the 1950s.



19 July



3 September 2017



Room 90a



Free,just drop in




1



If you are interested in drawings of natural scenery, you will probably go to______.



A. Room 35


B. Room 90


C. Room 30


D. Room 90a




2



Which exhibition can you attend in October 2017?



A. Hokusai: beyond the Great Wave.


B. Scythians: warriors of ancient Siberia.



C. Places


of


the


mind:


British


watercolour


landscapes


1850-1950.


D. Politics


and


paradise:


Indian popular prints from the Moscatelli Gift.




3



Where can we most probably find the passage?



A. In a health report.


B. In a story book.



C. In a parenting magazine. D. In a tour guide.



【答案】



1



B




2


< br>B




3



D



【解析】


【分析】本文是一篇应用文 ,介绍了四个不同的展览,分别是日本艺术家的杰


作,英国水彩风景,希腊历史探索和印 度印刷文化。




1

< br>)考查细节理解。根据


Places of the mind: British watercolour landscapes 1850-1950


部分


中的


“this


is


the


first


exhibition


devoted


to


landscape


drawings


and


wate rcolours”


以及下段的


“Room 90”

< p>
可知,这幅作品是关于自然风光的,在


90


房间。 故选


B





2


)考查细节理解。根据


Scythi ans:


warriors


of


ancient


Siberia


部分中的


“14


September


2017


—14


January


2018”


,可知在


2017


年十月份可以去参观


“Scy thians:


warriors


of


ancient


Siberia”


这 幅作品。故选


B



< br>(


3


)考查推理判断。根据短文是对博物馆里的艺术品的 介绍,可知这篇文章可能出现在导


游杂志里。故选


D

< p>



【点评】本题考点涉及细节理解和推理判断两 个题型的考查,是一篇广告类阅读,考生需


要准确掌握细节信息,并根据上下进行逻辑推 理,从而选出正确答案。




6



阅读理解



What Theresa Loe is doing proves that a large farm isn't a prerequisite for a modern grow-your-


own lifestyle. On a mere 1


/10 of an acre in Los Angeles, Loe and her family grow, can (


装罐


) and


preserve much of the food they consume.




Loe


is


a


master


food


preserver,


gardener


and


canning


expert.


She


also


operates


a


website,


where


she


shares


her


tips


and


recipes,


with


the


goal


of


demonstrating


that


everyone


has


the


ability to control what's on their plate.



Loe initially went to school to become an engineer, but she quickly learned that her enthusiasm


was


mainly


about


growing


and


preparing


her


own


food


.



got


into


cooking


my


own


food


and


started growing my own herbs(


香草


)and foods for that fresh flavor,” she said. Engineer by day,


Loe


learned


cooking


at


night


school.


She


ultimately


purchased


a


small


piece


of


land


with


her


husband and began growing their own foods.




“I


teach


people


how


to


live


farm


-


fresh


without


a


farm,”


Loe


said.


Through


her


website


Loe


emphasizes that ''anybody can do this anywhere.” Got an apartment with a balcony (


阳台


)? Plant


some


herbs.


A


window?


Perfect


spot


for


growing.


Start


with


herbs,


she recommends,


because


“they're very forgiving.” Just a little of the herbs “can take your regular cooking to a whole new


level,” she added. “I think it's a great place to start.” Then? Try growing something from a seed,


she said, like a tomato or some tea.



Canning is a natural extension of the planting she does. With every planted food, Loe noted,


there's


a


moment


when


it's


bursting


with


its


absolute


peak


flavor. “I


try


and


keep


it


in


a


time


capsule


in


a


canning


jar,”


Loe


said.


“Canning


for


me


is


about


knowing


what's


in


your


food,


knowing where it comes from.”



In addition to being more in touch with the food she's eating, another joy comes from passing


this knowledge and this desire for good food to her children: “Influencing them and tellin


g them


your opinion on not only being careful what we eat but understanding the bigger picture


,” she


said, “that if we don't take care of the earth, no one will.”




1



The underlined word “prerequisite” (Para. 1) is closest in meaning to“



”.



A. recipe B. substitute C. requirement D. challenge




2



Why does Loe suggest starting with herbs?



A. They are used daily.


B. They are easy to grow.



C. They can grow very tall. D. They can be eaten uncooked.


< br>(


3



According to Loe, what is the benefit of canning her planted foods?



