最新中考英语阅读理解试题和答案

别妄想泡我
836次浏览
2021年02月23日 01:48
最佳经验
本文由作者推荐

-数学辅导五年级

2021年2月23日发(作者:速食店)


最新中考英语阅读理解试题和答案




一、初三英语阅读理解(含答案详细解析)



1



阅读理解




Scrapbooking is a hobby. It was popular for more than 500 years. People called it a friendship


book. They kept pictures, letters, poems and other things they wanted to remember.



Today people collect many things in scrapbooks. Some people have funny collections, like the


world's most awkward ideas or pictures of the world's most ugly dogs. Other people may collect


stories about the bad weather.



It is easy to get started. First, you should decide what you want to collect. Start with just one


idea. Next, you will need a book with background paper, scissors and glue. You need the scissors


to cut out the pictures or stories. You need the glue to stick them to the background paper.



You can be busy and collect many things or lazy and collect few things. It'll be lots of fun to


make your scrapbook and you can share it with your friends.




1



How long was scrapbooking popular?



A. less than 500 years


B. 500 years


C. over 500 years


D. more than 550 years




2

< p>


What is the Chinese meaning of the underlined word



A.


聪明的



B.


愚蠢的



C.


美妙的



D.


残疾的




3



How many items


(物品)


are mentioned to make a scrapbook?



A. One. B. Two. C. Three. D. Four.




4



To make a scrapbook, what do you need first?



A. Glue. B. Scissors. C. A book. D. An idea.




5


What's the best title of the passage?



A. Scrapbooking B. The History of Scrapbooking



C. What Is a Scrapbook?


D. How to make a Scrapbook



【答案】




1



C



(< /p>


2



B




3



C

< p>



4



D




5



A



【解析】


【分析】本文介绍了剪粘书 的通途,可以保存照片、信件、诗歌和其他他们想记


住的东西。





1


)细节 题。根


It was popular for more than 500 y ears


可知它流行了


500


多年,故 选


C




< /p>



2


)词义猜测题。根据



pictures


of


the


world's


most


ugly


dogs.


Other


people


may


collect


stories


about


the


bad


weather


世界上最丑陋的狗的照片。其他人可能会收集坏天气的故事


< /p>


可知


awkward


指愚蠢的,故选


B






3


)细节题。根据


y ou will need a book with background paper, scissors and glue


你需要一本


背景纸、剪 刀和胶水的书可知


3


种物品被提到制作剪贴簿,故选

< p>
C






4


)细节题。根据


First, you should decide what you want to collect.


可知要制作剪贴簿,你


首先需要,故选


D





(< /p>


5


)主旨题。根据本文介绍了剪粘书的通途,可知


Scrapbooking


适合做标题,故选


A





【点评】考 查阅读理解。本文涉及细节题,词义猜测题和主旨题四种常考题型,细节题要


注意从文中 寻找答案,词义猜测题需要根据上下文提炼相关信息锁定词意,主旨题需要通


读全文,了 解大意之后找出中心思想。




2



阅读理解




Everybody hates rats. But rats may soon be man's new good friends. What happens after an


earthquake? We send in rescue dogs. Why? Because they can smell people. Dogs save lives. They


help rescuers to find living people. But dogs are big and they can't get into small spaces. So now a


new research project is using a smaller animal to save lives: the rat.



How does it work? First, the rat is trained to smell people. When this happens, the rat's brain


gives


a


signal.


This


is


sent


to


a


small


radio


on


its


back,


and


then


the


rescuers


follow


the


radio


signals. When the rat's brain activity jumps, the rescuers know that someone is alive. The rat has


smelled that person.



Although there are already robots which can do this job, rats are better. Robots' noses don't


work well when there are other smells around. Rats are good at that. Rats can also see in the


dark,


they


are


cheaper


and


quicker


to


train


than


dogs,


and


unlike


robots,


they


don't


need


electricity!



The


place we couldn't get to, and a rat would get out if it wasn't safe.


history,


people


will


be


happy


to


see


a


rat


in


a


building



but


only


after


an


earthquake,


of


co urse



.




1



Where do you think you can find this passage?



A. In a magazine about toys.


B. In a history book.



C. In a newspaper about science. D. In an advertisement.




2



Which of the following is NOT TRUE?



A. Rats don't need electricity. B. Rats are better than robots when smelling.



C. Rats are as clever as radios. D. Rats can see things in the dark when doing rescues.




3



Why does the



A. Because rats can get into very small spaces. B. Because rats have better noses than dogs.



C. Because rats don't like robots.


D. Because rats are brave.


< /p>



4



Whic h is the best title of this passage?



