(英语)英语阅读理解练习题含答案
-穿山甲是什么动物
(英语)英语阅读理解练习题含答案
一、阅读理解
1
.
阅读理解
What do you see when
you look at abstract
(抽象的)
art? Can you understand
it? Does it
look like
anything?
Abstract art
became popular in the early 20th century. Artists
did not want to paint, draw, or
sculpt
things exactly like they looked. They didn't want
their art to be
realistic
(现实的)
. They
were more interested in basic shapes
and colours.
Picasso is
probably the most famous of these artists. He
painted and drew in many, many styles.
Sometimes he used a lot of blue colours
(
his
)
. Later, he used more red
and pink
colours
(
his
p
eriod
)
.
Many
of
his
other
paintings
are
called
(立体派的)
because they are made of painted
squares.
After a long
time, Picasso's paintings became more and more
abstract. He painted people and
things
using
strange
shapes.
His
work
was
so
strange
that
many
of
his
workmates
didn't
understand it.
Kandinsky,
another
famous
artist,
used
lines,
shapes,
and
patterns
to
paint
his
subjects.
His
paintings also used strong colours to
express feelings. Other artists like the
surrealists
(超现实
主义画家),
were
interested
in
subconsciousness
(潜意识)
.
Painters
like
Breton
and
Magritte used many symbols in their
work. The meaning or subject of their work wasn't
always
clear. Dali, another surrealist
artist, painted pictures that looked like dreams.
There are still many
abstract artists around the world. That's the way
many artists prefer. They
want each
person to look at art and find their own meaning
in it.
(
1
)
Which would be most like abstract
art?
A. A
painting of a house.
B. A
sculpture of a car.
C. A
drawing of two people in a coffee
house.
D. A red and blue
painting, with no clear subject.
(
2
)
What
happened to Picasso's work after a long time?
A. It became more
abstract.
B. It became less
strange.
C. He went from
using red colours to using blue
colours.
D. He only painted
with coloured squares.
(
3
)
How
did Kandinsky express feelings?
A. By using strong colours.
B. By painting realistic
people.
C. By painting with
a lot of symbols. D. By painting
in red and pink colours.
(
p>
4
)
Which of the
following is NOT true?
A. Picasso painted in many different
styles.
B. Dali was
interested in dreams.
C.
Abstract artists feel each work of art only has
one meaning.
D. Magritte's
art was full of symbols.
【答案】
(
1
)
D
(<
/p>
2
)
A
(
3
)
A
(
4
)
C
【解析】
【分析】本文介绍了抽象派
艺术及其代表人物毕加索。
(
p>
1
)推理题。根据毕加索是抽象艺术的代表人物
Sometimes
he
used
a
lot
of
blue
colours
(
his
)
. Later, he used more red
and pink colours
有时他使用很多
蓝色,后来,他使用了更多的红色和粉色,
可
知
一幅红色和蓝色的画,没有清晰的主题最
像抽象艺术
,
故选
D
。
(
2
)细节
题。根据
After
a
long
time,
Picasso's
paintings
became
more
and
more
abstract
可知
很久以后毕加索的作品变得更加抽象
,
故选
A
。
(
3
)细节
题。根据
His paintings also used
strong colours to express feelings
可知
康定
斯通过使用强烈的颜色基表达感情的<
/p>
,
故选
A
。
(
4
)细节
题。根据
The
meaning
or
subject
of
their
work
wasn't
always
clear.
Dali,
another surrealist
artist, painted pictures that looked like
dreams.
他们工作的意义或主题
并不总是清楚的。另一位超现实主义艺术家达利画的画看起来像梦
< br>可知
抽象艺术家觉得每
件艺术品只有一种意义是错误的<
/p>
,
故选
C
。
【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题、推断题,细节题要
注意从文中寻找答案;推断
题需要联系上下文,推断出需要的信息。
2
.
