【英语】 中考英语阅读理解过关测试经典
-赋得古原草送别古诗的意思
【英语】
中考英语阅读理解过关测试经典
一、初三英语阅读理解(含答案详细解析)
< br>1
.
根据短文理解,选择正确答案。
A
Some people think only school children do not
agree with their parents, however, it is not true.
Communication
is
a
problem
for
parents
and
children
of
all
ages.
If
it's
hard
for
you
to
communicate
with
your
parents,
don't
worry
about
it.
Here
are
some
suggestions
for
you
to
bridge
generation
gap
(代沟)
.
Don't
argue
with
your
parents.
Don't
get
to
your
parents
when
you
are
angry.
Your
parents
probably
won't
consider
your
ideas
if
you
are
shouting
at
them
You
can't
express
(表达)
yourself well if you are angry. Go to
some place to cool off. Make sure you understand
why you
are unhappy. Then think about
what you want to say to your parents. If you don't
think you can
speak to them at the
moment, try writing a letter.
Try to reach a compromise
(和解)
. Perhaps you and your
parents disagree
(有分歧)
on
something.
You
can
keep your
disagreement
and
try
your
best
to
accept each other.
Michael's
mother didn't agree with him
about buying a car. They argued over it, but
finally they came to a
compromise.
Michael bought the car, but only drove it on
certain days.
Of
course
your
parents
might
refuse
to
compromise
on
something.
In
these
situations,
it
is
especially
important to show love and respect
(尊敬)
to them. Showing
respect will keep your
relationship
strong.
Talk about your
values. The values of your parents are probably
different from those of your
own.
Tell
your
parents
what
you
care
about,
and
why.
Understanding
your
values
might
help
them see your purposes in
life.
A good
relationship with your parents can make you a
better and happier person. It is worth
having a try.
(
p>
1
)
From the passage
we know_______ have a communication
problem.
A.
parents and children of all ages
B. children and other people
C. parents and their school children
D. teachers and their
students
(
2
)
How
many pieces of advice does the writer give us to
bridge the generation gap?
A. 5
B. 4
C. 3
D. 2
(
3
)
The
underlined phrase
A. make yourself happy
B. make yourself quiet and
relaxed
C. become angry
D. go away
(
4
)
If
the values of your parents are different from
those of yours, you'd better_______.
A. argue with them
B. keep away from them
C.
agree with them all the time
D. tell your parents what you care
about
(
5
)
The
best title for the passage is_______.
A. How to Bridge the
Generation Gap
B. How to
Deal with Family Problems
C.
How to Be Good Parents
D. How to Be a Good Child
【答案】
(
1
)
A
(<
/p>
2
)
C
(
3
)
B
(
4
)
D
(
5
)
A
【解析】
【分析】父子之间有代沟,
主要原因就是缺少沟通,当我们彼此了解了对方的观
点和想法以后,就能很容易的理解对
方,从而消除代沟。
(
1
)细节理解,根据文中语句
“Communic
ation
is
a
problem
for
parents
and
children
of
all <
/p>
ages.”
理解可知。父母和孩子之间的沟通问题在任何年龄段
都存在,故选
A
。
< br>(
2
)理解归纳,通读文中语句理解可知,作者给我们提
了三条建议,故选
C
。
(
3
)词义理解,根据
Yo
u
can't
express
(表达)
yourself
well
if
you
are
angry.
Go
to
some
place to cool off. Make sure you
understand why you are unhappy.
可知生气的时候不
能表达你
自己,找个地方冷静冷静,让自己明白为什么不开心。所以
cool
off
意思是
“
冷静下来
”
故选
B<
/p>
。
(
4
)细节理解,根据文中语句
“The values of your
parents are probably different from those of
your
own.
Tell
your
parents
what
you
care
about,
and
why.”
理解可知。让父母
了解你的价值
观,可以帮助父母更加的了解你,故选
D
。
(
5
)主旨大意,通读全文中的语句理解可知,本文主要介绍怎样消除代沟的建议,第一段
最后一句
Here are some suggestions for
you to bridge generation gap
(代沟)
.
是本文的中心
句,故选
A<
/p>
。
【点评】阅读理解考查对篇章的把握
和对细节的识别能力,答题时注意紧扣问题中的关键
词,在文章中寻找答案。
2
.