A. Ways of saving people


B. Rats


C. Earthquakes


D. Rats for rescue



【答案】


< p>


1



C




2


C




3



A




4



D



【解析】


【分析】主要讲了老鼠是怎 样营救人的。




< br>1


)推断题。根据全文可知主要讲了老鼠救人,所以可以在关于科学的报纸上发现 ,故



C






2


)细节 题。根据


This is sent to a small radio on its back, and then the rescuers follow the


radio signals.


可知信号被发送给收音机,而没 有说老鼠和收音机一样聪明,故选


C






3


)细节 题。根据



rat would get out if it wasn't safe.


可知是因为老鼠可以去非常小的地方,故选

< br>A






4


)主旨题。根据全文可知主要讲了老鼠是怎样营救人的。 故选


D





【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题、推断题和主旨题三种常考题型,细节题要注意


从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息;主旨题需要通读全文,了


解大意之后找出中心思想。




3



阅读理解




Some people think only school children do not agree with their parents.



However, it is not true.




Communication


is


a


problem


for


parents


and


children


of


all


ages.


If


it's


hard


for


you


to


communicate with your parents, don't worry about it. Here is some advice for you to bridge the


generation gap


(消除代沟)


.




Don't


argue


with


your


parents.


Don't


get


to


your


parents


when


you


are


angry.


Your


parents


probably won't consider your ideas if you are shouting at them. And you can't express yourself


well if you are angry. Go to some-place to calm down. Make sure you understand why you are


unhappy.


Then


think


about


what


you


want


to


say


to


your


parents.


If


you


don't


think


you


can


speak to them at the moment, try writing a letter.



Try to reach a compromise


(和解)


.Perhaps you and your parents disagree on something. You


can


keep


your


disagreement


and


try


your


best


to


accept


each


other.


Michael's


mother


didn't


agree


with


him


about


buying


a


motorcycle.


They


argued


over


it.


But


they


finally


came


to


a


compromise. Michael bought the motorcycle, but only drove it on certain days. Of course, your


parents might refuse to compromise on something. In these situations, it is especially important


to show love and respect to them. Showing respect will keep your relationship strong.



Talk about your values. The values of your parents are probably different from those of your


own. Tell your parents what you care about and why. Understanding your values might help them


see your purposes in life.



A good relationship with your parents can make you a better and happier person. Please have a


try!




1



The passage tells us have a communication problem.



A. parents and other people B. school kids and their parents



C. teachers and their students D. parents and their children of all ages




2



Your parents probably won't consider your ideas if you .



A. don't often get to them B. write a letter to them



C. don't speak to them politely


D. express yourself well




3



The underlined phrase



A. make yourself happy


B. get yourself quiet and relaxed



C. have a good rest


D. hide yourself quickly




4



From the passage we can learn that .



A. parents and children should not have a generation gap



B. parents should show love and respect to their children



C. there are some good ways to bridge the generation gap



D. there are so many serious problems in families today



【答案】




1



D



(< /p>


2



C




3



B

< p>



4



C



【解析】


【分析】文章大意:有些人 认为只有学校的孩子不同意他们的父母。但事实并非


如此。沟通对所有年龄段的父母和孩 子都是一个问题。如果你很难与父母沟通,不要担


心。短文为我们提供了一些见建议,告 诉我们如何弥合代购,同时告诉我们,只有与父母


和好相处的人才会更有出息。





1


)细节理解题,根据




Communication


is


a


problem


for


parents


and


children


of


all


ages.




可知短文谈论的是孩子和父母所面临的最为平常的问题,故答案是


D

< br>。





2


)细节理解题,根据



Your


parents


probably


won't


consider


your


ideas


if


you


are


shouting


at


them.


< br>可知,如果喊叫着跟父母说,父母是不会同意你的想法的,故答案是


C

< p>





3


)细节理解题,根据



And


you


can't


express


yourself


well


if


you


are


angry.


Go


to


some-place to



calm down. Make sure you understand why you are unhappy. Then think


about what you want to say to your parents.



可知,


calm down


是冷静,镇 静的意思,故答


案是


B






4

< br>)逻辑推理题,根据文章内容可知,本文主要讲述如何弥补代沟的建议,所以代沟是


有好多办法来弥补的,故答案是


C





【点评】考查阅读理解。本文涉及细节理解题和逻辑推理题。 细节理解题可以直接从文中


寻找答案;逻辑推理题需要结合具体语境,有已知内容推出未 知的可能的事实。




4



阅读理解




Roald Dahl was one of the most successful writers of children's books. He sold millions of books


all over the world. Many of his books have been made into films and videos. He is so famous that


there is even a Roald Dahl Museum you can visit.