A. It can preserve their best flavor.


B. It can promote her online sales.



C. It can better her cooking skills.


D. It can improve their nutrition.




4



What is the “the bigger picture” (Para. 6) that Loe wishes her children to understand?



A. The knowledge about good food.


B. The way to live a grow-our-own life.



C. The joy of getting in touch with foods.


D. The responsibility to protect our earth



【答案】



1



C




2



B




3



A




4



D



【解析】


【分析】本文是一篇记叙文 ,讲述了一个名叫


Loe


的女性的故事。


Loe




自己种

< br>植



现代生活方式的实践者,她热衷于自己种植香草和味 道新鲜的食物,并将食物装入密封


罐中保持以保持最佳的风味,更想通过自己的举动影响 孩子们,让他们意识到保护地球的


责任。


(1)


考查词义猜测。根据第一段中的


“On


a


mere


1


/10


of


an


acre



and


preserve


much


of


the


food they consume”


可知面积并不是硬要求。


Loe


在那里所做的一切证明,一个大农场对




己种植



现代生活方式来说并不是一个硬要求。 故选


C




( 2)


考查细节理解。根据第四段中的


“Start with herbs… Just a little of the herbs …”


可知香 草很


容易生长。故选


B




(3)


考查细节理解。根据第五段中的

< p>
“there is a moment when it's bursting with its absolute peak


flavor. 'I try to keep it in a time capsule in a canning jar,'”

< p>
可知将种植的事物装入密封罐中保存


的好处是能够保持最佳的风味。故选< /p>


A




(4)< /p>


考查词义猜测。根据最后一段中的


“that if we don't take care of



the earth, no one will”


可知


the bigger picture


指的是保护地球的责任。故选


D




【点评】本题考点涉及细节理解和 词义猜测两个题型的考查,是一篇故事类阅读,考生需


要准确捕捉细节信息,并根据上下 文进行推理归纳,从而选出正确答案。





7



阅读下 列短文,从每题所给的四个选项(


A



B



C



D< /p>


)中,选出最佳选项。




On


January


13,


2016,


France


became


the


first


country


in


the


world


to


pass


a


law


requiring


supermarkets to donate food that is approaching its expiration date (


保质期


) instead of throwing


it away. The regulation that applies to supermarkets over 4,000 square feet requires stores to sign


official donation agreements with local food banks.



The law also makes it illegal for stores to pour water over nearly-expired food, or store it inside


locked


warehouses


until


it


is


picked


up


by


the


garbage


trucks.


These


measures


are


often


undertaken by supermarkets to prevent the hungry from searching for food through the dustbins.



Though that may appear cruel, the stores claim they do it to avoid potential food poisoning


that could occur if the product is on its way past its expiry. Those who do not obey the new law


face the risk of heavy fines.



Also, excess goods like yogurt or milk that are likely to go bad quickly are now allowed to be


donated directly to the food banks. Though this has always been possible, the current process is


long and complex, making it difficult for producers to give away the food in a timely manner.



France's food banks are of course thrilled about the possibility of receiving extra food. Jacques


Bailet, who heads a network of French food banks called the Banques Alimentaires, says that of


the 110,000 tons of goods received annually, only 36,000 tons comes from supermarkets. Bailet


estimates (


估计


) that just a 15% increase in supermarket donations would translate to over 10


million additional meals to feed the hungry each year.



Though this is a great first step, Arash Dermabarsh, the activist responsible for the grassroots


movement that led to the ban, is not done. He now wants to extend the law to other places like


restaurants


and


also


try


to


convince


other


countries


in


the


European


Union


to


pass


similar


regulations.


These


steps


are


necessary


because


of


the


over


9


million


tons


of


food


wasted


in


France;


an


astonishing


67%


is


thrown


away


by


consumers,


with


supermarkets


and


restaurants


making up the rest.


< br>(


1



What should stores do with nearly-expired food?



A. Throw it away.


B. Send it to the hungry.



C. Store it in refrigerators.


D. Give it away to food banks.




2

< br>)


What does the underlined word



A. Extra. B. Cheap. C. Seasonal. D. Returned.




3



What might Bailet agree with about the French food banks?