根据短文内容选择正确答案。
A
The
2014
FI
FA
World
Cup
,
the
twentieth
World
Cup
football
match,
was
held
in
Brazil
from
June
12th,
2014
to
July
13th,
2014.
Thirty-two
teams
from different countries brought us
sixty-four wonderful games during the
World
Cup.
This
is
the
second
time
the
World
Cup
is
held
in
this
country
and
the
fifth
in
South
America.
Thousands
of
football
fans
watched
the
games.
A
Bite
of
China
(舌尖上的中国)
,
a
mouth-watering
documentary
TV
program featuring delicious Chinese
food, has interested a large number of
people. The program has become very
popular since it was shown on TV.
The
documentary
provides
not
only
Chinese
delicious
food
but
also
the
relationships between people and food.
“We made this do
cumentary with
our respect and love for food. I hope
it will help people learn more about
Chinese food as well as Chinese
culture.” said the director Mr. Chen.
Lu Jialei, a
school girl from Hangzhou, China, won the
championship of the
first
Chinese Character Dictation
Contest
, which made her become famous
overnight. Lu is a
hard-
working girl and always comes top
at school. “I like
reading and I’m
crazy about learning Chinese characters. I enjoy
the contest
and
hope
more
and
more
people
become
interested
in
learning
Chinese
characters.” said Lu Jialei after
winning the contest.
(
1
)
How
long did the 2014 FIFA World Cup last?
A. About a
week. B. About two weeks C. About
a month. D. About two months.
<
/p>
(
2
)
Whic
h is NOT true according to the
articles?
A. Lu
Jialei always gets good grades at
school.
B. The World Cup has
been held in South America twice.
C. Many people like watching the TV
program A Bite of China.
D.
Lu Jialei hopes more people ca n take much
interest in Chinese characters.
(
3
)
Where may
the articles probably come from?
A. A story book.
B. A science report. C. A sports
magazine. D. The Internet.
【答案】
(
1
)
C
(<
/p>
2
)
B
(
3
)
D
【解析】
【分析】这篇短文给我们介
绍了三段不同内容的短文。第一段是关于今年夏天将
在巴西举行的足球世界杯;第二段是
关于《舌尖上的中国》这个电视节目;第三段是关于
第一届汉字听写大赛的冠军卢佳磊。
(
1
)细节
理解题。根据短文的第一段中
the twentieth World Cup
football match, will be held
in Brazil
from June 12
th
, 2014 to July
13
th
, 2014.
可知,第
p>
20
届世界杯足球赛将于
2014
年
6
月
12
号到
7
月
13
号在巴西举行,时间是持续一个月。故选
C
。
p>
(
2
)推理判断
题。根据
Lu is a hard-working girl and
always comes top at school.
可知
A
的说
法是对的;根据
A
Bite
of
China
(舌尖上的中国)
,
a
mouth-watering
documentary
TV
program featuring delicious Chinese
food, has interested a large number of people.
可知
C
的说
法也符合文
意;根据
enjoy the contest and hope more and
more people become interested in
learning Chinese characters
可
知
D
也是符合文意的;
根据
This is the second time
the World
Cup is held in this country
and the fifth in South America.
可知,这是世界杯
足球赛第五次在南
美洲国家举行,故
B
不对。选
B
。
(
3
)主旨大意题。这篇短文中给我们介绍了三个不同的内容
,第一段是关于今年的世界杯
足球比赛将在巴西举行;第二个是关于《舌尖上的中国》这
个节目;第三个是关于汉字听
写大赛的冠军卢佳磊。这样的一篇短文应该来源于网上。故
选
D
。
<
/p>
【点评】阅读理解考查对篇章的把握和对细节的识别能力,答题时注意紧扣问题中的关键<
/p>
词,在文章中寻找答案。
3
.
根据短文理解选择正确答案。
D
In
Paris,
one
freezing
winter
evening,
I
was
having
dinner
with
my
friend,
Mr.