Roald Dahl was born in 1916 in Wales, Britain. His father was rich but he died when Roald was


very young.


Roald


and


his mother


lived


a


hard


life. He


had


to


leave


school


and


went


to


Africa


where he worked for an oil company.



In 1939, Roald became a pilot, but he had a bad accident. It made him limp


(瘸的)


for the


rest of his life. After this, Roald went to America where he wrote a story about his experience as a


pilot. It was so good that it was put in a magazine.



Roald married an American film star. They bought a house in England and had five children.


From 1960 to 1965,



Theo, one of his children, was hit by a taxi and was seriously hurt. Oliva,


one


of


Roald's


daughters,


died


of


a


strange


illness.


Soon


after


this,


his


wife


also


had


a


serious


illness. It took her years to get completely better.



Gradually Roald became more and more successful. He always did his writing in an old shed


(棚)


at the back of his house. He always sat in the same old armchair with a wooden board on


his lap.




got in your head and a pencil and a bit of paper.



In 1983 Roald won a big prize for his book The BFG. During his life, Roald wrote many famous


books, such as Charlie and the Chocolate Factory, Matilda, Fantastic Mr Fox.




After


he


died


in


1990,


Roald


left


money


to


help


people


with


serious


illness


and


those


with


problems with reading and writing.




1



Roald Dahl was famous as a



n



.



A. doctor


B. teacher


C. actor


D. writer




2



After Roald went to America, he .



A. lost his parents in a plane accident


B. wrote a story about his pilot experience



C. got married with an English film star


D. won a big prize for his book Matilda




3



Which of the following is the best for the blank in Paragraph 4?



A. they lived a happy life


B. three terrible things happened



C. he went on writing books


D. he created some unlucky characters




4



What Roald said in Paragragh 6 mainly shows that .



A. being a writer was a popular job at that time



B. one needs to practise a lot if he wants to be a writer



C. Roald loved writing very much and was talented in it



D. though he was successful, Roald lived a simple life



【答案】




1



D



(< /p>


2



B




3



B

< p>



4



C



【解析】


【分析】主要讲了罗尔德< /p>


·


达尔是最成功的儿童读物作家之一。他在全世界卖了几


百万本书。他的许多书都被拍成了电影和录像带。





1


)细节 题。根据


Roald Dahl was one of the most successful writers of children's books.


可知


是成功的儿童读物作家之一,故选


D






2


)细节题。根据


After


this,


Roald


went


to


America


where


he


wrote


a


story


about


his


experience as a pilot.


可知


Roald


去了美国后写了一部关于飞行员经历的故事,故选

< p>
B






3


)细节题。根据后文


Th eo,


one


of


his


children,


was


hit


by


a


taxi


and


was


seriously


hurt.


Oliva,


one


of


Roald's


daughters,


died


of


a


strange


illness.


Soon


after


this,


his


wife


also


had


a


serious illness. It took her years to get completely better.


他的一个 孩子西奥被出租车撞了,伤


得很重。奥利瓦,罗尔德的一个女儿,死于一种奇怪的疾病。 不久之后,他的妻子也得了


重病。她花了很多年才完全康复,可知讲的是


3


个可怕的事情发生了,故选


B






4


)细节题。根据



need is what you've got in your head and a pencil and a bit of paper.


可知



作 为一个作家的好处


之一,



他曾经说,



就是你所需要的就是你脑子里的东西,一支铅笔和一张纸,即


Roald


非常喜欢写作,并且在写作方面有天赋,故选


C




< p>
【点评】考查阅读理解,主要考查细节题,注意从文中仔细寻找答案。




5



阅读理解




Will it matter if you don't take your breakfast



A short time ago, a test was given in the United


States. People of different ages, from 12 to 83, were asked to have a test. During the test, these


people were given all kinds of breakfast, and sometimes they got no breakfast at all. Scientists


wanted to see how. Well their bodies worked when they had eaten different kinds of breakfast.




The


results


show


that


if


a


person


eats


right


breakfasts,


he


or


she


will


work


better


than


the


person who has no breakfast. If a student has fruit, eggs, bread and milk before going to school,


he or she will learn more quickly and listen more carefully.



