大学英语四级阅读理解模拟题

别妄想泡我
578次浏览
2021年02月21日 04:54
最佳经验
本文由作者推荐

-

2021年2月21日发(作者:疯狂动物城豆瓣)



大学英语四级阅读理解模拟题



The most frightening words in the English language are,


is down.


other day I was at the airport waiting for a ticket to Washington and the


girl in the ticket office said,


computer is down.








allowed to do so.




I looked down on the computer and every passenger .was just


standing there drinking coffee and staring at the black screen. Then I


asked her,





tells us whether you can fly with us or not.














for two hours. There' s no way we can find out without asking the


computer, and since it' s down it won' t answer us.


达聪学习网——各类考试资料题库全收录





After the girl told me they had no backup computer, I said.


forget the computer. What about your planes? They' re still flying, aren't


they?








Washington,





going to Washington, he couldn't take you if you didn't have a ticket.





hours?





knows. It can' t tell me.




By this time there were quite a few people standing in lines. The


word soon spread to other travelers that the computer was down. Some


people went white; some people started to cry and still others kicked


their luggage.




31. The best title for the article is




A. When the Computer Is Down




B. The Most Frightening Words




C. The Computer of the Airport




D. Asking the Computer


达聪学习网——各类考试资料题库全收录





32. What could the girl in the ticket office do for the passengers


without asking the computer?




A. She could sell a ticket.




B. She could write out a ticket.




C. She could answer the passengers' questions.




D. She could do nothing.




33. why do you think they had not a backup computer?




A. Because it was easy down.




B. Because it was very expensive.




C. Because it was not advanced enough.




D. Because it was not as big as the main computer.




34. The last paragraph suggests that




A. a modern computer won' t be down




B. computers can take the place of humans




C. sometimes a computer may bring suffering to people




D. there will be great changes in computers




35. What did passengers do when the computer was down?




A. They left home and went home.




B. They drank coffee and stared at the black screen.




C. They began to talk to each other.


达聪学习网——各类考试资料题库全收录





D. None above.




答案及解析





31.A


【解析】主旨题。根据文章 句中的“


0ur computer is down



(


我们


的电脑宕机了


)


及后面的文章关于机场电脑宕机后的一些对话内容可知,文章主


要讲述的是机场电脑宕机后发生的一些事情,故本题选择


A






32. D


【解析】细节题。根据文章中的对话“


When it[computer]goes


go down with it.

< p>


(


若电脑宕机了,你们也工作不了



了。


)


可知,

< p>
机场售票员什么都不能做。故本题选择


D






33.B


【解析】主观题。没有备用电脑,有可能是因为设备比较贵。故本题


选择


B






34.C


【解析】推断题。根据文章 后一段的描述:电脑死机,旅客们感到恐


惧、忧郁、不安,故本题选择

< br>C






35.B


【解析】细节题。文中第四段句“


every passenger was just


standing there drinking coffee and staring at the black screen.



(


乘客们


站在那 儿,喝着咖啡,眼睛盯着那个黑掉了的屏幕


)


。故本题选择


B






Time is the biggest problem of most students. It becomes


particularly difficult when you have to do library research for a term


paper or report. Finding information in the library can take so much


time that many students avoid it until the last possible minute.




Library research does not have to be time consuming. If you learn


to use a library efficiently, you can save yourself a great deal of time.


达聪学习网——各类考试资料题库全收录



The exercises in this section are designed to familiarize you with the


library so that y



ou can find the information you need quickly.




The first and the most important thing to know about a library is


that when you cannot find something, ask a librarian for help. The


librarians are paid not just to shelve books, but to provide information


and assistance. The most helpful librarians are usually those who work


in the reference room. They will help you get started on a term paper


and even help you find material. There are two basic places to begin


looking for information, the card catalog and the various periodical


indexes. The card catalog is a list of all the books in the library. A


periodical index is a list of all the magazine and journal articles written


on any subject.




1. According to the author, finding information in the library needs


a lot of time, so students should __.




A. avoid it until the last possible minute




B. do library research




C. learn how to use it efficiently




D. save a great deal of time




2. It is the librarians




duty to do all the following things except__.




A. arranging and lending books




B. helping students locate the needed books


达聪学习网——各类考试资料题库全收录


-


-


-


-


-


-


-


-