Dupin,
the
famous detective. We had just finished
our meal, when there was a loud knocking at the
door.
Dupin opened it. There stood Mr.
Germain, the chief
警长)
of the
Paris Police.
We
welcomed him warmly, for he was an old
acquaintance
(熟人)
whom we
hadn't seen for
a great
time.
(案件)
that has been giving me
a great
deal of trouble. It is very
simple but very strange.
“Also, please keep this secret. If
anyone found out that I told you this. I would
certainly lose
my job.”
“Well, then,” said the
Chief,” I have learned that a very important
letter has been stolen from
the king.
We are sure who stole it and that the letter is in
his house.
of the most powerful
and important ministers in the government. He is
Min
ister Danton.”
searched
the
entire
house,
room
by
room.
In
fact,
we
examined
everything
in
the
house
but
found
nothing.
A month
later, Dupin asked Germain and me to his house.
There he took out a letter and
handed
it to the Chief. We were both very
surprised.
Dupin
explained,
usual
hiding
places.
I
realized
that
he
might
have
left
the
letter
out
in
the
open,
right
under
everyone's nose, where no one would
search for it.
(观察)
better. While we
were chatting, a dirty, torn letter in
the letter holder suddenly caught my eyes-unusual
for the
Minister, who is careful and
neat.
what
happened,
I
stole
the
letter
by
replacing
it
with
a
similar
one,
On
it
Dupin
wrote
these
words:
Your plan was good, but mine was
better
As you
can see, I took the letter.
----Based on a story by Edgar Allan Poe
(
1
)
The
underlined word
A. hobby B.
help C. habit
D. holiday
(
2
)
Who
is the best at solving difficult cases according
to the passage?
A. The writer. B. Mr.
Germain. C. Mr. Dupin.
D. Minister Danton.
(
3
)
Dupin did all the
following things to help get the letter back
EXCEPT .
A. wearing his dark glasses when
visiting Danton's house
B.
leaving his gloves purposely behind in Danton's
house
C. hiring a man to
fire a gun on the street the next
morning
D. writing some
words on the letter he put into the letter
holder
(
4
< br>)
From the passage we can infer that
.
A. Dupin and
Danton are also acquaintances
B. Dupin and the writer are both
detectives
C. Danton and the
writer are new friends
D.
Germain and Danton are dangerous
enemies
【答案】
(
1
)
B
(
2
)
C
< br>
(
3
)
D
(
4
)
A
【解析】
【分析】本文讲述法国巴黎
的著名侦探杜宾先生的故事。警长因为一个棘手的案
子请杜宾帮忙找回国王丢失的一封信
,他知道信在部长那里,但是就是找不到。杜宾先生
去了部长家里,凭着敏锐的眼睛发现
了那封信的所在,然后巧妙的将信调包,帮助了警
长。
(
1
)词义
猜测。根据
I met a
case
(案件)
that has been giving
me a great deal of trouble
可
知
警长遇到了很麻烦的案子请杜宾先生帮忙。
hobby
爱好;<
/p>
help
帮助;
habit
习惯;
holiday
假期。故选
< br>B
。
(
2
)推理判断。根据文章内容
In fact, we
examined everything in the house but found
nothing.
和
A
month
later,
Dupin
asked
Germain
and
me
to
his
house.
There
he
took
out
a
letter
and
handed
it
to
the
Chief.
可知没人找到那封信在哪里,但是一个月后杜宾
先生找到了,故选
C
。
(
3
)细节理解。注意题目:为了得到那封信,杜宾
先生做了以下事情,除了哪一个。根
据
(观察)
better.
可知
A
p>
项正
确;根据
Then I
purposely left my gloves behind so I could come
back again
可知
B
项正确;
根
据
The
next
morning,
I
hired
a
man
to
fire
a
gun
on
the
street
可知
C
正确;根据
I
stole
the
letter
by replacing it with a similar one, On it Dupin
wrote these words……
可知
D
项虽然也是文
章内容,但是并不是杜宾为了取得信而做的事情。所以选
D
。
(
4
)推理判断。根据
I know
Minister Danton very well.