The result is opposite to what some people think. Having no breakfast will not help you lose


weight. This is because people become so hungry at noon that they eat too much for lunch. They


will gain weight instead of losing it. You will lose more weight if you reduce your other meals.



1



During the test, the people were given .



A. no breakfast at all


B. different foods or nothing



C. too much food


D. little food for breakfast




2



The results show that .



A. breakfast has a great effect on work and studies



B. breakfast has little to do with a person's work



C. a person will work better if he or she only has fruit and milk



D. girl students should have little for breakfast



(< /p>


3



According


to


the


passage,


some


people


think


that


if


you


don't


have


breakfast


you


will .



A. be healthier B. work better C. lose weight D. lose your way




4



The underlined word



A.


增加


B.


减少


C.


放弃


D.


享用



【答案】




1



B



(< /p>


2



A




3



C

< p>



4



B



【解析】


【分析】文章大意:文中通 过一个调查,讲述了吃早饭对人们工作、身体状况的


影响,以及合理吃早饭的好处。





1


)细节理解题。根据



During the test, these people were given all kinds of breakfast,


and sometimes they got no breakfast at all.



可知参加测试的人有时吃丰富的早饭,有时不


吃早饭。故选


B





(< /p>


2


)细节理解题。根据



文中第二段


The


results


show


that


if


a


person


eats


right


breakfasts, he or she will work better than the person who has no breakfast.




If a student


has fruit, eggs, bread and milk before going to school, he or she will learn more quickly


and listen more carefully.



可知吃不吃早餐对人们的学习和工作影 响很大,对身体状况影响


也非常大,故选


A





3


)细节理解题。



根据第三段


The result is opposite to what some people think. Having


no breakfast will not help you lose weight.




可知一些人认为不 吃早饭能减肥,故选


C






4


)词意 猜测题。根据



lose


more


weight


,可知是减重,根据常识可知减重需要减少饭< /p>


量,因此



reduce



的意思是减少,故选< /p>


B





【点评】本题考查阅读理解,考查了细节理解题和词意猜测题,细节题要注意从文中寻找


答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息;主旨题需要通读全文,了解大意之后


找出中心思想,并根据上下文的逻辑关系,进行推理,归纳,从而选出正确答案。




6



阅读理解




What problems do the teenagers probably have? Here is a survey showing their main problems.



Problems



Feeling


stressed



Getting


shortsighted



Fights



Causes



Advice



Too




much


homework.


Don't


Make




a


plan


for


study


and


hobbies.


Find


have


enough


time


for


their


time to relax as possible as you can.



hobbies.



Too




much


homework.


Bad


Do




the


homework


or


reading


in


a


correct


reading and writing habits.



with classmates.



study



Getting fat



influence.



way.



other. Share your problems with them.



them


just


for


a


short


time


when


you


are


tired.



Having more pocket money to


Use




your


pocket


money


to


do


something


buy


snacks.


Dislike


doing


meaningful.


Spend


some


time


doing


exercise


every day.



exercise.



Don't know how to get on well


Make




more


friends


and


understand


each


Feeling tired of


Computer




games’


bad


Don't be crazy about computer games. Play



1



How many main problems are there in the survey?



A. Four. B. Five. C. Six. D. Seven.




2

< br>)


What problems are caused by too much homework?



A. Feeling stressed and fights.



B. Feeling tired of study and getting fat.



C. Feeling stressed and getting short- sighted.



D. Getting short- sighted and feeling tired of study.




3



If Simon is feeling stressed, he should ________________.



A. do much more homework



B. make a plan to spend time on study and hobbies



C. donate his pocket money to Project Hope



D. buy some snacks



4



Peter is feeling tired of study, maybe because he.



A. has no close friends


B. has no pocket money



C. plays too many computer games D. gets fatter and fatter



(< /p>


5



________________ is a good way for the teenagers to stop fights.



A. Doing less homework B. Playing computer games



C. Learning how to make friends


D. Paying no attention to each other



【答案】




1



B

< br>



2



C




3



B




4



C




5



C



【解析】


【分析】主要讲了青少年有 的主要问题、起因及建议。





1


)细节题。根据表格


Feeling


stressed



Getting


shortsighted



Figh ts



Feeling


tired


of


study



Getting fat


,可知一共


5


个问题,故选

< p>
B






2


)细节题。根据表格第一个


Feeling


stressed


Too


much


homework.


和第二 个


Getting


shortsighted Too much homework. Bad reading and writing habits.