根据短文内容选择正确答案。
A
The
2014
FI
FA
World
Cup
,
the
twentieth
World
Cup
football
match,
was
held
in
Brazil
from
June
12th,
2014
to
July
13th,
2014.
Thirty-two
teams
from different countries brought us
sixty-four wonderful games during the
World
Cup.
This
is
the
second
time
the
World
Cup
is
held
in
this
country
and
the
fifth
in
South
America.
Thousands
of
football
fans
watched
the
games.
A
Bite
of
China
(舌尖上的中国)
,
a
mouth-watering
documentary
TV
program featuring delicious Chinese
food, has interested a large number of
people. The program has become very
popular since it was shown on TV.
The
documentary
provides
not
only
Chinese
delicious
food
but
also
the
relationships between p
eople
and food. “We made this documentary with
our respect and love for food. I hope
it will help people learn more about
Chinese food as well as Chinese
culture.” said the director Mr. Chen.
Lu Jialei, a school girl from Hangzhou,
China, won the championship of the
first
Chinese Character
Dictation Contest
, which made her
become famous
overnight. Lu is a
hard-
working girl and always comes top
at school. “I like
reading and I’m
crazy about learning Chinese characters. I enjoy
the contest
and
hope
more
and
more
people
become
interested
in
learning
Chinese
characters.” said Lu Jialei after
winning the contest.
(
1
)
How
long did the 2014 FIFA World Cup last?
A.
About a week. B. About two weeks
C. About a month. D. About two
months.
(
2
)
Which is NOT true according to the
articles?
A. Lu
Jialei always gets good grades at
school.
B. The World Cup has
been held in South America twice.
C. Many people like watching the TV
program A Bite of China.
D.
Lu Jialei hopes more people ca n take much
interest in Chinese characters.
(
3
)
Where may
the articles probably come from?
A. A story book.
B. A science report. C. A sports
magazine. D. The Internet.
【答案】
(
1
)
C
(<
/p>
2
)
B
(
3
)
D
【解析】
【分析】这篇短文给我们介
绍了三段不同内容的短文。第一段是关于今年夏天将
在巴西举行的足球世界杯;第二段是
关于《舌尖上的中国》这个电视节目;第三段是关于
第一届汉字听写大赛的冠军卢佳磊。
(
1
)细节
理解题。根据短文的第一段中
the twentieth World Cup
football match, will be held
in Brazil
from June 12
th
, 2014 to July
13
th
, 2014.
可知,第
p>
20
届世界杯足球赛将于
2014
年
6
月
12
号到
7
月
13
号在巴西举行,时间是持续一个月。故选
C
。
p>
(
2
)推理判断
题。根据
Lu is a hard-working girl and
always comes top at school.
可知
A
的说
法是对的;根据
A
Bite
of
China
(舌尖上的中国)
,
a
mouth-watering
documentary
TV
program featuring delicious Chinese
food, has interested a large number of people.
可知
C
的说
法也符合文
意;根据
enjoy the contest and hope more and
more people become interested in
learning Chinese characters
可
知
D
也是符合文意的;
根据
This is the second time
the World
Cup is held in this country
and the fifth in South America.
可知,这是世界杯
足球赛第五次在南
美洲国家举行,故
B
不对。选
B
。
(
3
)主旨大意题。这篇短文中给我们介绍了三个不同的内容
,第一段是关于今年的世界杯
足球比赛将在巴西举行;第二个是关于《舌尖上的中国》这
个节目;第三个是关于汉字听
写大赛的冠军卢佳磊。这样的一篇短文应该来源于网上。故
选
D
。
<
/p>
【点评】阅读理解考查对篇章的把握和对细节的识别能力,答题时注意紧扣问题中的关键<
/p>
词,在文章中寻找答案。
3
.
阅读与回答问题。
CCTV reported that
every year Chinese people throw away a lot of food
which can feed 200
million people for a
year.
Do
we
have
too
much
food?
Of
course
not.
According
to
the
UN
World
Food
Programme,
there were 900million hungry people all
over the world in 2013. About six million children
die of
hunger every year.
So think about it. We should say
no to people who waste food every day. An old
saying goes,
“Every grain on the plate
comes from hard work.” It tells us everybody must
save food.
Luckily, a
number of people have realized the importance of
saving food. Li Hong, a waitress in
a
restaurant in Jiangsu, once lost her job because
she took some leftover
(剩余的)
food home
for her son. But many people
were by her side and criticized
(批评)
the waste of
food.