和
I visited him with my dark glasses
on
以及
While we were
chatting,
可知杜宾与丹顿部长是熟人。故选
A
。
【点评】故事类阅读要紧扣故事的时间线
索,人物间的关系,故事的发展和结局,点明的
主旨等信息。答题时注意问题中的关键词
在文章中的准确定位,根据关键词查找信息,切
忌主观臆断,凭感觉做题
4
.
阅读理解
When he was small, Hill
was a famous bad boy.
At
the
age
of
9,
his
father
married
his
stepmother.
At
that
time
they
lived
poorly
in
the
countryside while his stepmother was
from a wealthy family.
His father introduced Hill to his stepmother as he
said,
shire
this
is
the
worst
boy,
who
has
made
me
have
no
other
way.
Maybe
before
tomorrow
morning he will
throw a stone at you, or do a bad thing you will
never imagine.
To Hill's
surprise, his stepmother went up to him with a
smile, held up his head and looked at
him carefully. She then turned around
to tell her husband,
in the entire
shire, but the cleverest and most creative boy.
Only he doesn't find a place to show
himself.
His
stepmother's words warmed his heart, his eyes full
of tears. With this, he started building
friendship
with
his
stepmother.
And
this
became
the
drive
of
his
life,
making
him
create
28
successful golden rules, which helped
tens of thousands of ordinary people walk on the
road to
success.
Before
his
stepmother
came,
no
one
praised
him
smart,
and
his
father
and
neighbours
considered him as
a bad boy. However, his stepmother's words changed
his life.
When Hill was
14 years old, his stepmother bought him a used
typewriter and said to him,
believe you
will become a writer.
writing things to
a local newspaper. He understood his stepmother's
strong feeling of interest in
his
family while he saw with his own eyes she had
changed his family. Therefore, he would do as
well as she expected him to.
The strength from his stepmother
made him a rich man and famous writer in the
United States
and one of the most
important persons in the 20th century.
Praise will never be unnecessary,
especially for children. A
sincere
(真诚的)
praise may be
better than 10, 000 bad
words.
(
1
< br>)
What did people think of Hill
before the age of nine?
A. Clever.
B. Creative. C.
Unfriendly. D.
Foolish.
(
2
)
Hill started making friends with
his stepmother after she .
A. smiled at him
B. looked at him carefully
C. said good words about him
D. said bad words about him
(
3
)
Whi
ch of the following is WRONG about Hill?
A. He accepted his
stepmother's typewriter.
B. He
failed to do as he was expected.
C. He started writing to a local
newspaper.
D. He understood his
stepmother.
(
4
)
The
passage was written mainly to tell us that
.
A. children
should be praised B.
Hill's father married again
C. Hill's stepmother was kind to him
D. Hill's father was cruel to
him
【答案】
< br>(
1
)
C
(
2
)
C
(
3
)
p>
B
(
4
)
A
【解析】
【分析】文章大意:小时候
,希尔是一个坏孩子,当他九岁时,父亲娶了继母,
父亲告诉吉姆他是个坏孩子,但是继
母说他不会,而是个聪明的孩子,从此他跟继母的关
系变的越来越好。在继母的关爱下成
为美国著名的作家。
(
1
)细节理解题,根据
When he was small, Hill was a famous
bad boy.
可知,希尔九岁
前
是个出了名的坏孩子,故答案是
C
。
(
2
)细节
理解题,根据
His stepmother's
words warmed his heart, his eyes full of tears.
With this, he started building
friendship with his stepmother.
可知,在继母说了他的好话
后,他开
始跟继母交朋友,故答案是
C
。
(
3
)正误
判断题,根据
Therefore, he would
do as well as she expected him to.