可知太多的作业导致有压力


和近视,故选


C






3


)细节题。根据表格第一个


Make a plan for study and hobbies.


可知建议是为学习和爱好< /p>


制定计划,故选


B





4


)细节题。根据表格第四个


Co


mputer


games’


bad


influe nce.


可知电脑游戏的坏影响会让


学生厌倦学习,故选


C




< p>


5


)细节题。根据表格第三个

< br>Don't know how to get on well with classmates.< /p>


可知不知道怎


样和同学相处是打架的原因,所以学习怎样交朋友是 阻止打架的好方式,故选


C





【点评】考查阅读理解,主要考查细节题,注意从文中仔细寻 找答案。




7



阅读理解





A


young


man


with


a


large


bag


on


his


back


came


far


away


for


a


master


(大师)


.


He


said



my feet cut, and my hands also injured an bleeding .... Why can't I find the sun in the heart?



The master asked,



The young man said,


tears each time I'm hurt, the trouble each time I feel lonely ... Depending on it, I can come to you


here.



So the master took the young man to the river which they crossed in a boat. On the other side


of the river, the master said,






boat is useful. But after crossing it, you will put down the boat and hurry on, If not, it will become


a burden


(负担)


. Pain, loneliness and tears



all these are useful to life. They can improve life,


but if you don't forget them all the time, they will become the burden in life. Put it down! My son,


life can't bear


(承受)


a heavy burden,


walked easily and happily, and much faster than before.




1



What do the underlined words



A. Health.


B. Wealth.


C. Success.


D. Happiness.




2



What's in his large bag?



A. Clothes, tears and food. B. Pain, tears and trouble.



C. Clothes, food and water.


D. Pain, water and trouble.




3



How did they cross the river?



A. By boat.


B. On foot.


C. By swimming.


D. Across the bridge.




4



Why did the master ask him to carry the boat?



A. To teach him to improve his life. B. To tell him the boat is very useful.



C. To tell him the boat is very important.


D. To teach him to put down his burden.




5



How did the young man feel after he put down his bag at last?



A. Awful.


B. Painful.


C. Relaxed.


D. Surprised.



【答案】


< /p>



1



D




2


< p>
B




3



A



4



D




5



C



【解析】


【分析】大意:本文讲述疼 痛,孤独和泪水都对我们很有用,它们可以改善我们


的生活,但是如果一直不能忘记,它 们就会成为我们生活中的负担,因此要学会适当的放


弃负担的故事。




1


)词义猜测题。根据


Why can't I find the sun in the heart?


time I fall, the tears each time I'm hurt, the trouble each time I feel lonely ...


可知,为什么我心


中不能发现太阳,在它里面是我每次 摔跤的痛苦,受伤的泪水孤独时的忧愁,可推出


the


sun


在此处的意思是



不开心



,故选


D






2

< br>)细节题。根据


inside it including the pain each time I fall, the tears each time I'm hurt, the


trouble each time I feel lonely ...


可知,他袋子里装了痛苦,眼泪和忧愁,故选


B





3


)细节题。根据


So the master took the young man to the river which they crossed in a boat.


可知,他们坐船过河,故选


A






4


)细节题。根据


Put it down! My son, life can't bear


(承受)


a heavy burden,


可知,通过


背着船过河是为了教他放弃负担。故 选


D




< /p>



5


)推断题。根据

He walked easily and happily, and much faster than before.


可知,他放下


包后感到轻松。故选< /p>


C





【点评】考查阅读理解。细节题、推断题和词义猜测题是阅读理解题中常考题型。细节题


需要从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息;词句猜测题需要联系


上下文,推出词句的意思。




8



阅读理解




When you think of a museum, I bet you don't think of a place where children run around. But


the Science Museum is different. It's noisy!



You can get to the Science Museum by going on the London Underground from Waterloo on


the


Jubilee


Line


to


Westminster.


Then


take


the


Circle


or


the


District


Line


to


South


Kensington.


When you walk out, take a look around you, and you should see it.



What to bring: at least two bottles of drinks for the kids and f 10 to spend in the cafes. Entrance


is free!



The most interesting and exciting part of coming here is to go to the kids' area, the Launch Pad


on the 3rd floor. At busy times, you may have to wait in line, but staff


(工作人员)


will provide


science toys for you and the kids to play with. It is


great fun there. And if you love science, it


should


indulge


(满足)



you


as


you


will


learn


about


science


in


a


fun


way.


There


are


also


simulators


(模拟装置)


on the 3rd floor, so think of Floor 3 as a



If you want to learn about the museum, then go to the ground floor. They have some things


which will interest you.