A. They have a lot of expired food.


B. They will get much benefit from the law.



C. Their


food


is


enough


for


the


people


in


need.


D. Their


food


mainly


comes


from


supermarkets.




4



What does Dermabarsh plan to do?



A. Build more food banks in France.


B. Make the law take effect in more places.



C. Organize


a


campaign


to


promote


this


law.


D. Raise


consumers


awareness


of


waste


reduction.



【答案】



1



D




2< /p>



A




3



B




4



B



【解析】


【分析】本文是一篇新闻报 道,讲述了法国成为世界上第一个通过法律要求超市


捐赠即将过期食品的国家。而即将过 期食品的捐赠对人们和社会都有积极的影响。




1


)考查推理判断。根据第一段可知,法国成为世界上第一个通过法律要求超 市捐赠即将


过期食品的国家,之后文章就此展开。故选


D





2

< p>
)考查词义猜测。根据第四段中的


“Also, excess goods like yogurt or milk that are likely to


go bad quickly are now allowed to be donated di


rectly to the food banks. ”


此外,像酸奶或牛奶


这样的过剩商品可能很快就会变质,现在可以直 接捐赠给食品银行。由此推知划线词的意


思是



额外的,过量的



,故选


A< /p>





3


)考查推理判断。根据倒数第二段中的


“Bailet estimates (


估计


) that just a 15% increase in


supermarket donations would translate to over 10 million additional meals to feed the hungry


e


ach year.”


可知,


Bailet


认为他们将从法律中得到很多好处。故选


B




4


)考查推理判断。根据最后一段中的


“Though this is a great first step, Arash Dermabarsh,


the activist responsible for the grassroots movement that led to the ban, is not done. He now


wants to extend the law to other places like restaurants and also try to convince other countries


in the European Union to pass similar regulations.”


可知,


Dermabarsh


计划让法律在更多的地


方生效。故选


B



【点评】本题考点涉及细节理解,词义猜测和推理判断三个题型的考查,是一篇新 闻报


道,考生需要准确捕捉细节信息,同时根据上下文的逻辑关系,进行分析,推理,从 而选


出正确答案。




8



阅读理解



Home Laundry Automatic Dryer Product



Full Two Year Warranty


(保修)



Limited Five Year Warranty on Cabinet


(机箱)



Warranty Provides for




FIRST TWO YEARS Amana will repair or replace any faulty part free of charge.



THIRD THRU FIFTH YEARS Amana will provide a free replacement part for any cabinet which


proves faulty due to rust


(生锈)


.



Warranty Limitations




Warranty begins at date of original purchase.



Applies only to product used within the United States or in Canada if product is approved by


Canadian Standards Association when shipped from factory.



Products used on a commercial or rental basis not covered by this warranty.



Service must be performed by an Amana servicer.



Adjustments covered during first year only.



Warranty Does Not Cover It If





Product


has


damage


due


to


product


change



connection


to


an


improper


electrical


supply>


shipping and handling, accident, fire, floods, lightning or other conditions beyond the control of


Amana.



Product is improperly installed


(安装)


or applied.



Owner's Responsibilities




Provide sales receipt.



Normal care and repair.



Having the product reasonably accessible for service.



Pay for service calls related to product installation or usage instructions.




Pay


for


extra


service


costs,


over


normal


service


charges,


if


servicer


is


requested


to


perform


service outside servicer^ normal business hours.



In no event shall Amana be responsible for consequential damages


(间接损坏)


.



This warranty gives you specific legal rights, and you may have others which vary from state to


state For example, some states do not allow the exclusion


(排除)


or limitation of consequential


damages, so this exclusion may not apply to you.




1



According to Warranty Limitations, a product can be under warranty if .



A. used in the U.S.A B. rented for home use



C. repaired by the user himself


D. shipped from a Canadian factory




2



According to Owner's Responsibilities, an owner has to pay for .



A. the product installation


B. a servicer's overtime work



C. the loss of the sales receipt D. a mechanic's transportation



(< /p>


3



Which of the following is true according to the warranty?



A. Consequential damages are excluded across America.


B. A product damaged in a natural


disaster is covered by the warranty.



C. A


faulty


cabinet


due


to


rust


can


be


replaced


free


in


the


second


year.


D. Free


repair


is


available for a product used improperly in the first year.