What should we
do in our daily life to stop wasting food? We can
do many things to prevent it
from
happening. Here are some tips:
Don't order too much food in a
restaurant. Only order as much as you can eat. If
you can't eat
all the food you order,
take the rest of it home.
Don't be too picky
(挑剔的)
about food. Some food may not be tasty, but put
body need it.
Don't keep too
much food at home, especially for fruit and
vegetables.
(
1
)
How
many hungry people were there over the world in
2013?
(
2
)
Why
did Li Hong lose her job?
<
/p>
(
3
)
What
should you do if you can’t eat all the food you
ask for?
(
4
)
Can
you keep too much food at home?
(
5
)
p>
What's the main idea of the
passage?
【答案】
(
1
)
About 900
million
(
2
)
Because
she took some leftover food home for her
son.
(
3
)
I/We can take
the rest of it home.
(
4
)
No,
I/We can't.
(
5
)
The
reasons we can't waste food and the ways to stop
wasting food.
【解
析】
【分析】据联合会世界粮食计划署的报告,
2013
年世界上仍然有
9
亿人在挨饿。
因此我们不要再浪费粮食了。文中给了一些关于节约粮食的建议。
⑴
细节理解。根据第二段第二句
p>
there
were
900million
hungry
people
all
over
the
world
in
2013.
可知答案是
About
900 million
⑵
细节理解。根据第三段第二句
Li
Hong, a waitress in a restaurant in Jiangsu, once
lost her job
because
she
took
some
leftover
(剩余的)
food
home
for
her
son.
可知答案是
Because
she
took some leftover food home for her
son.
⑶
细节理解。根据第第六段
If you can’t eat all the food you
order, take the rest of it
home.
所以
答案是:
I/We
can take the rest of it home.
⑷
细节理解。根据最后一段
Don’t
keep
too
much
food
at
home,
especially
for
fruit
and
vegetables.
可知回答应该是:
No, I/We
can't.
⑸
主旨大意。本文讲述
了世界上有很多人在挨饿,我们不要浪费粮食以及节约粮食的具体
做法。故答案是:
p>
The reasons we can't waste food and the
ways to stop wasting food.
【
点评】任务型阅读的关键在看懂文章,然后根据题目要求作答,注意尽量用文章的语言
填
写答案。在文章中找不到答案时,要完全理解句子,根据同义词,句型转换的方式找到
可
以替换文章中的单词,短语或者句子的词。
4
.
阅读理解
It's hard to turn down
a tasty banana. They taste good and you don't have
to wash them before
eating them.
However, British scientists say that the fruit may
disappear by 2050.
One
reason for
this
is
climate
(气候)
change.
Scientists at the University of Exeter collected
data
(数据)
from 27
countries
and
regions
that
produce
86
percent
of
the
world's
bananas.
They found that climate change has
improved growing conditions in 21 of these
countries. In the
past 60 years, the
average yield
(平均产量)
has
reached 1.37 tons of bananas per hectare
(公
顷)
.
However,
if
temperatures
keep
rising,
this
advantage
will
disappear.
Ten
of
the
countries,
including India, the world's biggest
producer of bananas, will produce fewer bananas.
By 2050,
the fruit may die
out.
Shouldn't
bananas
grow
more
easily
if
it's
hotter
outside?
In
fact,
the
perfect
temperature
range for
growing bananas is between 24 and 32 C. If
temperatures get too high, they will stop
growing.
Diseases are another danger to bananas. Unlike
other crops, the bananas we grow come from
shoot
cuttings
(茎段)
rather
than
seeds.
This
means
that
all
banana
plants
have
the
same
genotype
(基因型)
. In
other words, if a disease is able to kill one
plant, it could kill them all.
One serious disease is called
Panama. Caused by fungus
(真菌)
in the soil, it spreads easily. It
has
spread across South Asia, Africa, the Middle East,
and Australia. If one banana
plantation
(种
植园)
suffers
from
the
disease,
it
will
take
30
years
until
it
is
able
to
grow
bananas
again.
Scientists have yet to find a cure for
this disease.
(
1<
/p>
)
What does the underlined
word
this
A. People's love for bananas.
B. The taste of bananas.
C. The convenience of eating bananas.
D. The future disappearance of bananas.
(
2
)
Wha
t might happen if temperatures keep going higher?