Over all, it's a fun experience for the kids and you may enjoy it too. It's also free to get in!




1



How is the Science Museum different from other museums?



A. It's big.


B. It's free.


C. It's busy.


D. It's noisy.



(< /p>


2



Paragraph 2 is mainly about ________________.



A. how to get to the Science Museum B. when to visit the Science Museum



C. what to bring to the Science Museum


D. how to plan a trip to the Science Museum




3



You can _______________ at the Launch Pad.



A. buy your favourite drink B. get some science toys for free



C. learn about science in a fun way


D. learn the history of the Science Museum




4

< br>)


What do the underlined words



A.


另外


B.


总之


C.


因此


D.


相反




5



The passage is most probably ________________.



A. a story


B. a piece of news


C. a review


D. an advertisement



【答案】




1



D



(< /p>


2



A




3



C

< p>



4



B




5



C



【解析】


【分析】大意:本文介绍怎 样去科学博物馆及科学博物馆里面的一些好玩的地


方,如第三楼的航天器等发射平台,有 许多模拟装置。





1


)细节题。根据


But the Science Museum is 's noisy!


可知,科学博物馆很吵,

< br>故选


D






2


)段落 大意题。第二段主要介绍怎样去科学博物馆,故选


A






3


)细节题。根据


it should indulge


(满足)


you as you will learn about science in a fun way.


可知,你可以 在发射平台用一种有趣的方式了解科学,故选


C






4

< br>)词义猜测题。根据


Over all, it's a fun experience for the kids and you may enjoy it too. It's


also free to get in!


可知, 总之,它是孩子进行有趣体验的好去处,你可能也会喜欢它。进去


是免费的。本段是对前 文的总结,推出


over all


的意思是


总之



,故选

< br>B






5


)推断题。这篇文章介绍科学博物馆,结合


Over all, it's a fun experience for the kids



等可知,这篇文章可能是一篇评论,故选

C





【点评】考查阅读理解,首先通读全文,了解全文大意,其次分析问题,抓住问题的关键


词,在文中寻找相关信息,确定答案,最后再检查一遍,确保答案正确。




9



阅读理解




For more than six million American children, coming home after school means coming to an


empty house. Some deal with the situation by watching TV. Some may hide. But all of them have


something in common. They spend part of each day alone. They are called


They're


children


who


look


after


themselves


while


their


parents


are


working.


And


their


bad


condition has become a subject of concern.



Lynette Long was once the headmistress of an elementary school. She said,


against wearing jewellery. A lot of kids had chains around their necks with keys fastened. I was


constantly telling them to put them inside their shirts. There were so many keys. It never came to


my mind what they meant,



She and her husband began talking to the children who had them. They learned of the impact


(影响)


working couples and single parents were having on their children. Fear is the biggest


problem faced by children at home alone. One in each three latchkey children the Longs talked to


reported being scared. Many had nightmares and were worried about their own safety.




The


most


common


way


latchkey


children


deal


with


their


fears


is


by


hiding.


It


might


be


in


a


shower stall, under a bed, or in a closet. The second is TV. They'll often play it at high volume. It's


hard


to


get


statistics


(统计数据)



on


latchkey


children,


the


Longs


learned.


Most


parents


are


slow to admit they leave their children alone.




1



The main idea about latchkey children is that they _________________.



A. are growing in numbers B. suffer problems from being left alone



C. watch too much TV during the day D. are also found in middle class neighbourhoods




2



Which sentence in the second paragraph is the topic sentence?



A. We had a school rule against wearing jewellery.



B. A lot of kids had chains around their necks with keys fastened.



C. Slowly, she learned they were house keys.



D. I was constantly telling them to put them inside their shirts.




3



he


main


feeling


these


children


have


when


they


are


at


home


by


themselves


is


_________________.



A. tiredness B. freedom C. loneliness D. fear




4



The Longs' study was mainly on _________________.



A. lonely children who have single parents



B. children whose parents are working or who have one parent only



C. children who have the problem of fear



D. parents who are working far from their homes




5



We may draw a conclusion


(结论)


that _________________.



A. it's difficult to find out how many latchkey children there are



B. latchkey children try to hide their feelings



C. latchkey children often watch TV with their parents


-数学辅导五年级


-数学辅导五年级


-数学辅导五年级


-数学辅导五年级


-数学辅导五年级


-数学辅导五年级


-数学辅导五年级


-数学辅导五年级