【答案】

< p>


1



A




2


B




3



C



【解析】


【分析】本文这是一张保修 单,属于说明文,对家用自动干洗机的保修时限、保


修服务范围、购买者所负的责任、不 属于保修服务内容以及对结果性损失不负任何责任诸


方面进行了详尽说明。



(1)


考查细节理解。根据


“Warranty


Limitations




Applies


only


to


product


used


within


the


United States”


可知,根据保修限制,如果在美国使用,产品可以在保修期内。故选


A




(2)


考查细节理解。根据


“Owner's


R e


sponsibilities




Pay


for


extra


service


costs,


over


normal


service


charges”


可 知,根据业主的责任,业主必须为服务人员的加班工作支付费用。故选


B




(3)


考查细节理解。根 据


“FIRST TWO YEARS Amana will repair or replace any faulty part free of


charge. ”


可知,一个有缺陷的橱柜在第二年就可以被替换掉。故选


C< /p>




【点评】本题考点涉及细节理解题型 的考查,是一篇生活类阅读,要求考生准确掌握细节


信息,结合题目要求,选出正确答案 。





9



阅读理解





The Hunan


Satellite


TV(HNTV)


show



are


we going,


Dad?


is


a


big


hit.


Many


famous


stars brought their children to a strange village alone, and they had to spend 72 hours with their


children there. The program fully showed us a modern version of the


As the young parents today are too busy to take care of their children, this new form of


the


way


played


by


nanny


Daddy


and


cute


kids


triggered(


触发


)a


lot


of


people's


emotional


resonance(


共鸣


). Both the kids and their parents will find that their hearts are being drawn closer.


But this kind of feeling has just proved that there is a big spiritual barrier between the modern


parents and children.



The TV shows like


and



kids


are


becoming


more


and


more


popular.


All


of


these


show


the


new


parents'


confusion in children's education and the appeal for the balance between career and family.




In


real


life,


on


the


one


hand


the


young


parents


feel


helpless


because


they


are


too


busy


to


accompany their children under the pressures of work and life; on the other hand they continue


to do so. The data collected by HNTV shows that nearly two-thirds of their audience are female,


among whom 36% are aged from 25 to can imagine such a scene that one evening a young


mother


is


watching


the


show


with


her


young


children,


while


her


husband


is


still


at


work


or


trapped in socializing, or maybe is just playing computer games in the bedroom. The story of a


child without the company of father is still going on. In fact, it is sometimes the same to mothers.


In


a


modern


family,


it


is


often


the


old


who


take


the


responsibility


of


raising


a


child.


The


participation of mother in the children's education is also very low.



It is just this kind of confusion where the parents have gone in the modern family education,


and where the parents will guide their children to go that



Dad?


If


a


child


wants


to


grow


up


healthily


and


safely


into


a


modern


citizen


with


independent


personality and free spirit, it is very important for him or her to follow the parents who serve as


their first teacher. Maybe this is the real reason why such kind of TV programs could get hot. The


truth is that children will go where their parents go; and society will go where the children go.




1



In raising a child in modern society, parents should ________.



computer games with their children



their children at home to avoid socializing



e well between family and career



down the barrier between children and teachers


< /p>



2



Whic h of the following can be inferred in the passage?



s shouldn't entirely leave the education of children to the old.



B.36% of the audience of the program are female aged from 25-34.



program shows us the confusion where the parents and children will go to play.



a modern family it is often mothers who are responsible for raising a child.




3

< br>)


Which one is the best title of the passage?



ion Behind “Where are we going, dad?”



Education is Important



Daddy and Cute Kids



problems in Modern Children's Education




4

< p>


What


attitude


towards


modern


family


education


does


the


author


express


in


the


second


paragraph?



.



d.



stic.



erent.



【答案】




1



C



(< /p>


2



A




3



A

< p>



4



B



【解析】


【分析】本文是一篇说明文 ,通过讲述热门节目



爸爸去哪儿


”< /p>


展示了现代家庭教


育中存在的问题。





1


)考查 细节理解。根据第二段中的


“All


of


these


show


the


new


parents'


confusion


in


children's education and


the appeal for the balance between career and family.”