A. More countries will
start to grow bananas.
B.
Bananas will grow better in most
countries.
C. Bananas will
not be able to grow any more.
D. Bananas won't be as tasty as
before.
(
3
)
What does Paragraph 5 tell us?
A. What diseases bananas
may suffer from.
B. How bananas
are grown.
C. How diseases
can easily kill bananas. D. Which
diseases can kill bananas.
(
4
)
The
passage is written to ________.
A. offer tips for growing
bananas
B.
explain why bananas may die out
C. show the difficulties of growing
bananas D. describe bananas' growing
conditions
【答案】
<
/p>
(
1
)
D
(
2
)
C
(
3
)
C
(
4
)
B
【解析】
【分析】主要讲了香蕉可能
消失的原因。
(
< br>1
)推断题。根据前句
However,
British scientists say that the fruit may
disappear by 2050.
可
知介绍了香蕉可能消
失的原因,所以
this
代指香蕉消失,故选
< br>D
。
(
2
)细节题。根据
However
, if temperatures keep rising, this advantage will
disappear. Ten of
the
countries,
including
India,
the
world's
biggest
producer
of
bananas,
will
produce
fewer
bananas. By 2050, the fruit may die out
可知温度持续上升,香蕉将更少,最终可能消失,即
不能生长,
故选
C
。
(
3
)细节题。根据
< br>Diseases are another danger to bananas.
< br>可知疾病是香蕉的另一个危险,
即疾病是怎样杀死香蕉的,故选
< br>C
。
(
4
)主旨题。根据全文可知主要讲了香蕉可能消失的原因,
故选
B
。
【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题、推断题和主旨题三种常考题型,细节题要注意
从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息;主旨题需要通读全文,了
解大意之后找出中心思想。
5
.
阅读理解
Friends are important
to the children. Research shows that children who
have no friends can
suffer
from
difficulties
later
in
life.
Friendship
provides
children
with
more
than
just
fun.
By
making
friends, children learn how to get in touch with
others and solve problems. Having friends
even does good to children's study for
they can help each other after class.
If parents care about their
children whether they have made many friends, what
matters is that
the
child
is
comfortable
and
happy
with
his
friends.
Parents
need
to
understand
the
steps
children take in
building friendships.
First
of
all,
be
a
friend
of
your
child's.
Good
friendships
start
at
home.
Children
begin
to
develop the necessary ability to go out
and meet others through getting on with their
parents.
Greet the child warmly and let
him know you are glad to see him. Children learn a
lot from how
their parents stay with
them and other people.
Teach children how to solve conflicts. Being able
to work out conflicts is an important skill in
getting along with others. If parents
know the children have a conflict, let them work
it out on
their own. Only step in if it
is really necessary, for example, an argument is
getting physical.
Give
children
chances
to
practise
staying
together.
Make
children
play
games
that
require
teamwork
and
group
problem-solving
skills.
For
example,
races
are
fun
and
provide
plenty
of
practice in teamwork.
next
time?
For
these
ideas,
read
books
such
as
Cooperative
Sports
and
Games
Book
by
Terry
Orlick,
and Team Building Activities for Every Group by
Alanna Jones.
Encourage
children to express thanks to others. Parents can
encourage children to do this by
setting examples for them.
<
/p>
(
1
)
Acco
rding to the article, if one child has no friend,
he will .
A. have some troubles in the future
B. worry about everything in the
future
C. not know the
importance of making friends
D. not
find anybody to help him
(
p>
2
)
Friendships can
be helpful to children EXCEPT .
A. providing a lot of fun
B. getting in touch with
others
C. solving problems
D. helping others to cheat in the exams
(
3
)
The
writer's purpose of writing the article is to
.
A. tell what
parents should do to help children make
friends
B. show having
friends even does good to children's study during
the classes
C. tell parents
to understand the steps of children's
friendships
D. show how
important friendships are to children
<
/p>
(
4
)
When
children have a conflict, parents should .