可知他
跟继母期盼的做的一样好,因此
B
的陈述是错误的,故答案是
B
。
(
4
< br>)主旨大意题,根据文章内容可知,继母的表扬让他发生了很大的变化,因此可知,
孩子们是需要表扬的,故答案是
A
。
【点评】考查阅读理解。本文涉及细节理解题、正误判断题和
主旨大意题。细节理解题可
以直接从文中寻找答案;正误判断题同属于细节理解题,需要
根据文章内容做出正误判
定;主旨题需要通读全文,了解大意之后找出中心思想。
5
.
阅读理解
Want to enjoy some
extreme sports
(极限运动)
? Here
are a small number of the extreme
sport
clubs across universities in the UK.
Octopush
(水中曲棍球)
Oxford,
York.
Aberdeen
and
Warwick
are
only
some
of
the
universities that offer
this rather unusual sport. Anyone who is
able to swim can play. It is played by
two teams of six players.
Skiing and
snowboarding
Nearly every
university in the UK has a skiing and snowboarding
club.
For
example,
Brumski
8.
Board
Club
of
Birmingham
University
has
run
for
30
years
and
has
about
500
members.
They
hold
Christmas
and
Easter
ski
trips
every
year
and
take
Everyone
wears a mask and carries a small wooden
stick.
part in
competitions.
Skateboarding
Warwick
University
is
home
to
the
Longboarding
Club.
A
longboard is two or three
feet longer than a usual skateboard
and has a wider wheel base. Instead of
offering club T-shirts, the
Longboarding Club lets members have
their personal socks.
BASE jumping
The University of Lincoln offers BASE
jumping. In BASE jumping,
players
jump
from
fixed
objects
and
use
a
parachute
(降落
伞)
to
break
their
fall.
They
go
on
weekly
trips
to
Skydive
Hibaldstow.
_________________.
(
1
)
If
a
student
wants
to
take
part
in
Octopush,
he
or
she
should
be
able
to
A. ski
B. swim C. skate
D. skydive
(
2
)
How
many members are there in Brumski &. Board Club?
A. About 30.
B. About 300.
C. About 50.
D. About 500.
(
3
)
A
usual skateboard is _________________than a
longboard.
A.
shorter B. longer
C. wider D.
bigger
(
4
< br>)
Which university offers BASE
jumping?
A.
Oxford. B. York.
C. Lincoln. D.
Warwick.
(
5
)
According
to
the
passage,
which
of
the
following
is
the
most
common
sport
in
UK
universities?
A. Octopush.
B. Snowboarding.
C. Skateboarding.
D. BASE jumping.
【答案】
(
1
)
B
(<
/p>
2
)
D
(
3
)
A
(
4
)
C
(
5
)
B
【解析】
【分析】本文介绍了英国各
大学的少数极限运动俱乐部。
(<
/p>
1
)细节题。根据水中曲棍球的介绍
Anyone who is able to swim can play
可知如果
一个学
生想参加水中曲棍球,他或她应该会游泳,故选
B
。
(
2
)细节题。根据
Brumski 8.
Board Club of Birmingham University has run for 30
years and
has
about
500
members
布鲁姆斯基
8
和伯明翰大学董事会俱乐部已经运作了
30
年,可知
大约有
500
名成员,故选
D
。
(
3
)推理
题。根据
A longboard is two or three feet
longer than a usual skateboard
长板比普
通滑板长两到三英尺
可知普通的滑板比长板短,故选
A
。
(
4
)细节题。根据
The
University
of
Lincoln
offers
BASE
jumping
可知
Lincoln
提供基础跳
跃,故选
C
。<
/p>
(
5
)推理题。根据
They hold
Christmas and Easter ski trips every year and take
part in
competitions
他们每年都举行圣诞节和复活节滑雪旅行,并参加比赛
可知
滑雪板运动是英
国大学最常见的运动
p>
,
故选
B
。
【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题、推断题,细节题要
注意从文中寻找答案;推断
题需要联系上下文,推断出需要的信息。
6
.