可知父母必须处


理好事业与家庭之间的冲突,故选


C




< br>(


2


)考查推理判断。根据第三段中的

< br>“In


a


modern


family,


it


is


often


the


old


who


take


the


responsibility


of


raising


a


child.”


可知父母把养育孩子的责任交给了自己的父母,也就是爷爷


奶奶 ,故选


A






3


)考查主旨大意。本文讲述爸爸去 哪儿,这个电视节目取得了巨大的成功,得到大家


的关注,从而如何教育孩子也就成为当 前重要的话题,故选


A






4


)考查 推理判断。第二段提到孩子很难养,辣妈,潮童,这些流行词汇,所有的这些


节目反应家 长在平衡家庭与事业之间的矛盾,故作者的态度是很担忧的,所以选


B

< br>。




【点评】本题考点涉及细 节理解,推理判断和主旨大意三个题型的考查,是一篇教育类阅


读,要求考生在捕捉细节 信息的基础上,进一步根据上下文的逻辑关系,进行分析,推


理,概括和归纳,从而选出 正确答案。




10

< br>.


阅读理解




For top students from low-income families, the challenge of applying to colleges is particularly


difficult. 1 in 4 deal with all of that



the writing, the studying, the researching and applying



completely on their own. One approach to make this whole process easier? Pair students up with


an adviser.




That's


the


idea


behind


CollegePoint,


an


initiative


to


help


gifted


students


go


to


schools


that


match their intellectual(


智力的


)ability. When a high school student takes a standardized test



the


PSAT,


SAT


or


ACT


——


and


they


score


in


the


90th


percentile,


and


their


families


make


less


than$$80,


000


a


year,


they


get


an


email


from


the


program


offering


them


a


free


adviser.


The


advisers listen, guide and answer students'questions.



Connor Rechtzigel, an adviser in Minnesota, sees the importance of his role, for research shows


that low-income students are far more likely to undermatch because they don't think they have


what it takes to get in and because many don't even know what schools are out there. He helped


high school senior Justice Benjamin, the first in his family to apply to college, think about what his


ideal


learning


experience


was.


Finally,


Justice


narrowed


in


on


smaller


schools


where


he


could


study environmental science and made his final choice



Skidmore College in New York. He felt


empowered by the process.



Figuring out how to pay for college is a major part of what, CollegePoint advisers do. Nakhle, an


adviser in North Carolina, is working with Hensley, an Ohio high school senior who can't get extra


financial help from her family. They spent a lot of time comparing and analyzing her financial-aid


award letters, which made her decision much clearer. Finally, the Ohio State University offered an


option where she would pay nothing. Staying in-state wasn't her first choice, but it was the best


option for her.




1



Wha t is the second paragraph mainly about?



CollegePoint works.



goal of CollegePoint.



to apply for a free adviser.



challenge of choosing colleges.



< p>
2



What prevents low- income students from attending proper colleges?



timating their abilities.



g little about colleges.



of enough learning experience.



e to get support from their families.




3



Why did Hensley finally choose the Ohio State University?



didn't want to stay far from home.



favorite major was provided there.



would show her talents to the full.



university met her financial needs.




4



What is the best title for the text?



to Be a Financial Adviser



for Top Students to Select Ideal Colleges



rs Help Poor Students Apply to Suitable Colleges



ePoint



a Program Helping Students Score High



【答案】




1



A



(< /p>


2



B




3



D

< p>



4



C



【解析】


【分析】本文是一篇说明文 ,介绍了一款帮助贫困家庭的优秀生申请合适大学的


虚拟建议程序。




1


)考查段落大意。根据第二段


“That's


the


idea


behind


Colle geP


oint



an


initiative


to


help


gifted


students


go


to


schools


that


match


their


intel lectual(


智力的


)ability.


When


a


high


school


student


takes


a


standardized


test



the


PSAT



SAT


or


ACT


——


and


they


score


in


the


90th


percentile



and


their


families


make


less


than$$80



000


a


year



they


get


an


email


from


the


program


offering


them


a


free


adviser.


The


advisers


listen



guide


and


answer


students'questions.



可知本段讲述了


CollegePoint


的建议者们 对那些大学考试分数过关,但


是年收入不到


8

< br>万美元的家庭提供免费的选择大学方面的指导。可以得知讲述了

-


-


-


-


-


-


-


-