A. let them fight with each
other until they find who the winner is
B. do nothing to the children and
believe their abilities
C.
let them work it out by themselves and help if
necessary
D. talk with them
and try to find good ways to let them stay
together
【答案】
(
1
)
A
(
2
)
D
(
3
)
A
(
4
)
C
【解析】
【分析】文章大意:朋友对
孩子很重要。友谊给孩子们带来的不仅仅是乐趣。通
过交朋友,孩子们学会了如何与他人
联系和解决问题。有朋友甚至对孩子的学习有好处,
因为他们可以在课后互相帮助。作为
家长应学会如何帮助自己的孩子交朋友,本文就这问
题给我们提出了一些建议。
(
1
)细节理解题,根据
Research
shows
that
children
who
have
no
friends
can
suffer
from difficulties
later in life.
可
知,如果孩子没有朋友,在未来的生活中会遇到一些困难,
故答案是
A
。
(
2
)细节理解题,根据
Friendship provides children with more
than just fun. By making
friends,
children learn how to get in touch with others and
solve problems. Having friends
even
does good to children's study for they can help
each other after class.
可知,有
一可
以给孩子们带来更多的乐趣,学会如何跟别人相处,也可以帮着提高自己的学习成绩
,而
不会帮着别人在考试中作弊,故答案是
D
< br>。
(
3
)细节理解题,根据
Parents need to understand the steps
children take in building
friendships.
可知,文
章告诉家长该如何做来帮着孩子交朋友,故答案是
A
。
(
4
)细节理解题,根据
If parents know the children have a
conflict, let them work it out
on their
own.
可知,如果父母知道孩子们有了冲突,要让孩子们自
己解决,故答案是
C
。
【点评】考查阅读理解。本文涉及细节理解题和逻辑推理题。
细节理解题可以直接从文中
寻找答案。
6
.
阅读理解
Humans have learnt many
things from nature. These things have helped us in
our daily life. The
latest thing is
self-repairing clothing.
Scientists have developed a special way for
clothing to repair rips and tears by itself,
without
the need for sewing. It works
with materials such as cotton, linen and wool. The
scientists are
from the Naval Research
Office and Pennsylvania State University in the
USA. Scientists Dr Walter
Dressick and
Dr Melik Demirel looked at how a squid can cling
on to things so well. The research
team
found a protein in the rings of teeth that cover
the suckers on a squid. The protein is similar
to the one found in the silk that
spiders use to make spider webs. It is very strong
and elastic.
The new
protein has been developed as part of a coating,
which is put on clothes. When the
coating is dipped in water, the area
around the rip or tear joins together in less than
a minute.
This could help clothes last
longer and save money for us. It could also be
useful for military and
survival
clothes.
People
like
soldiers
and
mountaineers would
be
safer
if
they
had clothes
that
could be repaired quickly and easily.
Professor Demirel spoke about the invention. He
said,
coatings
are
thin,
less
than
a
micron,
so
they
wouldn't be
noticed
in everyday
wear.
Then
he
added,
making self-healing
textiles.
(
1
)
From what have humans learnt a
lot
?
A. Books. B.
Nature. C. Scientists.
D. Clothing.
(
2
p>
)
What is NOT needed for the
self-repairing clothes to fix
themselves
?
A. Tears.
B. Cotton. C.
Sewing. D.
Glue.
(
3
)
What's the Chinese meaning of the
underlined words
?
A.
与
……
相同
B.
与
……
不同
C.
与
……
相似
D.
与
……
一样
(
4
)
The
passage is about .
A. the new protein
B. the coating C. humans
D. the spider
【答案】
(
1
)
B
(<
/p>
2
)
C
(
3
)
C
(
4
)
A
【解析】
【分析】主要讲了最新的发
明
——
自我修复衣服。
(
1
)细节
题。根据
Humans
have
learnt
many
things
from
natur
e.
人类已经从大自然里学了
许多东西,故选
< br>B
。
(
2
)细节题。根据
Scienti
sts have developed a special way for clothing to
repair rips and tears
by itself,
without the need for sewing.
可知是不需要缝,故选<
/p>
C
。
(
3
)细节题。根据句子可知这种蛋白质与蜘
蛛用来制作蜘蛛网的丝中的蛋白质相似。
be
similar
to
,和
……
相似,故选
C
。
< br>(
4
)细节题。根据
The
new protein has been developed as part of a coatin
g
,可知主要讲了
新型蛋白质,故选
A
。
【点评
】考查阅读理解,主要考查细节题,注意从文中仔细寻找答案。
7
.
阅读理解
Grace
Murray
was
born
on
December
9,
1906
in
New
York
City.