阅读理解
The word,
write with light
hard
to
find
ways
to
make
pictures
that
can
move.
They
made
lots
of
experiments,
but
failed
again
and
again.
It
was
Eadweard
Muybridge
who
finally
succeeded.
He
was
the
first
photographer to try
this successfully. But how did he make it? It was
an interesting story.
Back
in
1872,
people
didn't
know
exactly
(确切地)
whether
all
four
of
a
horse's
hooves
(蹄)
left
the
ground
at
the
same
time
when
it
was
running.
A
gentleman
called
Leland
Stanford made a bet
with his friend about it. Most people believed
that a horse always had one
hoof on the
ground, or it would fall over. But Stanford didn't
think so.
At that time,
it was hard to know who could win the bet, because
a horse's legs move so fast
that it is
impossible to tell just by looking. So they needed
a way to record the movement of a
running horse. Then Stanford offered $$
25,000 to the famous photographer, Muybridge, to
help
find the answer. In the beginning,
Muybridge failed to get clear images, but he
didn't give up. He
continued
to
improve
his
cameras.
In
1878,
after
many
experiments,
he
managed
to
get
a
sequence
(连续)
of
12 photos. One of them clearly showed that all
four of the horse's hooves
were
off
the
ground
at
the
same
time.
And
when
the
photos
moved
fast,
people
could
see
a
horse running.
Though Edison is usually considered as the person
who created the first movie in 1889, it was
the work of Eadweard Muybridge and the
bet that led to Edison's invention.
(
1
)
The
underlined word
A. pretty
B. dark
C. moving
D. still
(
2
)
What did Leland
Stanford make a bet with his friend about?
A. Whose horse ran
faster.
B. Whether a horse
would fall over while running.
C. Whether it was possible for
scientists to make moving pictures.
D. Whether a horse's hooves all left
the ground at the same time while
running.
(
3
)
Muybridge finally found the exact
answer to the bet in .
A. 1839
B. 1872
C. 1878
D. 1889
(
4
)
The
passage mainly tells us .
A. that Thomas Edison
created the first movie
B.
that Eadweard Muybridge created the first static
pictures
C. how photography
helped people know more about animals
D. how Eadweard Muybridge got pictures
of motion
(移动)
successfully
【答案】
(
1
)
D
p>
(
2
)
D
(
3
)
C
(
4
)
D
【解析】
【分析】大意:文章主要介
绍了
Eadweard
Muybridge
拍到移动的照片的故事。
(
1
)词义
猜测题。根据下文
So scientists were trying hard
to find ways to make pictures that
can
move.
所以科学家很努力地尝试找到让照片动起来的方法,可知以前的照片是静止
的,
static
意为
still“<
/p>
静止的
”
。故选
D
。
(<
/p>
2
)细节理解题。根据第二段
Back
in 1872, people didn't know
exactly
(确切地)
whether
all four of a horse's
hooves
(蹄)
left the ground at
the same time when it was running.
可知,
Leland Stanfo
rd
和朋友打赌马在奔跑的时候是不是四只马蹄都离地。故选
D
。
(
p>
3
)细节理解题。根据第三段
In
1878,
after
many
experiments,
he
managed
to
get
a
sequence
(连续)
of
12
photos.
可知,直到
1878
年,
Muybridge
,才设法拍到连续的
12
张照片。故选
C
。
p>
(
4
)主旨大意题。通读全文可知,文章主要介绍了
Eadweard
Muybridge
拍到移动的照片
的故事。故选
D
。<
/p>
【点评】考查阅读理解,首先快速浏
览、分析问题,抓住关键词;其次带着问题通读全
文,了解文章大意,找到依据,确定答
案;最后再检查一遍,确保答案正确。
7
.
阅读理解
Abdul
Sadiq,
an
Afghanistan's
only
professional
cyclist,
began
by
training
his
daughter.