In
1928
she
finished
her
education in Vassar
College in Maths and Physics. Since 1931, she had
been teaching at Vassar
and continued
her study at Yale University, where she achieved a
lot in Maths in 1934.
In
1930, Grace Murray married Vincent Foster Hopper.
They were happy together for 15 years.
She taught at Vassar College until
1943, when she joined the United States
Navy
(海军)
to help
her country during World War
Ⅱ
.Then she was given a job
at the Bureau of Ships Computation
Project at Harvard University, where
she worked on the Mark series of
computers.
In
1945,
she
began
to
do
research
in
Applied
(应用)
Physics
at
Harvard's
Computation
Laboratory.
In
1949
she
joined
the
Eckert-Mauchly
Computer
Corporation
and
worked
with
people
working
in
it.
Years
later,
she
returned
to
the
Navy.
She
retired
in
1971
but
continued
teaching
for
the
computer
development.
Brewster
Academy,
a
school
in
Wolfeboro,
New
Hampshire, the United States, gave its
computer lab to her for free in 1985, calling it
the Grace
Murray Hopper Centre for
Computer Learning. She had spent her childhood
summer at a local
family in Wolfeboro.
She passed away in her sleep in 1992. Since her
death, her workmate Elenor
Briggs has
been going on with her work.
Grace Murray was a great woman and
a leader in the computer development. Her work
helped
improve the use of computer
languages. She practised her words
(
1
)
How
many years did Grace Murray teach at Vassar?
A. About 2 years.
B. About 6 years.
C. About 12 years.
D. About 18 years.
(
2
)
Before she
joined the United States Navy, what did Grace
Murray do at Yale University?
A. She studied Maths.
B. She researched Applied
Physics.
C. She developed
computer languages. D. She worked on the
Mark series of computers.
(
3
)
Why
did the school in Wolfeboro give its computer lab
to Grace Murray for free?
A. Because the lab was built with her
help. B. Because she once spent some time
there.
C. Because Wolfeboro
was her home town.
D. Because she
once taught there.
(
4
)
The
underlined phrase
A. worked
B. died C. waited
D. dreamed
【答案】
<
/p>
(
1
)
C
(
2
)
A
(
3
)
B
(
4
)
B
【解析】
【分析】本文介绍了
Grace Murray
的一生。
(
1
)细节
题。根据
Since
1931,
she
had
been
teaching
at
Vassar
and
continued
her
study
at
Yale
University
从
1931
年起,她一直在瓦萨任教,
She
taught
at
Vassar
College
until 1943
,直到
1943
年,可知
格蕾丝
p>
·
默里在瓦萨教了大概
12
年书
,
故选
C
。
(
2
)推理
题。根据
Since
1931,
she
had
been
teaching
at
Vassar
and
continued
her
study at Yale University, where she
achieved a lot in Maths in 1934.
自
1931
年以来,她
一直
在
vassar
教书,并继续在耶鲁大学学习,
1934
年在那里她在数学方面取得了很大成
绩,
p>
可知
在加入美国海军之前,格雷斯
·
默里在耶鲁大学教数学
,
故选
A
。
(
3
)推理
题。根据
She had spent her childhood summer
at a local family in Wolfeboro
她在沃
尔夫博罗的一个当地家庭度过了童年的夏天
可知
沃尔夫博罗的学校免费把它的计算机实验
室给格雷斯
·
默里因为她曾经在那里呆过一段时间
,
故选
B
。
(
4
)词义
猜测题。根据
Since
her
death
自从她死后,
可知
passed
away
是去世的意
思
,
故选
B
。
【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题、推断题,词义猜测
题,细节题要注意从文中寻
找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息,词义猜
测题需要根据上下文提炼相
关信息锁定词意。
8
.
阅读理解
Wang Yan, a 15-year-old
Chinese girl, likes eating snacks very much. She
prefers cream biscuits,
McDonald's
hamburgers and KFC chicken. As a result, she has
become overweight.
Today
in China, there are many children like Wang Yan.
Health experts say children should have
healthy
eating
habits.
First,
they
must
eat
regular
meals
and
begin
with
a
healthy
breakfast.
Second, they should have different
kinds of foods such as fruit, vegetables, grain,
eggs, milk and
meat. Third, children
shouldn't eat too much junk food. It is delicious,
but eating it often is bad
for their
health. If children do as the experts say, they
won't become overweight. They will be