And
when
she
competed
successfully
abroad,
he
set
up
the
team.
It
is
the
world's
most
unlikely
sporting
team,
because
the
sport
breaks
taboos
in
a
country
where
in
many
traditional
communities,
women are not allowed out of the house.
The head coach faces frequent
threats and the girls' families do not always
approve
their fathers trying to stop
them, it's a brother or uncle.
Two members of the team, Massouma,
18, and Zarab, 17, are sisters. Their father and
their
brothers approve, but they know
that their uncles complain to their father.
in fron
t of us to say ‘Why
are you cycling?', but they say bad words to our
father,
team have, however, competed and
won regionally against Bangladesh and
Pakistan.
the
latest riders. In one of the mildest and driest
winters for many years, training has gone on
without stopping. And next spring, the
girls will go up into the mountains.
should not sit at home, they need to
come out and do sports,
Zainab
said
she
wished
that
she
could
just
go
cycling
alone
on
the
street
one
day.
my
ambition, and
I hope that one day girls will be allowed to go
cycling on the streets, not having a
coach, or anyone with them, and they
will not have problems,
(
1
)
What does Abdul
Sadiq do?
A. A
teacher. B. A cyclist.
C. A reporter. D. A
driver.
(
2
)
What does the underlined word
A.
禁忌
B.
警告
C.
符号
D.
风俗
(
3
)
From the third paragraph,
we can know
A.
Massouma and Zarab's parents approve of their
joining the team
B. Massouma
and Zarab's uncles are against their
cycling
C. Massouma and
Zarab don't want to join the team
D. Massouma and Zarab are both very
old
(
4
)
What was Zainab's dream?
A. Her mother approving her
cycling. B. Going cycling alone on
the street.
C. Joining the
team.
D. Winning against Bangladesh and
Pakistan.
(
5
)
Where may you see the passage?
A. In a storybook.
B. In a fashion magazine.
C. In a travel guide book.
D. In a sports newspaper.
【答案】
(
1
)
B
(<
/p>
2
)
A
(
3
)
B
(
4
)
B
(
5
)
D
【解析】
【分析】主要讲了阿卜杜勒
·
萨迪克是阿富汗唯一的职业自行车手,他从训练女儿
开始。当她在国外比赛成功时,他组建了这个队。这是世界上最不可能的运动队,因为这
项运动打破了许多传统社区禁止妇女出门的禁忌。
(
1
)细节
题。根据
Abdul Sadiq, an Afghanistan's only
professional cyclist
可知阿卜杜勒
·<
/p>
萨迪
克是阿富汗唯一的职业自行车手,故选
B
。
(
2
)细节题。根据
where in
many traditional communities, women are not
allowed out of the
house.
可知许
多传统社区禁止妇女出门,所以是打破了禁忌,故选
A
。
(
3
)细节题。根据
Two members of the team,
Massouma, 18, and Zarab, 17, are sisters. Their
father and their brothers approve, but
they know that their uncles complain to their fath
er.
可知
Massouma
和
Zarab
的叔叔反对他们骑自行车,故选
B
。
(
p>
4
)细节题。根据
And
18-
year-old
Zainab
said
she
wished
that
she
could
just
go
cycling
alone on the street
one day.
可知
Zainab
希
望一天独自在街上骑自行车,故选
B
。
(
5
)细节
题。根据全文可知与骑自行车有关,所以在体育报纸上看到,故选
D
。
【点评】考查阅读理解,主
要考查细节题,注意从文中仔细寻找答案。
8
.
阅读理解
Art Training
Course
Do you want to get
$$ 75~$$ 200 each hour? You will get good jobs if
you spend only a week on
our courses
about ads, TV programs, films and
fashion.
Website:
www. awardmakeupschool. com
Telephone number: 310
—
364
—
0665
Teaching English Overseas
A 4-week language course is offered
monthly in Prague. It's helpful for you to get
good jobs
around the world.